Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ίδια φάση και για μένα, είναι η τρίτη μέρα που έχω κατέβει στη Σπάρτη για τις ελιές,κάθισα λίγο σήμερα μετά τις πέντε, αλλά μπαμ δεν έκανα.Ελάχιστες οι ντουφεκιές που έπεσαν σήμερα αλλά και τις προηγούμενες μέρες.Η μόνη ωραία εικόνα η μπεκάτσα που είδα επιστρέφοντας η οποία μάλιστα πέρασε μέσα από την πλατεία ενός οικισμού.

Το πρωί πέριξ Ναυπλίου εγώ, το φιλαράκι μου και ο γιος μου 34 στο χέρι όλοι μαζί με πολύ περπάτημα.
Δύο φίλοι που είχαν πάει Ξηρονομή πολύ λίγα πουλια μου είπαν, 4-5 ο καθένας.
Απογευματινό είδα πολλά πουλιά αλλά όλα στο Θεό. Το τελευταίο 10λεπτο μόνο χαμήλωσαν και πρόλαβα 6 εγώ και μια το παληκάρι μου.
Αύριο ένα πρωινό και 1-2 ώρες περπάτημα και βουρ για πίσω....

κινήθηκε κάποιος προς Μαυρομμάτι θεσπιές αυτές τις μέρες ;
Σήμερα....ομίχλη να την κόβεις με το μαχαίρι. Ορατότητα 20m και αρκετος κόσμος να μαζεύει ελιές. Πιασμένα πουλάκια αρκετά για να κάνεις το κέφι σου.

Σήμερα το απόγιομα είπα να κάτσω σε πιο "δεύτερο" πόστο για τσίχλες, καθότι στα πιο σίγουρα καρτεράκια καθίσανε κάτι γνωστοί που είχανε έρθει από μακριά... Το αποτέλεσμα, 6 τσιχλίτσες. Καλές είναι κι αυτές, ο μεζές βγήκε! Σήμερα αργήσανε να φανούνε τα τσιχλάκια και δεν ήτανε και τόσο πολλά, σαν τα προηγούμενα απογέματα...

Το πρωί (σήμερα πάντα) με βρήκε πάλι στο αγαπημένο μου ελατοδάσος, για καμιά φασολάτη (κυριαρίνα)... Έπαιξαν μερικά πουλιά το πρώτο 2ωρο - 3ωρο (και κοτσύφια και κοινές, εκτός από κυργιάρες) και μετά στη χάση και τη φέξη έβλεπα από καμιά... Έφυγα κατά τις 12:00. Με τα πολλά, κατάφερα 6 κυριαρίνες, 1 κότσυφα, και 1 κελαηδότσιχλα. Καλά ήτανε...

Αύριο πρωί δεν έχει, και λόγω δυνατούτσικου βοριά, αλλά και λόγω ανάγκης για ανάπαυση... Το απόγεμα όμως θα ξαναβγώ...

Σήμερα το απόγιομα είπα να κάτσω σε πιο "δεύτερο" πόστο για τσίχλες, καθότι στα πιο σίγουρα καρτεράκια καθίσανε κάτι γνωστοί που είχανε έρθει από μακριά... Το αποτέλεσμα, 6 τσιχλίτσες. Καλές είναι κι αυτές, ο μεζές βγήκε! Σήμερα αργήσανε να φανούνε τα τσιχλάκια και δεν ήτανε και τόσο πολλά, σαν τα προηγούμενα απογέματα...

Το πρωί (σήμερα πάντα) με βρήκε πάλι στο αγαπημένο μου ελατοδάσος, για καμιά φασολάτη (κυριαρίνα)... Έπαιξαν μερικά πουλιά το πρώτο 2ωρο - 3ωρο (και κοτσύφια και κοινές, εκτός από κυργιάρες) και μετά στη χάση και τη φέξη έβλεπα από καμιά... Έφυγα κατά τις 12:00. Με τα πολλά, κατάφερα 6 κυριαρίνες, 1 κότσυφα, και 1 κελαηδότσιχλα. Καλά ήτανε...

Αύριο πρωί δεν έχει, και λόγω δυνατούτσικου βοριά, αλλά και λόγω ανάγκης για ανάπαυση... Το απόγεμα όμως θα ξαναβγώ...
Καλά Νικόλα, εσύ ζεις τη μέρα της μαρμότας αλλά δεν τόχεις καταλάβει...

απο τι ωρα ξεκινανε τα πουλια στο απογευματινο αυτη την εποχη; λεω να βγω αυριο εδω κοντα μαζι με την κοπελια για παρεα αλλα αν παμε νωρις θα βαρεθει και θα εχουμε γκρινιες
Αναλόγως την περιοχή Σπύρο, αλλά και την πληθώρα των πουλιών... Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να πάτε 16:30 με 17:00, αφού δεν θες τη γκρίνια...

Αναλόγως την περιοχή Σπύρο, αλλά και την πληθώρα των πουλιών... Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να πάτε 16:30 με 17:00, αφού δεν θες τη γκρίνια...
Δ εν τόπα με πικρία, ίσα ίσα χαίρομαι με τις επιτυχίες σου,ένα αστείο έκανα.

Δ εν τόπα με πικρία, ίσα ίσα χαίρομαι με τις επιτυχίες σου,ένα αστείο έκανα.
Εννοείται αυτό..
Δεν ξέρω που κυνηγάει ο Νικόλας κ ουτε με ενδιαφέρει αλλά καταλαβαίνω από τις περιγραφες του ότι ζει σε τσιχλοπαραδεισο!

απο τι ωρα ξεκινανε τα πουλια στο απογευματινο αυτη την εποχη; λεω να βγω αυριο εδω κοντα μαζι με την κοπελια για παρεα αλλα αν παμε νωρις θα βαρεθει και θα εχουμε γκρινιες
5 πήγαινε μετά από 5 και 15 με και μισή φαίνονται κάτι ελάχιστα σαν ρουκέτες.

Φουλ ομιχλη...φοβερο κρασ τεστ για τα φυσιγγια μας!
Επειδή εχω βρεθεί πολλές φορές ειδικά στη Θήβα σε τέτοιες συνθήκες, δεν το ευχαριστιέμαι καθώς το πρωί στο δρόμο είναι επικινδυνο αλλα καί αν περνάει κσμια τσίχλα λίγο πιο ψηλά ούτε που τη βλέπεις. Εγώ αυριο δεν... Αν καθαρίσει ο καιρός Δευτέρα που έχω ρεπο πρώτα ο θεός...

Θα την αφήσεις να βαρεθεί βρε Σπύρο?

Ωρέ Γιάννη πόσους πόντους την έχεις....... την κάννα της καραμπινούλας σου; (Αμέσως το μυαλό σας στο πονηρό!)
Μακρινάρι πάντως φαίνεται...! o_O
Είναι από παλιά Ρεμί 1100 αριγη φουλ
τσοκ 75 εκ αλλά η καραμπίνα είναι μπερναντελι με αποθήκη και πάπια πιο κοντή και σε ξεγελάει.

Επειδή εχω βρεθεί πολλές φορές ειδικά στη Θήβα σε τέτοιες συνθήκες, δεν το ευχαριστιέμαι καθώς το πρωί στο δρόμο είναι επικινδυνο αλλα καί αν περνάει κσμια τσίχλα λίγο πιο ψηλά ούτε που τη βλέπεις. Εγώ αυριο δεν... Αν καθαρίσει ο καιρός Δευτέρα που έχω ρεπο πρώτα ο θεός...
Τάσο με τέτοιες καιρικές συνθήκες μόνο στην Αλωνίσταινα -Ελατη κτλ κανείς δουλειά στα δικά μας μονοπάτια
αλλά :rolleyes:

Και το δικαννάκι Winchester Κωνσταντίνε; Πάντως ομορφούλι φαίνεται! Να το χαρείς...
Εάν όντως είναι Winchester είναι κατασκευασμένο στην Ιαπωνία εάν δεν κάνω λάθος, όπως και τα Browning...
Ναι Νικόλα το select elegance είναι , τα win συνήθως παλιότερα έλεγαν Βέλγιο και συναρμολογημένα στην Πορτογαλία , το συγκεκριμένο αναφέρει made in FN Belgium και δεν αναφέρει τιποτα άλλο (είχα βάλει φωτό προ καιρού στο win team
Post in thread 'Winchester Team'
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/winchester-team.513/post-610265)

Status
Not open for further replies.
Back