Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δημήτρη το ένα Chοke βλέπω είναι το Brain MR, το άλλο ποιό είναι?
Το bell.
Δημήτρη όλο δεν περνάνε και κρεμας κάθε τοσο κάτι τσιχλο-καμπανες σαν της Μητρόπολης.
Στα καρτερια δεν περνανε. Αν αναλογιστεί ο αριθμός των πουλιών που βρίσκω στο περπατητο τότε στα απογευματινά περνάνε όσα σηκώνεις από ένα μεγάλο πουρναρι. Δεν ξέρω τι γίνεται πάντως σε όλους που ξέρω ο μέσος όρος στα απογευματινά είναι 5-6 με εξαιρέσεις φυσικά αλλά σπάνιες.

Έτσι μπράβο αδελφοί Κυπραίοι!!! Κι εγώ του χρόνου θα "κελαηδάω" στα καρτεράκια μου με το αμιγώς σκοπευτικό Invictus 1 Sporting της Caesar Guerini (71εκ. κάννες και βάρος περίπου 3,7 κιλά!)...! Aς ελπίσουμε μόνο να έχει αρκετά τσιχλάκια και του χρόνου...! Ας είναι και τα μισά από τα εφετινά! Μια χαρά θα τα κάψω τα φουσεκάκια μου και έτσι...!

Υ.Γ.: Σχετικώς με το πόσα φυσίγγια έχω κάψει εφέτος κατά ώρας (κι έχουμε ακόμη μπροστά μας ένα ολάκερο (τσιχλο)2μηνο), με βάλατε σε σκέψεις και προβληματισμό, ούτως ώστε τα έβαλα κάτω, τα σκέφτηκα και τα υπολόγισα πιο καλά με χαρτί και με μολύβι και κατέληξα με πάσα βεβαιότητα ότι δεν είναι μόνον 2.500 τα φυσίγγια που έχω ρίξει εφέτος, αλλά περίπου 3.250!!! Είχα ξεχάσει, δηλαδή, να υπολογίσω και 3 χαρτοκιβώτια των 250 φυσιγγίων έκαστο, τα οποία τα είχα από το 2018 και τα έριξα όλα εφέτο στην αρχή και δη στα μπασίματα...
μπραβο ρε νικο, και εγω περιπου 70 κουτια εχω ριξει μεχρι σημερα... η τσιχλοχρονια η φετινη ευθυνεται... παντως στα τσιχλακια τα φυσιγγια φευγουν αραδα, το μονο σιγουρο!.terror.

Ομίχλη, ψιλοβροχο και όμως ήθελα να πάω... Πιάνω ένα ρέμα που είχε πλημμυρίσει τα πάντα και μέσα σε μισή ώρα εν μέσω αδιακοπου ψιχαλισματος πήρα 10 πουλιά... Υπήρχαν στιγμές που δεν προλάβαινα να γεμίζω... 4 πέσαν σε μέρος που ορκιζόμουν ότι δεν θα τις έβρισκα ποτέ... Όμως ο σκυλακος με άφησε αφωνο με το ζήλο και την αποτελεσματικότητα του... Ειδικά μια στιγμή πέταξα για πλάκα μια πέτρα στο κέντρο του βατιωνα από τα νεύρα μου και μου έφερε και την τσίχλα και την πέτρα!

Imperial maxam no8 απόλυτα αποτελεσματικά παρολες τις αντίξοες συνθήκες, sx3 και bell και πλούτο tiger panzer σημερα...

View attachment 38610
Μπραβο στο σκυλακι σου.
Πραγματικός κυνηγός και σύντροφος.
Να το χαίρεσαι.

Φάγαμε βροχή στο καρτέρι αλλά αφού βραχήκαμε κάθησα.Έκοψε λίγο στο τέλος, πήρα 3 τσίχλες αλλά βρήκα τις 2.Σκουπίσαμε και καθαρίσαμε το εργαλείο!View attachment 38611View attachment 38612
Με γυαλόχαρτο τα πέρασες τα πουλιά⁉️
Που καθάρισες είναι πεντακάθαρο.
Ωραίος.

Το bell.

Στα καρτερια δεν περνανε. Αν αναλογιστεί ο αριθμός των πουλιών που βρίσκω στο περπατητο τότε στα απογευματινά περνάνε όσα σηκώνεις από ένα μεγάλο πουρναρι. Δεν ξέρω τι γίνεται πάντως σε όλους που ξέρω ο μέσος όρος στα απογευματινά είναι 5-6 με εξαιρέσεις φυσικά αλλά σπάνιες.
Το έχουμε ξαναδει..απλα δεν ανεβαινουν το απόγευμα...Σε εσενα Δημητρη βασει της εικονας που εχω στο περπατητο, επρεπε απογευμα να χουφτωνεις 15 πουλια μέσο όρο..
Ο μόνος που βαραει καρτερατα αβερτα εδω μεσα αυτη την στιγμη ειναι ο Νικολαος Ρεντιφης...
Απλα δεν ανεβαινουν λοιπον..

Το έχουμε ξαναδει..απλα δεν ανεβαινουν το απόγευμα...Σε εσενα Δημητρη βασει της εικονας που εχω στο περπατητο, επρεπε απογευμα να χουφτωνεις 15 πουλια μέσο όρο..
Ο μόνος που βαραει καρτερατα αβερτα εδω μεσα αυτη την στιγμη ειναι ο Νικολαος Ρεντιφης...
Άρτα, Πρέβεζα περνάνε πουλιά τα απόγευμα στέφανε κανονικά.

Άρτα, Πρέβεζα περνάνε πουλιά τα απόγευμα στέφανε κανονικά.
Ναι το γενίκευσα λιγο αλλα μιλαω για τον μέσο ορο "εικονας" τα τελευταία ετη...
Θυμαμαι οτι και προπερσι ενω στην Β.Ευβοια εκανα πάρτι στα απογευματινά, εδω εγραφαν πολλοι "δεν ανεβαινουν" "που ειναι τα πουλια" κτλ....
Φυσικα καθε περιοχη εχει αλλη εικονα σιγουρα δεκτο....εδω ακομα και στην ιδια ευρυτερη περιοχη (Β.Ευβοια) ενω πχ ο Θοδωρής βαραει στο καρτερι σταθερα διψηφιο, αλλος μπορει να ειναι στα 5-6 πουλια..

Το είδες και μονος σου ότι έχει πιασμένα πούλια. Είναι αυτό που λες , δεν ανεβαίνουν. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτο. Ακόμα και το προπερασμενο Σ/Κ με το χιονόνερο και το ψοφοκρυο το τελευταίο 40λεπτό πέρασαν και όχι πολλες αλλά στο περπατητο γινόταν της μουρλης.

Το είδες και μονος σου ότι έχει πιασμένα πούλια. Είναι αυτό που λες , δεν ανεβαίνουν. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτο. Ακόμα και το προπερασμενο Σ/Κ με το χιονόνερο και το ψοφοκρυο το τελευταίο 40λεπτό πέρασαν και όχι πολλες αλλά στο περπατητο γινόταν της μουρλης.
Βρήκαν φαί και τεμπέλιασαν. Άμα τους χαλάσεις το τάβλι τότε σηκώνονται βρίζοντας (τσιιιιιιν).

Από φίλο ντόπιο μαθαίνω ότι τα πουλιά που υπάρχουν μέσα στους λόγκους είναι τα διπλάσια από την τρομερή χρόνια του 16-17…Τα πουλιά όμως ακόμα δεν μετακινούνται…Όταν θα κάνουν το μπαμ θα ανάψουν οι κάννες!

Από φίλο ντόπιο μαθαίνω ότι τα πουλιά που υπάρχουν μέσα στους λόγκους είναι τα διπλάσια από την τρομερή χρόνια του 16-17…Τα πουλιά όμως ακόμα δεν μετακινούνται…Όταν θα κάνουν το μπαμ θα ανάψουν οι κάννες!
Απόλυτα σύμφωνος...+1000...και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριες.terror.

Σήμερα το πρωί κάναμε ένα ωραίο περπατητο με το Χάρη(hunter crete).

Λιγοστά τα πουλιά και 8 με 11 η ώρα σχολασαμε.

Έστω κι έτσι ωραία ήταν.

Σύνολο 11 πουλιά και 7-8 χαμενα.

Επιστροφή σπίτι καθάρισμα το όπλο και μια αίσθηση γλυκιάς κούρασης.

Όταν πας στο κυνήγι αισθάνεσαι ότι ζεις.
Ότι δεν πήγε κι αυτή η μέρα μονότονη και χαμένη.

Να.....Αυτό είναι όλο με μας τους τρελους!!!Screenshot_20211229-134457_Samsung Health.jpgFB_IMG_1640749496078.jpgΗ φωτο με τα πουλιά δεν είναι δικιά μου αλλά μ αρέσει και την έβαλα.

Last edited:
Μεγάλη χασουρα αναλογικά φίλε 11 στα 18/19 σκοτωμένα τις ταινίες καλά τις νυφίτσες και τις αλεπούδες
Ναι δεν πήγε καλά.

Δυστηχως.

Κι εμείς ξενερωσαμε ως αναφορά αυτό το θέμα.

Εδώ δεν έχει αλεπούδες.

Ναι δεν πήγε καλά.

Δυστηχως.

Κι εμείς ξενερωσαμε ως αναφορά αυτό το θέμα.

Εδώ δεν έχει αλεπούδες.
Δεν πειράζει, ας τα φάνε οι νυφίτσες.. Παρά να φάνε τις ζωντανές. Όταν ξεκινάει στραβά κ ενώ κυνηγάς σε τόπο σαν γήπεδο κ εκείνη πάει κ πέφτει σαν οβίδα σ ένα βάτο σαν το τέρμα απλά δεν. Πουλιά πάντως δεν μπορώ να πω ότι είχε, αλλά η βόλτα έγινε κ το μυαλό καθάρισε! Κρατάω την παρέα του Στέλιου, την πιο μακρινή επιτυχή τουφεκιά που έχω ρίξει σε πουλί και την εξίσου απίστευτη διπλή κ επιτυχή τουφεκιά που ρίξαμε στην ίδια τσίχλα. Ένα μπαμ, ούτε κλάσμα του δευτερολέπτου διαφορά!!

Δεν πειράζει, ας τα φάνε οι νυφίτσες.. Παρά να φάνε τις ζωντανές. Όταν ξεκινάει στραβά κ ενώ κυνηγάς σε τόπο σαν γήπεδο κ εκείνη πάει κ πέφτει σαν οβίδα σ ένα βάτο σαν το τέρμα απλά δεν. Πουλιά πάντως δεν μπορώ να πω ότι είχε, αλλά η βόλτα έγινε κ το μυαλό καθάρισε! Κρατάω την παρέα του Στέλιου, την πιο μακρινή επιτυχή τουφεκιά που έχω ρίξει σε πουλί και την εξίσου απίστευτη διπλή κ επιτυχή τουφεκιά που ρίξαμε στην ίδια τσίχλα. Ένα μπαμ, ούτε κλάσμα του δευτερολέπτου διαφορά!!
Όπως τα λες.
Έχουμε τις ταυτόχρονες τουφεκιές μας όπως και κάποια φορά που με προλαβαίνεις ή σε προλαβαίνω.

Αυτά είναι τα ωραία!!!

Ευχαριστώ και δημόσια και για τις δύο φορές που μου έχεις δώσει όλη την καρπωση.

Δεν το λέω για άλλο λόγο αλλά για να αποδυκνειεται έμπρακτα ότι οι κυνηγοί δεν είμαστε κρεατοσυλεκτες.

Βεβαίως και τις δύο φορές δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τις πάρεις όλες εσύ.

Τέλοσπαντων....ας ανεβάσω και φωτο

20211229_144324.jpg

Ισχύει και εδω. Ειδικά μαύρα στα ψηλά έχει παρα πολλά.

να πω για την 930 πρώτα

+ απροβλημάτιστο όπλο ούτε μια εμπλοκή
+ πολύ καλά εργοστασιακά τσοκ
+ κάννη
+ ζύγισμα όπου και όπως το θες
+ κοντάκι ρυθμιζόμενο,σχετικά καλό για το χέρι μου ,λέω σχετικά καλό γιατί έχω μεγάλη παλάμη
+ η λειτουργεία κλείστρου είναι μαλακή,βούτηρο !
+ ωραία σκοπευτική γραμμή,μεγάλη ρίγα

αν μπορώ να βάλω κάτι στο αρνητικό θα είναι ότι στην αρχή δεν έριχνε 24γρ αλλά μετά από καιρό που δούλεψε το όπλο πλέον ρίχνει τα πάντα

Browning A5
+ άριστη σκοπευτική γραμμή μου ερχόταν χωρίς κόπο αυτό το όπλο
+ πολύ πιο ελαφρύ σε σχέση με την 930
+ το κοντάκι της καλύτερη σε πιάσιμο από της 930
+ ωραίο σύστημα αδράνειας αλλά πιο σκληρό από της 930 και σε σχέση με το βάρος του όπλου το ένοιωθα περισσότερο
+ καμία εμπλοκή ,μη το πάρεις σε 3.5" , το 3.5" φίλου τον είχε σκίσει στις εμπλοκές
+ ωραίο φιλμ στην παραλλαγή καλή ποιότητα !

- είχα ρίξει πολλά φυσίγγια και το όπλο άρχιζε να αποκτά τζόγους στα πλαστικά
- κάτω του μετρίου ( προσωπική άποψη πάντα ) εργοστασιακά τσοκ
- η κάννη ήθελε δουλίτσα , πρώτο κυνήγι έκανα τρυγόνι φάσσα σε απαιτητικό τερρεν και ευτυχώς είχα πάρει και το 930 μαζί αλλιώς θα την είχα καρφώσει στο χωράφι έτοιμος ήμουν
μετά την εργασία στην κάννη έγινε τιμωρός ,βλητικά έσκιζε δεν συγχωρούσε όπου και αν σήκωνες,η καλύτερη κάννη που έχει περάσει απο τα χέρια μου ( προς το παρών :) ) , το έδωσα όμως γιατί αν συνέχιζα άλλο λίγο με τον ρυθμό που κυνηγούσα τότε θα διαλυόταν
- δυσκολευόταν να ρίξει 24γρ

αν δεν σε κάλυψα και θες να μάθεις κάτι άλλο που μου διαφεύγει ρώτα το !
Παυλο με ενδιαφέρει πολύ η Α5 σε σημειο να την ανταλλάσω με την sx4 μου. Όταν το επωμισα (ηταν μια συνθετικη super magnum) μου ερχοταν οπως και να το επωμιζα ειτε ατσαλα ειτε προσεκτικα με διαφορετικες λαβες. Μου εκανε τρομερη εντυπωση. Βεβαια εγω το θελω ξυλινο και οχι magnum. Αν δε σου κανει κοπο πες μου αν γνωριζεις αν η ξυλινη παρουσιαζει τζογους και τις εργασια εκανες στην καννη και ποσο σου κοστισε. Το προτεινεις για κυνηγι τσιχλοκοτσιφα και φασσας και λιγο σκοπευτηριο?

Τη σήμερον ένιωσα ολίγον τι @Νικόλαος Ρεντίφης
Καρτέρι ορεινό, βγαλμένο από τα παλιά καλά χρόνια. Αρκετές τσίχλες να ξεκινούν νωρίς, από τις 16:00 περίπου, αλλά σε δυσθεώρητα ύψη. Ακόμη και στις 17:10, οπότε είναι η δύσις ηλίου, αυτές εξακολουθούσαν να πετούν πολύ ψηλά. Προφανώς καμμένες από τα ντουφέκια των προηγούμενων ημερών, καθότι τους βρήκα στρώμα κάτω (ξάδερφε μάζευε και κανέναν.yel.)
Έριξα εν κυτίον φυσίγγια, μισά περίπου Άρτεμις 32γρ νο8 και μισά κάτι τελευταία Λάμπρο πορτοκαλί νο8. Εξαιρετικά και τα δύο. Συνολικά κατερρίφθησαν 14 κιχλάκια με τα 12 να μπαίνουν στο γιλέκο. Νωρίς με το 3* και αργότερα το τελευταίο μισάωρο με το 4*, μητρικά τσοκ εκαστα.yel.. Νωρίς πέντε κιχλίδες έπεσαν από ύψη άνωθεν των 40 μέτρων με το 3* και μεγαλας προσθιοσκοπευσεις λίαν εντυπωσιακως. Θα ήθελα πολύ να προσθέσω και φωτογραφία εις την δημοσιευσιν ταύτην, αλλά φρονω πως δεν είναι σε ευπαρουσιαστη κατάσταση οι φτερωτές αγίες. Και εις άλλα με υγεία τέκνα μου καλά!! .big smile.

Status
Not open for further replies.
Back