Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Χρόνια λέγαμε με τον αδερφό μου να κάνουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό για να δούμε πως είναι η εμπειρία. Φέτος τα καταφέραμε και ανεβήκαμε ένα 3ήμερο στα Σκόπια για τρυγόνια. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι τα πουλιά είναι λίγα αλλά δεν μας πτόησε και ταξιδέψαμε.
3 μέρες κυνήγι ήταν ουσιαστικά 4,5 μέρες σύνολο όπου το μόνο θέμα συζήτησης ήταν το κυνήγι, τα φυσίγγια, τα καρτέρια κλπ. Ότι πρέπει αν θέλεις να ξεφύγεις από την καθημερινότητα δηλαδή.
View attachment 31541
Στην διαδρομή πέσαμε πάνω σε βροχή στην Κατερίνη και γενικά το γύρισμα του καιρού δεν ξέραμε πως θα επηρεάσει τα πουλιά.

View attachment 31542

Στο πρώτο πρωινό που κάναμε το κλαμπάνι από μεριάς μου πήγε σύννεφο! Η αποχή 2 και πλέον ετών φάνηκε και οι ελάχιστες ντουφεκιές που είχα ρίξει στο σκοπευτήριο δεν έκαναν μεγάλη διαφορά. Τα πουλιά δεν έμπαιναν μέσα στο λιόσπορο αλλά περνούσαν σαν να μετανάστευαν, μάλλον επειδή τα έσπρωχνε ο καιρός. Πράγματι μισή ώρα μετά το τέλος τους κυνηγιού έπιασε δυνατή βροχή κάτι που μας χάλασε το απογευματινό κυνήγι μας.

View attachment 31543

Τα λιόσπορα ήταν απέραντα σχεδόν όσο έβλεπε το μάτι σου κάτι που δυσκόλευε κάπως την εύρεση των τρυγονιών.

View attachment 31544

Τα υπόλοιπα κυνήγια ήταν κάπως καλύτερα και σιγά σιγά πήρε και το χέρι! Τελικά περάσαμε καταπληκτικά αν και η κάρπωση ήταν μέτρια και αν μπορέσω θα το ξανακάνω. Καλά να περνάτε όλοι παλικάρια με υγεία και τους αγαπημένους σας κοντά σας :)
Ωραία φάση, ζήλεψα .RESPECT.

Τελικα με τα πολλα εναρξη φετος για πρωτη φορα μετα απο χρονια, εναρξη στις 29 Αυγ.Μπορει να μη τουφεκισα τρυγονι (ειδα 4 πουλια ολα και ολα και αυτα στα 40+ μετρα), αλλα βγηκα στη φυση μετα απο 1 χρονο!Τελικα το ματωσα με κοτσυφακια (δυστυχως το ταιρι της φωτογραφιας δεν μπορεσα να το βρω).Ευχαριστη εκπληξη και μια τουφεκια σε ντοπιαρα τσιχλα!Επισης στην περιοχη ειδα και πολλους μελισσουργους κοπαδιασμενους.Να εχουμε υγεια να βγαινουμε τη βολτα μας στη φυση και να "τσιμπαμε"και τον μεζε μας.

Attachments

• 20210829_090323.jpg
    20210829_090323.jpg
    269 KB · Προβολές: 70
Καλησπέρα παίδες!
Εχτές Σαββάτο, πήγα μόνο το πρωί: είδα τρία τρυγονάκια όλα κι όλα, από τις 06:55 έως και τις 09:30: ένα ζευγαράκι και ένα μονάχο του. Το μονάχο πέρασε μακριά, μόνο για τα μάτια... Το ζευγαράκι μού ήρθε σε οριακή απόσταση, δεξιά μου, ψηλωμένο, τραβερσάτο... Διάλεξα στα γρήγορα το ένα τρυγονάκι απ' τα δύο, αυτό που μου φάνηκε βολικότερο, του έμπηξα έναν ντουμπλέ, αλλά δυστυχώς με "νίκησε" αυτό... Κατάφερε να διαφύγει αλώβητο, αφήνοντάς μου μια μικρή "πίκρα" στην ψυχούλα μου, σαν επίγευση από "πικραμίγδαλο"...! Αυτοπαρηγορήθηκα όσο μπορούσα, έκαμα εναλλακτικές, θετικές σκέψεις, αφήνοντας πίσω αυτήν την άτυχη στιγμούλα, και πάμε γι' άλλα...
Άμποτε σήμερα τ' απόγεμα να καταφέρω κάτι τι (επιτέλους)...
Πάντως όσο τα συναντάω, έστω και ελάχιστα, αντλώ το απαιτούμενο εφαλτήριο, αλλά και την αναγκαία προσδοκία για να εξορμήσω...

τι θα παθενατε ρε παιδες εσης εαν στο καρτερι σου περνουσανε 3 4 τρυγονια και 100 μετρα μακριασου σου περνουσανεεε καμια 50αρια πουλια σε 5αδες 10αδες και βαλε αλαααα ανηγη μετα της 15 9 2021 .hair.εγω παθαινω εγκεφαλικα παντως καθε απογευμααααα:(:(

τι θα παθενατε ρε παιδες εσης εαν στο καρτερι σου περνουσανε 3 4 τρυγονια και 100 μετρα μακριασου σου περνουσανεεε καμια 50αρια πουλια σε 5αδες 10αδες και βαλε αλαααα ανηγη μετα της 15 9 2021 .hair.εγω παθαινω εγκεφαλικα παντως καθε απογευμααααα:(:(
Σάκη ελπίζω να μείνουν μέχρι της 15 και να το ευχαριστηθείς.Μέχρι τότε καλά είναι και τα 3-4, εμείς εδώ κάτω και ένα να δούμε είμαστε ευχαριστημένοι.

Σάκη ελπίζω να μείνουν μέχρι της 15 και να το ευχαριστηθείς.Μέχρι τότε καλά είναι και τα 3-4, εμείς εδώ κάτω και ένα να δούμε είμαστε ευχαριστημένοι.
ευχωμαι φιλε γιανη να ρθουνε και σε σαςς συντομααα αλα που θα βρουνε κλαρι να ξαποστασουνε που τα καψανε ολαααααα .think. .hair.

Στο χωριό εκτός ζωνών είδε πέρασμα από τρυγόνια ο παππούς.Εγώ άκουσα πρωί και πριν λίγο μελισσουργούς.
Εδώ πηγε το πρωί ο ξάδερφος ειδε 3 κανένα για βολη. Ηταν και τρεις άλλοι που τουφεκουσαν ψηλωμενα κοπάδια από καργιες και φώναζαν τρυγόνια ρε , πέρασμα μεγαλο! Και πήγαινε η τριάρα κομπολόι και έβριζαν κιόλας που δεν χαμηλωναν τα.....τρυγόνια!!!!!

Ένα ακόμη απογευματινό με λιγοστά τρυγόνια να με τιμούν με την παρουσία τους.Συνολικα είδα τρία ζευγάρια από τα οποία τουφέκισα το ένα και χτύπησα ένα πουλί δεύτερη τουφεκιά δεν επιχείρησα γιατί κατά πάσα πιθανότητα και να το χτυπούσα θα έπεφτε στο πυκνό και θα το έχανα .Φυσίγγι j&B light 31 γρ. Ν8 τσοκ ic & lf briley..

Εδώ πηγε το πρωί ο ξάδερφος ειδε 3 κανένα για βολη. Ηταν και τρεις άλλοι που τουφεκουσαν ψηλωμενα κοπάδια από καργιες και φώναζαν τρυγόνια ρε , πέρασμα μεγαλο! Και πήγαινε η τριάρα κομπολόι και έβριζαν κιόλας που δεν χαμηλωναν τα.....τρυγόνια!!!!!
.sarcastic..sarcastic..sarcastic.Tελικά αφθονεί παντού το ....είδος !!!

Πρωινό καρτέρι στο καθιερωμένο μέρος. Τα πουλιά ούτε τα μισά από τα χθεσινά και περνούσαν όπου να ναι. Το νου σας οι νότιοι...
View attachment 31630
Ωραιος
Με το καλογυαλισμενο οπλο.
Όντως και εγώ χθες που ήμουν στην Βολβη κοντά είχε ενδιαφέρον και κάποια πουλιά.
Σήμερα όπως λες ούτε τα μισά και δεν κινήθηκε τίποτα.
Εκτός από τα πρωινά που μπήκαν για φαγητό και τουφεκιστηκαν μετά δεν φάνηκε τίποτα.

Status
Not open for further replies.
Back