Τσίφτης, απαγορεύεται, πείτε του κυρίου να τον σβήσειwww.snafpliotis.com/katigories/fysiggia-kynigetika/thirama/sitarithra/
Παιδιά, το πουλάκι που απεικονίζεται στην ανωτέρω ιστοσελίδα του Ναυπλιώτη είναι όντως μία σιταρήθρα ή κάποια "εξαδέλφη" της...?
Παλιά ,πολύ παλιά
Δημήτρη η γαλιάντρα είναι άλλο πουλί! αυτό που είναι στο video και όπως το περιγράφεις είναι τσίφτης. Το κυνήγι του απαγορεύεται ...
Αυτό είναι που έχει ο Ναυπλιωτης. Τσιφτας όπως σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω , εγω το ξέρω και γαλιαντρα. Το χειμώνα εμφανίζονται εδώ σε κοπαδακια και όταν περνάνε κάνουν ένα χαρακτηριστικό τσικ-τσικ-τσικ και φυσικά απαγορεύεται η θήρα τους.
Όντως Γιώργο. Στον σύνδεσμο που ποστάρισες προηγουμένως, φαίνονται ξεκάθαρα στον πάτο της σελίδας και τα άλλα πουλάκια που είναι παρόμοια είδη της θηρεύσιμης σταρήθρας...Δημήτρη η γαλιάντρα είναι άλλο πουλί! αυτό που είναι στο video και όπως το περιγράφεις είναι τσίφτης. Το κυνήγι του απαγορεύεται ...
Οι Ιταλοί τις κυνηγάνε συστηματικά, εδώ αν και πρόκειται για το μικρότερο θηρεύσιμο δεν έτυχε ποτέ να δω κάποιους να το κυνηγάνε.Για τόσο μικρά πουλάκια πιστεύω μόνο οι Ιταλοί θα σήκωναν ντουφέκι...
Και γεράκια, τσαλαπετεινοι, αετοί,έχουν μπει σε φυσιγγοκουτα αλλά αυτά αφορουν "μικρους" βιοτέχνες που είναι κ λιγο χυμα στο κυμα.....Είπα κι εγώ, κάτι δεν πάει καλά εδώ μ' αυτό το πουλάκι της φωτό του Ναυπλιώτη... Είχα τις αμφιβολίες μου...
Πάντως σας ευχαριστώ παιδιά για τα "φώτα" σας.
Αλλά έχω συναντήσει και χειρότερα: γνωστός επαρχιώτης φυσιγγοβιοτέχνης έβγαζε (μπορεί να συνεχίζει ακόμη να το κάνει αυτό και να μην το έχει διορθώσει ακόμη) τρυγονο-φούσεκο και στο χαρτοκούτι του εξωτερικά είχε μοστράρει φωτογραφία δεκαοκτούρας αντί για το κανονικό τρυγόνι!!! Ε, σιγά μωρέ, πώς κάνετε έτσι; Σιγά τη διαφορά, ψιλοπράματα... "Τι Λωζάνη - τι Κοζάνη, χιόνια η μια - χιόνια κ' η άλλη!" που λέει και το άσμα...!!!
![]()
Ειναι στην οικογένεια των γαλιαντρων και ο τσιφτας!Δημήτρη η γαλιάντρα είναι άλλο πουλί! αυτό που είναι στο video και όπως το περιγράφεις είναι τσίφτης. Το κυνήγι του απαγορεύεται ...
Στον σύνδεσμο αυτό μπορείς να δεις όλα όσα υπάρχουν στην Ελλάδα.Όντως Γιώργο. Στον σύνδεσμο που ποστάρισες προηγουμένως, φαίνονται ξεκάθαρα στον πάτο της σελίδας και τα άλλα πουλάκια που είναι παρόμοια είδη της θηρεύσιμης σταρήθρας...
όχι ο τσιφτάς είναι στα τσιχλόνια, η γαλιάντρα είναι στις κορυδαλίδεςΕιναι στην οικογένεια των γαλιαντρων και ο τσιφτας!
Το ποιο τρελό που έχω δει είναι ένα κρασί που το λέγανε "καρτέρι" και φωτογραφία στην ετικέτα είχε μια μπεκάτσα!!!Και γεράκια, τσαλαπετεινοι, αετοί,έχουν μπει σε φυσιγγοκουτα αλλά αυτά αφορουν "μικρους" βιοτέχνες που είναι κ λιγο χυμα στο κυμα.....
Το να βάζει τέτοια φωτο μια από τις μεγαλυτερες εταιριες στην χώρα μας είναι λίγο τραγικό θα έλεγα.......
Τελοσπαντων λάθη γίνονται....
Αφού calandra αναγράφονται και τα δυο! Το θεμα ότι εμείς και ξέρουμε ότι είναι μη θηρευσιμο και το ψάχνουμε κιόλας. Αυτοί στον Ναυπλιωτη πως την πάτησαν ετσι????Στον σύνδεσμο αυτό μπορείς να δεις όλα όσα υπάρχουν στην είναι στην Ελλάδα.
όχι ο τσιφτάς είναι στα τσιχλόνια, η γαλιάντρα είναι στις κορυδαλίδες
Γιώργο ο οινοποιός μπορεί να ήταν σαν μερικούς εδώ γύρω που το μόνο καρτερι που ξέρουν είναι αυτό δυστυχώς και να έβγαλε τα εσώψυχά του στην ετικέτα!!!Το ποιο τρελό που έχω δει είναι ένα κρασί που το λέγανε "καρτέρι" και φωτογραφία στην ετικέτα είχε μια μπεκάτσα!!!
Γιατί νομίζεις ότι όλοι οι κυνηγοί ξέρουν να ξεχωρίσουν τρυγόνι από δεκαοχτούρα όταν πετάει ;;;;Είπα κι εγώ, κάτι δεν πάει καλά εδώ μ' αυτό το πουλάκι της φωτό του Ναυπλιώτη... Είχα τις αμφιβολίες μου...
Πάντως σας ευχαριστώ παιδιά για τα "φώτα" σας.
Αλλά έχω συναντήσει και χειρότερα: γνωστός επαρχιώτης φυσιγγοβιοτέχνης έβγαζε (μπορεί να συνεχίζει ακόμη να το κάνει αυτό και να μην το έχει διορθώσει ακόμη) τρυγονο-φούσεκο και στο χαρτοκούτι του εξωτερικά είχε μοστράρει φωτογραφία δεκαοκτούρας αντί για το κανονικό τρυγόνι!!! Ε, σιγά μωρέ, πώς κάνετε έτσι; Σιγά τη διαφορά, ψιλοπράματα... "Τι Λωζάνη - τι Κοζάνη, χιόνια η μια - χιόνια κ' η άλλη!", που λέει και το άσμα...!!!
![]()
Οι πιο πολλοί ξέρουν αλλά παρα πολλοί από αυτούς που ξέρουν κάνουν ότι δεν ξερουν..........Γιατί νομίζεις ότι όλοι οι κυνηγοί ξέρουν να ξεχωρίσουν τρυγόνι από δεκαοχτούρα όταν πετάει ;;;;![]()
Στο site που έστειλες έχει σελίδα με φωτογραφία για το Ελληνικό testudo - testudo σημαίνει εκτός των άλλων και "επιθετικός σχηματισμός"