Σκοπευτικα οπλα μεσης κατηγοριας!

High Tech με κανες MX8 εννοω. Το κανονικο High Tech ειναι 4 κιλα με 81 εκ. και τσοκ. Το έχει εδω ένας σκοπευτής και το έχω ρίξει. ειναι σαν να έχεις 725 με βαρυ κοντάκι.... ( το όπλο μου). Δεν θα το αγόραζα.
 
Η καλύτερη λύση, ίσως και οικονομική, είναι η αγορά ενός ΜΧ8 ανεξαρτήτου καννών, 20ετίας από Ιταλία που πέζουν μεταξύ 2500 και 3000 ευρώ, και να του φτιάξεις κάννες της αρεσκίας σου πάνω στο ίδιο μονομπλόκ. Ούτε φιταρίσματα ούτε τίποτα! Αλλιώς περίνενε πότε θα σκάσει το DT10 ή 11 ή το ΜΧ8 με τις ιδανικές κάννες και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα το προλάβεις!
 
Ξέρεις πολλους να έχουν τέτοιο όπλο φίλε Βασίλη ; δεν παιζεται σου λέω
Κανέναν! Αλλά και πάλι πιστεύω πως αυτό που σου λέω θα γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι αρρώστια όπως πολύ σωστά έχεις πει στο παρελθόν...
 
Τα σκας κ δεν ασχολείσαι παλι φίλε, με τουφέκι σκοπευτικο
Σίγουρα είναι κορυφή αλλά μόνο στο σπόρτινγκ. Όσες φορές το έπιασα στα χέρια μου, τόσες φορές το άφησα πίσω στον οπλοβαστό! Και ο φίλος που τα έχει έχει 3 τον αριθμό με 2 ζευγάρια κάννες το κάθε ένα!
Αν είσαι αθλητής αγώνων το καταλαβένω να το πάρεις και να μην το κοιτάς, αν είσαι ερασιτέχνης και το εχεις και το ρίχνεις, θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ασχήμια!
 
Έχει κάποιος συνάδελφος άποψη για το Caesar Guerinni temper ; Το χαμηλό του προφίλ, σε 76 εκ και με εναλλάξιμα τσοκάκια το κάνει πολύ ενδιαφέρον για έναν αρχάριο στο τραπ ή σπορτινγκ αλλά σε αυτήν την κατηγορία είμαι τελείως άσχετος. Χώρια που δεν έχω την ευκαιρία να το πιάσω στα χέρια μου.
ΥΓ καλά δεν έχω και τα λεφτά αυτόν τον καιρό αλλά όταν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε όπλο το πιο ωραίο είναι το ψάξιμο οπότε δεν βλάπτει να συζητάμε ε; ☺
 
Το έχω ένα χρόνο περίπου και στην κατηγορία του για εμένα είναι το value for money! Ωραίο μαμά κοντάκι 8 έσω έξω τσοκ πολύ καλές τουφεκιές για σκοπευτήριο και καρτέρι είναι ιδανικό!
Λοιπόν εδώ και έναν μήνα περίπου , ίσως και παραπάνω, το έχω στην κατοχή μου. Το όπλο έχει ότι ακριβώς ήθελα από ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί πρωτίστως στο σκοπευτήριο και δευτερευόντως στο καρτέρι. Ήξερα για τα 76cm στις κάννες, την φαρδιά ρίγα, τους μεγάλους κώνους συναρμογής, τον διευρυμένο αυλό στα 18,6 , τα οκτώ τσοκ αλλά βρήκα και άλλα καλούδια όπως το ενδιάμεσο σκόπευτρο, την κεντρική αυλάκωση στην σκοπευτική ρίγα, τις χαρακώσεις συγκράτησης λιπαντικού στο σινεμπλόκ , το palm swell , την ρυθμιζόμενη σκανδάλη κ.α.
Το 37,7 cm μήκος του κοντακιού με προβλημάτισε επειδή το δικό μου μήκος είναι 36cm και δεν ήθελα να το κόψω. Τελικά το θέμα λύθηκε αλλάζοντας το πέλμα με ένα πολύ λεπτότερο, όχι όμως το ίδιο απορροφητικό, αλλά στο σκοπευτήριο δεν βγήκε πρόβλημα χάρη στο ζύγισμα και στο ότι τα υπόλοιπα μέτρα του κοντακιού ήταν όπως έπρεπε. Επίσης το ζύγισμα πολύ καλό παρά τους φόβους μου από τα 76 εκ των καννών και τα έσω έξω τσοκ. Επίσης η σκανδάλη πολύ άμεση και γρήγορη.
Από τις πρώτες πούλες στο Σπόρτιγκ είδα πολύ καλά αποτελέσματα θέλει δουλίτσα για να το συνηθίσω αλλά αυτό είναι το ευχάριστο.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα τίμιο όπλο που προσφέρει περισσότερα από αυτά για τα οποία αγοράστηκε οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές.
 
Back
Top