Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τι να πω κ εγώ ο κακόμοιρος που ψάχνω να βρω κανα (ποιοτικο) κυνηγετικό βιντεακι με πλαγιοκαννα κ δεν μπορω..
Επειδή έψαχνα αυτό ακριβώς, δες στο YouTube το κανάλι Flavien Chasse καθώς και τα κυνηγετικά βίντεο από το κανάλι MCQ Bushcraft & Wilderness Life. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ καλό και τον τύπο τον παραδέχομαι για τη ζωή που κάνει.

Επειδή έψαχνα αυτό ακριβώς, δες στο YouTube το κανάλι Flavien Chasse καθώς και τα κυνηγετικά βίντεο από το κανάλι MCQ Bushcraft & Wilderness Life. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ καλό και τον τύπο τον παραδέχομαι για τη ζωή που κάνει.
Νομίζω το δευτερο κάτι μου λέει, θα τα τσεκάρω . . ευχαριστώ...
Έχεις πλαγιοκαννο η ψάχνεις για κάτι τετοιο?

Παιδιά, η προτέρα νύξις μου περί της σπανιότητος των δίκαννων λειόκαννων στα κυνηγητικά τερέν, αφορούσε αποκλειστικώς στην εν Ελλάδι άσκησιν της θήρας...

Αλλά από την άλλη, ναι, όντως στη Γηραιά Αλβιώνα, αλλά και σε άλλες κεντροβόρειες χώρες της Γηραιάς μας Ηπείρου "μονοπωλεί" κατά κάποιον τρόπον το ορθόκαννο ή το πλαγιόκαννο δίκαννο... Το ίδιο, και ακόμη πιο έντονα, ισχύει και εις την Κύπρον μας, όπου μάλιστα, η διάθεσις (εμπορία) και η αγορά αυτογεμούς λειόκαννου απαγορεύεται διά του νόμου...!

Διά τα σκοπευτήρια δε, και τους αθλητάς των σκοπευτικών αθλημάτων με λειόκαννο, ούτε συζήτησις φυσικά...

Last edited:
Άτιμα κυρομυτια το καλό που σας θέλω να μείνετε άλλες δεκαπέντε μέρες , αν μας ανοίξουν και αν δεν μας χώσει το χιόνι υπόσχομαι να σας ριχνω κάτι άλλο από τα γαλλικά που σας έριξα αποψε. Τεράστια διαφορά στον καιρό αποψε. 20 λεπτά σταμάτησα να χαζέψω και με σήκωσε έτσι μουσκεμα όπως ήμουν. Και τα πλια κακοκαιρία δείχνουν!

Ε οχι πως σπανιζεται εσείς οι ποζεδακηδες (οσο κ αν νιώθω ένα σφίξιμο στην καρδιά ωφειλω να το παραδεχτω χαχαχα) κ δεν υπάρχουν βιντεακια με αυτά τα όπλα Νικολάε..
Τι να πω κ εγώ ο κακόμοιρος που ψάχνω να βρω κανα (ποιοτικο) κυνηγετικό βιντεακι με πλαγιοκαννα κ δεν μπορω..
Μόνο το καναλι Creteros Βallesteros έχει φοβερά βίντεακια αλλά μάλλον κάνουν παυση εργασίας χαχαχα..
Το οπλο της κυχλας ειναι ενα s p..cal20..λατρεια ..καπια στηγμη θα ξαναγηρο στα 20σαρια

Άτιμα κυρομυτια το καλό που σας θέλω να μείνετε άλλες δεκαπέντε μέρες , αν μας ανοίξουν και αν δεν μας χώσει το χιόνι υπόσχομαι να σας ριχνω κάτι άλλο από τα γαλλικά που σας έριξα αποψε. Τεράστια διαφορά στον καιρό αποψε. 20 λεπτά σταμάτησα να χαζέψω και με σήκωσε έτσι μουσκεμα όπως ήμουν. Και τα πλια κακοκαιρία δείχνουν!
ελα ελα μην παραπονιεσε κατι θα κανεις εσυ.[αρκει να μας ανοιξουν,υπο αλλες συνθηκες τωρα τετοια εποχη θα ειμασταν κομποταδες,την τρελα μου μεσα!]

Έχεις πλαγιοκαννο η ψάχνεις για κάτι τετοιο?
Έχω ένα Manufrance 222, ένα Manufrance Ideal και ένα Sauer & Sohn. Το τελευταίο είναι το αγαπημένο μου, μοντέλο 1956 και δοκιμασμένο στις 900 πιέσεις! Δυστυχώς το 222 δεν μου έρχεται καθόλου στα μέτρα μου και το Ideal (που απέκτησα πρόσφατα) είναι σε μαύρα χάλια. Περιμένω την άρση του lockdown στον Ασπρόπυργο, να το πάω στον Λιάκο να το σενιάρει και μετά να το δοκιμάσω στο σκοπευτήριο. Κατά καιρούς έχω κάνει τη σκέψη να πουλήσω τα δύο Manufrance και να αγοράσω ένα ακριβό πλάγιο (Merkel ή κάτι αντίστοιχο) αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα... Με προβληματίζει ιδιαίτερα το μήκος του κοντακιού στα Merkel που είναι στα 365χιλ. και φυσικά για παραγγελία ούτε που το σκέφτομαι, μια και θα εκτιναχθεί η τιμή...

Προς το παρόν κυνηγάω με το b725, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά το πλάγιο και μάλιστα το δισκάνδαλο θα είναι πάντα για μένα το απόλυτο κυνηγετικό όπλο και εκεί που θα ήθελα κάποια στιγμή να καταλήξω.

Έχω ένα Manufrance 222, ένα Manufrance Ideal και ένα Sauer & Sohn. Το τελευταίο είναι το αγαπημένο μου, μοντέλο 1956 και δοκιμασμένο στις 900 πιέσεις! Δυστυχώς το 222 δεν μου έρχεται καθόλου στα μέτρα μου και το Ideal (που απέκτησα πρόσφατα) είναι σε μαύρα χάλια. Περιμένω την άρση του lockdown στον Ασπρόπυργο, να το πάω στον Λιάκο να το σενιάρει και μετά να το δοκιμάσω στο σκοπευτήριο. Κατά καιρούς έχω κάνει τη σκέψη να πουλήσω τα δύο Manufrance και να αγοράσω ένα ακριβό πλάγιο (Merkel ή κάτι αντίστοιχο) αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα... Με προβληματίζει ιδιαίτερα το μήκος του κοντακιού στα Merkel που είναι στα 365χιλ. και φυσικά για παραγγελία ούτε που το σκέφτομαι, μια και θα εκτιναχθεί η τιμή...

Προς το παρόν κυνηγάω με το b725, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά το πλάγιο και μάλιστα το δισκάνδαλο θα είναι πάντα για μένα το απόλυτο κυνηγετικό όπλο και εκεί που θα ήθελα κάποια στιγμή να καταλήξω.
Με πλαγιόκαννα έμαθα από μικρός, ένα ισπανικό με ατσάλι siemens και ένα βέλγικο lepage, τα οποία έχω ακόμα. Αχρωμίωτες κάννες τσόκ 1-3.

το πρώτο όπλο που έριξα ήταν το πλαγιόκανο δισκάνδαλο vickers του πατέρα μου. μετά από κάθε κυνήγι τα χείλη μου ήταν πρησμένα από τις "κλωτσιές" του όπλου.
μακριά και αγαπημένοι.....χαχα

το πρώτο όπλο που έριξα ήταν το πλαγιόκανο δισκάνδαλο vickers του πατέρα μου. μετά από κάθε κυνήγι τα χείλη μου ήταν πρησμένα από τις "κλωτσιές" του όπλου.
μακριά και αγαπημένοι.....χαχα
Ακριβώς έτσι Λευτέρη! Έχω φάει κι εγώ πολύ ξύλο από το δίκαννο του πατέρα μου όταν ξεκίνησα, μούπεφτε και πολύ κοντό, οπότε καταλαβαίνεις.. Πρόσφατα σχετικά, πριν κανα χρόνο το έδωσα και μου το ξανάνιωσε ο Γιώργος ο Altair και το ξανάβαλα πάλι στη θήκη του...

Ειλικρινά αδικείτε αυτά τα όπλα ρε παιδια..
Η αιτίες λάκτισματος είναι πολλες κ η γιατρειά παντα υπαρχει...
Αν ήταν έτσι τότε όχι μονο δεν θα κυνηγουσε κανεις με αυτά αλλά θα "ετρεμε" κάθε φορά που θα πυροβολουσε..
Θα σας αναφέρω ένα πολυ απλό παράδειγμα, συνάντησα κάποτε έναν μεσηλικα κυνηγό που είχε κολλημένο με μονωτική στο πισω μέρος του υποφυλακτηρα του δικαννου ένα κομμάτι αφρωδες υλικό..
Τον ρώτησα κ μου λέει ότι κλωτσάει κ του χτυπάει το δάχτυλο κ πολλες φορες του το ματώνει..
Τι έφταιγε? είχε κοντό κοντακι σε σχέση με το σωματοτυπο του.. Του έβαλε ένα πέλμα στο κατάλληλο μήκος κ σώθηκε...
topic.

Ειλικρινά αδικείτε αυτά τα όπλα ρε παιδια..
Η αιτίες λάκτισματος είναι πολλες κ η γιατρειά παντα υπαρχει...
Αν ήταν έτσι τότε όχι μονο δεν θα κυνηγουσε κανεις με αυτά αλλά θα "ετρεμε" κάθε φορά που θα πυροβολουσε..
Θα σας αναφέρω ένα πολυ απλό παράδειγμα, συνάντησα κάποτε έναν μεσηλικα κυνηγό που είχε κολλημένο με μονωτική στο πισω μέρος του υποφυλακτηρα του δικαννου ένα κομμάτι αφρωδες υλικό..
Τον ρώτησα κ μου λέει ότι κλωτσάει κ του χτυπάει το δάχτυλο κ πολλες φορες του το ματώνει..
Τι έφταιγε? είχε κοντό κοντακι σε σχέση με το σωματοτυπο του.. Του έβαλε ένα πέλμα στο κατάλληλο μήκος κ σώθηκε...
topic.
Αυτό ακριβώς μου συνέβη Τάσο με το 222, ήταν κοντό το κοντάκι και μου χτυπούσε ο υποφυλακτήρας το μεσαίο δάχτυλο τόσο που μετά από κάθε κυνήγι ήταν πρησμένο. Έβαλα ένα πέλμα και το πρόβλημα λύθηκε αμέσως.

Τα βικερς ηταξ πολυ τιμια οπλακια για τα λεφτα τους με καλα μεταλα
Αυλους ειχαν συνηθως 18.4 που ειναι ενας πολυ καλος κυνηγετικος αυλος για πλαγιο οπλο
Το κλωτσημα πολυ πιθανον ηταν απο λαθος μετρα
Εχουμε ακομη στην οικογενεια ενα τετοιο

Από τις 17:30 ως τις 18:00 επέστρεφα από τη δουλειά περνώντας από μέτρια τσιχλοτόπια, πρέπει να είδα σε μισή ώρα περισσότερα από 100 πουλιά!!! Στην ίδια διαδρομή μέχρι την Παρασκευή, την ίδια ώρα, έβλεπα 10-20 πουλιά το πολύ.
Είναι απολύτως σίγουρο πως ήρθαν εχθές και σήμερα...

Από τις 17:30 ως τις 18:00 επέστρεφα από τη δουλειά περνώντας από μέτρια τσιχλοτόπια, πρέπει να είδα σε μισή ώρα περισσότερα από 100 πουλιά!!! Στην ίδια διαδρομή μέχρι την Παρασκευή, την ίδια ώρα, έβλεπα 10-20 πουλιά το πολύ.
Είναι απολύτως σίγουρο πως ήρθαν εχθές και σήμερα...
Έχει βάλει πράμα λεμεεεεε!!!!! Και θα κάνει χιόνια στα Βόρεια και κεντρικα. Ακόμη και οι Αττικαριοι , αν μας ανοίξουν , κατι θα κανετε!

Status
Not open for further replies.
Back