Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα βρήκαμε πουλάκια και κάναμε το κέφι μας. Αν δεν υπήρχαν και οι αστοχίες θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αλλά για κάποιον λόγο φέτος δεν ρίχνω καθόλου καλά στα περάσματα τσιχλας ενώ στο τρυγόνι και τα παπια πήγε καλά. Δεν ξέρω τι φταίει.

Θα περιγράψω και ένα αστείο σκηνικό. Το πρωί με έπιασε το έντερο και βρήκα ένα μέρος εκεί κοντά στο καρτέρι να κάνω τη δουλειά μου. Ωραίο κατηφορικό μέρος για να μην βρέχονται τα παπούτσια μου και δίπλα σε ένα πλέγμα για να πιάνομαι και να μην φεύγω πίσω. Ξαφνικά πέφτει μια ντουφεκια από το δίπλα καρτέρι και βλέπω μια τσίχλα να έρχεται ίσα με το έδαφος και να σκάει πάνω στο πλέγμα. Σηκώνεται στα πόδια με κοιτάει, φωνάζει κάτι και μετά ξανά πεταξε για ένα πυκνό. Ο μπάρμπας την είχε πάρει από πίσω και εκείνη την ώρα με βλέπει με την μαλαπέρδα έξω να βρακωνομαι και κοντοστάθηκε .very funny. Σου λέει σε ανώμαλο έπεσα. Πήγα μετά από εκεί γιατί μου έπεσε μια τσίχλα κοντά του και του έπιασα την πάρλα. Του λεω μάστορα έτσι και έτσι το πρωί, μη με παρεξηγείς και μου απαντάει μην ανησυχείς παλικαρι μου σε κατάλαβα οτι ήσουν για χέσιμο..sarcastic.

Για την ιστορία μπήκαν αρκετά πουλάκια και μερικά κοτσύφια. Εντύπωση μου έκαναν οι πολλές δεντροτσιχλες οι οποίες δεν τουφεκίστηκαν εκεί που πέρασαν. Πήρα μόνο μια από ένα κοπάδι που βγήκε πάνω μου. Φυσίγγια ρουμελιωτης 32 δεν τράβηξαν, ρουμελιωτης 30 λίγο καλύτερα και ιδιογομωση που με βοηθησε.

Μπράβο Τασσαρα......μονο να σημειώσεις την ημερομηνία να το γιορτάζεις καθε χρόνο....... .exciting.
Δεν έχεις άδικο....
Αυτή ήταν η 4η.......

Και ξέρεις κ ποσοι υπάρχουν εδω που δεν την έχουν δει ποτε τους από κοντά......

Πάντως πρεπει να είναι από τα ομορφότερα καρτεριτζιδικα κυνήγια.....
.....Αρκεί να έχει ο τόπος........

Καλησπέρα παιδιά οινοη σήμερα είχε αρκετό ενδιαφέρον, τα πουλιά ξεκίνησαν από πιασμένα κ μετά έβαζε κ μπασιματιαρικα σε αρκετό ύψος. Μια φάσα μας πέρασε κυρία ενώ έφαγε σκάγια από 4 καρτερια κ συνέχισε σα να μη τρέχει τπτ. Από τσίχλες 5 στο χέρι να ναι καλά το λιζακι που μάζευε κ του διπλανού καρτεριου κ κάναμε πλακιτσα με τον συνάδελφο ότι παίρνω τσίχλες χωρις φυσίγγια μια κ έχουν ακριβύνει.

Περιξ Θηβας κατι σαν να κινήθηκε, οι πιο πολλές ψηλωμένες που δεν τουφέκισα και κάποιες απο τις υπόλοιπες πριν φτάσουν σε μένα βούταγαν σαν στούκας στο ρεμα μπροστά μου. Γενικά δεν ήμουν και σε καλή μέρα ή μάλλον μέχρι να συνηθίσω το όπλο έτσι θα πάει. Τουφέκισα 5 πήρα 2. Είδα και μια φάσσα που όποιος ηταν εκεί που πέρναγε θα την έπαιρνε, πέρασε χαμηλά αλλα πολύ μακριά μου δε τουφεκισα καν.

Σημερα βοιωτια χαμηλα απο την θηβα, με πολλη αερα παλι, ειδα 80 με 90 πουλια τα οποια καμια δεκαρια ηταν κοτσυφια αρκετος κοσμος θα ελεγα η καρπωση απο 4 εως ακρως 12 για ολους,τα χωματα ,ελιες πουρναρια κτλ σε απελπιστικη κατασταση και οπως καθε μερα ζεστη

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα βρήκαμε πουλάκια και κάναμε το κέφι μας. Αν δεν υπήρχαν και οι αστοχίες θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αλλά για κάποιον λόγο φέτος δεν ρίχνω καθόλου καλά στα περάσματα τσιχλας ενώ στο τρυγόνι και τα παπια πήγε καλά. Δεν ξέρω τι φταίει.

Θα περιγράψω και ένα αστείο σκηνικό. Το πρωί με έπιασε το έντερο και βρήκα ένα μέρος εκεί κοντά στο καρτέρι να κάνω τη δουλειά μου. Ωραίο κατηφορικό μέρος για να μην βρέχονται τα παπούτσια μου και δίπλα σε ένα πλέγμα για να πιάνομαι και να μην φεύγω πίσω. Ξαφνικά πέφτει μια ντουφεκια από το δίπλα καρτέρι και βλέπω μια τσίχλα να έρχεται ίσα με το έδαφος και να σκάει πάνω στο πλέγμα. Σηκώνεται στα πόδια με κοιτάει, φωνάζει κάτι και μετά ξανά πεταξε για ένα πυκνό. Ο μπάρμπας την είχε πάρει από πίσω και εκείνη την ώρα με βλέπει με την μαλαπέρδα έξω να βρακωνομαι και κοντοστάθηκε .very funny. Σου λέει σε ανώμαλο έπεσα. Πήγα μετά από εκεί γιατί μου έπεσε μια τσίχλα κοντά του και του έπιασα την πάρλα. Του λεω μάστορα έτσι και έτσι το πρωί, μη με παρεξηγείς και μου απαντάει μην ανησυχείς παλικαρι μου σε κατάλαβα οτι ήσουν για χέσιμο..sarcastic.

Για την ιστορία μπήκαν αρκετά πουλάκια και μερικά κοτσύφια. Εντύπωση μου έκαναν οι πολλές δεντροτσιχλες οι οποίες δεν τουφεκίστηκαν εκεί που πέρασαν. Πήρα μόνο μια από ένα κοπάδι που βγήκε πάνω μου. Φυσίγγια ρουμελιωτης 32 δεν τράβηξαν, ρουμελιωτης 30 λίγο καλύτερα και ιδιογομωση που με βοηθησε.
Διάβασα για "πέσιμο" (η τσίχλα) σε συνδυασμό με χέσιμο (ο ...Βασιλακης) και μαζί ο μπάρμπας, και σκέφτηκα : "Πάει ο ανθρωπάκος".
Ευτυχώς την ...σκαπουλαρε ο μπάρμπας.
-Μπαρμπαριά και Τούνεσι κύριε...Πως μας αποκαλείτε έτσι ;
Σεις με αυτο το επώνυμο;;;
ΠαλαιοΠαιδια. Ακούστε και κάνα Ζαμπέτα..

Last edited:
Τωρα εχει δεν εχει τα καναμε ροιδο😡🙁

Περαστικά κι από εμένα Κωνσταντίνε!!! Και σιδερένιος!!!
Υπομονή για λίγον καιρό... κι όλα θα αποτελέσουν σύντομα μιαν κακή ανάμνηση... Η υπομονή "νικάει" τα πάντα...! Μεγίστη αρετή!!

Περαστικά κι από εμένα Κωνσταντίνε!!! Και σιδερένιος!!!
Υπομονή για λίγον καιρό... κι όλα θα αποτελέσουν σύντομα μιαν κακή ανάμνηση... Η υπομονή "νικάει" τα πάντα...! Μεγίστη αρετή!!
Σε ευχαριστώ πολύ Νικόλα.

Απο τα 6 άτομα που είμασταν στο κομμάτι εγω εκαμα τις περισσότερες..... fgr2 αυτο πιστεύω τα λεει ολα για το πέρασμα που ειχε.....Μέχρι τις 11:00 που φύγαμε τελευταίοι με τον κουμπάρο μου ειδαμε καμιά 20αρια κιχλοκότσυφα στο σύνολο .. .....δε περιγράφω αλλο.......very funny.
View attachment 59066
Τα ξεμπαστρεψες μπραβο Γιάννη….. !!!! Η κερκυρα χάλια μαυρα

Αν δεν υπήρχαν και οι αστοχίες θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αλλά για κάποιον λόγο φέτος δεν ρίχνω καθόλου καλά στα περάσματα τσιχλας ενώ στο τρυγόνι και τα παπια πήγε καλά. Δεν ξέρω τι φταίει.
Aν συνεχίζεις να βάζεις στις τσίχλες την ίδια προσκόπευση που έβαζες στα τρυγόνια και στα παπιά, τότε σου φεύγουν οι τουφεκιές δυο μέτρα μπροστά... .big smile.

Παθαίνω το αντίθετο, την πρώτη μέρα που ξεκινάει το τρυγόνι μου φεύγουν πολλές τουφεκιές πίσω, μετά την πολύμηνη απραξία και έχοντας στο νου τις τελευταίες εικόνες της προηγούμενης σαιζόν από την τσίχλα...
Δεν θα ξεχάσω πέρσι που μπαίνει ένα ζευγάρι με χίλια τραβέρσα πάνω από το λιόσπορο, όπου τουφεκάω το πρώτο και πέφτει το δεύτερο!!!!.hair.

Καναμε και εμεις μια βόλτα... Πολυ λιγα τα πουλια
Ομορφο το video και οι τουφεκιες αλλα το κλαρινο ....μοναδικο και ανεπαναληπτο, χτυπαει στην καρδια κατευθειαν, εχω αρκετα χρονια να ανεβω στο χωριο μου και με ταξιδεψες σε δευτερολεπτα, να εισαι καλα!!!

Aν συνεχίζεις να βάζεις στις τσίχλες την ίδια προσκόπευση που έβαζες στα τρυγόνια και στα παπιά, τότε σου φεύγουν οι τουφεκιές δυο μέτρα μπροστά... .big smile.

Παθαίνω το αντίθετο, την πρώτη μέρα που ξεκινάει το τρυγόνι μου φεύγουν πολλές τουφεκιές πίσω, μετά την πολύμηνη απραξία και έχοντας στο νου τις τελευταίες εικόνες της προηγούμενης σαιζόν από την τσίχλα...
Δεν θα ξεχάσω πέρσι που μπαίνει ένα ζευγάρι με χίλια τραβέρσα πάνω από το λιόσπορο, όπου τουφεκάω το πρώτο και πέφτει το δεύτερο!!!!.hair.
Παντελη, συγχωρα με, αλλα εχω την αισθηση οτι μετα τα 60 ολα ...τρεχουν πιο γρηγορα.think.

Αυτή τη στιγμή παιδιά γίνεται πραγματικά χαμός από τσίχλες μέσα στην πόλη!! Αν δεν ήμουν τόσο πτώμα από το περπάτημα θα πήγαινα για απογευματινό. Έχω κάτσει ένα μισάωρο να διαβάσω τα μυνήματα σας και δεν έχουν σταματήσει λεπτό να τις βλέπω και να τις ακούω!

Αυτή τη στιγμή παιδιά γίνεται πραγματικά χαμός από τσίχλες μέσα στην πόλη!! Αν δεν ήμουν τόσο πτώμα από το περπάτημα θα πήγαινα για απογευματινό. Έχω κάτσει ένα μισάωρο να διαβάσω τα μυνήματα σας και δεν έχουν σταματήσει λεπτό να τις βλέπω και να τις ακούω!
Τι ώρα έχει καράβι;

Status
Not open for further replies.
Back