Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φέτος γενικά τα πράγματα είναι πολύ περίεργα γιατί δεν έχει πουλιά. Την περασμένη εβδομάδα στην Αταλάντη είχαμε πάει με έναν φίλο μου σε καρτέρι που 10 πουλιά να έχει όλα κι ολα τα 5 θα περάσουν από κει που λέει ο λόγος. Καθίσαμε το πρωι και δεν πέρασε τίποτα. 1 χιλιόμετρο πιο κάτω έπεφταν πολλές τουφεκιές όλες από ένα σημείο έκτασης 500 μέτρα ας πούμε. Φεύγουμε με τα πόδια και πάμε. Ήταν ένα ρεμα που δεν μπορούσαμε πολύ να πλησιάσουμε γιατί ήταν πιασμένα όλα απ το πρωι και οι τουφεκιές έπεφταν και χαμηλά. Καθίσαμε λίγο πιο πέρα και έβλεπα πουλιά να ανεμίζουν όλα πάνω από κει και δε το πίστευα. Ένα απέραντο μέρος με ελιές και ρεματα κι όλα τα πουλιά ήταν μέσα εκεί. Έτρωγαν τουφεκιές κι όμως όλα γύριζαν εκει μέσα. Έχοντας αυτή την εικόνα ξαναπήγα προχθές. Δεν υπήρχε τίποτα έφυγα 9 η ωρα....

Φέτος γενικά τα πράγματα είναι πολύ περίεργα γιατί δεν έχει πουλιά. Την περασμένη εβδομάδα στην Αταλάντη είχαμε πάει με έναν φίλο μου σε καρτέρι που 10 πουλιά να έχει όλα κι ολα τα 5 θα περάσουν από κει που λέει ο λόγος. Καθίσαμε το πρωι και δεν πέρασε τίποτα. 1 χιλιόμετρο πιο κάτω έπεφταν πολλές τουφεκιές όλες από ένα σημείο έκτασης 500 μέτρα ας πούμε. Φεύγουμε με τα πόδια και πάμε. Ήταν ένα ρεμα που δεν μπορούσαμε πολύ να πλησιάσουμε γιατί ήταν πιασμένα όλα απ το πρωι και οι τουφεκιές έπεφταν και χαμηλά. Καθίσαμε λίγο πιο πέρα και έβλεπα πουλιά να ανεμίζουν όλα πάνω από κει και δε το πίστευα. Ένα απέραντο μέρος με ελιές και ρεματα κι όλα τα πουλιά ήταν μέσα εκεί. Έτρωγαν τουφεκιές κι όμως όλα γύριζαν εκει μέσα. Έχοντας αυτή την εικόνα ξαναπήγα προχθές. Δεν υπήρχε τίποτα έφυγα 9 η ωρα....
Το ίδιο και στην Τανάγρα. Σε όλη την περιοχή, αν και έχει πουλιά πιασμένα, δεν πετάει φτερό και σε κάτι κυπαρίσσια γίνεται κάθε μέρα πόλεμος! Μέσα στα κυπαρίσσια!

Καρτέρι 1:30 ωρίτσα σμρ λίγα τα πουλάκια,,,, πολύ ψηλα οι βολες.... Fandom v9 σμρ και πολύ καλές εντυπώσεις και αρκετή υγρασία το πρωί.!!!!
IMG-20190211-085341.jpg

εισαι ο μοναδικος που μιλησα για σκ και ειχε καρτερι στην αργολιδα!θα ειχες καλο καρτερι φενεται απο τους τυχερους.
Ίσως!
Όμως στο σημείο που ήμουν τα πουλιά ανέμιζαν μέχρι τις 9:30 με 10:00. Τα γύρω καρτέρια από εμάς...τουφεκούσαν ασταμάτητα από το πρωί και για 2 ώρες τουλάχιστον.

Λίγα πουλια το σκ τα καρτερια δεν ηταν τα αναμενωμενα,και πολυς κοσμος στο περπατητο,ειχα και το τυχερο μου πααντως (φασσα) αλλα περασαμε τελεια με τα κοψιδια και τους κρασους,περιοχη ορεινος μυλοποταμος ρεθυμνο.

Last edited:
Καταπληκτική η σημερινή μέρα!14 τσίχλες, 1 κοτσυφός κ δυστυχώς 7 χαμένες τσίχλες εγώ που ευτυχώς είχα τον σκυλάκο αλλιώς θα χανα άλλες τόσες!! 12 τσίχλες - 1 κοτσυφός κ 2 χαμένες για τον Μύρο τον κουμπάρο του ..Μύρου! Η a400 xplor unico με το kick off οπλάρα!! Αλλάξαμε όπλα για λίγο κ έκανε με 6-7 φυσίγγια τον μοναδικό ντουμπλέ του με την outlander μου κ γω με την a400 4 πουλιά σε 5 τουφεκιές!! Τη ζήλεψα!! Μπόνους για μένα μια μπεκάτσα! Την ώρα που έψαχνε ο Φρίξος μια (τελικά) χαμένη τσίχλα στο πυκνό σηκώθηκαν 2!!! Η μια ήρθε προς τα μενα κ καπνίστηκε!! Η πρώτη που πιάνω μήνα Φλεβάρη!! Μπόνους για τον Μύρο μια ξεχασμένη σακούλα με φυσέκια σε καρτέρι!! Χα χα!! Με προβλημάτισε ο Φρίξος γιατί ψιλοκουτσαίνει... αλλά με 14,2 χλμ που περπατήσαμε κ γω κουτσαίνω!! https://cdn.pbrd.co/images/I0wtFUO.jpg?o=1 https://cdn.pbrd.co/images/I0wtf4I.jpg?o=1

Κορυφη η Α400...περπατητο απο τις 9 το πρωι μεχρι 5 το απογευμα...ποδια κουτσουρα και ο ωμος λες και δεν εχεις ριξει ντουφεκια.
Με τι τσοκάρισμα την κυνηγήσατε?? περπατητό ή καρτερι?

Last edited:
Όντως τα πουλιά φέτος είναι πιασμένα σε κάποιες περιοχές. Εδώ στο νησί χθες εκεί που είμασταν εμείς είχε πουλιά ενώ στα 5-6 χιλιόμετρα σε διπλανά χωριά είχε ελάχιστα. Σήμερα πήγα ψηλά για μπεκατσα σε πουρναρι, περπάτησα κοντά τρεις ώρες, ζήτημα αν είδα-άκουσα 4-5 κιχλες, κοτσυφο ούτε έναν. Μιλάμε για περιοχή που άλλες χρονιές τέτοια εποχή τα κιχλοκότσυφα σου έβγαζαν τα μάτια και όπως μου έλεγαν δύο παιδιά από εκεί, κάπως έτσι είναι όλη τη χρονιά αν εξαιρέσεις τις 4-5 μέρες με τη παγωνιά. Τα πουλιά τελικά, για κάποιο λόγο άγνωστο σε μας, διαλέγουν περιοχές από χρονιά σε χρονιά και φυσικά όχι σε ελαιώνες.

Καταπληκτική η σημερινή μέρα!14 τσίχλες, 1 κοτσυφός κ δυστυχώς 7 χαμένες τσίχλες εγώ που ευτυχώς είχα τον σκυλάκο αλλιώς θα χανα άλλες τόσες!! 12 τσίχλες - 1 κοτσυφός κ 2 χαμένες για τον Μύρο τον κουμπάρο του ..Μύρου! Η a400 xplor unico με το kick off οπλάρα!! Αλλάξαμε όπλα για λίγο κ έκανε με 6-7 φυσίγγια τον μοναδικό ντουμπλέ του με την outlander μου κ γω με την a400 4 πουλιά σε 5 τουφεκιές!! Τη ζήλεψα!! Μπόνους για μένα μια μπεκάτσα! Την ώρα που έψαχνε ο Φρίξος μια (τελικά) χαμένη τσίχλα στο πυκνό σηκώθηκαν 2!!! Η μια ήρθε προς τα μενα κ καπνίστηκε!! Η πρώτη που πιάνω μήνα Φλεβάρη!! Μπόνους για τον Μύρο μια ξεχασμένη σακούλα με φυσέκια σε καρτέρι!! Χα χα!! Με προβλημάτισε ο Φρίξος γιατί ψιλοκουτσαίνει... αλλά με 14,2 χλμ που περπατήσαμε κ γω κουτσαίνω!! https://cdn.pbrd.co/images/I0wtFUO.jpg?o=1 https://cdn.pbrd.co/images/I0wtf4I.jpg?o=1
Καλή δηλαδή η 400 ε?.sarcastic.

Καλή δηλαδή η 400 ε?.sarcastic.
Η πρώτη κουβέντα που είπα στο φίλο μετά που το κυνήγησα ήταν "ρε συ,αυτό ...κλέβει"!! Καλό ζύγισμα,όμορφο τουφέκι,μου καθόταν καλύτερα απ το δικό μου αλλά κ 1500€!! Έτσι κι αλλιώς πιάνω αρκετά θηράματα κ με την outlander..άσε να έχουμε κ του χρόνου θηράματα και κίνητρα!!

Κορυφη η Α400...περπατητο απο τις 9 το πρωι μεχρι 5 το απογευμα...ποδια κουτσουρα και ο ωμος λες και δεν εχεις ριξει ντουφεκια.
Με τι τσοκάρισμα την κυνηγήσατε?? περπατητό ή καρτερι?
3αρι τσοκ κ η a400 κ η a300.Περπατητό αλλά με αρκετά ανοιχτά μέρη αλλιώς θα πηγαίναμε σε 4αρι.

Αγαπητέ Argyhunt γενικά μίλησα, δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο post στο μυαλό μου
Καλησπέρα φίλε μου!
Εγώ αναφέρομαι πάντα σε νομούς..και όχι σε πόλεις ή χωριά. Μάλιστα για ένα μεγάλο διάστημα σταμάτησα να γράφω γενικά...και ο λόγος δεν ήταν άλλος από το ότι μια φορά που έγραψα μια διαφορετική εικόνα από ορισμένους... η ειρωνία και το "δούλεμα" έδωσαν και πήραν.
Λυπάμαι που το λέω...αλλά θα συνεχίσω να γράφω σε επίπεδο νομού....γιατί την πληροφορία σε επίπεδο πόλης ή χωριού...αρκετοί δεν μπορούν να την "διαχειριστούν".
Με εκτίμηση,

Νικολή, πολύ ποιοτικά τα σκάγια από το φυσίγγιο (ποιο είναι;)...!
Επίσης, πολύ όμορφο και το πλαγιόκαννο με την ταρταρούγα (τι μάρκα;)...!
Το φυσίγγι είναι ιδιογόμωσης τα υλικά απο φάντομ.
Το πλαγιοκαννο είναι Fausti style του μικρού αδερφού.

Η πρώτη κουβέντα που είπα στο φίλο μετά που το κυνήγησα ήταν "ρε συ,αυτό ...κλέβει"!! Καλό ζύγισμα,όμορφο τουφέκι,μου καθόταν καλύτερα απ το δικό μου αλλά κ 1500€!! Έτσι κι αλλιώς πιάνω αρκετά θηράματα κ με την outlander..άσε να έχουμε κ του χρόνου θηράματα και κίνητρα!!

ψάξε να βρεις μεταχειρισμένη.....

Καλη η Α400 αλλα μονο κανη φαρμακερη ολα τα αλλα γαματα απο ξυλα μαδερια απο κατασκευη ψευτικια
391 δεν ειναι η 391 με την οπτιμα κανη εχει ολο το πακετο ειδικα η urica 2 κανη δηλητηριο ξυλα ξυλα και κατασκευη αθανατη εχω και τις 2 για να μην παρεξηγηθω η 391 ειναι πιο καραμπινα,πες του να βρει μια 391 με οπτιμα κανη και με τα μισα λεφτα θα δει τουφεκια δυναμη;)

topic.

Κάθε όπλο έχει τα καλά κ τα κακά του.Έχω κυνηγήσει με 6-7 διαφορετικές beretta κ την a400 την ένιωσα τουλάχιστον ένα σκαλί πάνω απ τις άλλες.Οχι οτι σκοτώνει περισσότερο,όλες σκοτώνουν,οχι μόνο η beretta.Τις 2 απο τις πιο μακρινές τσίχλες φέτος με την γριά benelli rafaello 121 τις πήρα! Αλλά η άτιμη η a400 υπερέχει πολύ πιθανόν κ λόγο kick off.. τεσπα! Αρκετά με το off topic!! Στις τσίχλες τώρα..σήμερα λόγο υποχρεώσεων δεν πήγα αλλά 2 φιλαράκια που βγήκαν μου είπαν νεκρή φύση..καμια 10αρια πουλάκια έκαναν με αρκετό περπάτημα.Αύριο πρώτα ο Θεός κ αν δεν βρέχει θα βγω κ γώ να πάρω τον αέρα μου!

Χθες πήγαμε μια βόλτα με τον αδερφό μου για τσιχλίτσες. Δεν είχαμε πολλές ελπίδες αλλά το κέφι μας το κάναμε. Τα πουλιά έφευγαν πολύ μακρυά και ατουφέκιστα τα περισσότερα. Κοτσύφια λίγα πάλι. Έριξα ένα κουτί gorilla quail που μου έδωσε ο αδερφός μου. Πήγαν πάρα πολύ καλά! Με εξέπληξαν γιατί αν και ήταν νούμερο 9.5 έριχναν και πουλιά σε μακρινές αποστάσεις! Δύο ΣΚ έμειναν ελπίζω να καταφέρω να βγω δύο φορές ακόμα :)
v1.jpg

Status
Not open for further replies.
Back