Συλλογή Νομισμάτων (χρυσά-ασημένια-συλλεκτικά)

Πώς εξακριβώνει κανείς αν είναι όντως γνήσια; Υπάρχει τρόπος; Έμαθα ότι υπάρχουν καταστήματα που πουλάνε τέτοια στην Αθήνα, δεν πουλάει μόνο η τράπεζα της Ελλάδος. Και νομίζω τα μαγαζιά την πουλάνε λίγο φθηνότερα
Παλιά ερωτήματα!!!

Attachments

• Screenshot_20250531-180608~2.png
    Screenshot_20250531-180608~2.png
    128,6 KB · Προβολές: 9
Πώς εξακριβώνει κανείς αν είναι όντως γνήσια; Υπάρχει τρόπος; Έμαθα ότι υπάρχουν καταστήματα που πουλάνε τέτοια στην Αθήνα, δεν πουλάει μόνο η τράπεζα της Ελλάδος. Και νομίζω τα μαγαζιά την πουλάνε λίγο φθηνότερα
Το νόμισμα αυτό είναι πιστοποιημένο από την NGC.
Αν πατήσω τον κωδικό στο σάιτ της εταιρείας μου βγάζει ακριβώς αυτό το νόμισμα.
Οπότε είμαι σίγουρος ότι είναι γνήσιο.
Ένα πεντολιρο έχει κάποια υπεραξία σε σχέση με 5 λίρες.
Ποσο μάλλον αυτό που έχει βαθμολογία ως ms 70 και δεν έχουν κοπεί πολλά κομμάτια.
Δηλαδή έχει μικρό τιράζ.
Πιο φθηνά από την τράπεζα πουλάνε αλλά όχι τις πιστοποιήμενες λίρες.

Είναι 2024 το γράφει πάνω.
Δεν είναι λίρα αλλά πεντολιρο.
Είναι μεγαλύτερη αξία του πεντολιρου; Συγνώμη αν κάνω χαζές ερωτήσεις αλλά είμαι άσχετος και θέλω να μάθω γιατί ίσως στο μέλλον να καταφέρω να πάρω κάτι. Μου αρέσει σαν ιδέα

Το νόμισμα αυτό είναι πιστοποιημένο από την NGC.
Αν πατήσω τον κωδικό στο σάιτ της εταιρείας μου βγάζει ακριβώς αυτό το νόμισμα.
Οπότε είμαι σίγουρος ότι είναι γνήσιο.
Ένα πεντολιρο έχει κάποια υπεραξία σε σχέση με 5 λίρες.
Ποσο μάλλον αυτό που έχει βαθμολογία ως ms 70 και δεν έχουν κοπεί πολλά κομμάτια.
Δηλαδή έχει μικρό τιράζ.
Πιο φθηνά από την τράπεζα πουλάνε αλλά όχι τις πιστοποιήμενες λίρες.
Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο μαγαζί με ηλεκτρονικό κατάστημα να το ψάξω;

Εγω παλι, ξερω μερικούς που ψάχνουν για λίρες. Με μανία ομως!
Νά έχω γνωρίσει κι εγώ, συνήθως γραφικοί τύποι με χαμηλό IQ ( οι περισσότεροι όχι όλοι, εννοείται.) Συγνώμη που τους περιγράφω έτσι αλλά αυτό έχω δει εγώ. Μάλιστα πολλές περιπτώσεις που ακούμε τον πέρασε για γουρούνι νύχτα και τον πυροβόλησε ο φίλος του, κάτι τέτοιοι είναι που νομίζουν ότι βρήκαν κατι

Νά έχω γνωρίσει κι εγώ, συνήθως γραφικοί τύποι με χαμηλό IQ ( οι περισσότεροι όχι όλοι, εννοείται.) Συγνώμη που τους περιγράφω έτσι αλλά αυτό έχω δει εγώ. Μάλιστα πολλές περιπτώσεις που ακούμε τον πέρασε για γουρούνι νύχτα και τον πυροβόλησε ο φίλος του, κάτι τέτοιοι είναι που νομίζουν ότι βρήκαν κατι
Με την τάση να φαντάζονται ιστορίες θησαυρών παντού!

Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο μαγαζί με ηλεκτρονικό κατάστημα να το ψάξω;
Αξιόπιστο κατάστημα είναι το creta numismatics.

Το τιράζ είναι το πόσα κομμάτια κόπηκαν από το συγκεκριμένο νόμισμα.

Υπάρχουν ασημένια και πιστοποιημένα και όχι.

Εντάξει θα μπω να δω στο κατάστημα αυτό. Ευχαριστώ Στέλιο!

Καλύτερα που επενδύεις σε μέταλο παρά σε αυτοκίνητα και ντουφέκια,αρκεί να μην το κάνεις ευκαιριακά η επένδυση σε μέταλο είναι κάτι σαν χρηματιστήριο και ισχυρότερο ούτε βιασύνες θέλει ούτε να κάνεις το σαλτιπαγκο.Γραφω έτσι Στέλιο σκεφτόμενος όλα σου τα μυνήματα και τις αγοραπωλησίες των τελευταίων καιρών ,φιλικά πάντα επειδή βλέπω ότι το ψάχνεις το θέμα και καλά κάνεις.

Καλύτερα που επενδύεις σε μέταλο παρά σε αυτοκίνητα και ντουφέκια,αρκεί να μην το κάνεις ευκαιριακά η επένδυση σε μέταλο είναι κάτι σαν χρηματιστήριο και ισχυρότερο ούτε βιασύνες θέλει ούτε να κάνεις το σαλτιπαγκο.Γραφω έτσι Στέλιο σκεφτόμενος όλα σου τα μυνήματα και τις αγοραπωλησίες των τελευταίων καιρών ,φιλικά πάντα επειδή βλέπω ότι το ψάχνεις το θέμα και καλά κάνεις.
Οι επενδύσεις δεν θέλουν υπερβολές.
Και εγώ είμαι ο ορισμός της υπερβολής.
Ας ελπίσουμε να μου βγει σε καλό.😉

Είναι μεγαλύτερη αξία του πεντολιρου; Συγνώμη αν κάνω χαζές ερωτήσεις αλλά είμαι άσχετος και θέλω να μάθω γιατί ίσως στο μέλλον να καταφέρω να πάρω κάτι. Μου αρέσει σαν ιδέα
Το πεντολιρο έχει βάρος ίσο με πέντε λίρες όπως λέει και η λέξη πεντολιρο.

Οπότε κοστίζει και όσο πέντε λίρες και συνήθως ακόμη παραπανω.

Back