Σουγιάδες και Μαχαίρια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οι δύο ποιό αναγνωρίσιμοι σουγιαδες:
Οι δύο ποιό αναγνωρίσιμοι σουγιαδες:
Κωσταντινε καλημερα τους εχω και τους 2 σουγιαδες ειναι ποιοτικα εργαλεια και τα 2 το καθενα για τη δουλεια του ,Ποσο κανει ο BUCK 110 σκεφτωμε να τον πουλησω τον ενα

Ποιους πήρες Στέφανε; Για το κυνήγι ποιος θα ταίριαζε καλύτερα λες;
Πήρα για δώρο έναν slim no10 που τον έχω πάρει και στον πατέρα μου για γδαρσιμο και πηρα και εναν νο8 καρυδιά για την αφεντιά μου για all around χρήση.

Στεφανε,πηγαινε Αθηνας και ρωτα σε μαγαζιά που εξοπλιζουν χασαπικα.
Θα ψαξεις για κρητικη πετρα.
Οταν της ριξεις λαδι,γινεται έντονα γκρι,πλησιαζει το μαυρο.
Ρωτας και στον Σαγια,ακριβως απεναντι απο την εισοδο της λαχαναγορας,στο Μοσχατο.
Ειναι οτι καλυτερο,μετα την Arkansas.
Αν θελεις συνθετικη, που κανει για ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ,παρε απο τον Φραγκο στην Αθηνας.
Γιαπωνεζικο προιον που χρειάζεται μονο βρεξιμο με νερο.
Το αποτελεσμα ειναι "ξυραφι" με εντελώς στρωτη κοψη!

Και εδώ εμποτισμένη η πέτρα για καμία εβδομάδα σε ελαιόλαδο... Έχει πάρει αυτό το σκούρο χρώμα, και μετά απλά απλώνουμε μόνο λίγο λαδάκι στην επιφάνεια της όταν θέλουμε να ακονισουμε . . .

Είναι ότι πιο οικονομικό και αξιόλογο σε πέτρα ακονισματος που μπορεί να αγοράσει κάποιος, και είναι Ελληνική( Κρήτης).
Βέβαια στο εξωτερικό είναι γνωστή και ως turkey oil stone. Την αγοράζουν από εμάς και την πουλάν για δικιά τους .hair.

Κωσταντινε καλημερα τους εχω και τους 2 σουγιαδες ειναι ποιοτικα εργαλεια και τα 2 το καθενα για τη δουλεια του ,Ποσο κανει ο BUCK 110 σκεφτωμε να τον πουλησω τον ενα
Αναλόγως το μοντέλο Νικόλα από $46 μέχρι $1,500

Last edited:
δεν εχω τσεκάρει μεταφορικά αλλά ο Γερμανός εχει καλές τιμές ..
https://www.markusheucher.com/en/knives-sharpener/pocket-outdoor-knives.html?limit=96&p=1
εχω το ποιο κάτω victorinox και πραγματικά τα σπάει .. πολύ χρήσιμο !
εκείνο το πριονάκι ειναι απίστευτο !!

Μανθο έχω ακριβώς τον ίδιο από το 1995 που πήγα στρατο. Το πριονακι έχει φτιάξει αμετριτες φιλαχτρες.

δεν εχω τσεκάρει μεταφορικά αλλά ο Γερμανός εχει καλές τιμές ..
https://www.markusheucher.com/en/knives-sharpener/pocket-outdoor-knives.html?limit=96&p=1
εχω το ποιο κάτω victorinox και πραγματικά τα σπάει .. πολύ χρήσιμο !
εκείνο το πριονάκι ειναι απίστευτο !!

Μανθο έχω ακριβώς τον ίδιο από το 1995 που πήγα στρατο. Το πριονακι έχει φτιάξει αμετριτες φιλαχτρες.
Πράγματι πολύ χρήσιμα και κόμπακτ εργαλεία για εμάς σίγουρα απαραίτητο κομμάτι του εξοπλισμού, πρόσφατα ένας πελάτης ιταλός μου χάρισε δύο κομμάτια και εμπλουτισα λιγο την μικρή συλλογή μού.

upload image free

Πράγματι πολύ χρήσιμα και κόμπακτ εργαλεία για εμάς σίγουρα απαραίτητο κομμάτι του εξοπλισμού, πρόσφατα ένας πελάτης ιταλός μου χάρισε δύο κομμάτια και εμπλουτισα λιγο την μικρή συλλογή μού.

upload image free
Καλημερα σε ολους, victor inox εχω 6-7 στη συλλογη μου διαχρονικη αξια το πριονακι και ποιο πολυ το τσιμπιδακι μου εχεη χρειαστη πολλες φορες να βγαλω αγκαθια στο κυνηγι ,εχω εναν του πεθερου μου που ειναι πανω απο 30 χρονων και δεν εχει παθη τιποτα

έτσι είναι όπως τα λέτε !
Ακόμα και το μικρούλι 58mm που έχω στο μπρελόκ των κλειδιών κάνει θαύματα .. (ωραίο δώρο για κάποιον καλό μας φίλο ;))
για όποιον ενδιαφέρεται για αγορά , προσωπική μου γνώμη τα ποιο χρήσιμα στο σουγιά για την δραστηριότητα μας πέρα από την λεπίδα είναι:
  • το πριόνι (αδιαπραγμάτευτο) ,
  • το ψαλίδι (κόβει πολλά .. ακόμα και τα νύχια σου άμα δεν περνάει τίποτα απο το καρτέρι :D:D)
μετά θα έβαζα κατσαβίδι για κανενα μερεμέτι επι τοπου αντι για τριμπουσον που έχουν πολλά!
Γενικά θα είναι ποιο χρήσιμο να μην εχει πάρα πολλά καθώς αυξάνεις το βάρος και τα μισά δεν θα τα δουλέψεις ποτέ!

ενδιαφέρων εχει και η νέα σειρά 85mm (μικρότερο απο την κλασική) που νομίζω σε κάποια απο αυτά κλειδώνει και η λεπίδα ..
http://www.voyager-shop.eu/el/63-85mm-σουγιάς
αν και με ψήνει το επόμενο αν ειναι το μεγάλο 111mm με λεπίδα "χασαπομαχαιρο" και πριονάκι που κάνει για κορμούς!
http://www.voyager-shop.eu/el/85-μεγάλο-μέγεθος

κατσαβίδι για κανενα μερεμέτι επι τοπου αντι για τριμπουσον που έχουν πολλά!
Πράγματι, συμφωνώ, το τιρμπουσόν είναι άχρηστο σήμερα, και απορώ γιατί εξακολουθούν να το βάζουν σχεδόν σε όλους τους σουγιάδες !!! Και το μόνο που κάνει είναι να χαλάει τη λαβή, την αίσθησή της στο χέρι !!!
Μπορεί την εποχή που πρωτοφτιάχτηκαν αυτά τα πολυεργαλεία, να ήταν απαραίτητο εξάρτημα, αλλά σήμερα ποιος το χρειάζεται ;;; Ποιος θα θελήσει να ανοίξει μπουκάλι με φελλό και μάλιστα στο ύπαιθρο ??? .yel.

Status
Not open for further replies.
Back