View attachment 51925
Την ίδια απορία και την ίδια συζήτηση είχαμε και προχθές Βαγγέλη.
Το ίδιο ακριβώς ερώτημα έθεσα και εγώ στον αντιπρόσωπο της omv για την Ελλάδα και μου έστειλε την παρακάτω φωτό ...
Είναι τρία στροφεία της omv(sp1,sp2,sp3) που τα προτείνει η omv για ελαφριές γομωσεις μέχρι βαριές...
Τώρα θα μου πεις ίσως να θέλουν να πουλήσουν αλλά βλέπω ότι και οι Έλληνες κατασκευαστές ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι...
Με μια πρώτη ανάγνωση της φωτό οπτικά και μόνο μπορώ να δω από αριστερά προς τα δεξιά πιο στενό ρελι προς πιο χοντρό αλλά και πιο ρηχό προς πιο βαθύ ρελι....
Άρα λοιπόν στην εξίσωση μπαίνει και το βάθος ρελιου ...
Επομένως αν λογικα προκύπτει ένα συμπέρασμα είναι ότι η omv την οποία και αντιγράφουν οι δικοί μας αξιόλογοι κατασκευαστές για κάποιο λόγο θέλει μεγαλύτερη αντίσταση στο ξερελιασμα στις βαριές γομωσεις(πιθανον να επιδρά και στην καμπύλη καύσης )....
Το ξανατονιζω όμως ότι διαλέγουν πιο χοντρό και παράλληλα πιο βαθύ ρελι για να το καταφερουν από ότι βλέπω ...
Κλείνοντας αυτό που σκέφτομαι είναι ότι στις βαριές γομωσεις 36+ έχουμε μέσης έως χαμηλής ισχύος καψουλια,προοδευτικές πυρίτιδες ,χοντρά σκάγια με μειωμένες ακτινικες τριβές και αντίσταση στις παραμορφώσεις και το ζητούμενο είναι υψηλές αρχικές ταχύτητες για μεγάλα θηράματα άρα και αυξημένα bar...
Εντελως εμπειρικά η προσέγγιση αυτή μέχρι να βρεθεί κάποιος με πρόσβαση σε βλητικο σταθμό ώστε να μας απαντήσει με μετρησεις.