Ψαξε το λίγο...ποτέ δεν ξέρεις!Μυρουδιάς συλλέκτης!
Έχω κάποια ελληνικά παλιά (το παλιότερο του 1926),το ρώσικο είναι "καλό",μετά τα υπόλοιπα νομίζω δεν είναι κάτι ...
Πληροφοριακά σε περίπτωση που δεν το ξέρεις το νόμισμα είναι 1oz ,αλλά η ουγια των πολύτιμων μετάλλων λέγεται troy oz και είναι 31,10 γραμμάρια σε σχέση με την κλασική oz που είναι 28,35 γραμμάρια, οπότε λογικά το νόμισμα σου ζυγίζει 31,10gr.Γεια και χαρά!
Ασχολείται άραγε κανείς συνάδελφος από δω με νομίσματα;
Κάνω την αρχή με ένα ασημένιο νόμισμα που πήρα σήμερα ως δώρο.
View attachment 97385View attachment 97386
Ναι βέβαια γνωρίζω για το πόσο ζυγίζει το νόμισμα.Πληροφοριακά σε περίπτωση που δεν το ξέρεις το νόμισμα είναι 1oz ,αλλά η ουγια των πολύτιμων μετάλλων λέγεται troy oz και είναι 31,10 γραμμάρια σε σχέση με την κλασική oz που είναι 28,35 γραμμάρια, οπότε λογικά το νόμισμα σου ζυγίζει 31,10gr.
Το χρήμα Φίατ δεν έχει καμία πραγματική αξία όπως λες κι εσύ.Η συλλογή νομισμάτων και μάλιστα αυτών που προέρχονται από πολύτιμα μέταλλα είναι αρκετά ακριβό χόμπυ.
Το τελευταίο διάστημα 3συν χρόνια η τιμή του χρυσού κυρίως και δευτερευόντος ασημιού, παλλαδίου, λευκόχρυσου κλπ. έχει πολλαπλασιαστεί δεόντως.
Οι χρυσές λίρες ειδικότερα, που είναι αντικείμενο σχολαστικής συλλογής από κάποιους,μαζί με άλλα διάσημα χρυσά νομίσματα (όπως το kruggerant) ήταν και παραμένει εναλλακτική μορφή "ασφαλούς" τοποθέτησης χρημάτων. Βλέπεται ο χρυσός έχει ενσωματωμένη πραγματική αξία (αυτή της παραγωγής του και της σπανιότητάς του ως μέταλλο) εν αντιθέσει με τα χαρτονομίσματα, που έχουν την αξία που εμείς τους δίνουμε σαν ανταλλακτικό νόμισμα.
Σε μία ενδεχόμενη νομισματική κρίση, τα χαρτιά θα είναι χρήσιμα για....την τουαλέτα και ούτε και για εκεί λόγω μικροβίων....
Tα ασημένια νομίσματα έχουν όλα μεγαλύτερο premium, στην αγορά, σαν κόστος απόκτησης σε σχέση με τον χρυσό, αν εξαιρέσουμε την Τράπεζα της Ελλάδος που πουλάει το χρυσό νόμισμα με ένα premium άνω του 17%.
Η συλλογή παλαιών νομισμάτων είναι ένα ωραίο χόμπυ, το οποίο βοηθάει και στην ανάγνωση της ιστορίας γύρω από το κάθε νόμισμα και την εποχή που δημιουργήθηκε.
Που τα πουλάνε αυτά Στέλιο; Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ψεύτικα; Θα φοβόμουν μην πέσω σε απατεώνεςΤο χρήμα Φίατ δεν έχει καμία πραγματική αξία όπως λες κι εσύ.
Έχει μόνο την αξία που του δίνουν οι κυβερνήσεις και που λόγο αυτού εμείς εμπιστευόμαστε.
Ο Χρυσός είναι το πραγματικό χρήμα.
Τωρα τελευταία και το μπιτκοιν.
Το οποίο εγώ θεωρώ μεγάλη απάτη και ότι κάποια στιγμή θα κλάψει πολύς κόσμος.
Μακάρι να κάνω λάθος.
Και επειδή είπαμε τόσα θα ανεβάσω και ένα ωραίο πεντολιρο.
Είναι το πιο ακριβό μου νόμισμα.View attachment 97452View attachment 97453
Αγαπητέ φίλε υπάρχει τρόπος να είσαι σίγουρος απλά τότε πληρώνεις παραπάνω.Που τα πουλάνε αυτά Στέλιο; Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ψεύτικα; Θα φοβόμουν μην πέσω σε απατεώνες
Συμφωνώ απόλυτα Στέλιο με την τοποθέτηση για τα κρύπτο.Το χρήμα Φίατ δεν έχει καμία πραγματική αξία όπως λες κι εσύ.
Έχει μόνο την αξία που του δίνουν οι κυβερνήσεις και που λόγο αυτού εμείς εμπιστευόμαστε.
Ο Χρυσός είναι το πραγματικό χρήμα.
Τωρα τελευταία και το μπιτκοιν.
Το οποίο εγώ θεωρώ μεγάλη απάτη και ότι κάποια στιγμή θα κλάψει πολύς κόσμος.
Μακάρι να κάνω λάθος.
Και επειδή είπαμε τόσα θα ανεβάσω και ένα ωραίο πεντολιρο.
Είναι το πιο ακριβό μου νόμισμα.View attachment 97452View attachment 97453
Έχω δει χρυσό 5λιρο αξίας 200000€.Συμφωνώ απόλυτα Στέλιο με την τοποθέτηση για τα κρύπτο.
Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει ούτε κατανοεί το τι είναι και πως δημιουργούνται.
Για τα χρυσά νομίσματα και αντικείμενα τώρα, καλά είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, ότι η κύρια μορφή απάτης προέρχεται από τον επιχρύσωση τουγκστένιου ή αλλιώς βολφραμίου που έχει το ίδιο ειδικό βάρος σαν μέταλλο με τον χρυσό και είναι ο συνήθης τρόπος των απατεώνων στην δημιουργία κάλπικων χρυσών νομισμάτων. Διαφέρει όμως στην ηχητική δοκιμή από την χρυσή λίρα όταν αυτή κτυπά σε μαρμάρινη επιφάνεια. Οι γνώστες μπορούν εύκολα να το καταλάβουν. Υπάρχουν βέβαια και μηχανήματα που μπορούν να ελέγξουν ένα χρυσό νόμισμα, αλλά αυτά είναι αρκετά ακριβά.
Φυσικά υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο χρυσού νομίσματος με μικρότερη αναλογία πραγματικού χρυσού. Οι χρυσές λίρες έχουν περιεκτικότητα 0,9166 σε χρυσό ή 22 καράτια. Ο καθαρός χρυσός είναι ως γνωστό 24. Ο λόγος για αυτό είναι ότι ο χρυσός είναι πολύ μαλακό μέταλλο και πολύ εύκολα μετασχηματίζεται όταν είναι καθαρός.
Για την Ελλάδα και τα αρχαία νομίσματά της, αυτά είναι κυρίως ασημένια, με ποιό γνωστά τους στατήρες και ειδικά αυτόν της Αίγινας. Μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, θα αποκαλύψει πληθώρα πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους.
Για τις χρυσές λίρες υπάρχει και βαθμός σπανιότητας ανάλογα με το πότε αυτές έχουν παραχθεί, σε ποιό νομισματοκοπείο και σε τι ποσότητες ανάλογα με την χρονιά παραγωγής.
Αυτό κάνει κάποιες πολύ ακριβότερες από την αξία τους σε χρυσό, λόγω της σπανιότητάς τους.
Ποσα χρονια ασχολεισε Στελιο;Αγαπητέ φίλε υπάρχει τρόπος να είσαι σίγουρος απλά τότε πληρώνεις παραπάνω.
Για παράδειγμα χρυσό μπορείς να αγοράσεις από την τράπεζα της Ελλάδος και την Πειραιώς.
Καθημερινά ανακοινώνουν δελτίο τιμών εκτός σ.κ. φυσικά.
Πουλάνε λίρες και μπάρες χρυσού που είναι σίγουρα γνήσιες.
Επίσης μπορείς να αγοράσεις από εμπόρους σε φυσικά καταστήματα ή και διαδικτυακά.
Για παράδειγμα το νόμισμα που ανέβασα τελευταίο είναι πιστοποιημένο από την ngc.
Έχει ένα κωδικό πάνω που αν τον πατήσεις στο σάιτ τις ngc θα σου βγάλει το συγκεκριμένο νόμισμα.
Δηλαδή ότι έχει παραχθεί και είναι γνήσιο.
Εκτός από αυτό στην πιστοποίηση το νόμισμα παίρνει και βαθμολογία για την κατάσταση του.
Το συγκεκριμένο νόμισμα έχει πάρει την κορυφαία βαθμολογία και ότι η κοπή του είναι για συλλέκτες.
Όπως καταλαβαίνεις για να αγοράσεις ένα πιστοποιημένο νόμισμα προϋποθέτει να πληρώσεις παραπάνω.
Αλλά είσαι σίγουρος.![]()
Ασχολούμαι λίγο καιρό.Ποσα χρονια ασχολεισε Στελιο;
Τωρα ξεκινησες;
Επειδη βλεπω το παθος που ειχες μμε το αυτοκινητο με το μοτορι κλπ και σε λιγο ηταν αγγελια
Τωρα αυτα εαν εχουν κοινο για μεταπωληση μετα ιδεα δεν εχω
Τώρα δεν ξέρω τι λένε σε αυτές τις περιπτώσεις, εγώ θα σου πω και τα ταίρια της! Η κεφάλα του Καρόλου είναι; Είναι λύρα καινούργιας κοπής μάλλον.Άλλο ένα τέλειο σε βαθμολογία υπογεγραμμένο και πιστοποιημένο νόμισμα στη συλλογή μου
View attachment 97565View attachment 97566