Με τσοκ αυλους αποθηκες 7+1 8+1κλπ.....shoot.Διάβασες τον Ιταλό που λέει για νεροσωλήνες!!!
Καλα δεν νομιζω οτι εχουμε δει κ τα τρελααα πουλια φετοςΣΚΔ θα επιδιώξω να είμαι στο βουνό..........πότε θα ξανάρθει η χρονιά με αρκετά πουλιά στη χώρα ?
Συμφωνω!Τωρα πιο πρωτοφτιαχτηκε πρωτο δεν ξερω,Αυτο που σιγουρα ξερω ειναι οτι σε παλιες ασπρομαυρες φωτο κυνηγιου το πλαγιοκαννο κυριαρχουσε κατα κρατος..Ελαχιστοι ηταν αυτοι που κρατουσαν ποζε..Το ιδιο και στις ασπρομαυρες ταινιες του Ελληνικου κινηματογραφου... Δεν νομίζω να έχουμε δει πολλούς στο καρτέρι η στο βουνό με ένα Purdey, Holland Holland το αντίθετο μάλιστα πλαγιοκαννα βελγικα,ρώσικα,ιταλικά, και αυτογεμη που ανάμεσα τους είναι και τα ιταλικά που με αυτά έγιναν διάσημοι ανά τον κόσμο και πρωτοποροι ίσως.
Δεν υπήρχαν η δεν εισαγοταν τίποτα άλλο τότε Τάσο, πάντως δεν νομίζω να είχαν πλαγιοκαννο αξίας 3ων διαμερισματων.Συμφωνω!Τωρα πιο πρωτοφτιαχτηκε πρωτο δεν ξερω,Αυτο που σιγουρα ξερω ειναι οτι σε παλιες ασπρομαυρες φωτο κυνηγιου το πλαγιοκαννο κυριαρχουσε κατα κρατος..Ελαχιστοι ηταν αυτοι που κρατουσαν ποζε..Το ιδιο και στις ασπρομαυρες ταινιες του Ελληνικου κινηματογραφου..
Εξαλλου οι συντριπτικη πλειοψηφια των οπλων που κληρονομησαμε απο τους παππουδες μας ηταν τα πλαγιοκαννα..
Εχει ξανακυνηγηθει το μερος εκει;Το έκανα και σήμερα το καρτέρι μου. Η σημερινή ήταν η 41η έξοδος για φέτος (μετράω ακόμα και το μισάωρο σαν έξοδο). Απο νωρίς έπιασα τον καμπο και το πρώτο που πέρασε το κατέβασα. Δυστυχώς όταν το μάζεψα είδα πως ήταν ψαρόνι αλλά δε βαριέσαι, καλό είναι κι αυτό. Όπως ήρθε ξαφνικά απο πάνω μου το πέρασα για τσίχλα. Είχε τσίχλες στον κάμπο αλλά δεν πλησιάζονται εύκολα. Μεσημεράκι ανέβηκα στα απογευματινά καρτέρια. Τα πουλιά άρχισαν να ανεβαίνουν απο τις 3κ20 και σε χαμηλό ύψος οπότε άλλαξα τσοκ απο 3* σε 4*. Τότε τα πουλιά πήραν ύψος και απλά έβλεπες κουκίδες στον ουρανό. Με αρκετές τουφεκιές σε πολλά κατάφερα και κατέβασα μια και πίστευα πως θα έμενα με αυτή. Μέχρι τις 5 ανέβεναν ασταμάτητα και γω απλά παρατηρούσα. Λίγα τα τουφέκια στις πλαγιές, πόλεμος στον κάμπο. Μετά τις 5 έκοψαν αλλά απο τα λίγα που πέρασαν κατάφερα και κράτησα άλλα 4. Το κακό είναι πως δεν περνούσαν στρωτά. Έμπαιναν στο καρτέρι μου και έστριβαν όλα λες και με έβλεπαν (είχα φτιάξει και φυλάχτρα σήμερα.ha ha ha.) Φωτό απο το καρτέρι και το αποτέλεσμα.
![]()
Στο ίδιο καρτέρι ήμουν προχθες. Γενικά είναι η 2η φορά που κάθομαι φέτος εκεί και άλλες 2 έχει καθήσει ο Χρήστος. Σήμερα που το έκανα μια βόλτα είδα φρέσκους κάλυκες σε άλλο σημείο οπότε γι'αυτό έστριβαν τα πουλιά. Πρέπει να ηρεμίσει λίγο το συγκεκριμένο μέρος.Εχει ξανακυνηγηθει το μερος εκει;
Στο γνωστό μέρος Χάρη;Σημερινό τσιχλοκυνήγι,απ τα καλύτερα φετινά.5,5 ωρες περπατητό.Ξεκίνημα με 0 βαθμούς,8 η ωρα το πρωί,τα φυσίγγια με το ζόρι..μετά ανέβηκε λίγο,7-9 βαθμοί θερμοκρασία κ τα φυσίγγια κεντούσαν (lambro tordo 32gr,saga export 32gr).Απίστευτες βολές,κάποια φάση στο περπατητό έφευγαν απο απέναντι πουλιά κ ερχόταν πάνω μου στα 20-25 μέτρα.Μπαμ,μπαμ,μπαμ,γεμιζω,μπαμ..4 κάτω σε ούτε 10 δευτερόλεπτα..με τη ΜΙΑ στο χέρι τελικά.Αφού είμαι ....... κ δεν πήρα πάλι το σκύλο..Πάααααααααρα πολλές χαμένες δυστυχώς..αποτέλεσμα στη φωτο που ακολουθεί.. http://imgur.com/a/4sRgh
Καλά τα λέει ο Ιταλός.Διάβασες τον Ιταλό που λέει για νεροσωλήνες!!!
εισαι ωραιος αν και νεος γιατι ακους και μαθαινεις γρηγορα. μπραβο ρε νικολη
Μρε Νικολη,τις δυο τελευταιες στα Ματαλα τις χτυπησες?![]()
Κωνσταντίνε και εγώ νομίζω (ίσως) ότι το πρώτο πλαγιοκαννο δεν ειναι αγγλικό.Αν και είμαι 100% εκτός θέματος, προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε το πλαγιοκαννο το παραδοσιακοτερο όπλο και δη τα εγγλεζικα. Δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές πιο πρωτοφτιαχτηκε το πλαγιο η το ορθο, και γιατί να μην είναι το ταπεινό μονοκαννο, και για να μην παρεξηγηθώ τι εννοώ, καλά και αξία τα εγγλεζικα όπλα για όποιον αντέχει η τσέπη του αλλά αν πάμε κατά γράμμα την λέξη παράδοση ειδικά εμείς οι μεσογειακοι δεν νομίζω να έχουν θέση τέτοια όπλα, τώρα πως οι αρθρογράφοι μας τα παρουσιάζουν ως όπλα του παραδοσιακού κυνηγου δεν το καταλαβαίνω. Δεν νομίζω να έχουμε δει πολλούς στο καρτέρι η στο βουνό με ένα Purdey, Holland Holland το αντίθετο μάλιστα πλαγιοκαννα βελγικα,ρώσικα,ιταλικά, και αυτογεμη που ανάμεσα τους είναι και τα ιταλικά που με αυτά έγιναν διάσημοι ανά τον κόσμο και πρωτοποροι ίσως.
Τι να παει το παλικάρι να κάνει στα Ματαλα;Στα μάταλα Γιάννη δεν πάω με το μπερετα...![]()