Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μόνο μαύρες είχε αλλά ατύχησα γιατί διάλεξαν πορείες πάνω από τα βάτα κ τα πυκνά κ έτσι καθόμουν να τις χαζεύω..σφίγγοντας τα δόντια.....
Εντέλει έριξα σε τέσσερις που πέρασαν στο καθαρό κ πήρα τις δύο....
Πάει κ ετούτη εδώ η σεζόν, για αλλούς καλή για άλλους κακή, αλλά αυτό δεν έχει σημασία...
Ας είμαστε καλά κ θα τα βρούμε όλα...
Και του χρόνου με υγεία....

Τάσο αυτό είναι το κουτί?Δε βλέπω καλά...
1000004288.jpg

Το τέλος της σεζόν μας βρήκε ψηλά στο πουρνάρι......πολλά τα πουλιά αλλά το κομμάτι θέλει μεγάλη εγκράτεια χωρίς σκυλάκι να μην έχεις χαμένα πουλιά......με πολλή προσοχή από όλους κάναμε μερικές ωραίες τουφεκιές......
Γεροί και δυνατοί να είμαστε για την επόμενη τώρα.
Δοκίμασα μερικά club nova και μου άρεσαν πολλή. Ακαριαία και καθαρά τα πουλιά. Screenshot_2025-02-28-21-03-06-772_com.miui.gallery.jpg

Αθήνα - Τιθορέα - Μαρτίνο - Θήβα.. αρκετά χιλιόμετρα και 11,5χλμ περπάτημα συνολικά. Θηραματική ένδεια αλλά δεν πτοούμαστε και ετοιμαζόμαστε για τη νέα σεζόν!

Πολύ καλή εντύπωση τα rocket 31γρ 8,5, για να διαλέγουμε και προϊόντα από τον τόπο μας..

Καλή συνέχεια σε όλους και καλή αντάμωση σε σκοπευτήρια ή/και ταβέρνες!

Attachments

• IMG_0524.jpeg
    IMG_0524.jpeg
    217,1 KB · Προβολές: 60
Πως θα το κόψεις ρε συ? Άμα εχει δεν θα πας δηλαδή? Μην φέρνετε την καταστροφή με μια κακή χρονιά γιατι η επομενη θα σας κανει να γινεστε κωλοτουμπες!!! Πέρσι που τα πελεκουσες τα μαύρα στα κισσουδια δεν μου τα έλεγες αυτά!!!!
Αν το κόψει εγώ θα πάω να πιάσω έναν λύκο παρδαλο και με μισή ουρά! 😁

πηγα σημερα στης 3 το μεσημερι περπατητο μετα απο οτι εκοβα πορτοκαλια , μαυρα χαλια με επιασε και βροχη για κανενα μισα ωρο , απελπισια ελαχιστα και πολυ αγριεμενα δεν μπορουσα να πλησιασω κανενα εφευγαν απο μακρια εριξα 9 τουφεκιες απελπισιας , αλλες μακρια και κατι λιγες μπιχτες μεσα στα πικνα , με καρπωση μια και μοναδικη τσιχλα , και αυτη στα καθιστα , και σε αλλα 3 πουλια ειξα στα καθιστα στο περιπου εκει που καθονταν στα πικνα δεντρα χωρις να της βλεπω , μονο υπολογιζα που καθωνταν , αλλα χωρις αποτελεσμα , εριχνα και δεν εβλεπα τι εγινε επεσε η εφυγε , ετσι πηρα την μια και μοναδικη

Ωραίο κλείσιμο παρακολουθώντας τις γαλάζιες εγώ και ανιχνεύοντας διάφορα νέα μέρη με στόχο την επόμενη σεζόν το βραδάκι σε ένα καρτερακί είδα 50/70 τσίχλες που πέρασαν στα 50+ ύψος και κάποιες τελευταία στιγμή ποιο χαμηλά.Κάποιοι τριγύρω έριξαν από 30/40φυσίγια αλλά με σχεδόν μηδενική κάρπωση αφού έριχναν 2/3 τουφεκιές στα πουλιά κάνοντας τους αέρα βέβαια ,βεβαίως είχα και τα τυχερά αρπαχτή συνάντηση με ένα ζαρκαδάκι ,φεύγοντας στο δρόμο ένα λαγουδάκι με τα οποία ανταλλάξαμε γρήγορες ματιές.

Last edited by a moderator:
Και του χρόνου με υγεία εύχομαι σε όλους σας! Βγήκα μετά την διαδήλωση κατά τις 2 μια βόλτα , ελάχιστες τσίχλες και έφευγαν αρκετά μακριά για να ρίξω τουφεκιά. Έβγαλα όμως 2-3 πέρδικες σε διαφορετικά σημεία και το χάρηκα. Να αφήνουμε να μένει μαγιά και για του χρόνου. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα του κάμπου. Νοτιάς με άπνοια σχεδόν, ζέστη και βρεγμένα τα πάντα,μιας και τη Πέμπτη μας έκανε πάρα πολύ νερό και μας έπνιξε.το πόδι έμπαινε μέσα στη λάσπη σχεδόν μέχρι τη γάμπα σε ορισμένα σημεία. Τεσπα , υγεία να έχουμε για του χρόνου και τίποτα άλλο.

Κ του χρόνου να έχουμε υγεία να βρισκόμαστε εκεί που αγαπάμε...
Σε γενικές γραμμές κακός Φλεβάρης για τα καρτέρια της Μεσσηνίας σαν σύνολο ... Πουλιά υπήρχαν αρκετά για όσους περπατησαν κ κατά τόπους κ με τους κατάλληλους καιρούς κ σε συγκεκριμένα απογευματινά... Υπήρχαν τόποι με πολλές τσίχλες που έβγαζαν κ καρτέρια κ περπάτητα, άλλοι που έδιναν μόνο περπάτητα κ άλλοι που είχαν λίγα πουλιά γενικά... Η κατάσταση δεν έδειξε να αλλάζει καθόλου στη διάρκεια του μήνα... Όσοι τόποι έδιναν από την αρχή, συνέχισαν μέχρι το τέλος κ οι άδειοι παρέμειναν έτσι... Μόνο οι κισσοι της Αρκαδίας είδαν ενδιαφέρον τώρα στο τέλος έστω κ καθυστερημένα ενώ στην αρχή ήταν αδιάφοροι...
Πάντως οι τσίχλες είναι ξερές ακόμα από λίπος, όλα δείχνουν ότι θα μείνουν αρκετά ακόμα...

΄΄γιατι η επομενη θα σας κανει να γινεστε κωλοτουμπες!!!΄΄.

Εννοείς πολιτικοί; ;) 😸
όχι οι κλαψιαρηδες. Με την πολιτική δεν ασχολούμαι γιατρέ. Εχω άλλες προτεραιότητες και σκοτούρες στην ζωή μου.

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Μετά το συλλαλητήριο είπαμε με τον ξάδερφο να πάμε κάνα απογευματινό για το κλείσιμο. Μιας και είχε νοτια και ζεστή πηραμε μαζί και τον πατέρα μου, πρώτη φορά σε κυνηγότοπο μετά από ενάμιση χρόνο. Βολτουλα στα Μέγαρα λοιπόν με λίγα πουλιά και πολλούς κυνηγούς. Πιασμένα καρτερία από νωρίς και πιάσαμε πιο χαμηλά. Τα πουλιά πέρασαν στην στρατόσφαιρα και πολύ αργά. Εγώ στάθηκα τυχερός και σε αντίθεση με τις προηγούμενες δύο Κυριακές - χθες είχα 7 ντουφεκιες και 6 πουλιά. Τις προηγούμενες 2 Κυριακές έχασα λίγο λιγότερες από όσες πήρα ( φωτό 1-2). Ο ξάδερφος κι ο θείος από δύο ντουφεκιες χωρίς αποτέλεσμα.
Να είμαστε υγιείς, να ξεκουραστούμε κυνηγοί και σκυλάκια και θεού θέλοντος ραντεβού τον Αύγουστο. Καλά να περνάτε παλικαροι.IMG_20250223_133115.jpgIMG_20250215_113958.jpgIMG_20250301_084328.jpg

Status
Not open for further replies.
Back