Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χεστηκε ο πλανητης αν το εγωκεντρικο πλασμα που λεγεται ανθρωπος περδεται(κλανει).Αλλαγες υπηρξαν και πριν τον ανθρωπο και θα συνεχισουν να υπαρχουν και μετα απο αυτονΕχουν εξαφανιστει χιλιαδες ειδη ζωης πολυ πριν την εμφανιση του ανθρωπου και χωρις την επιροη του.Απλα εμεις βαυκαλιζομαστε οτι ειμαστε πολυ σημαντικοι και ολα εξαρτωνται απο εμας.Και βεβαια πολλοι βγαζουν φραγκα απο αυτο το παραμυθι.
Tάσο συμφωνώ απόλυτα στην τοποθέτησή σου και επαυξάνω...! Αυτήν είναι η αλήθεια!!!
Όλα αυτά τα... "τραγικά" και καταστροφολογικά που ακούγονται συνεχώς τα τελευταία έτη περί δήθεν "κλιματικής αλλαγής" και "καταστροφής" του πλανήτη αποτελούν υπερβολές ("μπούρδες" κατά το λαϊκότερον)...!!!
Ξαφνικά ήρθαμε εμείς, το "πάνσοφον" γένος της ανθρωπότητος πάνω στον πλανήτη γη, ο οποίος αριθμεί τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια χρόνια ύπαρξης, και αμέσως ανακαλύψαμε και μάθαμε τα πάντα όλα, οι "φωστήρες" του σύμπαντος...!!!
Στην πραγματικότητα λοιπόν, ένα "τίποτα" είμαστε όλοι μας, και 'μεις και η "καριόλα", η δήθεν "κλιματική αλλαγή" μας, αντιπαραβαλλόμενοι στην απεραντοσύνη και την αιωνιότητα της γης μας, του πλανητικού μας συστήματος, του γαλαξία μας και του σύμπαντος ολόκληρου...!!!
Ας κοιτάξουμε τον "άνθρωπο" και ας αφήσουμε τη φύση στην φυσική της πορεία...!

(Sorry για το εκτός θέματος...)

Last edited:
Τελος 1μισι μερας αυτη την φορα στην φθιωτιδα στυλιδα, μυλοι, και σπαρτια .2 πρωινα περπατητα και 1απογευματινο.Στα περπατητα απο λιγα εως αρκετα πουλια με 16 χλμ. 2 ατομων,στο απογευματινο λιγα ανεβηκαν που δεν περασαν τα 50 με καρπωση εως 10 πουλια,απολογισμος 89 συνολο.
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΩΣΤΗ

Χθες ανατολική Αργολίδα, τζίφος. Όλη μέρα καρτέρι, πρωινό πέρασμα και απογευματινό, 13 πουλιά στο χέρι!
Κάποιες στιγμές το πρωί νόμιζες πως ήταν Οκτώβρης στα μπασιματα. Κοπάδια των 5-8-12 πουλιών πέρναγαν σε μεγάλο ύψος με κατεύθυνση από νότιο ανατολικά προς βόρεια. Μία που κατάφερα και πήρα όταν πήγα στο αυτοκίνητο και πήρα το full και τα 8αρια, ήταν χαρακτηριστικά πετσί και κόκκαλο.
Στο απογευματινό φάνηκαν αρκετά πουλιά αλλά μόνο για χάζι σε τεράστιο ύψος.

Καλημέρα, πήγα σήμερα Θήβα κι εφαγα τη μεγαλύτερη φολα. Δεν περασε ουτε μια (!) μαύρη και μέχρι τις 8 μισή που τελικά έφυγα ατουφεκιστος είδα μια τσίχλα μόνο στον ορίζοντα... Απίστευτα πράγματα δεν πέταγε ούτε σπινος.

Περπατητό στο ίδιο μέρος με την περασμένη Κυριακή σήμερα. Πουλιά ούτε τα μισά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Με πολύ περπατούρα καταφέραμε να πάρουμε 16 πουλιά 3 τουφέκια... Χάσαμε και 3. Αυτάαα... Αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι τις επόμενες εβδομάδες θα μιλάμε μακράν για τη χειρότερη χρονιά στην Κορινθία. Θα μας μείνουν τα λιωμένα παπούτσια και τα φυσίγγια στην αποθήκη...

Χτεσινή βόλτα στο Μεγαπλάτανο ... Επική φόλα ... αρκετός κόσμος αλλά τα πουλιά άφαντα ... 5 άτομα πήραμε μια μαύρη τσίχλα το ξημέρωμα !! Μετά σιωπή σε λες τις ρεματιές... κατεβήκαμε στον κάμπο αλλά και εκεί ερημιά ... τουλάχιστον γύρισα σπίτι με δυο σακούλες χόρτα , και δυο τσιχλίτσες έτσι για το καλό... :oops:

Περπατητό στο ίδιο μέρος με την περασμένη Κυριακή σήμερα. Πουλιά ούτε τα μισά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Με πολύ περπατούρα καταφέραμε να πάρουμε 16 πουλιά 3 τουφέκια... Χάσαμε και 3. Αυτάαα... Αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι τις επόμενες εβδομάδες θα μιλάμε μακράν για τη χειρότερη χρονιά στην Κορινθία. Θα μας μείνουν τα λιωμένα παπούτσια και τα φυσίγγια στην αποθήκη...
Μιχάλη ήσουν ανάμεσα Χιλιομοδι με Άγιο Βασίλειο ;

Τα πουλιά που έχουν η Μακεδονία και η Βουλγαρία (για τις άλλες χώρες στα Βαλκάνια δεν έχω πληροφορία )
φέτος είναι πάρα πολλά ...Μα πάρα πολλά ...Ένα καλό χιόνι θέλαμε εκεί που έπρεπε ..... δεν το έκανε ...
Περικλή επδ είμαι Μακεδονία μετριοτατη ως πολύ κακη η χρόνια στη τσίχλα φέτος...απλά σε σύγκριση με πέρυσι έχει περισσότερες μεγάλες....στις μικρές όμως η κατάσταση είναι δραμα..πίστεψε με...

Σημερινή εξόρμηση στο Χιλιομόδι
Μετά από 3 ώρες περπάτημα γύρω στα 8 χλμ και αφού προσπεράσαμε γύρω στα 1000 ελαιόδεντρα μαζί με ρεματιές πυκνά κτλ
απολογισμός 2 ατόμων 9 τσίχλες και μια κοτσυφινα
.sarcastic. .sarcastic.
Σκέφτομαι να δηλώσω καταμέτρητης ελαιόδεντρων για να βοηθήσω το υπουργείο στις επιδότησης
αφού έτσι και αλλιώς γυροβολαω σαν Μαλαξ μέσα στα λιοστασια δίχως αποτέλεσμα hippohippo

Φορούσες πορτοκαλί γιλέκο; Χαιρέτησα ενα παιδί από μακριά. Εγώ ήμουν πάνω από τα κυπαρίσσια τα επί του δρόμου.
Αυτός ήταν ο Κουμπάρος μου εγώ συναντήθηκα με ένα άλλο παλικάρι από την απέναντι πλευρά της ρεματιάς
Απελπισμένος και αυτός όπως και εγώ :confused::confused:

Αυτός ήταν ο Κουμπάρος μου εγώ συναντήθηκα με ένα άλλο παλικάρι από την απέναντι πλευρά της ρεματιάς
Εγώ ήμουν λίγο πιο τυχερός σήμερα και πήρα 8. Οι άλλοι δύο από 4... Κυνηγάμε εκεί τις περισσότερες Κυριακές, μετά το γύρισμα του χρόνου, τα τελευταία 12-13 χρόνια. Το φετινό δεν έχει ξαναγίνει...

Σημειωτέον αν φώναζε κανένας "κουμπάρε" θα απαντούσαν 4 άτομα .ha ha.

Βγήκαμε και εμείς το καθιερωμένο περπατητο μας 3 άτομα 14 πουλιά στο χέρι σε 2.5 ώρες .hair. ίσα ίσα να πεις ότι κρατάει ενδιαφέρον. Μόνο 2 χαμένα.

Ειχε δυνατό βοριά που ξύρισε και τα πουλιά ήταν μαζεμένα σε μερικά σημεία και σε άλλα δεν είχε τίποτα.

Φυσίγγια όσκαρ νίτρο τα παιδιά και εγώ Cal 20 RM ape όλα 8αρια παρά τον σκατοκαιρο δουλευανε.

Ελπίζουμε σε κανένα καινούργιο πουλί με την επερχόμενη κακοκαιρία

Status
Not open for further replies.
Back