Στήθος αγριόπαπιας με πορτοκάλι και λικέρ πορτοκαλιού

Γιαυτους που εχουν χορτασει την αγριοπαπια με ολους τους κλασσικους τροπους μια gourmet συνταγη που αρεσει τρομερα και στις γυναικες.

Για 4 ατομα.

Υλικα: 4 στηθη πρασινοκεφαλου η ψαλιδιου η 8 σαρσελιου, 4 κουταλιες σουπας Cointreau η Τriple sec, 6 πορτοκαλια, 2 κουταλιες σουπας μαρμελαδα πορτοκαλι, 1 κουταλια σουπας βουτυρο, 1 κουταλια σουπας κορν φλαουρ η Μαιζενα, Αλατι και πιπερι.

Εκτελεση: Πιπερωνουμε τα στηθη και τα μαριναρουμε με 2 κουταλιες σουπας Cointreau. Πλενουμε καλα 1 πορτοκαλι. Απο αυτο αφαιρουμε τη φλουδα προσεκτικα με το εργαλειο που καθαριζουμε καροτα χωρις να παιρνουμε το κατω ασπρο μερος που πικριζει. Τη φλουδα την κοβουμε σε πολυ λεπτες λουριδες. Στιβουμε αυτο το πορτοκαλι και αλλα 3 και κραταμε τον χυμο. Βαζουμε σε μια κατσαρολα το χυμο, τη φλουδα απο το πορτοκαλι, το υπολοιπο Cointreau, τη μαρμελαδα και τα βραζουμε μεχρι να μεινει περιπου το μισο. Εντομεταξυ απο τα αλλα 2 πορτοκαλια παιρνουμε τα φιλετα.

Σε ενα τηγανι λειωνουμε το βουτυρο, αλατιζουμε τα φιλετα αγριοπαπιας και τα τηγανιζουμε σε δυνατη φωτια 2 λεπτα απο την καθε πλευρα, χαμηλωνουμε την ενταση στο ελαχιστο και τα ζεσταινουμε 3 λεπτα απο καθε πλευρα (πρασινοκεφαλα) η 1.5 λεπτο απο καθε πλευρα για το σαρσελι. Βγαζουμε τα φιλετα απο το τηγανι και τα τυλιγουμε σε αλουμινοχαρτο.

Δενουμε τη σαλτσα πορτοκαλιου με τη Μαιζενα η Κορν φλαουρ, κοβουμε τα στηθη σε φετες καθετα στην ινα και τα σερβιρουμε με τη σαλτσα και τα φιλετα πορτοκαλιου. Πολυ εντυπωσιακο πιατο βγαινει αν το συνοδεψουμε και με πρασινες ταλιατελες.
 
Last edited:
Back
Top