Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πεντακαθαρος ο ουρανος στην Κερκυρα και το σχεδον γεματο φεγγαρι συνθετει ενα τελειο σεναριο για αυριανο μπασιμο. Η τελεια κεραντσανα οπως θα ελεγε ο πατερας μου και ο παππους μου, ο καλυτερος καιρος για μπασιμο στο νησι, αν ο ουρανος εχει καθαρισει απο ανεμους ολων των βορειων διευθυνσεων. Μεχρι στιγμης οι τσιχλες που περνανε ακουγονται σε αραια διαστηματα ομως αρκετα πυκνοτερα απο την ιδια ωρα χθες. Ειμαι σπιτι καθαριζω με μεγαλη ευλαβεια το οπλο μου και τα φιδισια τσοκακια μου και βγαινω εξω ανα δεκαλεπτο για να παρω ακουστικο δειγμα του περασματος

Μπραβο Παύλο, πολύ καλός!!! μια χαρά ξεκίνημα έκανες αν λάβουμε υπόψη τα μέχρι τώρα μπασίματα της χρονιάς...

Σπυρο, ο μεσος ορος καρπωσης σημερα στο νησι κυμανθηκε γυρω στα 4/5 πουλια. Ο πιο πολυς κοσμος, γυρω στα 10 ατομα που ρωτησα δεν ειχε καλες τουφεκιες. Ο καιρος δεν φαινοταν δυσκολος για φυσιγγια, ουτε πολυ υγρασια ουτε κρυο. Εγω ειχα παρα πολυ καλες τουφεκιες σε υπερβολικα ψηλωμενα πουλια γιαυτο και αυτη η καρπωση.Ειχα μαλιστα και 4 αστοχιες αδικαιολογητες λογω μακρυχρονης απουσιας μου απο τους κυνηγοτοπους

Eλπιζω να ηρεμισει και σε μας λιγακι ο καιρος να παμε. Σημερα ειχε βροχη απο τις 6 το πρωι, οποτε δεν αξιζε να βγει κανεις

σημερα και εμενα το πρωτο κυνηγι μου Σαλαμινα, 4 πουλακια , 3 στο χερι .... απο τα 4 που περασαν :-) Πρωτη δοκιμη με τα tordo 30 No9 με M Carlson ... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ .... ΦΑΡΜΑΚΕΡΟ ΦΥΣΙΓΓΙ, Βαρεσα κ 2 καρακαξες στα 35+ μετρα , ξερες!

στο νησι μας ειναι οτι ο κοσμος περιποιειται παλι τα κτηματα του εκει που ειχαν λογγιασει τις χρυσες εποχες
Ώρα ήταν! και αν δεν υπήρχε αυτή η ''άναρχη'' δόμηση, ελεώ αντιπαροχής και αρτιότητας 4 στρεμμάτων και δεν είχαν γεμίσει τα κυνηγοτόπια σπίτια, βίλες και περιφραγμένες εκτάσεις, ίσως θα μπορούσαμε να κυνηγήσουμε στην Κέρκυρα σε κυνηγοτόπια που θα θύμιζαν δεκαετίας '70.
Εγω ειχα παρα πολυ καλες τουφεκιες σε υπερβολικα ψηλωμενα πουλια γιαυτο και αυτη η καρπωση
Παύλο, πιστεύεις τη διαφορά την έκαναν τα εξειδικευμένα τσοκ που χρησιμοποιείς?
Ειχα μαλιστα και 4 αστοχιες αδικαιολογητες λογω μακρυχρονης απουσιας μου απο τους κυνηγοτοπους
Εγώ με κάπως πιο συχνή παρουσία, περισσότερες έχω.goodboy..sarcastic.

Last edited:
Καλημερα παιδια..σημερα σε ημι-ορεινα νομου Καβαλας, ανεμισαν λιγα πουλια...η θερμοκρασια 7 βαθμους, και κανα 2-3 μποφορ βοριαδακι....
Συνολο απο τα 8 που βαρεσα, τα 5 στο χερι, 2 σκοτωμενα χαμενα σε κατι βατσινιες, και ενα που χτυπηθηκε, επεσε καμια 100αρια μετρα μακρια...
Επιτελους, μετα απο 5 χρονια, χαρηκα και το Browning πλαγιοκαννο μου.
Οταν το πηρα, ειχε ενα κοντακι/παπια κιτρινου χρωματος(οξια?) και ηταν αγγλε ,και κοντο για τα μετρα μου. Κλωτσουσε σαν μουλαρι!!!
Ανοιξα τους κοννους συναρμογης,στα 6/6.5 εκ, αλλα συνεχιζε το βιολι του....
Φετος το καλοκαιρι, το πηγα στον φιλο Σκριβανο και του εκανα ( σας εβαλα και φωτο)ενα σετ κοντακι/παπια, με σκοπο,να το παιρνω για κυνηγι, γιατι μου αρεσε σαν οπλο.
Σημερα λοιπον, εριξα καμια 15+ φυσσιγια 30/32γρ, και το οπλο δεν κλωτσουσε πια.....congrats.respect.
http://i176.photobucket.com/albums/...crongammarhoalphaphialpha0072_zps6hkpirck.jpg

11 βαθμους εδειχνε το θερμομετρο του αυτοκινητου οταν εφυγα απο το σπιτι σημερα το πρωι. Μεχρι στους 7 κατεβηκε στη συντομη διαδρομη μου. Κεραντσανα οπως την εζησα τοσες φορες στα παιδικα μου χρονια κυνηγωντας με τον πατερα μου. Μετα απο ενα νωθρο πρωτο μισαωρο, το καλυτερο μπασιμο της χρονιας μεχρι τωρα. Πολλες τσιχλες αλλα και πολλα κοτσυφια σε ολα τα υψη, για ολα τα γουστα. 19 πουλια εκ των οποιων τα 3 κοτσυφια. Τα περισσοτερα ατομα σημερα εκαναν διψηφιο νουμερα. Τα κοτσυφια ηταν σε μεγαλη αναλογια με τις τσιχλες η προσωπικη μου καρπωση δεν αντικατοπτριζει το ποσα πολλα περασαν. Επιτελους μπασιμο

Παύλο, πιστεύεις τη διαφορά την έκαναν τα εξειδικευμένα τσοκ που χρησιμοποιείς?

Σπυρο, η κυνηγετικη μου ζωη αλλαξε ριζικα, οταν εκανα τον κωνο προσαρμογης και παντα σε συνδυασμο με αυτα τα τσοκ. Η σταθεροτητα στην αποδοση ειναι πλεον δεδομενη και σημερα ετσι ηταν. Σιγουρα ο συνδυασμος αυτων των δυο, δεν μπορω να προσδιορισω ποσο ποσοστο επιτυχιας αντιστοιχει σε καθε παραμετρο καθοτι το οπλο δεν το κυνηγησα ακομη χωρις κωνο προσαρμογης η με αλλο τσοκ

Μπάσιμο 150 χλμ Β του κέντρου των Αθηνών.....είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, πουλιά μπήκαν (και συνεχίζουν να μπαίνουν) από διάφορες κατευθύνσεις...
Μέσος όρος κάρπωσης 10+ για τον κάθε έναν από εμάς....
Καλή αρχή !

Ωραιος ο Παυλος! Εδω τα πραγματα στα παραθαλασσια ηταν μετρια, πιο πολλα κοτσυφια παρα τσιχλες. Πηρα 7 πουλια καπου εκει και ισως λιγα λιγοτερα οι υπολοιποι. Θα δειξει αυριο...

Σπυρο μπηκαν παρα πολλα κοτσυφια. Οι περισσοτεροι ειχαν τα μισα τους πουλια κοτσυφια σημερα. Απλα τα περισσοτερα κοτσυφια περναγαν 100 μετρα πιο μακρια απο το καρτερι μου αλλα δεν ηθελα να αλλαξω μερος.

ΒΑ Αττική σήμερα είχε αρκετά πουλιά. Αρκετά περίεργη ηταν και η συμπεριφορά τους όμως, σχετικά χαμηλα, μπουλουκια 6-7 πουλια να μπαινουν κυριολεκτικά από όλες τις κατευθύνσεις. λιγα ψηλωμενα αργότερα και πάλι όμως από παντού. Πρέπει να με καβάλησαν περισσότερα από 20 πουλια άξια για τουφεκιά. Κατάφερα 6 πουλια, με το ένα απο αυτά να αγνοείται. Γενικά ήταν καλή μερα και πιστεύω ότι αύριο θα είναι ακόμα καλύτερα, καθώς συνεχίζουν ακαθεκτοι οι βοριαδες.

Eλαχιστα εδω κατω, φυσιολογικο με τοσο αερα που ειχε. Ειδα καμμια 15αρια πουλια, εκ των οποιων 2 σμαρακια των 5-6 πουλιων. Βολες οτι ναναι, οπου ναναι, λογω αερα, και φυσικα ψηλωμενων πουλιων. 2 επεσαν, κανενα δε βρηκα, γιατι ο αερας τα εριξε σε ενα ρυακι καμποσα μετρα χαμηλοτερα.

Αυριο, ελπιζοντας να πεσει ο αερας

σημερα και εμενα το πρωτο κυνηγι μου Σαλαμινα, 4 πουλακια , 3 στο χερι .... απο τα 4 που περασαν :) Πρωτη δοκιμη με τα tordo 30 No9 με M Carlson ... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ .... ΦΑΡΜΑΚΕΡΟ ΦΥΣΙΓΓΙ, Βαρεσα κ 2 καρακαξες στα 35+ μετρα , ξερες!

Τολι καλως ηλθες. Τα Tordo 30 οντως παρα πολυ καλα. Πως και οερασαν τοσα λιγα απο Σαλαμινα?

Status
Not open for further replies.
Back