Σουγιάδες και Μαχαίρια

μια εποχή με είχε πιάσει μια μανία με τα πολυεργαλεια Leatherman και πήρα πεντεξι από αυτα.

Εγώ σταμάτησα στα δύο. Ένα wave και ένα fuse.
Έχω κι εγώ ένα Leatherman, το μοντέλο Flair . Το είχα κερδίσει πριν κάμποσα χρόνια σε μια κλήρωση του περιοδικού ΚΥΝΗΓΟΣ & ΦΥΣΗ (πρώτη φορά που κέρδισα σε κλήρωση κάτι ... και τελευταία, απ' όσο θυμάμαι). Γ@μάτο εργαλείο, πολύ το γουστάρω!
Έχω κι άλλο ένα πολυεργαλείο, πιο μεγάλο και πιο βαρύ, κι αυτό το είχε κάποιο περιοδικό ως δώρο πριν 3-4 χρόνια (δε θυμάμαι ακριβώς ποιο και πότε), αγνώστου προελεύσεως (μάλλον Κίνα) δεν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ, αλλά φαίνεται αρκετά στιβαρό και το μαχαίρι του κόβει αρκετά καλά.
Αλλά αυτό που δεν λείπει ποτέ από την τσέπη μου, και δεν υπάρχει μέρα που να μην έχω χρησιμοποιήσει λίγο έως πολύ, είναι ο σουγιάς Opinel. Έχω 2, ένα carbon κι ένα inox, και έχω χάσει άλλους 3 κατά καιρούς στο βουνό και στα χωράφια. Όλοι σε Νο 8.
 
Ειχα και εγώ ενα πολυεργαλειο leatherman wave με πενσακι,δώρο Αυστριακού στον πατέρα μου αρκετά χρόνια πίσω..Αλλά έκατσα και..το 'χασα...hit.
 
Ευχαριστω:) Και εγω δεν το εχω δει απο κοντα, αλλα η εταιρια Fallkniven, βγαζει πολυ ποιοτικα μαχαιρια, και σουγιαδες...
Επισης βγαζει καποια μοντελα μαχαιριων, μονο μεταλο, χωρις λαβη, για να τα φτιαξεις οπως εσυ θελεις;)
 
Κωνσταντίνε τι με ευχαριστείς; Πάντως χαίρομαι για τον όρο συναδελφική αλληλεγγύη :). Γενικά αν γράψει κανείς "best of 2015 οτιδήποτε" μπορεί να βρει λίστες με τα καλύτερα πράγματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Πολλές σελίδες έχουν αυτό το σκοπό της σύγκρισης και αξιολόγησης και σου προσφέρουν μάλιστα και φίλτρα (π.χ. τιμών) για να βρεις την καλύτερη επιλογή για εσένα. Είναι ένας πολύ σωστός τρόπος κατά τη γνώμη μου έρευνας αγοράς!
 
http://www.bmtools.gr/index.php/online-store/ergaleia-xeiros/maxairia/BAH-2444-detail
Για κάμπινγκ, αγροτικές δουλειές και κυνήγι.Παναλαφρο για περπάτημα .
.Ότι καλύτερο .Τσάμπα γιαυτό που προσφέρει .
Ειδικά για τους απροσεκτους που τα χάνουν εύκολα.
Φτιάχνεται από τη σουηδική Mora.
Και η BAHCO ξεκίνησε σαν σουηδική ατσαλοβιομηχανια.


image share
 
Last edited:
Από τα πιο κοφτερά μαχαιρια είναι και τα BAHCO(ίδια εταιρία που κατασκευαζει τις γνωστές και καλές ψαλίδες κλαδεματος).

upload immagini gratis
Τασο, γράψε λάθος το καλό μου κλαδευτηρι είναι sandvik επίσης σουηδικο.
Εχω ομως την εντύπωση ότι το ατσάλι της λαμας είναι της BAHKO.
Πιστεύω ότι οι δύο εταιρείες συνεργαζονται.
Το BAHKO το ειχα αγοράσει κοντά σαράντα ευρώ πριν τέσσερα χρόνια
αλλά δεν μου ταίριαζε στην παλαμη ωραία όπως το sandvik.
Γιαυτο και το χαρισα σε φίλο στο νησί που έφτιαξε ελιές και αμπέλι.
 
Last edited:
Έχω ένα χειροπριονο sandvic μάλιστα ειναι κουφωτο για να πέρνει και κοντάρι..Εξαιρετικό!Ως προς τις ψαλιδες bahco έχω δυο παμπάλαιες κ ειναι ξυράφι..Μονο το πορτοκαλί χρώμα έχει ξεφτίζει..Ωραία ψαλίδα Και η sadvik από οτι βλέπω!Πολλά συγγνώμη για το οφ τοπικ..
 
Έχω ένα χειροπριονο sandvic μάλιστα ειναι κουφωτο για να πέρνει και κοντάρι..Εξαιρετικό!Ως προς τις ψαλιδες bahco έχω δυο παμπάλαιες κ ειναι ξυράφι..Μονο το πορτοκαλί χρώμα έχει ξεφτίζει..Ωραία ψαλίδα Και η sadvik από οτι βλέπω!Πολλά συγγνώμη για το οφ τοπικ..
Βάλτε πράμα φίλε Τάσο μην ανησυχείς η διαχείριση θα μας καταλάβει άνθρωποι της φύσης ειμαστε..sarcastic. έχω και γω πριονακια σπαστά που με ανταλακτικες λαμες ένα Gerber και ένα browning με της θήκες τους πολύ πρακτικα.
 
Back
Top