Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συνκυνηγοι πείτε μου λίγο όσοι κάνετε περπάτητο, τι συνδυασμό τσοκ και φυσιγγίων χρησιμοποιείτε? Συγκεντρωτηρα, μισοταπα ή διασποράς? και με τι τσοκ το καθένα?
4 άστρα, 32γρ 9αρια με συγκεντρωτήρα συνήθως κ είμαι υπέρ-καλυμμένος από 10-35 μέτρα. Συγκεκριμένα φέτος ρίχνω πιο πολύ Δορκας express, Oscar black diamond, Saga.

Συνονοματε βάλε πανω στην 155 ένα ανοιχτό τσοκ πχ 4* κ 5* αναλόγως τον τοπο, και ρίχνε φυσίγγια με συγκεντρωτηρα στο νουμερο που χρησιμοποιείς στην τσίχλα...
Θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου κ οικονομικά, χωρίς μισοταπα κ διασπορας......

Αυτά στα λέω γιατί κατάλαβα πως μάλλον έχεις πελαγωσει λίγο με τα φυσίγγια κ τα τσοκ κ για αυτο ρωτάς.........

Αν κατάλαβα λάθος κ σε ενδιαφέρει τι χρησιμοποιώ (και) εγώ, ευχαρίστως να σου πω, αν κ κατά την γνώμη μου αυτο δεν έχει κανένα απολύτως νοημα για εσενα...............
Μέσα έπεσες, εκεί έχω καταλήξει γενικά 4* και συγκεντρωτηρα 32γρ νο9 συνήθως. Απλά δοκίμασα μισοταπα και όλες οι βολές ήτανε μπαμ και κάτω.. για αυτό είπα να ρώτησω να δω με τι ρίχνουν οι περισσότεροι..

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, ήταν ένα ωραίο στατιστικό

Μέσα έπεσες, εκεί έχω καταλήξει γενικά 4* και συγκεντρωτηρα 32γρ νο9 συνήθως. Απλά δοκίμασα μισοταπα και όλες οι βολές ήτανε μπαμ και κάτω.. για αυτό είπα να ρώτησω να δω με τι ρίχνουν οι περισσότεροι..

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, ήταν ένα ωραίο στατιστικό
Είχα πάρει μια φορά τα mezzo τα μισοταπα σε 32 gr. Τα είχα ρίξει με πλάγιο 1/3 σταθερό σε περπατητό και είχα πάρει 12 πουλιά με 19 φυσίγγια. Δεν τα ξαναπήρα από τότε γιατί μετά πήρα καραμπινα. Μου το θύμησες τώρα και θα ξαναπάρω γτ ρίχνω πολύ κλαμπανι τελευταία χαχα

Είχα πάρει μια φορά τα mezzo τα μισοταπα σε 32 gr. Τα είχα ρίξει με πλάγιο 1/3 σταθερό σε περπατητό και είχα πάρει 12 πουλιά με 19 φυσίγγια.
Παρότι η μισοταπα για καποιους θεωρείται ότι "ακουει" στο τσοκ,
Οσες φορές την δοκίμασα με τσοκαρισμα
1-3 στο περπατητο είχα αριστα αποτελέσματα κ στις κοντινές βολές.........

Παρότι η μισοταπα για καποιους θεωρείται ότι "ακουει" στο τσοκ,
Οσες φορές την δοκίμασα με τσοκαρισμα
1-3 στο περπατητο είχα αριστα αποτελέσματα κ στις κοντινές βολές.........
Α αυτό δεν το ήξερα. Μισοταπο με 4* δεν θα ανοίγουν υπερβολικά; Γιατί αν έχεις τουφεκια έως τα 20 μέτρα, είναι λίγο.

Α αυτό δεν το ήξερα. Μισοταπο με 4* δεν θα ανοίγουν υπερβολικά; Γιατί αν έχεις τουφεκια έως τα 20 μέτρα, είναι λίγο.
Κώστα προφανως κ το κάθε φυσιγγι είναι διαφορετικό.....
Όμως αποκλειται με 4* να είναι δραστική έως τα 20μ.........
Τώρα για ανοίγματα κλπ δεν ξέρω...
Παντα δοκιμάζω εντός του κυνηγετικού πεδίου........

Last edited:
To 4άρι τσοκ, δηλαδή το 1/4 ή βελτιωμένος κύλινδρος, τα έχει τα 30 μέτρα. Πέραν αυτών αρχίζει και "ξεφτίζει" κάπως...

Αυτο που συμβαινει σε αυτη την χωρα ειναι απιστευτω,εχθες πρωτο θεμα στις ειδησεις το σκυλακι που εφαγε ο λυκος στο ΜΠΑΦΙ .Δηλαδη τοσο καιρο που φωναζουμε οτι οι λυκοι εχουν φαει τοσα κυνηγοσκυλα και οχι σε δρυμο αλλα σε κυνηγοτοπους και λεμε οτι υπαρχει προβλημα δεν ειναι αυτο θεμα ,δηλαδη τα δικα μας δεν ειναι σκυλια για τους φιλιζωους ????Ρωταω εγω τωρα ???ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. Πριν 2 χρονια μου πεταχτηκε ΛΥΚΟΣ στον δρομο απο καστρο για λειβαδια 4 το βραδι που πηγαιναμε για κυνηγι και παρολιγο να μας σκοτωσει με 80 χλμ που πηγαιναμε στον επαρχιακο δρομο ,ευτυχως που ειχα τζιπ και τον εβαλα απο κατω και δεν μας πεταξε σε κανα χαντακι .Αλλα οι οικολογοι αγαπουν τους λυκους ,εεεεεεε λοιπον ας τους παρουν στο σπιτι τους

Καλημέρα και καλή έβδομάδα σύντροφοι!

Επιστροφή από τα μαγικά Ιωάννινα! Τι να περιγράψεις? Τα πρωινά και τα απογευματινά καρτέρια? τα αμέτρητα χιλίομετρα σε περπάτημα?

Αν εξαιρέσουμε την βροχή της Παρασκευής και του Σαββάτου....περάσαμε ένα πολύ ωραίο κυνηγετικό 4 ήμερο! Γεμίσαμε εικόνες....θηράματα....φαγητό...και γλυκιά κούραση....αλλά γυρίσαμε άδειοι από στρές και με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο μας!

Ανανέωσαμε το ραντεβού μας για το τέλος Φεβρουαρίου....όπου αναμένουμε τα ίδια και καλύτερα!

Κοτσύφια...Παπιά...και μπεκάτσες είχαν την τιμητική τους!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Γεμίσαμε εικόνες....θηράματα....φαγητό...και γλυκιά κούραση....αλλά γυρίσαμε άδειοι από στρές και με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο μας!
Αυτή ακριβώς είναι η υπέροχη αίσθηση από τις κυνηγετικές εκδρομές! Έχοντας επιστρέψει και εγώ από 3ήμερο στην Καλαμπάκα και στη συνέχεια από 2ήμερο στον Πτελεό έχω μόνο να συμπληρώσω την απουσία κάθε άγχους για COVID στο βουνό, τόσο που σχεδόν ξεχάστηκα ότι υπάρχει πανδημία. Κυριακή επέστρεψα Αθήνα, διάβασα ειδήσεις και είπα "α ναι υπάρχει και αυτό..". Μια και μιλάς για τέλη Φεβρουαρίου και δεδομένου του κοτσυφομέρους που είναι τα Ιωάννινα, θυμίζω ότι ο κότσυφας κλείνει νωρίτερα από τις 28!

Last edited:
Αυτο που συμβαινει σε αυτη την χωρα ειναι απιστευτω,εχθες πρωτο θεμα στις ειδησεις το σκυλακι που εφαγε ο λυκος στο ΜΠΑΦΙ .Δηλαδη τοσο καιρο που φωναζουμε οτι οι λυκοι εχουν φαει τοσα κυνηγοσκυλα και οχι σε δρυμο αλλα σε κυνηγοτοπους και λεμε οτι υπαρχει προβλημα δεν ειναι αυτο θεμα ,δηλαδη τα δικα μας δεν ειναι σκυλια για τους φιλιζωους ????Ρωταω εγω τωρα ???ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. Πριν 2 χρονια μου πεταχτηκε ΛΥΚΟΣ στον δρομο απο καστρο για λειβαδια 4 το βραδι που πηγαιναμε για κυνηγι και παρολιγο να μας σκοτωσει με 80 χλμ που πηγαιναμε στον επαρχιακο δρομο ,ευτυχως που ειχα τζιπ και τον εβαλα απο κατω και δεν μας πεταξε σε κανα χαντακι .Αλλα οι οικολογοι αγαπουν τους λυκους ,εεεεεεε λοιπον ας τους παρουν στο σπιτι τους
+1000000!!!

Συνκυνηγοι πείτε μου λίγο όσοι κάνετε περπάτητο, τι συνδυασμό τσοκ και φυσιγγίων χρησιμοποιείτε? Συγκεντρωτηρα, μισοταπα ή διασποράς? και με τι τσοκ το καθένα?
3*-32n9 συγκεντρωτηρα. Δεν ριχνω ποτε πριν τα 15μ. Και τα θελω νεκρα, οχι να τα κυνηγαω

Σήμερα δεν ανοίξαμε το μαγαζί λόγο πρωτοκόλλου covid κ είπα να πάω έστω μόνος μου για ένα πρωινό καρτέρι ανατολική Αττική. Σε μέρος που αν πας περπατητο τα πουλιά είναι πάρα πολλά αποφάσισα να κάτσω κοντά σε μια συσταδα κυπαρισσιων κ ας έριχνα κ 3 ντουφεκιες. Το αποτέλεσμα ήταν να μη σηκώσω τουφέκι σε 2, 5 ώρες καρτέρι.Καταλαβαινω λοιπόν τους κυνηγούς που ασχολούνται αποκλειστικά με το καρτέρι κ διαπιστώνω πως η τσίχλα έχει γίνει από τα ακριβότερα θηράματα αν υπολογίσεις πως στο περπατητο θες σίγουρα 2 κουτιά φυσιγγια για να πάρεις μια ντουζίνα πουλιά.

Έτσι, οι οικολόγοι τους λύκους σπίτι τους κ οι ανθρωπιστες του κωλου τα πακιστανια.

Status
Not open for further replies.
Back