Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η αλήθεια είναι ότι είχε πουλάκια το Σάββατο για να σου κρατήσουν το ενδιαφέρον, απλά μόνο στο περπάτημα. Σε καρτέρι είτε πρωινό είτε απογευματινό είναι πολύ λίγα δυστυχώς. Βέβαια στο ίδιο μέρος πριν καμια δεκαρια μέρες είχαμε πάει 3 άτομα και δεν είχε. Κάναμε 20 πουλάκια με το ζόρι και με πολύ περπάτημα και οι τρεις μαζί. Θεωρώ πάντως σε σχέση με άλλες χρονιές από όσα βλέπω φέτος και από όσα ακούω είναι καλύτερα τα πράγματα.

Οι Τσίχλες από αυτήν την εποχή και μετά ,πέφτουν με τα μούτρα στις ελιές .
Όπου υπάρχουν δέντρα με καρπό αμαζευτο κάπου εκεί γύρω θα τις βρείτε .

Επίσης να πω ότι με τις παρατεταμένες παγωνιες έχουν μεγάλη ανάγκη να μαζέψουν γρήγορα λίπος ,το οποίο το χρησιμοποιούν ,τις βραδινές ώρες.
Είναι ο μεταβολισμός τους έτσι φτιαγμένος να το καίνε για να κρατάνε την θερμοκρασία τους, με λίγα λόγια να ζεσταθούν ..

Οι παγωνιες που ήρθαν αλλά και αυτές που έρχονται θα τις οδηγήσουν εκεί.....

Καλησπέρα σε όλους!

Τώρα βρήκα τον χρόνο να γράψ δυο λόγια για το ΣΚ που μας πέρασε!

Αργολίδα σύνορα με Κορινθία....κάτι έγινε. Τόσο στο πρωινό κραρτέρι στις πορτοκαλιές όσο και στο περπατητό στι ελιές....3 άτομα το όριο των 2! Στα highlight να πω ότι στο πρωινό καρτέρι τα πουλιά έπαιξαν στον μεγαλύτερο όγκο τους από τις 8:30 και μετά...(πάλι καλά που δεν φύγαμε νωρίτερα). Μας έπιασε η απόγοήτευση στην αρχή που δεν είδαμε μαύρες...καθώς και μετά τις 7:30 που ξημέρωσε δεν είδαμε τίποτα το σπουδαίο. Ξαφνικά από τις 8:30 8:40 έγινε κάτι με ενδιαφέρον. Αντίστοιχα στο περπατητό ο μεγαλύτερος όγκος έφευγε μπροστά....πολύ μπροστά! Αν δεν είμασταν 3 άτομα...ίσως να γυρίζαμε με τα μισά. Όταν είδαμε το τι συμβαίνει αλλάξαμε την τακτική στο περπάτημα...και μας βγήκε σε καλό!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Οταν σε μοναχικό κανεις 16 σημαινει οτι εχει πουλια! Μπραβο Λευτέρη! Και εγω ακουσα οτι εμφανίστηκαν πουλιά προς Παλαιοπαναγιά, αλλα εδω κανα δυο για Βοιωτια δεν εγραψαν ενθαρρυντικές ανταποκρίσεις..
Εκει εχει ληξει το θεμα με τους γυφτους που σπαγανε και κλεβανε αμαξια?

Παρέα με το ξαδερφακι αποψε κρεμασαμε 12 + 2 χαμενες. Αργά πέρασαν τα πουλιά αλλά το καθαρό καρτερι που ήμασταν μας επέτρεψε να τα βρούμε σχεδόν ολα. Κάτι κυρομυτια που πήρα αποψε ηταν όχι σαν γουρούνια αλλά σαν φώκιες από το λιπος!!!!

Πολύ αργά πέρασαν τα πουλιά σήμερα όπως λέει ο KillDim.3 κοκκινίτσες.Έτοιμα και τα υπόλοιπα να μοιραστούν σε παππούσες και σία.View attachment 40119View attachment 40120View attachment 40121
Ακόμα δεν έχω τουφεκισει κόκκινες φετος. Έχω ακούσει , έχω δει 3-4 αλλά δεν μου έχει κάτσει καμία!!! Άντε να δούμε τι θα γίνει με τα χιόνια γιατί έχω αρχίσει να αγχώνομαι!

Εκει εχει ληξει το θεμα με τους γυφτους που σπαγανε και κλεβανε αμαξια?
Τα αυτοκίνητα τα σπαγανε στα Βαγια κοντά...Αυτα τα θεματα δε θα ληξουν ποτε και δεν αφορουν μονο μια περιοχη, γτ ειτε ειναι γυφτοι, ειτε καποιος που τον "ενοχλεις" , είτε καποιος που ειδε απο το τζαμι ενα "ευκολο" ζευγάρι παπουτσια μεσα στο αυτοκίνητο κτλ κτλ κτλ...
Παλιοπαναγια πάντως δεν ειχε γινει κατι ποτε νομιζω...τουλαχιστον δεν ακουστηκε...

Οι Τσίχλες από αυτήν την εποχή και μετά ,πέφτουν με τα μούτρα στις ελιές .
Όπου υπάρχουν δέντρα με καρπό αμαζευτο κάπου εκεί γύρω θα τις βρείτε .

Επίσης να πω ότι με τις παρατεταμένες παγωνιες έχουν μεγάλη ανάγκη να μαζέψουν γρήγορα λίπος ,το οποίο το χρησιμοποιούν ,τις βραδινές ώρες.
Είναι ο μεταβολισμός τους έτσι φτιαγμένος να το καίνε για να κρατάνε την θερμοκρασία τους, με λίγα λόγια να ζεσταθούν ..

Οι παγωνιες που ήρθαν αλλά και αυτές που έρχονται θα τις οδηγήσουν εκεί.....
Τα κοτσύφια σε κισσό, μυρτιά τώρα και οι δενδρότσιχλες στο κέδρο τον φλεβάρη.Επίσης, τα μαύρα όπου έχει μείνει κουμαριά η γλιστροκουμαριά με καρπό, διότι με βροχές τα ρίχνει τα σαπίζει-χαλάει, θα τα κάψεις!!!! Όλα εκεί θα είναι.

Σάββατο πρωί και η ανατολή μας βρίσκει εμένα και τον πατέρα μου στα πέριξ της Θήβας. Όλα παγωμένα κι ο Ελικώνας κατάλευκος. Από μαύρες και καρτερακι λίγα πράγματα. Έτσι κατά τις 8:00 αρχίσαμε το περπατητο. Είπαμε να πιάσουμε ένα καινούργιο μέρος το οποίο είχαμε πολλά χρόνια να το περπατήσουμε. Πολυ σφιχτά όμως μέρη και πολλά μονοπάτια κλειστά από την βλάστηση. Λίγοι έως καθόλου κυνηγοί. Λιακάδα κι όσο πέρναγε η ώρα η θερμοκρασία όλο κι ανέβαινε κι έτσι μετά από ένα τετραωρακι είπαμε να σταματήσουμε. Πρωί πρωί άρχισα με nsi speed 34gr και μόλις έσπασε η παγωνιά με Ρουμελιώτη 32gr csb. Όλα καλά αλλά έχασα πουλιά λόγω σφιχτού μέρους. Για την ιστορία 5 τσιχλες 4 κοτσυφια και μια κοκκινουλα εγώ και 4 κοτσυφια και 3 τσίχλες ο πατέρας μου.
Η Κυριακή μας βρήκε εμένα και τα ξαδέρφια μου πέριξ Λειβαδιάς. Από Αθήνα μέχρι και την έξοδο της Θήβας το πρωί μια έβρεχε και μια σταματαγε. Από Αλίαρτο και μετά έκοψε και λίγο πιο μετά ξαστεριά και φεγγαραδα. Πολύ παγωνιά κι εκεί κι όσο ξημέρωνε τόσο μας εζωναν τα φίδια. Πολύ λίγες ντουφεκιες στις μαύρες και μετά τίποτα. Εγώ κι ένα ξαδερφακι μου αρχίσαμε ένα περπατητο αλλά τα πουλιά ήταν λίγα και πολύ τρομαγμένα. Κυνηγούς είχε και οι περισσότεροι το ρίξανε στο περπατητο. Αποφασίσαμε λοιπον να μην πάμε στα σημεία που πιάνουν τα "πολλά" πουλια. Αν και με την πολύ παγωνιά που είχε παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα ήταν μέσα σε πυκνές ελιές που ο πάγος δεν πέρναγε από κάτω στο χώμα.
Από 2 τσίχλες τα δύο ξαδερφακια και 1 κότσυφα και τρεις τσίχλες το τρίτο ξαδερφακι. Εγώ 2 κοτσύφια 5 τσιχλες κι ένα ορτυκακι που μου έφτιαξε την μέρα. Μακάρι το επόμενο ΣΚ ο καιρός να κάνει την δουλίτσα του και να δούμε περισσότερα πουλάκια.
Καλά να περνάτε όσοι βγείτε καμία βολτουλα και να χαίρεστε την κάθε στιγμή. Πάντα να θυμόμαστε τι περνάγαμε πέρσυ τέτοια εποχή.IMG_20220115_122454.jpgIMG_20220116_105708.jpg

Λοιπόν ακούστε τι μου συνέβη σήμερα το απόγευμα.
Είμαι στο καρτέρι μου στις 4:30, δεν υπάρχει ψυχή, κάθομαι στο σκαμνάκι μου και περιμένω την "ώρα την καλή".
Κατά τις 5 περνάει η πρώτη, σχετικά ψηλά, αλλά σηκώνω και την κατεβάζω. Το πουλί με τη φόρα του έπεσε καμιά 50 μέτρα από μένα. Πάω να το ψάξω και μετά 5-6 λεπτά το εντοπίζω ξερό. Το μαζεύω και γυρίζω στο καρτέρι μου.
Και τι να δω. Το έχει καταλάβει ένας 50άρης με το σκυλάκι του!!!
Του λέω, ξέρεις; εγώ είμαι εδώ, δεν βλέπεις το σκαμνάκι μου;
Απάντηση: Εγώ έρχομαι εδώ κάθε μέρα, να πας αλλού!!! (που είναι και ψέμα γιατί εγώ πηγαίνω εκεί 2-3 φορές την εβδομάδα από πολύ παλιά και ποτέ δεν τον αντάμωσα).
Πολύ εριστικός και η καραμπίνα του σημάδευε όπου να 'ναι.
Μου χάλασε το απόγευμα και έφυγα γιατί και θα έμπλεκα και με τέτοια νεύρα δεν χτυπάς δεμένο γάιδαρο.
Απίστευτο; Στο Ελλάντα όλα γίνονται....
Επρεπε να του πεις ανεμενε μεχρι να φερω τα ποπ κορν και τις μπυρες
σε λιγο ξεκιναει η ταινια
Ετσι ειπα σε εναν στα Δερβενοχωρια και με κοιταζε σαν χανος μεχρι που εφυγε

Λοιπόν παίδες, το πιάνω απ' εκεί ακριβώς που το 'χα 'φήσει:

Το Σαββάτο δεν είχε καθόλου κυνήγι το πρόγραμμα, λόγω σφοδρού ΒΑ ανέμου σε συνδυασμό με παγωνιά...

Την Κυριακή ωστόσο, πήγα για το λατρεμένο μου απογευματινό καρτεράκι, αλλά δυστυχώς, τα τσιχλάκια λιγοστά και δύσκολα... Εν τέλει, γύρισα σπίτι με 4 τσιχλούλες. Αυτές δα βάρεσα όλες κι όλες... Πάντως 'ντάξει, βγήκε το μεζεδάκι...

Σήμερα το απόγεμα δε, τα τσιχλάκια που πέρασαν στο καρτέρι ήτανε σαφώς περσσότερα, αλλά πέρασαν σχεδόν όλες στο λυκόφως του προχωρημένου σούρουπου... Οι λεγόμενες "μαύρες" δηλαδής... Παρά ταύτα, με τεταμένη την προσοχή και την συγκέντρωση, κατέρριψα με μπηχτές ντουφεκιές 13 τσιχλάκια μέσα σε διάστημα ενός τετάρτου της ώρας! Απ' αυτά, ευτυχώς με την σημαντικότατη συνδρομή του λεντ φακού κεφαλής μου, ανέσυρα τα 10! Πολύ καλά, ειδικά για ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα διαθέσιμο και προσφερόμενο για τσιχλοντουφεκιές μες στο σύθαμπο...

Last edited:
Καλησπέρα κύριοι!
Ειδα τις τσιχλιτσες του @PredatoZ στα σακουλάκια και μου γεννήθηκε μια απορία. Υποθέτω ότι τις βάζεις έτσι καταψυξη.

Η απορία μου είναι εαν είναι καλύτερα να τις βάζουμε με τα πούπουλα στον καταψύκτη ή χωρίς(δηλαδή καθαρισμένες). Και ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί είχα μερικές καθαρισμένες που τις έψησα σήμερα αλλά δεν είχαν καμία σχέση με τις φρέσκες που ειχα ψήσει την προηγούμενη εβδομάδα. Βέβαια θα μου πείτε οι φρέσκες είναι φρέσκες, οκ!
Αν γνωρίζει καποιος πως είναι καλύτερα να μπαίνουν στον καταψύκτη ας δωσει τα φώτα του.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Καλησπέρα κύριοι!
Ειδα τις τσιχλιτσες του @PredatoZ στα σακουλάκια και μου γεννήθηκε μια απορία. Υποθέτω ότι τις βάζεις έτσι καταψυξη.

Η απορία μου είναι εαν είναι καλύτερα να τις βάζουμε με τα πούπουλα στον καταψύκτη ή χωρίς(δηλαδή καθαρισμένες). Και ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί είχα μερικές καθαρισμένες που τις έψησα σήμερα αλλά δεν είχαν καμία σχέση με τις φρέσκες που ειχα ψήσει την προηγούμενη εβδομάδα. Βέβαια θα μου πείτε οι φρέσκες είναι φρέσκες, οκ!
Αν γνωρίζει καποιος πως είναι καλύτερα να μπαίνουν στον καταψύκτη ας δωσει τα φώτα του.

Γευστικά απο τη στιγμή που τις βάζεις κατάψυξη,είτε με φτερα είτε καθαρισμένες δεν φτάνουν την νοστιμιά της φρέσκιας. Νομίζω καλύτερα καθαρισμένες.Κρατάνε και περισσότερο.

Καλησπέρα κύριοι!

Μιχάλη, όχι δεν θα μπουν κατάψυξη με τα φτερά.Ποτέ δεν τις βάζω με φτερά μόνο αν πέσουν πολλές και οι συγκυρίες δεν ευνοούν για μάδημα.

Γευστικά απο τη στιγμή που τις βάζεις κατάψυξη,είτε με φτερα είτε καθαρισμένες δεν φτάνουν την νοστιμιά της φρέσκιας. Νομίζω καλύτερα καθαρισμένες.Κρατάνε και περισσότερο.
Μιχάλη, όχι δεν θα μπουν κατάψυξη με τα φτερά.Ποτέ δεν τις βάζω με φτερά μόνο αν πέσουν πολλές και οι συγκυρίες δεν ευνοούν για μάδημα.
Ok, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Status
Not open for further replies.
Back