Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συγγνώμη που το λέω αλλά κάποιοι λέτε μαλακιες...
Με την ίδια λογική καλά έκανε κι αυτός που κυνηγουσε στο lockdown, καλά έκανε και αυτός που στην περιοχή του δεν έχει χιόνι ή παγωνιά ενώ έχει απαγορευτεί αλλά κυνηγάει, καλά κάνει και ο άλλος που δεν βγάζει άδεια αφού στο χωριό του δεν υπάρχει περίπτωση να πάει θηροφυλακη ή δασαρχείο ποτέ, καλά κάνει κι αυτός που βαραει το όριο το πρωί και ξαναπάει το απόγευμα και ξαναπαιρνει θηράματα, καλά κάνει και ο Ιταλός που έρχεται και κυνηγάει σαν να μην υπάρχει αύριο, και πολλά άλλα τέτοια ανά την χώρα.
Αυτή η νοοτροπία δεν είναι η ευρωπαϊκη όπως λέτε αλλά προς ανατολικά επί τουρκοκρατίας που έκαναν κουμάντο οι μπεηδες.
Το σωστο το είπε ο BIRDY είτε μας αρέσει είτε όχι, αν θέλουμε να λεγόμαστε κυνηγοί και οχι λαθροκυνηγοι.

Κατά τα άλλα τρυγόνια δεν φάνηκαν ακόμα στον Έβρο.

Με την ίδια λογική καλά έκανε κι αυτός που κυνηγουσε στο lockdown, καλά έκανε και αυτός που στην περιοχή του δεν έχει χιόνι ή παγωνιά ενώ έχει απαγορευτεί αλλά κυνηγάει, καλά κάνει και ο άλλος που δεν βγάζει άδεια αφού στο χωριό του δεν υπάρχει περίπτωση να πάει θηροφυλακη ή δασαρχείο ποτέ, καλά κάνει κι αυτός που βαραει το όριο το πρωί και ξαναπάει το απόγευμα και ξαναπαιρνει θηράματα, καλά κάνει και ο Ιταλός που έρχεται και κυνηγάει σαν να μην υπάρχει αύριο, και πολλά άλλα τέτοια ανά την χώρα.
Αυτή η νοοτροπία δεν είναι η ευρωπαϊκη όπως λέτε αλλά προς ανατολικά επί τουρκοκρατίας που έκαναν κουμάντο οι μπεηδες.
Το σωστο το είπε ο BIRDY είτε μας αρέσει είτε όχι, αν θέλουμε να λεγόμαστε κυνηγοί και οχι λαθροκυνηγοι.

Δεν είναι μόνο αυτά που αναφερεις. Είμαστε εντάξει όταν τουφεκαμε πουλιά με το αυγό ετοιμο στον κωλο???

Νομίζω οι περισσοτεροι σε αυτό το φόρουμ συμφωνούμε μαζί σου.

Όταν μένεις σε μια περιοχη που δεν έχει ντοπιαρικα τρυγόνια, κ τα περασματα των τρυγονιων τον Σεπτέμβριο δεν υπάρχουν,
Τα Απριλιατικα τρυγόνια που ενδεχομένως θα φανουν είναι μεγάλος πειρασμος που ωθεί αρκετούς στην παρανομια...
Εκείνες τις στιγμες κάποιοι ξεχνάνε ότι τα πουλια γεννάνε, θυμουνται ότι κάποτε τα κυνηγούσαν νόμιμα,Η θυμουνται ότι καποτε τα καρτερευαν στο εαρινο τοπιο με τον πατερα η τον παππου τους......
Δεν λεω οτι ειναι πρεπον κ πρεπει να το επικροτούμε, αλλά σε κάποιες περιπτωσεις μπορώ να δώσω...λιγα ελαφρυντικά.....

Ποτέ δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.
Οι νόμοι δεν γράφονται από Θεούς, ούτε καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις.
Μην τα ισοπεδώνουμε και τα εξισώνουμε όλα.

Το lockdown πχ. που ανέφερες ήταν άστοχο.

Υπάρχει και η "ηθική" και οι άγραφοι νόμοι.
Το νόμιμο ξεκώλιασμα ενός τόπου, από 10 λεωφορεία με κυνηγούς και 60 σκυλιά, από το ενδημικό δηλαδή είναι "σωστό" ;;;;;

Γενικά μιλάω, όχι μόνο για το τρυγόνι.

Last edited:
Ούτε το ανοιξιάτικο κυνήγι φταίει ούτε ότι αρχίζει της 20/8 για την μείωση του Τρυγονιου είναι καθαρά θέμα βιοτόπων και καλλιέργειας τροφής. Το τρυγόνι γονιμοποίητε στο τόπο που θα κάτσει δεν ταξιδεύει με κανένα αυγό στον κωλο…. Όσο για αυτό το μπ@@@@@ που είμαστε Ε.Ε και τους νόμους που βγάζουν είναι για κλάματα και για γέλια εδώ τα προστατεύουμε και στην Αφρική τα πετσοκόβουν όπως και το κυνήγι του υδρόβιου που τα κυνηγάνε γύρο μας με ομοιώματα και εμείς τα βλέπουμε να περνάνε

Πες τα ρε συνάδελφε….Καλά κάνουν οι Ζακυνθινοί και τα κυνηγάνε έχουν κάκαλα και δεν τους ακουμπάει τίποτα…Θυμάσαι πριν κάτι χρόνια που θέλαν οι θηροφύλακες να κάνουν απόβαση στο λιμάνι τους πήραν με τα γιαούρτια γιαγιάδες παιδιά όλοι…Για αυτό κυνηγάνε τον Απρίλη γιατί είναι όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά και δεν τους αγγίζει τίποτα σε αντίθεση με εμάς που κοιτάμε πως να βγάλουμε το μάτι του διπλανού μας!
Ναι έχουν κακαλα για να μην χάσουν τα ενοίκια από τα χωραφακια τους, ας μην υπήρχε το χρήμα στην μέση και θα βλέπαμε πόσα κακαλα θα είχαν.

Ναι έχουν κακαλα για να μην χάσουν τα ενοίκια από τα χωραφακια τους, ας μην υπήρχε το χρήμα στην μέση και θα βλέπαμε πόσα κακαλα θα είχαν.
Αυτό πχ. είναι η αποθέωση της ανηθικότητας και για αυτούς που νοικιάζουν και για τους μαλάκες που πληρώνουν και κυνηγούν.

Ποτέ δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.
Οι νόμοι δεν γράφονται από Θεούς, ούτε καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις.
Μην τα ισοπεδώνουμε και τα εξισώνουμε όλα.

Το lockdown πχ. που ανέφερες ήταν άστοχο.

Υπάρχει και η "ηθική" και οι άγραφοι νόμοι.
Το νόμιμο ξεκώλιασμα ενός τόπου, από 10 λεωφορεία με κυνηγούς και 60 σκυλιά, από το ενδημικό δηλαδή είναι "σωστό" ;;;;;

Γενικά μιλάω, όχι μόνο για το τρυγόνι.
...σχολιάζοντας από προσωπική πείρα στο "ενδημικό", δεν είναι σωστό , ατυχώς είναι "νόμιμο" με το σημερινό νομικό πλαίσιο...:(

Είναι καθαρά θεμα "κυνηγετικής παιδείας"...(τι είναι αυτό?.think.)

Υ.Γ...ίσως να υπάρχει και "νομικό κενό" που να αντιμετωπίζει τέτοιες πρακτικές, αλλα προφανώς ούτε το κράτος ούτε η κυνηγετική κοινότητα ενδιαφέρονται αν θα "καεί" ένας τόπος από τέτοιες πρακτικές...:(

Δεν έχουν όλοι χωραφια για νοικιασμα στην Ζάκυνθο κ που θα ειναι κ πανω στα καρτερια, κ ουτε σημαίνει πως "τρώνε" ολοι από αυτό κ για αυτο σιωπούν....
Αυτό που έχουν είναι αρρώστια με το κυνηγι(μικρά κ μεγαλα "προσωπα" του νησιου) κ ιδιαίτερα με το τρυγονι το οποίο αποτελεί κ την μακρά κυνηγετικη τους παραδοση ,ασχέτως που κάποιοι μπορει να το εκμεταλλεύονται για οικονομικούς λογους.....

Αν θα το "πληρωσουν" κάποια στιγμη δεν θα είναι γιατί σταματήσαν να νοικιαζονται τα καρτερια, αλλά γιατι κάποτε κ οπως παει θα σφίξουν τα πραγματα κ θα γίνει ντου από παντου........

Last edited:
Σήμερα πρωί πρωί ξεκίνησα για τη θάλασσα σιγοτραγουδώντας μια παλιά επτανησιακή μελωδία (λαλούν αηδόνια μες τα κλώνια ...) πως μου ήρθε τώρα αυτό! ίσως λίγο η διαύγεια στην ατμόσφαιρα , λίγο τα ανθισμένα χωράφια γύρω μου ... με έπιασε το ρομαντικό μου νόμισα, αλλά πριν προλάβω να κάνω δεύτερη σκέψη να τα, καμιά δεκαριά τρυγονάκια πετούν κάθετα στο δρόμο βολίδα και χαμηλά μπροστά απ το αυτοκίνητο! στα πέντε μέτρα μπροστά μου ! με λαχτάρησαν και τα λαχτάρησα, χάρηκα τα τσαλίμια τους και τις ανοιχτές μαυρόασπρες ουρές τους ...
Μετά το πρώτο σοκ θυμήθηκα την πρώτη φορά που πήγα για απριλιάτικα με άδεια πλέον (τα πρόλαβα δύο χρονιές), θυμήθηκα που ήμουν συνοδηγός και οδηγούσε ο πατέρας μου (επτανησιακής καταγωγής) , το κασετόφωνο έπαιζε " λαλούν αηδόνια μες τα κλώνια " και εμείς τραγουδούσαμε αισθανόμενοι το νόημα του τραγουδιού ... είχα κάνει τη σκέψη από τότε ... δεν μπορεί αυτός που το έγραψε πρέπει να πήγαινε για απριλιάτικα! όπως εμείς τώρα!

Λίγο αργότερα περνώντας τον στενό χωματόδρομο που φτάνει στη θάλασσα το είδα να βόσκει στο δρόμο μπροστά μου ...

DSC04016.JPG

και γυρνώντας το κεφάλι δίπλα από το παράθυρο του αυτοκινήτου ένα ακόμα καθόταν σε μια περίφραξη ...

τρυγόνι 10-4-22.jpg

Τα είδα, τα χάρηκα, τα φωτογράφησα θυμήθηκα τον πατέρα μου τραγούδησα και το " λαλούν τ' αηδόνια μες τα κλώνια " και έφτασα στη θάλασσα.
Έβγαλα τα σύνεργα, σχεδόν έχω συνέλθει από αυτή την πρώιμη συνάντηση ...και με το που φτάνω στο σημείο που ήθελα να ρίξω ακούω φτερουγίσματα δίπλα μου και άλλα δύο έφυγαν από το χωράφι που πέρναγα.

Ανοιξη.jpg

Σας αφιερώνω και το τραγουδάκι ... ζακυνθινό!

ένα πουλί, πλήθος συναισθήματα

Δεν έχουν όλοι χωραφια για νοικιασμα στην Ζάκυνθο κ που θα ειναι κ πανω στα καρτερια, κ ουτε σημαίνει πως "τρώνε" ολοι από αυτό κ για αυτο σιωπούν....
Αυτό που έχουν είναι αρρώστια με το κυνηγι(μικρά κ μεγαλα "προσωπα" του νησιου) κ ιδιαίτερα με το τρυγονι το οποίο αποτελεί κ την μακρά κυνηγετικη τους παραδοση ,ασχέτως που κάποιοι μπορει να το εκμεταλλεύονται για οικονομικούς λογους.....

Αν θα το "πληρωσουν" κάποια στιγμη δεν θα είναι γιατί σταματήσαν να νοικιαζονται τα καρτερια, αλλά γιατι κάποτε κ οπως παει θα σφίξουν τα πραγματα κ θα γίνει ντου από παντου........
Πάσο θα βαρέσουν Τάσο αυτοί 500/1000 κομμάτια ολλες της μέρες… γιατί δεν μιλάει ένας για την σφαγή στην Αφρική τι σημάσια έχει αν εμείς τα προστατεύουμε και ολλου τα πετσοκόβουν…. Υπάρχει τρομερά λάθος διαχείριση για μένα από τα μεγάλα κεφάλια.. μόνο οι αμερικανοί είναι μαέστροι στην διαχείριση θυραματον εμείς απλός είμαστε έρμεα τον συμφερόντων και τον γλη@@@@@@@ον στης Βρυξέλλες…σιγά μην τους νοιαζει για το αν εξαφανιστη το τρυγόνι η όχι

Σήμερα πρωί πρωί ξεκίνησα για τη θάλασσα σιγοτραγουδώντας μια παλιά επτανησιακή μελωδία (λαλούν αηδόνια μες τα κλώνια ...) πως μου ήρθε τώρα αυτό! ίσως λίγο η διαύγεια στην ατμόσφαιρα , λίγο τα ανθισμένα χωράφια γύρω μου ... με έπιασε το ρομαντικό μου νόμισα, αλλά πριν προλάβω να κάνω δεύτερη σκέψη να τα, καμιά δεκαριά τρυγονάκια πετούν κάθετα στο δρόμο βολίδα και χαμηλά μπροστά απ το αυτοκίνητο! στα πέντε μέτρα μπροστά μου ! με λαχτάρησαν και τα λαχτάρησα, χάρηκα τα τσαλίμια τους και τις ανοιχτές μαυρόασπρες ουρές τους ...
Μετά το πρώτο σοκ θυμήθηκα την πρώτη φορά που πήγα για απριλιάτικα με άδεια πλέον (τα πρόλαβα δύο χρονιές), θυμήθηκα που ήμουν συνοδηγός και οδηγούσε ο πατέρας μου (επτανησιακής καταγωγής) , το κασετόφωνο έπαιζε " λαλούν αηδόνια μες τα κλώνια " και εμείς τραγουδούσαμε αισθανόμενοι το νόημα του τραγουδιού ... είχα κάνει τη σκέψη από τότε ... δεν μπορεί αυτός που το έγραψε πρέπει να πήγαινε για απριλιάτικα! όπως εμείς τώρα!

Λίγο αργότερα περνώντας τον στενό χωματόδρομο που φτάνει στη θάλασσα το είδα να βόσκει στο δρόμο μπροστά μου ...

View attachment 46306

και γυρνώντας το κεφάλι δίπλα από το παράθυρο του αυτοκινήτου ένα ακόμα καθόταν σε μια περίφραξη ...

View attachment 46307

Τα είδα, τα χάρηκα, τα φωτογράφησα θυμήθηκα τον πατέρα μου τραγούδησα και το " λαλούν τ' αηδόνια μες τα κλώνια " και έφτασα στη θάλασσα.
Έβγαλα τα σύνεργα, σχεδόν έχω συνέλθει από αυτή την πρώιμη συνάντηση ...και με το που φτάνω στο σημείο που ήθελα να ρίξω ακούω φτερουγίσματα δίπλα μου και άλλα δύο έφυγαν από το χωράφι που πέρναγα.

View attachment 46308

Σας αφιερώνω και το τραγουδάκι ... ζακυνθινό!

ένα πουλί, πλήθος συναισθήματα
.shake hands..love....από τις πιο όμορφες αναφορές σε θηράματα που έχω διαβάσει στο φόρουμ!

Υ.Γ....με σημασία!;)

Ηλία, η Κομισιόν δεν έχει τη νομική εξουσία να επιβάλει την απαγόρευση, εναπόκειται στην κυβέρνηση της χώρας-μέλους το τι θα πράξει....
Παλι θα παθουμε οξεια κρατικη ασφυοκαμψια τυπου σφαξε με αγα μου να αγιασω οπως τα παλια "καλα" χρονια που εξασκουσαμε το "οθωμανικον".Μετα θα ακολουθησει δημοσιο παλουκωμα η επιστημονικοτερα ανασκολοπισμος των πιο αντιδραστικων κυνηγων για παραδειγματισμο των υπολοιπων ραγιαδων.Στο τελος ολοι μαζι θα δοξαζουμε τον πολυχρονεμενο βεζυρη 《Ευρωπε'ι'κη Ενωση》που μας εκατσε στον σβερκο....

Τρυγονι απο τεταρτη κι επειτα θα φανουν τα πρωτα...μη βιασεστε......
πατριδα εχουν εμφανιστει απο την κυριακη πηγαινοντας στο κτημα να βαλω καταστροφεα για τα χορταρια 8ησαν καθισμενα στο συρμα και μπαμπουνιασμενα

οπα φαουλ στο lockdown δεν ειχε απαγορευτη το κυνιγι η μετακινηση ειχε απογορευτη δηλαδη εγω που μενω σε χωριο εξω απο το χωριο και στο τελος της περιφραξης εχει περασμα δεν θα κινιγησω δεν το παω πολιτικα αλλα τα λαμογια που μαςκυβερνανε μας περνανε για βλακες?

πατριδα εχουν εμφανιστει απο την κυριακη πηγαινοντας στο κτημα να βαλω καταστροφεα για τα χορταρια 8ησαν καθισμενα στο συρμα και μπαμπουνιασμενα
Τα ανακατωσε ο καιρος φιλαρακι...εγω δεν εχω δει ακομη, αλλο απο 6 συκοφαγια χθες....;) οποτε λογικο μου ακουγεται...

Status
Not open for further replies.
Back