Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εκεί κοντά ειμασταν και εμείς τελευταιες μέρες. Λίγο καρτερι λίγο περπατητο και μετα η ψήσιμο εκεί η ομαδικά για τσίπουρο και μεζέδες στην πλατεία στα Ψαχνά. Απίστευτο αλλά ήδη μου φαίνονται μακρινά όλα αυτά και είναι κακο.
Και κανένα τσιπουρακι στη Καστέλλα

Πέρασα όλο το απόγευμα στο λιοστασι. Πολύ πραμα απο τσιχλοκοτσυφα !!! Πιο κάτω έχει ένα χωράφι με λάχανα παρατημένο που εχει πλημμυρίσει από την μια πλευρά. Πήγα να κόψω μερικά για τις κότες και σήκωσα 10-12 μπεκατσινια!!! Και κουφά και μεγαλα!!!

Πέρασα όλο το απόγευμα στο λιοστασι. Πολύ πραμα απο τσιχλοκοτσυφα !!! Πιο κάτω έχει ένα χωράφι με λάχανα παρατημένο που εχει πλημμυρίσει από την μια πλευρά. Πήγα να κόψω μερικά για τις κότες και σήκωσα 10-12 μπεκατσινια!!! Και κουφά και μεγαλα!!!
Έπειτα από τους βοριάδες των προηγούμενων ημερών,τα νερά στέγνωσαν κ όπου κάνει "γούβα" το χωράφι κ συσορεύεται εκεί η υγρασία,εκεί κοπαδιάζουν.....

Προχτές,πηγαίνοντας στο κτήμα με το τρακτέρ,προγγιξα δυο τσιχλες από μια βατουκλια.Στη συνέχεια,κοβοντας κάτι συκιες,1-2 κοπαδακια σβορίτζια,μου έκαναν παρέα.Ολ' αυτά,κάπου 500 μέτρα από το κύμα,ΝΔ Αμαλιάδας.Στα λιοστασια που κυνηγάω συνήθως τέτοιον καιρό και κυρίως στον κισσο,δεν έχω βγει καμιά βόλτα,για να δω τι παίζει.Τα πουλιά,εμφανώς ατουφεκιστα,γυροερχονταν ή κάθονταν στα σύρματα,σαν να με κοροιδευαν.Ας είναι,τι να κάνουμε;Έτσι που μπλεξαμε...τουλάχιστον άνοιξε λίγο το ματάκι μου.Καποιοι δεν έχουν ούτε αυτό...

Έπειτα από τους βοριάδες των προηγούμενων ημερών,τα νερά στέγνωσαν κ όπου κάνει "γούβα" το χωράφι κ συσορεύεται εκεί η υγρασία,εκεί κοπαδιάζουν.....
Ακριβώς. Κατ' αυτόν τον τρόπον σχηματίζονται κάτι σαν πολύ μικρές (εποχιακές, χειμερινές) λιμνούλες... Κάπου εκεί γύρω σηκώνεις κι από κανένα μπεκατσινάκι άμα λάχει, αλλά και κάνα παπάκι καμιά βολά... Τέτοιες μικρές "λιμνούλες" σχηματίζονται όχι μόνο στους κάμπους των χαμηλών υψομέτρων, αλλά ακόμη και σε οροπέδια με τετραψήφια υψόμετρα...

ψαρόνια
Εμφανιστηκαν και αυτά τις τελευταίες μερες. Το απόγευμα έπαιζαν απο τις 3μιση τα τσιχλοκοτσυφα. Ποταμιά - πευκοδάσος και τούμπαλιν! Ούτε αλυσοπριονο τις ενοχλούσε ούτε καπνοί από τα κλαδέματα που εκαιγα ούτε τίποτα. Με τέτοιο φεγγάρι που εχει θα μετακινηθούν πολλά πουλια!

Εμφανιστηκαν και αυτά τις τελευταίες μερες. Το απόγευμα έπαιζαν απο τις 3μιση τα τσιχλοκοτσυφα. Ποταμιά - πευκοδάσος και τούμπαλιν! Ούτε αλυσοπριονο τις ενοχλούσε ούτε καπνοί από τα κλαδέματα που εκαιγα ούτε τίποτα. Με τέτοιο φεγγάρι που εχει θα μετακινηθούν πολλά πουλια!
Χθες ήταν η πρώτη φορά φέτος που είδα τόσες τσίχλες μέσα στην Αθήνα. Πρέπει να έχουν ξεκινήσει για τα καλά τα επιστροφια.

Έτσι ακριβώς.
Με βλέπω να συνεχίζω τα εκπαιδευτικά για μπεκάτσα ΚΑΙ το Μάρτη....
Εννοείτε Κώστα. Η κορύφωση των επιστροφιων είναι από τις 10 Μαρτίου και μετα. Έχω δει μπεκατσα το πρωι πηγαίνοντας για δουλεια 3 Απριλίου!!!!

Ακριβώς. Κατ' αυτόν τον τρόπον σχηματίζονται κάτι σαν πολύ μικρές (εποχιακές, χειμερινές) λιμνούλες... Κάπου εκεί γύρω σηκώνεις κι από κανένα μπεκατσινάκι άμα λάχει, αλλά και κάνα παπάκι καμιά βολά... Τέτοιες μικρές "λιμνούλες" σχηματίζονται όχι μόνο στους κάμπους των χαμηλών υψομέτρων, αλλά ακόμη και σε οροπέδια με τετραψήφια υψόμετρα...
εκει στα τετραψηφια , ξερεις πως τα βρισκουν τα ¨βαρικα¨και τις λιμνουλες στα τελη ΟΚΤ , τα μπεκατσινια ; ;) ;) ;)

Ψαξε τη μπεκατσα τη δευτερη και τις τσιχλες την τριτη εβδομαδα του Μαρτη.
Ευχαριστώ Κωστή!!!
Η κορύφωση των επιστροφιων είναι από τις 10 Μαρτίου και μετα.
Νωρίτερα το υπολόγιζα...ευχαριστώ πάντος.
πηγαίνοντας για δουλεια 3 Απριλίου!!!!
Παραλίγο να σου φενόταν σαν ψέματα αν ήταν στις 1/4.... :p

Για εμένανε πάντως παιδιά, τα λεγόμενα "επιστρόφια" της τσίχλας (το έχω ξανατονίσει στο παρελθόν) επουδενί δεν υφίστανται πριν από τα μέσα του Μάρτη!!!
Αυτήν την εποχή (κι όλο το ΓεναροΦλέβαρο) συμβαίνουν απλώς και μόνον οριζόντιες ή κάθετες μετατοπίσεις κιχλοπληθυσμών μικρής κλίμακας, δηλαδή σε στενά γεωγραφικά πλαίσια... Αυτές οι μετατοπίσεις έχουν να κάνουν αποκλειστικώς και μόνον με τον καιρό και, κυρίως, με την επάρκεια τροφής για τα πουλάκια και ουδεμία σχέση έχουν με την εαρινή αποδημία...

εκει στα τετραψηφια , ξερεις πως τα βρισκουν τα ¨βαρικα¨και τις λιμνουλες στα τελη ΟΚΤ , τα μπεκατσινια ; ;) ;) ;)
Έτσι είναι, τα συναντάω κι εγώ εκεί από τα φθινοπωρινά τους μπασίματα κιόλας...
(Ξέρουν καλά το πού θα μπούνε τα πουλάκια, δεν είναι χαζά...)

Άιντε λοιπόν παίδες, μια εντελώς αναπάντεχα "καταραμένη" κυνηγητική σεζόν έφτασε στο τέλος της! Επιτέλους!

Εγώ πάντως, θα ευχηθώ ολόψυχα σε όλους τους κυνηγαρέους ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, αλλά δίχως φυσικά επανάληψη του εφετινού τραγελαφικού και παντελώς άδικου μέτρου περί της απαγόρευσης της μετακίνησης για την άσκηση της θήρας...!!!

Υ.Γ.: Μάγκες, αφήστε τα χαζά, και σπεύσατε να κάμετε το εμβόλιο κατά του γαμημένου του κορωναϊού, διότι μόνο έτσι θα αποκτήσουμε ανοσία και θα απαλλαγούμε από δαύτονα τον "Σατανά" οριστικά, για το καλό τόσο της ίδιας μας της ζωούλας και της καθημερινότητάς μας, όσο και για το καλό του χόμπυ μας...
Εγώ το έκαμα ήδη κατόπιν συνειδητής μου επιλογής και εκμεταλλευόμενος την υγειονομική μου ειδικότητα.
Εάν δεν εμβολιασθούμε, ο κορωνοϊός δεν θα ηττηθεί και θα μας ταλανίζει επ' αόριστον...! Και, συνεπακόλουθα, θα μας εμποδίζει να ασκήσουμε κανονικά κι ελεύθερα τα κυνήγια μας στο μέλλον (ειδικά με τη τρέχουσα κυβέρνηση κιόλας)...!

Status
Not open for further replies.
Back