Το πρώτο μου κυνηγόσκυλο

Κοιτα και για κανα επανιελ τα θεωρω πολυεργαλεια σε οτι κυνηγι και αν κανεις,την συμπεριφορα τους δεν την γνωριζω αλλα οπως λενε "το παιδι και το σκυλι οπως τα μαθεις ειναι..."αν και δεν νομιζω οτι ισχυει στο 100% γιατι καθε φυλη εχει καποια χαρακτηριστικα πιο εντονα σε σχεση με αλλες και το αντιστροφο...Ενω παντα ηθελα να αποκτησω ενα αλλα με αποτρεπει μια εμπειρια με επιθεση επανιελ σε κοτες...και επειδη εδω πολλοι τις κοτες τις εχουν χυμα ελευθερες και οχι περιφραγμενες ,αστο καλυτερα...

Τα περισσότερα σκυλιά κυνηγιού τα πάνε καλά με τα παιδιά.

Για μένα ένα κλικ καλύτερα για τα παιδιά είναι τα σεττερ και ποιντερ.
Μετά έχω στην καρδιά μου τα επανιελ.
Μιλάμε για φερμα μόνο γιατί υπάρχουν και άλλα σκυλιά όπως ριτρίβερ και Σπάνιελ που είναι πολύ καλά για οικογένεια και παιδιά.

Δες το γενεαλογικό δέντρο τους αν μπορείς να μην έχει επιθετικά και νευρικα σκυλια στους προγόνους του.

Ότι και να επιλέξεις όμως αν δώσεις αγάπη και χρόνο θα σου ανταποδώσει αγάπη και χαρά στο δεκαπλάσιο.

καλος ειρθες και καλη υπομονη....
εαν εχεις φηλικο κυκλο απο κηνηγους εκει που μενεις θα σου ελεγα να πας σε ενα σκυλο οποιας ρατσας θες ξεκινιμενο και οχι ετοιμο
ο ετοιμος καλος σκυλος η δε πουλιεται η τα σκας χοντρα,,,,
οποτε εαν πας σε ενα σκυλο ο οποιος ειναι 1-1,5 χρονων ξεκινημενος οποτε πας βολτα μαζι του δεις ερευνα φερμα και νοοτροπια λιγο καταλαβενεις πανω κατω τι θα εξελιχθει....
θα δωσεις πανω κατω 1500 με 1800 ευρω και με το που τον παρεις θα εχεις και τη καυλα και θα αρχισεις τα εκπεδευτικα..
εαν το ζωο που παρεις το εχει και του κανεις τις καταλιλες εξορμισεις το μονο συγουρο ειναι οτι θα κηνηγησει...
εαν πας σε κουταβι το οποιο οταν περνεις κουταβι περνεις ενα λαχειο θα δωσεις το λιγοτερο 500 και πανω εαν πουμαι για καλες προς σοβαρες γενες απο ανθροπους που δε θελουν να σου γδυσους το πολτοφορι και μεχρι να παει 1,5 χρονων το μονο συγουρο ειναι οτι θα εχεις δωσει πολλα παραπανω χρηματα και τυχον επιδη θα ειναι και ο προτος σου σκυλος να εχεις κανει και αρκετα λαθοι..
διαλεγεις και περνεις ....

επισης η αυλη ειναι μια χαρα .
ενα κοματη ομως πρεπει να το περιγραξεις με στρετζαριστα και να φτιαξεις ενα κλουβι που θα μενει εκει το σκυλη για εμενα...

καλη συνεχεις σε οτι και να κανεις.

Καλώς ήρθες φίλε και καλή αρχή πάλι.Θα το συνοψίσω υπολογίζοντας και την ηλικία σου.Το σκυλί που χρειάζεσαι είναι ένα επανιελ Μπρετόν και κατά προτίμηση θυληκο.Μικρόσωμο καλοβολο χωρίς γκρίνιες , υπάκουο και πολύ φιλικό.Δεν θα σχολιασω το δεμένο ή λυμένο θα πω όμως ότι όπως λέει ο σοφός λαός το παιδάκι μου και το σκυλάκι μου όπως το μάθω.Εχω αλλάξει όλες τις ράτσες και είχα και δικά μου από γέννες τέτοια σκυλιά .Είναι πολύ εργαλείο και αν μεγαλώσει και είναι στρωμένο σε ακολουθεί σε όλα τα κυνήγια απλά εάν το παίρνεις καρτέρια θα σου μειώσει τον χρόνο της Φέρμας έπειτα που από φιλοσοφίας επειδή δεν ανοίγεται ιδιαίτερα έτσι θα το φτιάξεις δεν σε χαλάει κιόλας γιατί θα κυνηγάς σχεδόν καβάλα,δεν είσαι πιτσιρικάς να κοιτάς το σκυλί με gps νομίζω (είχα και τέτοιο επανιελ ποιο ανοιχτό και από ποιντερ).Όσο για την τιμή υπάρχουν σκυλιά που τα παίρνεις με μια σοβαρή εκπαίδευση επανιελ και δοκιμή γύρω στα 1200 υπάρχουν και φθηνότερα εάν θέλεις μπορώ να σου στείλω ένα τηλ σε προσωπικό μύνημα φίλου εκτροφέα να μιλήσεις γιατί ανά διαστήματα τυχαίνουν και ευκαιρίες και μπορεί να πάρεις έτοιμο σκυλί με 500/600€ .Θα είχα τώρα επανιελ αλλά δέχθηκα δώρο ένα κουτσχαρ.Η σκύλα μου επανιελ απεβίωσε πριν μήνες ήταν από δική μου γεννά και κυνηγούσε τα πάντα και παντού .Πιστεύω να μην σε κούρασα αλλά τα επανιελ είναι σκυλιά τσάντας κάτι σαν τα ανοιχτά ντουφέκια.

Καλώς ήρθες φίλε και καλή αρχή πάλι.Θα το συνοψίσω υπολογίζοντας και την ηλικία σου.Το σκυλί που χρειάζεσαι είναι ένα επανιελ Μπρετόν και κατά προτίμηση θυληκο.Μικρόσωμο καλοβολο χωρίς γκρίνιες , υπάκουο και πολύ φιλικό.Δεν θα σχολιασω το δεμένο ή λυμένο θα πω όμως ότι όπως λέει ο σοφός λαός το παιδάκι μου και το σκυλάκι μου όπως το μάθω.Εχω αλλάξει όλες τις ράτσες και είχα και δικά μου από γέννες τέτοια σκυλιά .Είναι πολύ εργαλείο και αν μεγαλώσει και είναι στρωμένο σε ακολουθεί σε όλα τα κυνήγια απλά εάν το παίρνεις καρτέρια θα σου μειώσει τον χρόνο της Φέρμας έπειτα που από φιλοσοφίας επειδή δεν ανοίγεται ιδιαίτερα έτσι θα το φτιάξεις δεν σε χαλάει κιόλας γιατί θα κυνηγάς σχεδόν καβάλα,δεν είσαι πιτσιρικάς να κοιτάς το σκυλί με gps νομίζω (είχα και τέτοιο επανιελ ποιο ανοιχτό και από ποιντερ).Όσο για την τιμή υπάρχουν σκυλιά που τα παίρνεις με μια σοβαρή εκπαίδευση επανιελ και δοκιμή γύρω στα 1200 υπάρχουν και φθηνότερα εάν θέλεις μπορώ να σου στείλω ένα τηλ σε προσωπικό μύνημα φίλου εκτροφέα να μιλήσεις γιατί ανά διαστήματα τυχαίνουν και ευκαιρίες και μπορεί να πάρεις έτοιμο σκυλί με 500/600€ .Θα είχα τώρα επανιελ αλλά δέχθηκα δώρο ένα κουτσχαρ.Η σκύλα μου επανιελ απεβίωσε πριν μήνες ήταν από δική μου γεννά και κυνηγούσε τα πάντα και παντού .Πιστεύω να μην σε κούρασα αλλά τα επανιελ ε
Καλησπερα και απο εμενα . Συμφωνώ με τον Γιάννη για Επανελ. Αυτή που έχω εγώ ήρθε στα χέρια μου 1,5 χρονών έχοντας έναν πολύ ήρεμο χαρακτήρα το γάβγισμα της δεν ακούγεται σχεδόν ποτέ και είναι υπερβολικά καθαρή στον χώρο της. Βέβαια έχει ανάγκη τουλάχιστον από τρεις ημερήσιες βόλτες τουλάχιστον μισής ώρας για την ανάγκη της και κάποια εκτόνωση . Σαν χώρο διαμονής τις έχω ένα μεγάλο κλουβί 3χ2χ1,8 κλειστό και από πάνω με το σπιτάκι της μέσα και όποτε είμαι στην αυλή και μπορώ την έχω έξω. Με τα παιδιά τα πάει μια χαρά από την πρώτη στιγμή .Σε θέματα κυνηγιού το δικό μου κέφι το κάνει χωρίς μεγάλη πίεση (υπακοή, έρευνα, φέρμα, απόρτ , χωρίς ιχνος κροτοφοβίας). Έχοντας προηγούμενη εμπειρία με κούτσχαρ θα έλεγα ότι το επανέλ είναι πιό διαχειρίσιμο λόγω μεγέθους ( το 1/2 από ότι τα ποιντερ, σετερ, κούτσχαρ ). Σίγουρα ότι και να διαλέξεις θέλει τον χρόνο του. Καλή επιτυχία

Back