Στήθος αγριόπαπιας με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Μια συνταγη gourmet που τραβαει πολυ κρασι με καλη παρεα

Yλικα για την αγριοπαπια, 4 στηθη απο μεγαλο η 8 απο μικρο παπι, 1 κουταλια σουπας (KΣ) βουτυρο, 1 κουταλακι γλυκου (KΓ) χοντρο αλατι, 1 ΚΓ κοκκους πιπερι μαυρο, 4 κοκκους μπαχαρι, 2 γαρυφαλλα, 1 ΚΓ θρουμπι, 1 ΚΓ ματζουρανα, ελαχιστο γλυκο κοκκινοπιπερ0, ελαχιστο καυτερο κοκκινοπιπερο.

Yλικα για τη σαλτσα, 1 ΚΣ βουτυρο, 4 κρεμμυδακια, 1 σκελιδα σκορδο, 1 φετα τζιντζερ, 1 ΚΓ τοματοπολτο, 0.125 λιτρο πορτο, 0.75 λιτρου δυνατο κοκκινο κρασι, 0.5 ΚΓ χοντρο αλατι, 0.5 ΚΓ κοκκους μαυρο πιπερι χοντροκομμενους, 4 κοκκους μπαχαρι, 2 γαρυφαλλα, 1 ματσακι μαιντανο, 1 σοκολατα υγειας η μαυρη σοκολατα τουλαχιστον 70% κακαο, 2 ΚΣ μπαλσαμικο.

Για τη σαλτσα, ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια και τα σωταρουμε στο βουτυρο μαζι με το ψιλοκομμενο σκορδο και το τζιντζερ.Προσθετουμε το τοματοπολτο και ολα τα μπαχαρικα και τα σωταρουμε λιγα λεπτα μαζι. Τα σβηνουμε με το πορτο και τα αφηνουμε να το αποροφησουν.Ριχνουμε το ματσακι μαιντανου και 1/3 του κρασιου μεχρι να το αποροφησει σχεδον ολο. Αυτη τη διαδικασια την επαναλαμβανουμε 3 φορες μεχρι να μασ τελειωσει το κρασι και να μας μηνει μια παχυρευστη σαλτσα. Τη σαλτσα την περναμε απο ενα τρυπητο για να απαλλαχτουμε απο τα μπαχαρικα και αυτο που εχει μεινει το ζεσταινουμε στη κατσαρολα προσθετοντας σιγα σιγα τα κομματια της πικρης σοκολατας και το μπαλσαμικο.

Για τα στηθη αφου τα πλυνουμε και τα σκουπισουμε καλα, αλεθουμε ολα τα μπαχαρικα σε ενα γουδι και τριβουμε με αυτα τα στηθη και απο τις δυο πλευρες. Αν δεν υπαρχει γουδι τα βαζουμε σε αλουμινοχαρτο και περναμε απο πανω με τον πλαστη της κουζινας η με ενα γεματο μπουκαλι αρκετες φορες.
Τηγανιζουμε σε δυνατη φωτια 2 λεπτα απο καθε πλευρα, χαμηλωνουμε την ενταση στο ελαχιστο και ζεσταινουμε απο 3 λεπτα καθε πλευρα (1.5 στο σαρσελι). Τα τυλιγουμε σε αλουμινοχαρτο για λιγα λεπτα, κοβουμε καθετα στην ινα σε φετες και τα σερβιρουμε με τη σαλτσα κρασιου.
Συνοδευεται με πατατες φουρνου με δεντρολιβανο.

Η συνταγη δεν ειναι καθολου δυσκολη, εχει απλα πολλα μπαχαρικα που δινουν φοβερο αρωμα. Το κρασι που τραβαει αυτη η συνταγη δε λεγεται (δοκιμασμενο)
 
Last edited:
Back
Top