Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
εγω κυνηγαγα κανονικα στην καραντινα , γιατι εδω στο νησι λογο του μεγαλου σεισμου ειχαμε ελευθερη μετακινηση μεχρι τελος φευβρουαριου , μονο μασκες φορουσαμε , και στα μαγαζια με ραντεβου , η μετακινηση ηταν χωρις μυνηματα, βεβεα ηταν μερικοι του κομματος που αντιδρουσαν , για να μην παμε κοντρα στον αρχηγο τους , και τα εβαζαν με αυτους που κυνηγουσαν , μεχρι τον θηροφυλακα εστελναν και μα εδιωχνε χωρις να μας γραφει , μετα ομως ξεκαθαρισε το τοπιο και δεν μας ενοχλουσε κανεις, και φυσικα ποτε ο συλογος μας δεν το διεδωσε οτι το κυνηγι επιτρεπετε , ηταν ουδετερος , μοκο εκαναν, μονο το δασαρχειο που ρωτησα μου ειχε πει οτι δεν εχουμε καμια εντολη να γραφουμε κυνηγους , ουτε ηρθε κανενα χαρτι , ο συλογος ελεγε οτι απαγορευεται, ενα μπαχαλο δηλαδη , αναλογα τι κομμα ηταν ο καθενας υποστιριζε η οχι ολη αυτη την κατασταση

Last edited:
Η θηροφυλακή ήταν σε αναστολή για μεγάλο διάστημα ,το κυνήγι επιτρεπόταν η μετακίνηση απαγορευόταν μόνο.Να μην γράψω περισσότερα ποιοί και γιατί κυνηγούν και με ποιες ανοχές δεν υπάρχει λόγος .
Η εμφάνιση των τρυγονιών από πληροφορίες φίλων είναι σημαντική φέτος ακόμη και τις τελευταίες ημέρες ,καλό δείγμα αυτό για να οδηγηθεί η κατάσταση σε παρεμφερή πλαίσια με τα περσινά ελπίζω .
Το παράνομο κυνήγι της Ζακύνθου δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο στην συνέχιση η διακοπή του κυνηγιού της τρυγόνας .Που θα σας πληροφορήσω να γνωρίζετε όλοι κανείς από τη Ευρώπη δεν πείθει ότι φταίει ο Έλληνας κυνηγός για την μείωση των θηραμάτων .Καθώς εδώ έχει απαγορευθεί εδώ και 40 χρόνια και όσο και να το κυνηγούσαν κάποιοι ήταν ελάχιστοι μπροστά σε αυτούς που το κυνηγούσαν πριν και κάποιοι θα συνεχίσουν να το κυνηγούν όπως μπορούν είναι κανόνες του ανθρώπινου παράγοντα αυτοί .
Τώρα τα αντικυνηγετικά παραληρήματα και οι απόψεις και ηθικολογίες σωστές δεν αντιλέγω πάντα θα υπάρχουν για το κάθε τι που δεν μας αρέσει παράνομο η νόμιμο.Καθε χρόνο περνάνε και φαίνονται πολλές χιλιάδες τρυγονιών από Ελλάδα τον απριλομάη ενώ δε βλέπουμε ούτε το 1/5 το Σεπτέμβρη που τις κυνηγάμε πως τις λιγοστεύει το κυνήγι δε ξέρω στην Ελλάδα ,από 50/100 άτομα που θα τις κυνηγήσουν με τη ψυχή στο στόμα και όχι πάντα την άνοιξη ? Όλα καλώς καμωμένα αλλά προσωπικά τα να λέω μαλακίες για να τις ακούω μαζί με κάποιους άλλους και να γίνομαι αρεστός στο πλήθος των ηλίθιων δεν είναι του χαρακτήρα μου .Ότι και να γίνετε πάντα θα υπάρχει σε όλα τα χόμπι ,αθλήματα, σπορ, και στο τρόπο ζωής ένα ποσοστό παραβατικότητας είναι στη φύση του ανθρώπου καλώς η κακώς έτσι είναι και πάντα είναι η εύκολη λύση για τον εκάστοτε να φορτώσει όλη τη ζημιά σε αυτό το ποσοστό για να κρύψει την ανικανότητα της πολιτείας και σε επέκταση της ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειριστεί το κυνήγι ,έτσι είναι η φύση έχει θηρευτες και θηράματα όπως έχει και νομότυπους και παράνομους.Το πρώτο είναι του δημιουργού γέννημα το δεύτερο είναι ανθρώπινο γέννημα και δεν θα αλλάξει διότι είτε δεν θέλουμε είτε το θέλουμε να υπάρχει.

Last edited:
Το παράνομο κυνήγι της Ζακύνθου δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο στην συνέχιση η διακοπή του κυνηγιού της τρυγόνας .Που θα σας πληροφορήσω
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλά και εσύ, και αλλοι ,έχει γίνει προσφυγή για αυτό το λόγο, θα πηγαίναμε με τα περσινά δεδομένα εφόσον ήταν επιτυχείς, τώρα με αυτό που έγινε, έγινε προσφυγή στην κομισιον και είμαστε στο 50/50 φετος αν δώσει το τρυγόνι, πόσο πιο Λιάνα πρέπει να το κάνουμε!.

Σαμο εχουμε λιγοτερα τρυγονια τον απριλη μαιο , και περισοτερα αυγουστο σεπτεμβριο , γιατι μερικα που ερχωντε τον μαιο κανουν φωλιες εδω και φευγουν τον σεπτεμβριο , δηλαδη τα ντοπια τρυγονια( δηλαδη ντοπια για 4 μηνες ειναι ) κυνηγαμε τον αυγουστο

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλά και εσύ, και αλλοι ,έχει γίνει προσφυγή για αυτό το λόγο, θα πηγαίναμε με τα περσινά δεδομένα εφόσον ήταν επιτυχείς, τώρα με αυτό που έγινε, έγινε προσφυγή στην κομισιον και είμαστε στο 50/50 φετος αν δώσει το τρυγόνι, πόσο πιο Λιάνα πρέπει να το κάνουμε!.
Δηλ η Κομισιόν θα αποφασίσει με σκέψη την πράξη 20 λαθροκυνηγών ανάμεσα σε 150.000 κυνηγών(βάση αδειών ) στην Ελλάδα .Καλό ακούγετε αλλά με τέτοιους ντενεκέδες που έχει και εκεί και αποφασίζουν όλα τα περιμένω .Να ξέρεις ότι κάτι τέτοιες αποφάσεις οδηγούν πολλούς να τις αψηφούν και επειδή είμαστε ξέφραγκο αμπέλι δε θέλω να σου γράψω δημόσια το αποτέλεσμα .Διότι μπορούμε κάλλιστα σαν χώρα να μην αποδεχτούμε την απαγόρευση κάτι που απλά θα επιφέρει πρόστιμο και μόνο όπως πρόστιμο πληρώνεις για τις παράνομες χωματερές αλλά δεν εξαλείφονται και για αλλούς 10 λόγους τους οποίους πάλι δεν θέλεις να εξαλείψεις σαν κράτος αλλά στη μαλακία είμαστε πρώτοι παρατρεχάμενοι μην χάσουμε καμία επιδοτησούλα ευρωπαϊκή.

Η προσωπική άποψη του καθενός, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Η νομοθεσία είναι σαφής. Ο πληθυσμός του τρυγονιου επίσημα βρίσκεται σε μείωση και κάποια γίδια μαζί και ο πρόεδρος του συγκεκριμένου συλλόγου θέλουν ειδική μεταχείριση...εξαιτίας λοιπόν κάποιων ανεγκεφαλων κινδυνεύουμε χιλιάδες άλλοι κυνηγοί να στερηθούμε το υπέροχο κυνήγι του συγκεκριμένου θηράματος, που σηματοδοτεί την έναρξη του κυνηγιου.
Τόσο απλά

Ηλία το είπε ο Χαρδαλιάς αλλά εγκύκλιος δεν βγήκε.. κοινώς μας εξαπάτησαν και σε αυτό τον βοήθησαν τα ΜΜΕ αλλά και οι σύλλογοι και η ΚΣΕ δεν αντέδρασαν ενώ το γνώριζαν , κάνανε τους χαζούς..
Ακριβώς αυτό.

Μιτσο δεν νομίζω ότι θα?!? μας το κόψουν για αυτό τον λόγο .... Το απέραντο μπουρδέλο Ευρώπη το κάνουν για άλλους λόγους .. .όσο για τους δικούς μας εδώ αν ήθελαν θα τους σταματαγανρ γιατί στην Κέρκυρα δεν το κάνουν αυτό το κυνήγι δεν κυνηγάει ολλο το Ιόνιο παράνομα
Το ξέρω ότι δεν κυνηγάει παράνομα όλο το Ιόνιο. Αλλά η αφορμή δόθηκε και με τον πιο άσχημο τρόπο.

Η προσωπική άποψη του καθενός, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Η νομοθεσία είναι σαφής. Ο πληθυσμός του τρυγονιου επίσημα βρίσκεται σε μείωση και κάποια γίδια μαζί και ο πρόεδρος του συγκεκριμένου συλλόγου θέλουν ειδική μεταχείριση...εξαιτίας λοιπόν κάποιων ανεγκεφαλων κινδυνεύουμε χιλιάδες άλλοι κυνηγοί να στερηθούμε το υπέροχο κυνήγι του συγκεκριμένου θηράματος, που σηματοδοτεί την έναρξη του κυνηγιου.
Τόσο απλά
Έτσι ακριβώς.

Αφού θέλουν να δρουν αυτόνομα, ας μείνουνε στο νησί τους να κυνηγάνε χειμώνα καλοκαίρι...αν απαγορευτεί το τρυγόνι,δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει όταν συναντιουνται με τους άλλους κυνηγούς στην Πίνδο στον Γράμμο κτλ στα μπασιματα της φασσας, όταν πολύ απο αυτούς τους ζακυνθινους παλικαράδες πάνε για μέρες και στήνουν τα τσαντήρια τους
λενε τα καλοπαιδα της Ζακύνθου οτι το τρυγονι ειναι παραδοση στο νησι τους , ειναι οι ιδιοι που κυνηγαν με συχρονεςπλαστικες καραμπινες , ειναι ιδιοι που κυνηγαν την μπεκατσα με συχρονα μεσα με μπιπερ , και ντοκ σπορ ηλεκτρονικα μαραφετια , και σε εμας στο χωριο μου ο συκοφαγος τον σεπτεμβριο ηταν παραδοσιακο κυνηγι , και οι ξεβοργες τον χειμωνα στης τσιχλες , αλλα το σταματησαμε
Στα παπαρια τους φίλε. Κανένας δεν θα τους κάνει τίποτα. Αν ήταν στην κόψη του ξυραφιού να ανοίξει το τρυγόνι και φετος με τα ανδραγαθηματα των παραδοσιακών λαθροθηρων Ζάκυνθινων έχει δυσκολέψει πάρα πολύ το πράγμα πλέον.
Έτσι ακριβώς, θα πηγαίναμε όπως πέρσι αλλά με αυτό που έγινε στην Ζάκυνθο είναι η πρώτη φορά που φοβάμαι για το τρυγόνι. [ είναι γεγονός αυτό παιδιά δεν είναι κάτι αυτό Έτσι! για να το λέμε! Έχουμε θέμα, θέλει προσεκτικές κίνησης από εδώ και πέρα]
Εγώ θα το πιασω το θέμα από άλλη σκοπιά...... εντάξει οι μεν θέλουν τη παράδοση τους..... καλώς ή κακός υπάρχουν νόμοι...... αυτοί που εφαρμόζουν το νόμο που είναι; Ομοσπονδιακοί θυροφυλακη, κυνηγετικός σύλλογος για παράδειγμα...... δηλαδή βρήκαν οι ακτιβιστές τους λαθροθυρες και δε μπορούν να τους βρουν οι θυροφυλακες; Αυτή η συγκάλυψη με εξοργίζει προσωπικά και μας εκθέτουν στα μάτια των ξένων......

Λέμε όλοι και καλά κάνουμε για τους Άραβες που τα κυνηγάνε. Δεν ξέρουμε όμως αν εκεί επιτρέπεται το κυνήγι τέτοια εποχή. Επίσης δε ξέρουμε αν είναι νομιμο με τους εκεί νόμους το κυνήγι με δίχτυα. Προσωπικά με χαλάει αυτό που βλέπω με τα δίχτυα να σημειώσω.

Εγώ θα το πιασω το θέμα από άλλη σκοπιά...... εντάξει οι μεν θέλουν τη παράδοση τους..... καλώς ή κακός υπάρχουν νόμοι...... αυτοί που εφαρμόζουν το νόμο που είναι; Ομοσπονδιακοί θυροφυλακη, κυνηγετικός σύλλογος για παράδειγμα...... δηλαδή βρήκαν οι ακτιβιστές τους λαθροθυρες και δε μπορούν να τους βρουν οι θυροφυλακες; Αυτή η συγκάλυψη με εξοργίζει προσωπικά και μας εκθέτουν στα μάτια των ξένων......
Όλοι έχουν ευθύνη και η ΚΣΕ και το δασαρχειο και η αστυνομία , γιατί δεν απαγορεύεται μόνο το κυνήγι, απαγορεύεται και η μεταφορά οπλων εκτός κυνηγετικής περιόδου, πόσο μάλλον όταν αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται

Δεν έχεις καταλάβει ότι ζεις σε μια απίστευτη χώρα ...οι οικολόγοι τρέχουν για τα τρυγόνια και στης ανεμογεννήτριες που μπαίνουν παράνομα παντού δεν πάει κανείς ούτε εμείς οι κυνηγοί ....γιατί την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τον βιότοπο του τρυγωνιου ούτε κουβέντα ...μας φταίνε τα 20 άτομα στην Ζάκυνθο για την μείωση του πανευρωπαϊκά.για αυτό θα μας το κόψουν....συγνώμη αλλά μόνο για γέλια,είναι αυτές η απόψεις από πλευράς Ευρώπης

Δυστυχώς οι καταστάσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτές είναι μεγάλα παντού και χρόνοια.
Το πρόβλημα δεν είναι στον εκάστοτε φορέα είναι συνολικό απλά διότι κανείς δε δίνει το βάρος που αναλογεί,και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί σοβαρά και να προβεί σε ενέργειες που θα λύσουν το πρόβλημα ,έχοντας βάση λογικής ασκώντας πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος.
Όλα μπορούν να γίνουν και εμείς σαν κυνηγοί να μην αισθανόμαστε αδικημένοι και διαχείριση των θηραμάτων να υπάρξει και εντάξει όλοι να είμαστε αν υπάρχει θέληση ,επιτήρηση και εφαρμογή αυστηρών νόμων για όλους ανεξαιρέτως.
Το περιμένεις εδώ στην Ελλάδα καθίστε να γελάσω γράφοντας εδώ που πληρώνουμε από την τσέπη μας τη. Θηροφυλακή και δεν υπάρχει κρατική υπηρεσία ανάλογη που να λειτουργεί αυτόνομα ,που δεν έχεις δασαρχεία είναι διαλυμένα ,δεν έχεις αστυνομία στην επαρχία,δεν έχεις πυροσβεστική ,δεν έχεις λιμεναρχεία ολόκληροι τόποι κάνει ο κάθε ένας ότι θέλει γιατί δεν υπάρχουν σκάφη του λιμενικού.
Όπου δεν υπάρχει κρατική επάρκεια ελέγχων θα υπάρχει απαγόρευση σωστή η λάθος .
Δεν κατάλαβε κανείς γιατί εφευρέθηκε το μηνυματάκι πολιτικής προστασίας ,από το ελληνικό κράτος ,για να καλύψει την ανεπάρκεια και να αποποιηθεί το μετέπειτα δικαστικών ευθυνών ,εγώ προειδοποίησα πάρτε δρόμο δε φταίω αν πνιγείτε ,καείται, αναπνεύσεται διοξείδιο σας είπα κλείστε τα πορτοπαράθυρα έχει κάπνα ,έτσι δε νοιάζεται κανείς σοβαρά να λύσει άλλα προβλήματα που καθημερινώς σκοτώνονται άνθρωποι λες και έχουμε πόλεμο , απλά γιατί πάει όλο λάθος ,και περιμένει κανείς να ασχοληθεί σοβαρά με το κυνήγι .Οποίος είναι πιο κοντά αγγίζει περισσότερο έχει περισσότερους ψήφους από πίσω και βρίσκεται στο προσκήνιο αυτού το κέφι θα γίνεται .Γι'αυτό πρέπει να αρχίσουμε να φωνάζουμε περισσότερο από τους οικολόγους και τους διάφορους άλλους και να πιέζουμε το κάθε πολιτικό γνωστό, άγνωστα κάθε φορά όπου συναντούμε ότι θα πάρεις τα αρχιδία μου στις εκλογές αν κόψεις το κυνήγι,μόνο έτσι μπορεί να σωθεί κάτι κατά τα άλλα σε μερικά χρόνια θα κυνηγούν όσοι έχουν χωριό όπως μπορούν .

Δεν έχεις καταλάβει ότι ζεις σε μια απίστευτη χώρα ...οι οικολόγοι τρέχουν για τα τρυγόνια και στης ανεμογεννήτριες που μπαίνουν παράνομα παντού δεν πάει κανείς ούτε εμείς οι κυνηγοί ....γιατί την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τον βιότοπο του τρυγωνιου ούτε κουβέντα ...μας φταίνε τα 20 άτομα στην Ζάκυνθο για την μείωση του πανευρωπαϊκά.για αυτό θα μας το κόψουν....συγνώμη αλλά μόνο για γέλια,είναι αυτές η απόψεις από πλευράς Ευρώπης
Τα ξέρω αυτά Ηλία μου, τα βλέπω στη καθημερινότητα μας. Προσωπικά το θεωρώ τουλάχιστον ντροπιαστικό και εξωργηστικο να σκοτώνουν γκαστρωμενα θηράματα...... είτε γίνεται εδώ είτε παντού στο κόσμο.....

Ακριβώς αυτό.
Τα χω γράψει δέκα φορές Δημήτρη εδώ μέσα, τουλάχιστον εμείς μέσα στο φόρουμ οφείλουμε να το γνωρίζουμε, δεν υπάρχει δικαιολογία αν δε συμβαίνει. Αλλά ακόμη και να μην το είχαμε γράψει οφείλουμε να ψάχνουμε για να ξέρουμε αν μας κοροϊδεύουν ή όχι. Εσύ τα ψάχνεις για αυτό τα γνωρίζεις..

Τα ξέρω αυτά Ηλία μου, τα βλέπω στη καθημερινότητα μας. Προσωπικά το θεωρώ τουλάχιστον ντροπιαστικό και εξωργηστικο να σκοτώνουν γκαστρωμενα θηράματα...... είτε γίνεται εδώ είτε παντού στο κόσμο.....
Γκαστρωμένα δεν είναι όταν έρχονται...εδώ κάνουν σεξ ....τέλος πάντων τα θέμα έχει λήξει εδώ και 40 χρόνια το αποτέλεσμα της απαγόρευσης 0 εδώ είναι τα θέμα πανευρωπαϊκα

Τον υπουργό θα πάρει απευθείας ποιον θηροφυλακα..
Aυτό ίσως μπορεί να το κάνει ο Μητροπολίτης.Ο απλός παππάς δεν πιστεύω ότι είναι τόσο πανίσχυρος...Αλλά και ο δεσπότης τι θα πει στον υπουργό; ''Έχω ένα κ@λόπαιδο που είναι ανηψιός μου και συνελήφθη για λαθρο-τρυγονοθηρία.Σε παρακαλώ,πες να τον αφήσουν ελεύθερο!''.Κουφό μου ακούγεται... .think.

Status
Not open for further replies.
Back