Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
View attachment 20393

χθες βγήκαμε για "ξεμούδιασμα" καμιά ωρίτσα .

πέρυσι , που όπως θυμόμαστε όλοι ήταν μία κακή χρονιά , στο ρεματάκι που κοιτάει η Βίρνα ( και ο γιόκας μου ) γινόταν ο κακός χαμός από πουλιά και το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσες να τα καλλιάσεις γιατί πεταγόντουσαν πολύ μακρυά.

Φέτος σηκωθήκαν 6 πουλιά σε μία ώρα περπάτημα. Κάτι λέει αυτό δεν νομίζετε ???

Το δε "κερασάκι" στην τούρτα ήταν , ότι γυρνώντας πίσω με το αυτοκίνητο στον κεντρικό δρόμο στην άσφαλτο , περίπου 10 λεπτά από μεγάλο χωριό , είδα μία παρέα από 7 άτομα με τα όπλα τους και τα σκυλιά τους κανονικότατα να κάνουν περπατητό σαν να μην τρέχει τίποτα.

Από την μιά τους ζήλεψα να πω την μαύρη αλήθεια , από την άλλη δεν ήξερα τι να πω στον γιό μου που με ρώτησε ,

- Πατέρα , αυτοί γιατί κυνηγάνε ?

Θα καταλαβεις επρεπε να του πεις οταν θα μεγαλωσεις λιγο και θα συνειδητοποιησεις που ζεις...

Η κατασταση με τις τσιχλες θα βελτιωθει αισθητα θεωρω με τα χιονια μετα τα Χριστουγεννα αλλα και παλι καταληγω με οσα βλεπω κ μαθαινω οτι θα ειναι μια κακη χρονια... Δεν μπηκαν οντως τελικα πουλια στα μπασιματα, διαλεξαν άλλο δρομο φετος...

Από μια μεριά μακάρι τουτες τις μέρες να μην φανεί τσίχλα.. Για να πουμε οτι δεν χάσαμε κ τίποτα φέτος με αυτό το μεγάλο χουνέρι που παθαμε..
Έκλεισε η περδικα, σε λίγο κλεινουν κ τα τριχωτα..Να έρθουν κ τα τέλη Φεβρουαρίου να φυγει το βάσανο μας κ το άγχος...
Δεν έχω τίποτα άλλο να πω είμαι καλά πολυ καλα (είμαι??χωρίς κυνηγι???)ευχαριστώ..

Εδώ εμείς 3 πάμε περπατητο και λέμε πολλοί είμαστε!!! 7 ατομα είναι και λιγάκι επικίνδυνο νομιζω.
αν αυτοί που κυνηγούν είναι "εντάξει" δεν υπάρχει πρόβλημα.
έχω παρέα για περπατητό που κάποιες φορές είναι και 12 άτομα , πηγαίνουμε όλοι ευθεία 30-40 μ. μακρυά ο ένας από τον άλλον , έχουμε και σφυρίχτρες , και όλα είναι μιά χαρά.

τώρα αν άλλος είναι ........ ουγκ ........ και δύο να είστε είναι πρόβλημα.

Mισο χιλιομετρο μετωπο δηλαδη?
ακριβώς , και το έργο δουλεύει μιά χαρά.
τα πουλιά φεύγουν όλα εμπρός ή δεξιά και αριστερά αλλά ψηλά και όχι χαμηλά λόγω της φασαρίας από τον διπλανό σου .
Κανείς δεν τουφεκάει στο πλάι , όλοι τουφεκάμε μπροστά και ψηλά.
Ακόμα και αυτά που γυρνάνε πίσω , έρχονται ψηλά ακριβώς γιατί η φασαρία είναι τέτοια που δεν χαμηλώνουν.

τώρα αν άλλος είναι ........ ουγκ ........ και δύο να είστε είναι πρόβλημα.
Έχεις δίκιο αλλά ανά πασα στιγμή συννονοουνται κ βλέπει η ακουει ο ένας τον άλλον.. Όταν πηγενει ολόκληρη ομάδα είναι δυσκολος ο συντονισμός...ουτε πρεπει να υπάρχει κάποιος βιαστικός η νευρικός που παντα θα φευγει πιο μπροστά εν άγνοια μας..
Βέβαια υπάρχουν κ διαφορετικοι τρόποι για να στηθεί ένα τσιχλοπερπατητο..παιζουν ρόλο κ οι περιοχές, αν είναι πυκνα η όχι κλπ..
Όπως κ να έχει απαιτείται προσοχή κ άτομα που τα γνωρίζουμε...

είναι πολλά τα πουλιά Άρη!!!
Καλά πολλά δεν ειναι σίγουρα αλλά δεν με γελασανε τα αφτιά μου. Νομίζω πριν μερικές μερες είχε γράψει και ο Περικλής ότι έμπαιναν τσιχλες νύχτα. Έχω σκάσει φέτος. Εδώ έχουμε να δούμε ήλιο μια εβδομάδα. Ομιχλες, βαριά συννεφιά και ψύχρα. Θα κάναμε κάτι περπατητα γαμηστερα το φελέκι μου μεσα!!!!!

Δυστηχως απο τι φαινετε δεν θα ανοιξει το κυνηγι ουτε τον φλεβαρη,και ειναι και μακρια ο αυγουστος,που και εκει δεν ξερουμε αν θα υπαρχει στην λιστα το τρυγονι,εγω τρομαρα μου νομιζα οτι θα ανοιγε μετα τις 14 δεκεμβριου,αλλα καλα μου τα λεγε ο δημητρης απο νοεμβριο οτι δεν φαινετε φως στο τουνελ,ο τασος καλα λεει να ερθουν τα τελη φλεβαρη γρηγορα για να φυγει και το ανχος που μας εχει κυριευσει!

Εγώ λέω να παρουμε ένα καλάμι η ένα νεροπίστολο κ κάθε μια που βλέπουμε να αρχίσουμε τα μπαμ μπαμ μπαμ σαν 6χρονα....yel.
Παρά πολυ ωραία κ η παρατηρηση στο κυνήγι!Αλλά όχι με αυτές τις συνθήκες ρε γαμωτο....
Έτσι όπως είναι μέχρι στιγμής τά πράγματα καλύτερα που δεν έχει πουλιά για φαντάσου να έβγαινες βόλτα και να συνεφιαζε να σου έβγαζαν τα μάτια, εκεί να δεις εγκεφαλικά.

View attachment 20393

χθες βγήκαμε για "ξεμούδιασμα" καμιά ωρίτσα .

πέρυσι , που όπως θυμόμαστε όλοι ήταν μία κακή χρονιά , στο ρεματάκι που κοιτάει η Βίρνα ( και ο γιόκας μου ) γινόταν ο κακός χαμός από πουλιά και το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσες να τα καλλιάσεις γιατί πεταγόντουσαν πολύ μακρυά.

Φέτος σηκωθήκαν 6 πουλιά σε μία ώρα περπάτημα. Κάτι λέει αυτό δεν νομίζετε ???

Το δε "κερασάκι" στην τούρτα ήταν , ότι γυρνώντας πίσω με το αυτοκίνητο στον κεντρικό δρόμο στην άσφαλτο , περίπου 10 λεπτά από μεγάλο χωριό , είδα μία παρέα από 7 άτομα με τα όπλα τους και τα σκυλιά τους κανονικότατα να κάνουν περπατητό σαν να μην τρέχει τίποτα.

Από την μιά τους ζήλεψα να πω την μαύρη αλήθεια , από την άλλη δεν ήξερα τι να πω στον γιό μου που με ρώτησε ,

- Πατέρα , αυτοί γιατί κυνηγάνε ?
Τσίχλες δεν έχει καθόλου μέχρι στιγμής. Οι φασσες είναι πολλες

Παιδια απο Β. Ευβοια αχνοφανηκε αλλαγη του σκηνικου το σκ... 7.30-8 σηκωσα τουλαχιστον 20 πουλια σε σημειο που δεν υπηρχε τσικ πριν δυο βδομαδες..
Επισης το πρωι τα κοτσυφια εκαναν χορωδια!
Η χρονιά πάει καρμπόν όπως το 06-07 και 12-13. Μπασιματα και μέχρι τις γιορτές ισχνα και υποτονικα και μετά τις γιορτές μέχρι και το τελος φάνηκαν πουλιά και έγινε παιχνιδι. Τώρα δεν μπορούμε δυστυχώς να παίξουμε!!!!

Παιδια απο Β. Ευβοια αχνοφανηκε αλλαγη του σκηνικου το σκ... 7.30-8 σηκωσα τουλαχιστον 20 πουλια σε σημειο που δεν υπηρχε τσικ πριν δυο βδομαδες..
Επισης το πρωι τα κοτσυφια εκαναν χορωδια!
Κ.Εύβοια,χθες που πήγα μια βόλτα σε κάτι κοντινά μέρη τίποτα απολύτως. @outlander

Από μια μεριά μακάρι τουτες τις μέρες να μην φανεί τσίχλα.. Για να πουμε οτι δεν χάσαμε κ τίποτα φέτος με αυτό το μεγάλο χουνέρι που παθαμε..
Έκλεισε η περδικα, σε λίγο κλεινουν κ τα τριχωτα..Να έρθουν κ τα τέλη Φεβρουαρίου να φυγει το βάσανο μας κ το άγχος...
Δεν έχω τίποτα άλλο να πω είμαι καλά πολυ καλα (είμαι??χωρίς κυνηγι???)ευχαριστώ..
Μπα, όσοι μένουν στην Αθήνα ξέρουν από ελάχιστα πουλιά ο σκοπός πάντα ηταν να βρεθείς στον κυνηγοτοπο με τη παρέα .Ο απολογισμός λίγη σημασία έχει.Χανεται μια κυνηγετική χρονιά από τη ζωή μας δυστυχώς.

Status
Not open for further replies.
Back