Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έπρεπε να έχω αλλά τόσα αλλά τα πήγαινε ο αέρας μαμιοντας!
Σε περπατητο με αέρα αν τυχει να σηκωθουν κόντρα πάνε φρεναριστες...
Αν έχουν τον αέρα στον κωλο πάνε μαλλιοκούβαρα....δυσκολη περιπτωση..

Πάλι καλά.Ο δικός μου πατέρας εκτός από Οικονομολογος-Σταστικολογος είχε και πτυχίο Θεολογίας και Ιεροκήρυκας με άδεια σε όλες τις Εκκλησίες της Ελλάδος να κηρύξει .
Όπως καταλαβαίνεις Κυριακές είχε "μαχη" για το κυνήγι.
Κανένας από την οικογένεια δεν ήταν κυνηγός.Εγω από μικρός είχα το μικρόβιο και έφτιαχνα παγίδες μαζί με τους μικρούς από την Βαθεια όταν πήγαινα.Αργοτερα έγινε και ο αδελφός μου.
Ετσι πανε αυτα... Και το αντίθετο...
Μπορεί ο πατερας να είναι φανατικός κυνηγός κ τα παιδια του ουτε να το ακουσουν........

Αυτο ηθελα να ακούσω....
Θα ριξει το βραδυ χιονακι? Η οτι ηταν να κανει το εκανε?...
Τι να σου πω? Και εκεί που είναι καλά ειναι. Πιστεύω θα κατέβει λίγο πιο κατω , όχι σε πεδινά ομως. Αν δεν ρίχνει το πρωι έχω ένα τρίωρο. Μετά έχει σφαξιμο τα γουρούνια και αν προλάβω απογευματινό.

Σε περπατητο με αέρα αν τυχει να σηκωθουν κόντρα πάνε φρεναριστες...
Αν έχουν τον αέρα στον κωλο πάνε μαλλιοκούβαρα....δυσκολη περιπτωση..

Ετσι πανε αυτα... Και το αντίθετο...
Μπορεί ο πατερας να είναι φανατικός κυνηγός κ τα παιδια του ουτε να το ακουσουν........
Άμα έχει αέρα είναι η καλύτερη μου στο περπατητο. Δεν σε ακούνε και βαστανε τους θάμνους. Ανοιχτό τσοκ και τουφεκιά με το που βγουν από τον θάμνο. Άμα πάρουν μέτρα όμως χεστα....

Δεν σε ακούνε και βαστανε τους θάμνους.
Ισχυει αλλά σηκώνονται κ δυσκολα...

Εντωμεταξυ ουτε κ εσυ ακους σε αυτή την περιπτωση , κ αν δεν επιμένεις σίγουρα θα αφήσεις πουλια μεσα στους θάμνους γιατί θα νομίζεις ότι είναι άδειοι.....

Τελικά μου την έκανε την χάρη και με άφησε να πάω καρτερι. Άνοιξε λίγο ο καιρός και τσακιστηκα να πάω εδώ κοντα. Με το που εφυγα άρχισε να ρίχνει παλι κουβάδες και κατά διαστηματα στεγνό χιονι. Ο αέρας με ξεσκισε. Έριξα 23 φυσίγγια και κρατησα 7 πουλια. Έπρεπε να έχω αλλά τόσα αλλά τα πήγαινε ο αέρας μαμιοντας!
@PredatoZ αφιερωμένη και γρήγορα να πιάσεις το τουφέκι και παλι. Κατέβασε πουλια. Όχι χαμός αλλά κατεβασε.View attachment 37941
Ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!!!! Το ευχάριστο είναι ότι βλέπω και κοτσυφάκια!!!!

Ανταπόκριση από ανατολικά νομού Θεσσαλονίκης.
Λίγα τα πουλάκια στην περιοχή της Βολβης.
Ούτε συνάντησα και κανέναν άλλον εκεί.
Σημάδι πως δεν παίζουν πολλά πουλάκια.
Τρία -τεσσερα πουλάκια σε δύο ώρες παρά κάτι καρτερακι μόνο.
Στα ορεινά εισαι καλυτερα

Ισχυει αλλά σηκώνονται κ δυσκολα...

Εντωμεταξυ ουτε κ εσυ ακους σε αυτή την περιπτωση , κ αν δεν επιμένεις σίγουρα θα αφήσεις πουλια μεσα στους θάμνους γιατί θα νομίζεις ότι είναι άδειοι.....
Ας μου βγαίνουν 1-2 σε κάθε σημείο και είμαι ευτυχισμένος!!!

Άμα έχει αέρα είναι η καλύτερη μου στο περπατητο. Δεν σε ακούνε και βαστανε τους θάμνους. Ανοιχτό τσοκ και τουφεκιά με το που βγουν από τον θάμνο. Άμα πάρουν μέτρα όμως χεστα....
Πως την παλεύεις με τον αέρα...Το χειροτερό μου με ζαλίζει,σε αποσυντονίζει στις τουφεκιές διότι πάνε σαν μεθυσμένες....

Εδώ και 2 μέρες εμφανιστηκαν. Απόψε πέρασαν αρκετά και έκαναν και το γνωστό σφύριγμα που με κάνει και σηκώνω τριχα!!!!
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει...Τουλάχιστον να προλάβω να πιάσω το όπλο πριν τα Χριστούγεννα.

Πως την παλεύεις με τον αέρα...Το χειροτερό μου με ζαλίζει,σε αποσυντονίζει στις τουφεκιές διότι πάνε σαν μεθυσμένες....
Αυτό μου λένε και οι άλλοι τις παρέας. Όταν φυσάει χτυπάω διπλάσια από αυτούς ενώ σε νορμάλ καιρό πάμε όλοι σχεδόν στα ιδια.

1,5 ώρα περπατητό το απόγευμα με τον πατέρα σε αγριελιες στην Μάγουλα/Μάνδρα. 2 τσίχλες ο καθένας. Ο αέρας πολύ ενοχλητικός και τα λίγα πουλια που σηκωσαμε πετούσαν με τον αέρα στην πλάτη κ εξαφανιζοντουσαν. Πρέπει να έριξα 15 φούσεκια για 2 τσίχλες. Αύριο είμαι μεταξύ Μέγαρα και Ξηρονομη. Έχουμε καμια ανταποκριση;

Τελικά μου την έκανε την χάρη και με άφησε να πάω καρτερι. Άνοιξε λίγο ο καιρός και τσακιστηκα να πάω εδώ κοντα. Με το που εφυγα άρχισε να ρίχνει παλι κουβάδες και κατά διαστηματα στεγνό χιονι. Ο αέρας με ξεσκισε. Έριξα 23 φυσίγγια και κρατησα 7 πουλια. Έπρεπε να έχω αλλά τόσα αλλά τα πήγαινε ο αέρας μαμιοντας!
@PredatoZ αφιερωμένη και γρήγορα να πιάσεις το τουφέκι και παλι. Κατέβασε πουλια. Όχι χαμός αλλά κατεβασε.View attachment 37941
Στα ίδια κινήθηκα και εγώ, αλλά με πολύ ώρα περπάτημα συν καρτέρι. 22 φυσίγγια για 8 πουλιά και 2 χαμένα. Μισά μισά περπατητο καρτέρι. Το μέρος μου φάνηκε "καμμένο", καλυκια αρκετά Όσκαρ και Τζόρνταν. Μου είπαν ότι το έχουν τρυγησει τρεις μάγκες με μπλε αγροτικό, @George1990 σου λέει τίποτα η περιγραφή.big smile..my man.
Έριξα τα Άρτεμις, εγώ νορμάλ τα βρήκα, όχι δυνατά, νωρίς ήταν ξερά τα πουλιά, όσο πηγαίναμε προς δύση που δυναμώνει κρύο και υγρασία τα έριχναν με αίματα, ζωντανά αλλά ανήμπορα να πάνε οπουδήποτε (ψυχοραγουσαν). Ίσως έπρεπε να έχω βάλει 3* και όχι 4*.
Κοτσύφια νιετ εντω :(

Στα ίδια κινήθηκα και εγώ, αλλά με πολύ ώρα περπάτημα συν καρτέρι. 22 φυσίγγια για 8 πουλιά και 2 χαμένα. Μισά μισά περπατητο καρτέρι. Το μέρος μου φάνηκε "καμμένο", καλυκια αρκετά Όσκαρ και Τζόρνταν. Μου είπαν ότι το έχουν τρυγησει τρεις μάγκες με μπλε αγροτικό, @George1990 σου λέει τίποτα η περιγραφή.big smile..my man.
Έριξα τα Άρτεμις, εγώ νορμάλ τα βρήκα, όχι δυνατά, νωρίς ήταν ξερά τα πουλιά, όσο πηγαίναμε προς δύση που δυναμώνει κρύο και υγρασία τα έριχναν με αίματα, ζωντανά αλλά ανήμπορα να πάνε οπουδήποτε (ψυχοραγουσαν). Ίσως έπρεπε να έχω βάλει 3* και όχι 4*.
Κοτσύφια νιετ εντω :(
Μπλε Toyota hilux μονοκαμπινο με ένα κανελί κοκερ , Λαμψακιωτες????????

Status
Not open for further replies.
Back