Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κατι γεματα καπο εμφανιστηκαν παντως στο φβ περιξ Ταναγρας...
Η αλήθεια είναι ότι σε ένα συγκεκριμένο μέρος σε κατι κυπαρίσσια μακριά γινόταν πόλεμος αλλά δεν εξηγείται. Καλύψαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος και παντού η ίδια εικόνα. Είναι δυνατόν 2χλμ πιο κάτω να είχαν πάει όλες οι τσίχλες της Τανάγρας; Δύσκολο μου φαίνεται και από πλευράς μορφολογίας εδάφους.

Φίλε Bellmonte συζητούσα με ένα φίλο μου αστυνομικό πριν ένα μήνα και μου την είχε πει που τουφεκούσα μετά τη δύση του ηλίου. Δύση ηλίου, μου έλεγε, είμαι να μην βλέπεις τον ήλιο, όχι να είναι τέρμα σκοτάδι. Φιλικά πάντα, για να μην έχεις καμία "έκπληξη" και σου χαλάσει το κέφι.
Λεωνίδα επειδή έχουμε ψηλά βουνά γύρω μας ο ήλιος πέφτει από τις 5 και 10, το ημερολόγιο λέει δύση ηλίου 17 και 43,αν πας καρτέρι Πάτρα θα τουφεκας μέχρι τις 6 και 20,βλεπεις είναι δυτική πόλη, πάντως ευχαριστώ για την συμβουλή σου αν κ αρμόδιος είναι ο ξηρό φύλακας κ όχι ο αστυνομπατσος

Φίλε Bellmonte συζητούσα με ένα φίλο μου αστυνομικό πριν ένα μήνα και μου την είχε πει που τουφεκούσα μετά τη δύση του ηλίου. Δύση ηλίου, μου έλεγε, είμαι να μην βλέπεις τον ήλιο, όχι να είναι τέρμα σκοτάδι. Φιλικά πάντα, για να μην έχεις καμία "έκπληξη" και σου χαλάσει το κέφι.
Λεωνίδα, το κυνήγι λήγει, βάσει νόμου, 30 λεπτά μετά τη δύση του ηλίου! Kαι με την ίδια λογική, αρχινάει 30 λεπτά πριν την ανατολή του ηλίου! Για παράδειγμα, σήμερα η επίσημη δύση του ηλίου στην πρωτεύουσα ήταν στις 17:40, οπότε δικαιούμεθα να κάτσουμε στο καρτέρι μας και να ντουφεκάμε μέχρι και τις 18:10. Τώρα, εάν κάποιος θηροφύλακας είναι τόσο "νομοταγής" και αυστηρός, και μας προκαλέσει μπελά για 2 ή 3 ή 5 λεπτά της ώρας, ε, τότε τι να πούμε...!!! Έλεος...!!!
Επίσης, οι ακριβείς ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου ενδέχεται να διαφέρουν για λίγα έως αρκετά λεπτά της ώρας από μέρος σε μέρος ανά την επικράτεια... Π.χ. σήμερα η ώρα δύσης του ηλίου στην Αλεξανδρούπολη ήτανε 17:25. Ως εκ τούτου, οι θηροφύλακες οφείλουν να γνωρίζουν καλά τις πραγματικές και ακριβείς ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου στην περιοχή ευθύνης τους, προς αποφυγήν άδικων και αναίτιων παρεξηγήσεων...!

Last edited:
Στο σημερινό μου κυνήγι μπεκατσας αυτό που είδα ( ή καλύτερα αυτό που δεν είδα) δεν θυμάμαι να μου εχει ξανατυχει. Στο 3ωρο που περπάτησα και οι δύο σκυλίτσες έψαχναν.......Δεν είδα, δεν άκουσα, έναν κοτσυφο, μια κιχλα ......Η απόλυτη νέκρα και μιλάμε για κομμάτια που τέτοια εποχή άλλες χρονιές τα κιχλοκότσυφα σου έβγαζαν τα μάτια όσο κακή χρόνια και να ήταν. Τέτοια απογοήτευση και μελαγχολία άλλο πράγμα.

Λεωνίδα, το κυνήγι λήγει, βάσει νόμου, 30 λεπτά μετά τη δύση του ηλίου! Για παράδειγμα, σήμερα η επίσημη δύση του ηλίου στην πρωτεύουσα ήταν στις 17:40, οπότε δικαιούμεθα να κάτσουμε στο καρτέρι μας και να ντουφεκάμε μέχρι και τις 18:10. Τώρα, εάν κάποιος θηροφύλακας είναι τόσο "νομοταγής" και αυστηρός, και μας προκαλέσει μπελά για 2 ή 3 ή 5 λεπτά της ώρας, ε, τότε τι να πούμε...!!! Έλεος...!
Επίσης, οι ακριβείς ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου ενδέχεται να διαφέρουν για λίγα λεπτά από μέρος σε μέρος...
Νικόλα ευτυχώς που έχουμε ταύτιση αποψεων

Aπογευματινο καρτερι σημερα μετα την βροχη απο τις 3΄30 το απογευμα και μετα,
σημερα φανηκαν κατι πουλακια αλλα πετουσαν σε διαφορες κατευθυνσης
λες και ειχαν μπει προσφατα και εψαχναν που να πιασουν...
οι τρεις απο αυτες που βαρεσα ηταν πολυ παχιες στρογγυλες απο το λιπος
και σιγουρα ηταν φρεσκοφερμενες απο αλλου. Αποτελεσμα 8 τσιχλες στο χερι και 3 χαμενες.
Φυσσιγγια Ρουμελιωτης ΑΛΦΑ 33 πολυ φοβερα σκοτωματα και σε μακρινες αποστασης τα πουλια ξερα.
Tσοκαρισμα 2 αστρα, με BROWNING GOLD FUSION. :)

Πρωινή υγιεινή βόλτα με την σκυλίτσα
Δεν είδαμε δεν ακούσαμε τσιχλίτσα
Κι έσβησα το πόνο μου πάλι εκεί
Στα ζεστά και νοστιμούλια πιροσκί :)

Καλή συνέχεια σε όλους
Καλημέρα φίλε Μάκη...

Πρωινή υγιεινή βόλτα με την σκυλίτσα
Δεν είδαμε δεν ακούσαμε τσιχλίτσα
Κι έσβησα το πόνο μου πάλι εκεί
Στα ζεστά και νοστιμούλια πιροσκί :)

Καλή συνέχεια σε όλους
Δε μας λες ομως και μενουμε με την φαντασια φουντωμενη
Κιμα, πατατα ή λουκανικο?

επιτελους καναμε ενα περπατητο ψιλοβρεχε τ πρωι αλλα μετα σταματησε πρωτη εντυπωση απο το κοντακι αριστη αν κοβανε και τς φυσιγγια θς ταν ακομα καλυτερα οσες ηταν κοντα πεφταν ξερες πιο μακρια μαδουσαν κ δρομο οσκαρ κοκινα μαυρα και καραμανιδη τσιχλα δεν ειχα παρει μαζι κανα κουτι ιδιογομωσης παρα πολυ λασπη τελικα 13 στ χερι και κατι χαμενες τα πουλια κατα τοπους αρκετα αλλα τρελαμενα
20190127-105608.jpg

20190127-105617.jpg

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Back