Σκοπευτικές Άδειες ( και άλλα τέτοια όμορφα )

Η γνώση νόμου είναι μέσα στις υποχρεώσεις του πολίτη γι'αυτό και η άγνοια νόμου επιφέρει ποινή (κοινώς δεν συγχωρείται).Γι'αυτό υπάρχει και το ρητό (δεν ήξερες δε ρώταγες) βέβαια ισχύει για πολλά άλλα αλλά για το νομικό πλαίσιο πάει ταμάμ.

Πιο πανω ειχα βαλει αυτο το Link...

Συμπληρώνω εδω μια νέα περιπετεια.

Τον Ιανουαριο του 2025 αποφασιασα να αγορασω ενα οπλο λειοκανο, αυτογεμη, αλλα με σκοπευτικη αδεια.
Ειναι καποια χαρτια παραπανω, ξανα γιατρους γιατι ανοιγεται για τα σκοπευτικα οπλα νεος φακελος στη Γ.Α.Δ.Α. και δεν συντηρουνται αυτα
οπως τα κυνηγετικα στο αστυνομικο τμημα. Πιο ακριβα παραβολα.Οκ δεκτα μεχρι εδω.

Το πρωτο κολλημα το εφαγα γιατι η ασφαλεια ζητουσε πληρη στοιχεια του οπλου που θελω να αγορασω (αριθμους κανης, κλειστρου κλπ) οπως κανει με τα ραβδωτα.
Το καταστημα ομως δεν δινει τετοια στοιχεια δημοσια για ενα οπλο που ΘΑ αγορασεις καποτε, οταν βγει η αδεια αγορας.
Μετα απο πολυ κοπο, σταματησα να επικοινωνω με το αστυνομικο τμημα και μιλαγα απευθειας με το Υπουργειο.
Τηλεφωνα, email, κακο, πειθονται τελικα απο το μαγαζι και μου εκδιδουν επισημο εγγραφο με τα πληρη στοιχεια του οπλου που ΘΑ αγορασω.
Το καταθετω.
Και εκει αρχιζει το πανηγυρι.
Πλεον (νεα οδηγια αυτη) ζητανε ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ λειοκανα ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ του λειοκανου απο την ΣΚΟΕ.
OK, η ΣΚΟΕ ομως λεει....εγω δεν εκδιδω εκγρισεις τυπου για λειοκανα, μονο για ραβδωτα.Ειναι εξτρα δουλεια.
Μα το ζητανε απο το υπουργειο.
Κι εχω μεινει εγω στη μεση να ζηταω ενα χαρτι απο τη ΣΚΟΕ που δεν μου το δινει αλλα μου το ζηταει το Υπουργειο.
Βαζω διαμεσολαβητη την γραμματεα του σκοπευτικου συλλογου που ανηκω.
Ενημερωνεται η ΣΚΟΕ οτι ΟΝΤΩΣ, ΠΛΕΟΝ πρεπει να βγαζει εγκρισεις τυπου για λειοκανα που θελουν να δηλωθουν ως σκοπευτικα (δλδ επεκταση γεμιστηρα, σκοπευτικα κλπ)
Και σημερα μαθαινω οτι η ΣΚΟΕ εχει βγαλει εδω ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ την εγκριση τυπου για το λειοκανο που ενδιαφερομαι....αλλα επειδη ειμαι η πρωτη περιπτωση που συμβαινει αυτο, δεν ξερει αν πρεπει να μου το χρεώσει (ενα χ ποσο) ή να μου το δωσει δωρεαν.
Και περιμενω να αποφασισουν, για να παρω την εγκριση τυπου, να τη στειλω στο υπουργειο, για να μου εκδωσουν ΑΔΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΛΕΙΟΚΑΝΟΥ.
Εχουμε Ιουνιο....
Δε θελω να μαθω μετα την αγορα τι θα μου ζητανε για να βγαλω σκοπευτικη αδεια.
Αυτα ειναι για την αγορά.

Η άδεια κατοχής σκοπευτικού όπλου για να εκδοθεί χρειάζεται βεβαίωση από την ΣΚΟΕ (πληρώνοντας παράβολο 60 ευρώ) ότι έχεις συμμετάσχει σε 6 αγώνες,μέσα σε ένα εξάμηνο ,πρακτικής σκοποβολής με λειοκανο μια αίτηση σου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας σου, φωτοτυπία ταυτότητας, δελτίου αθλητή της ΣΚΟΕ εν ισχύ για το τρέχον έτος (ανανεωμένο δηλαδή 35 ευρώ+ την όποια ετήσια συνδρομή έχει ο σύλλογος όπου ανήκεις) και κάποια παράβολα..... εκδίδεται με πενταετή ισχύ και έχεις υποχρέωση να συμμετάσχεις σε 5 τουλάχιστον αγώνες το χρόνο και να θεωρείς την ΑΚΣΟ κάθε χρόνο...... Και φυσικά νομίζω 2 φωτογραφίες.....αυτά εν συντομία

Τωρα για πολλούς και διάφορους λόγους μπορεί να σε ζαλίζει κάποιος και προς αποφυγήν μη πέσεις στο περίεργο το να το μεταφέρεις λυμένο είσαι καλύτερα και αποφεύγεις κάθε είδους παρεξήγηση.
Αλλοίμονο αν εξαρτάσαι από την καλή θέληση ενός υπαλλήλου δημοσίου ή θηροφύλακα... .hair.

Η άδεια κατοχής σκοπευτικού όπλου για να εκδοθεί χρειάζεται βεβαίωση από την ΣΚΟΕ (πληρώνοντας παράβολο 60 ευρώ) ότι έχεις συμμετάσχει σε 6 αγώνες,μέσα σε ένα εξάμηνο ,πρακτικής σκοποβολής με λειοκανο μια αίτηση σου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας σου, φωτοτυπία ταυτότητας, δελτίου αθλητή της ΣΚΟΕ εν ισχύ για το τρέχον έτος (ανανεωμένο δηλαδή 35 ευρώ+ την όποια ετήσια συνδρομή έχει ο σύλλογος όπου ανήκεις) και κάποια παράβολα..... εκδίδεται με πενταετή ισχύ και έχεις υποχρέωση να συμμετάσχεις σε 5 τουλάχιστον αγώνες το χρόνο και να θεωρείς την ΑΚΣΟ κάθε χρόνο...... Και φυσικά νομίζω 2 φωτογραφίες.....αυτά εν συντομία
Καταρχας ενα μηνα μετα απο μενα 2 συναθλητες βγαλαν αδεια αγορας σκοπευτικου χωρις τιποτα απο αυτα.
Αν ισχυαν αυτα, δεν θα ηταν μετεωρη η ΣΚΟΕ πως να το χειριστει και θα μου ζηταγε απευθειας τα 60 ευρω.
Ειμαι ο πρωτος που αιτηθηκε εγκριση τυπου για λειοκανο.
Αγωνες ακομα δεν απαιτουνται, μιλαω με το υπυργειο, και κεω ΑΚΟΜΑ γιατι δεν ξερω τι θα γινει στο μελλον.
Ενα μηνα και δεν παραδιδει η ΣΚΟΕ την εγκριση τυπου στο συλλογο μου, να μου τη δωσει να την καταθεσω, γιατι δεν ξερει τι ισχυει.
Μιλαμε παντα για λειοκανα.
Βρες μου εστω και εναν που αιτηθηκε απο τη ΣΚΟΕ εγκριση τυπου για ΑΓΟΡΑ λειοκανου.
Μην συγχεεις οσοι ειχαν ηδη, κι απλα πρεπει να ανανεωνουν τις αδειες τους.
Εχω ολη την επικοινωνια μεταξυ εμου, διευθυνση ασφαλειας-τμημα εκρηκτικων και ΣΚΟΕ για την αγνοια που επικρατουσε.
Η μια υπηρεσια να ζηταει χαρτια και η αλλη να λεει δεν εκδιδω.
Απλα επεσα στην περιπτωση πανω στην αλλαγη.
Αποτι φαινεται τα σκοπευτικα λειοκανα θα διεπονται μαλλον απο τις ιδιες ρυθμισεις που ισχυουν για πιστόλια και ραβδωτα τυφεκια.

Καλησπερα.
Εγω θα ηθελα να ρωτησω ενα λειοκανο που εχει αδεια για σκοπευτικο, μπορει να ακυρωθει καποια στιγμη και να εκδοθει νεα αδεια για κυνηγετικο;
Και το αναποδο;

Καλησπερα.
Εγω θα ηθελα να ρωτησω ενα λειοκανο που εχει αδεια για σκοπευτικο, μπορει να ακυρωθει καποια στιγμη και να εκδοθει νεα αδεια για κυνηγετικο;
Και το αναποδο;
Ναι, εννοειται

Πιο πανω ειχα βαλει αυτο το Link...

Συμπληρώνω εδω μια νέα περιπετεια.

Τον Ιανουαριο του 2025 αποφασιασα να αγορασω ενα οπλο λειοκανο, αυτογεμη, αλλα με σκοπευτικη αδεια.
Ειναι καποια χαρτια παραπανω, ξανα γιατρους γιατι ανοιγεται για τα σκοπευτικα οπλα νεος φακελος στη Γ.Α.Δ.Α. και δεν συντηρουνται αυτα
οπως τα κυνηγετικα στο αστυνομικο τμημα. Πιο ακριβα παραβολα.Οκ δεκτα μεχρι εδω.

Το πρωτο κολλημα το εφαγα γιατι η ασφαλεια ζητουσε πληρη στοιχεια του οπλου που θελω να αγορασω (αριθμους κανης, κλειστρου κλπ) οπως κανει με τα ραβδωτα.
Το καταστημα ομως δεν δινει τετοια στοιχεια δημοσια για ενα οπλο που ΘΑ αγορασεις καποτε, οταν βγει η αδεια αγορας.
Μετα απο πολυ κοπο, σταματησα να επικοινωνω με το αστυνομικο τμημα και μιλαγα απευθειας με το Υπουργειο.
Τηλεφωνα, email, κακο, πειθονται τελικα απο το μαγαζι και μου εκδιδουν επισημο εγγραφο με τα πληρη στοιχεια του οπλου που ΘΑ αγορασω.
Το καταθετω.
Και εκει αρχιζει το πανηγυρι.
Πλεον (νεα οδηγια αυτη) ζητανε ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ λειοκανα ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ του λειοκανου απο την ΣΚΟΕ.
OK, η ΣΚΟΕ ομως λεει....εγω δεν εκδιδω εκγρισεις τυπου για λειοκανα, μονο για ραβδωτα.Ειναι εξτρα δουλεια.
Μα το ζητανε απο το υπουργειο.
Κι εχω μεινει εγω στη μεση να ζηταω ενα χαρτι απο τη ΣΚΟΕ που δεν μου το δινει αλλα μου το ζηταει το Υπουργειο.
Βαζω διαμεσολαβητη την γραμματεα του σκοπευτικου συλλογου που ανηκω.
Ενημερωνεται η ΣΚΟΕ οτι ΟΝΤΩΣ, ΠΛΕΟΝ πρεπει να βγαζει εγκρισεις τυπου για λειοκανα που θελουν να δηλωθουν ως σκοπευτικα (δλδ επεκταση γεμιστηρα, σκοπευτικα κλπ)
Και σημερα μαθαινω οτι η ΣΚΟΕ εχει βγαλει εδω ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ την εγκριση τυπου για το λειοκανο που ενδιαφερομαι....αλλα επειδη ειμαι η πρωτη περιπτωση που συμβαινει αυτο, δεν ξερει αν πρεπει να μου το χρεώσει (ενα χ ποσο) ή να μου το δωσει δωρεαν.
Και περιμενω να αποφασισουν, για να παρω την εγκριση τυπου, να τη στειλω στο υπουργειο, για να μου εκδωσουν ΑΔΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΛΕΙΟΚΑΝΟΥ.
Εχουμε Ιουνιο....
Δε θελω να μαθω μετα την αγορα τι θα μου ζητανε για να βγαλω σκοπευτικη αδεια.
Αυτα ειναι για την αγορά.
Κι εγώ που νόμιζα ότι μόνο στο Μεταξουργείο έχει τέτοια υποκαταστήματα…..
Καλό κουράγιο εύχομαι, μακάρι να μπορέσεις να βρεις άκρη.

Απλα επεσα στην περιπτωση πανω στην αλλαγη.
Αποτι φαινεται τα σκοπευτικα λειοκανα θα διεπονται μαλλον απο τις ιδιες ρυθμισεις που ισχυουν για πιστόλια και ραβδωτα τυφεκια.
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Αυτή ακριβώς που ανέφερα είναι η διαδικασία έκδοσης σκοπευτικής άδειας για πιστόλια και PCC..... και όπως ανέφερες και μόνος σου η διαδικασία για τα λείοκανα θα εναρμονιστεί με τις ρυθμίσεις για πιστόλια και ραβδωτα τυφεκια......

Back