Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εμένα πριν μέρες συνέβη σκηνικό που δεν μου έχει ξανασυμβεί.
Τουφεκάω μια τσίχλα και πέφτει μέσα σε κάτι ξεράγκαθα και γύρω καθαρό.
Απόσταση σχετικά μικρή και η τουφεκιά την πήρε καλά, γέμισε ο τόπος φτερά.
Αραιά αγκάθια ... μένει 1μ πάνω από το έδαφος.
Την κοιτάω για 3-4 δευτερόλεπτα.
Ξερή και ανάσκελα.
Ψάχνω μια άλλη και μετά από 1 λεπτό πάω να την πάρω.
Άφαντη !!!!
Ζουλάπι, αναστήθηκε ;;;; Δεν ξέρω ...
Έφαγα τον τόπο, πουθενά ...
Τριγύρω το μέρος όλο καθαρό.

Αν έχω χάσει πουλιά, αλλά σαν αυτό το σκηνικό ποτέ.
Τραυματισμένη ;;;; Πάρα πολύ δύσκολο, για εμένα αδύνατο....
Κλασικό σκηνικό τουφεκιας με benelli.yel..
Μάλλον κάποιο γεράκι Βασίλη.

Ξερή και ανάσκελα.
Άφαντη !!!!

Φυσίγγι?

Φυσίγγι?
Τα είχα μπερδεμένα, δεν θυμάμαι :)
Ρουμελιώτης 28, κένταυρος 28, nsi s4, nsi sipe ... Όλα σε #9.
Στα 20μ και σκατά να έριχνα θα έπεφτε.
Γεράκι πολύ δύσκολο πάλι, θα το είχα δει.
Μιλάμε για γήπεδο με ένα ξεράγκαθο στην μέση.
Έπαθα πλάκα μιλάμε.
Εντάξει από το πέσιμο και μόνο καταλαβαίνω αν είναι τραυματισμένη.
Αυτή ήταν στουπί ... Ούτε κουνήθηκε.
Τες πα ...
Γίνονται και αυτά ...

Τα είχα μπερδεμένα, δεν θυμάμαι :)
Ρουμελιώτης 28, κένταυρος 28, nsi s4, nsi sipe ... Όλα σε #9.
Στα 20μ και σκατά να έριχνα θα έπεφτε.
Γεράκι πολύ δύσκολο πάλι, θα το είχα δει.
Έπαθα πλάκα μιλάμε.
Εντάξει από το πέσιμο και μόνο καταλαβαίνω αν είναι τραυματισμένη.
Αυτή ήταν στουπί ... Ούτε κουνήθηκε.
Τες πα ...
Γίνονται και αυτά ...
Νυφίτσα!

IMG_20220106_174616.jpg
Η φωτογραφία είναι αξιομνημόνευτη, διότι απαθανατίζει το μόλις τρίτο κοτσύφι (κι αυτό θηλυκό, όπως τα προηγούμενα) που παίρνω φέτος.
Το οποίο μου πήρε το σκούφο, έφαγε μεγαλοπρεπή τριάρα και είδα που έπιασε χαμηλωμένο. Λέω, δεν έριχνα τόσο άστοχα, δε μπορεί. Πάω εκεί και το βρίσκω ψοφιο. Πάλι καλά!
Άλλες δύο θα κοιμηθούν;;; με λιγότερα φτερά. Έριξα τα τελευταία Δουβρης Νο9 (καμιά 20αρια) με 3*. Νωρίς δύο κυρίες κατέβηκαν από ψηλά ξερές μονοτουφεκες, ενώ δεν το περίμενα, διότι στο χαρτόνι αυτό το φυσίγγι μου είχε σκορπίσει και στα περπάτημα μέχρι τώρα αν έβαζα 4* την ένιωθα ανοιχτή την κατανομή.

Εδώ εθεάθη στο σκυλί σήμερα τσιμπούρι....
Δεν σας εγραψα τις προάλλες οτι στους Καθενους ενα τσιμπουρι, εντοπίσθηκε να σκαρφαλώνει στον συνκυνηγο? Αμα βαραει στον ηλιο στις 12.00 18-20 βαθμους, λογικο ειναι να μπερδεύονται και αυτα!

View attachment 39296
Η φωτογραφία είναι αξιομνημόνευτη, διότι απαθανατίζει το μόλις τρίτο κοτσύφι (κι αυτό θηλυκό, όπως τα προηγούμενα) που παίρνω φέτος.
Το οποίο μου πήρε το σκούφο, έφαγε μεγαλοπρεπή τριάρα και είδα που έπιασε χαμηλωμένο. Λέω, δεν έριχνα τόσο άστοχα, δε μπορεί. Πάω εκεί και το βρίσκω ψοφιο. Πάλι καλά!
Άλλες δύο θα κοιμηθούν;;; με λιγότερα φτερά. Έριξα τα τελευταία Δουβρης Νο9 (καμιά 20αρια) με 3*. Νωρίς δύο κυρίες κατέβηκαν από ψηλά ξερές μονοτουφεκες, ενώ δεν το περίμενα, διότι στο χαρτόνι αυτό το φυσίγγι μου είχε σκορπίσει και στα περπάτημα μέχρι τώρα αν έβαζα 4* την ένιωθα ανοιχτή την κατανομή.
Βασίλη είπαμε extra Light τέλος.μ

Επίσκεψη στο κλασσικό μου καρτεράκι σήμερα χωρίς μεγάλες προσδοκίες η αλήθεια είναι. Από 4:45 μέχρι τις 5:35 δεν είχε εμφανιστεί ούτε μια. Αρχίζουν εκείνη την ώρα να περνούν σβάρνα μέσα στις ελιές μέχρι και τις 5:50. Το δικανάκι έκανε τη δουλίτσα του. Δυο-τρεις ακόμα θα κοιμηθούν ξεβράκωτες σήμερα
87MWUwd.jpg

Η ίδια φωτό και με φλας για τους δύσπιστους περί της ώρας.
phxCVcR.jpg

Last edited:
Ρε 19 βαθμους στις 11!!! Άντε να μην γράφει καλά πόσο να ειχε, 18??? Πάλι πολύ ειναι. Όσο για τις μπεκατσες κάθε χρόνο μου δίνει στα ίδια η κοντινά σημεία κάθε φορά. Τρίτη φετος μέχρι τωρα. Άλλη μια την έχω πιστεύω ως το τελος, τι λες???? Το ρεκορ ειναι 5 το 2008!
Άμα κάνει κανένα χιονάκι και έχεις μέρη χαμηλά το έχεις για πλάκα!!!!

Ξερή και ανάσκελα.
Άφαντη !!!!

Στην βούτηξε άγριο φίλε!!! Σήμερα βάρησα την τσαρτσάρα και τον κότσυφα μετά.Πάω να βρω πρώτα την τσαρτσάρα σαν πιο σπάνιο θήραμα και πιο πέρα ένα άγριο πήγαινε να βουτήξει τον κότσυφα ευτυχώς φώναξα και έφυγε...Μετά έκοβαν 3-4 βόλτεα γύρω ψηλά.

Last edited:
Επίσκεψη στο κλασσικό μου καρτεράκι σήμερα χωρίς μεγάλες προσδοκίες η αλήθεια είναι. Από 4:45 μέχρι τις 5:35 δεν είχε εμφανιστεί ούτε μια. Αρχίζουν εκείνη την ώρα να περνούν σβάρνα μέσα στις ελιές μέχρι και τις 5:50. Το δικανάκι έκανε τη δουλίτσα του. Δυο-τρεις ακόμα θα κοιμηθούν ξεβράκωτες σήμερα
87MWUwd.jpg

Η ίδια φωτό και με φακό για τους δύσπιστους περί της ώρας.
phxCVcR.jpg
Ποιους δύσπιστους φιλε μου???? Σε όλη την Ελλάδα με τα φώτα στην μεγάλη σκάλα περνάνε οι ατιμες.
Απόψε δεν πηρα τουφέκι μαζί αλλά σακούλα για χορτα. Αφού μάζεψα τα ζογκαδια και τα ραδίκια μου πήρα το καφεδάκι μου και αγναντεψα τον ορίζοντα για μισή ωρα. Είδα 20-25 πουλιά να ανεβαίνουν σε σημείο ανύποπτο τελειως. Πήγα προς τα εκεί να τσεκάρω και έχει μια συστάδα κυπαρίσσια και στα 50 μέτρα αμαζευτες καταμαυρες ελιες!!!! Βρήκα που θα καρτερωσω αύριο πρωί με δύο λογια. Τουφεκιές λίγες ακούστηκαν στα περιξ. Είδα και δύο μπεκατσουλες!!! Η μια έπιασε στο χωράφι που μαζευα χόρτα!!!

Έπαθα πλάκα μιλάμε.
Σκηνικό πριν 3-4 χρόνια: είμαι γαι τσίχλες περπατητό σε λιοστάσι καθαρό, απλά οι ελιές ήταν ακαθάριστες και είχαν παραφυάδες (κολοφούσια) στις ρίζες. Βλέπω μια αλεπου να ερχεται από την άλλη μεριά του λιοστασιού προς το μέρος μου, είχαμε μια ελιά ανάμεσά μας και την παρακολουθώ μέσα από τα κλαδιά της να προχωρά. Επειδή είχα τσιχλοφύσιγγα και δεν ήθελα να κάνω θόρυβο αλλάζοντάς τα, λέω άσε να με φτάσει να την έχω σίγουρη. Πραγματικά φτάνει στην ελιά που μας χωρίζει, εγώ επωμισμένος χωρίς να κουνιέμαι και περιμένω να μου βγει είτε από δεξιά είτε αριστερα του κορμού. Ε, ρε φίλε ακόμα εκεί θα περίμενα! Λες και άνοιξε η γη και την κατάπιε! Μετά από μερικά δευτερόλεπτα έκλπληξης, πάω στο δέντρο και το ψάχνω γύρω, γύρω, κλώτσησα όλα τα παράριζα και απλά είχε εξαφανιστεί! :oops: (ούτε τρύπα ή κουφάλα βρήκα στο δέντρο και το πιο κοντινό δέντρο 5-6 μέτρα μακρυά)
Βρίσκουμε το δάσκαλό μας με μερικά ζουλάπια!

Status
Not open for further replies.
Back