Σημαδεύοντας την επικαιρότητα

200 περίπου ιάπωνες μαθητές λυκείου σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακρόπολη
να είναι γύρω απο τον καθηγητή που τους έκανε ενημέρωση (φαντάζομαι ) για τον χώρο
καί να μήν κινείται κανείς αλλά ν'ακούνε όλοι σε απόλυτη ησυχία .
Να ενημερώνει η κοπελιά της JAL τρακόσους επιβάτες για Τόκιο για 4 ώρες καθυστέρηση
αναχώρηση απο Μαλπένσα κι'όχι μόνο δέν διαμαρτυρήθηκε κανείς αλλά έκαναν την γνωστή
υπόκλιση αλληλοσεβασμού .
Σαν παραμύθι στα αυτιά του Έλληνα
Μπορουύ να μιλμε ωρες με τετοια παραδείγματα με τους Ιάπωνες.
Αυτο που μενει πάνω απ όλα ειναι ο αυτοσεβασμός απ τον οποιο πηγάζουν όλα . Οι αξίες η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός γενικότερα.
Μια τριχα απ τα μπαλάκια τους είμαστε σε τετοια ζητήματα και πολυ μας ειναι.

Μιας και μιλαμε για Ιαπωνες να σας μεταφερω κατι το οποιο οταν το πρωτοδιαβασα μου σηκωθηκε η τριχα.....

View attachment 97214
Το αν και κυρίως το πως τιμά η Ελλάδα και μεις όλοι αυτούς που πρεπει να τιμήσουμε, καλύτερα να το αφήσουμε γιατι είναι μεγάλη κουβέντα και θα σηκώσει και θύελλες

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα με τους Ιάπωνες παιδες έχουν και αυτοί τεράστιο πρόβλημα προπαντός με την πορνεία( σε νεαρές κοπέλες15/18χρονον)και τα ναρκωτικά άσε την κατάθλιψη που θερίζει...το Τόκιο πχ έχει τα πρωτεία...έχω φιλαράκι εκεί και μου τα λέε...ι το μόνο που είναι καλητερα από εμάς είναι η καθαριότητα και η τεχνολογία...αυτοί ζουν μια ζωή ρομπότ κανείς δεν θα μπορουσε να ζήσει έτσι..... ανισότητες τρομερές από την μια ο απολύτως πλούτος από την άλλοι φτώχια για κλάματα

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα με τους Ιάπωνες παιδες έχουν και αυτοί τεράστιο πρόβλημα προπαντός με την πορνεία( σε νεαρές κοπέλες15/18χρονον)και τα ναρκωτικά άσε την κατάθλιψη που θερίζει...το Τόκιο πχ έχει τα πρωτεία...έχω φιλαράκι εκεί και μου τα λέε...ι το μόνο που είναι καλητερα από εμάς είναι η καθαριότητα και η τεχνολογία...αυτοί ζουν μια ζωή ρομπότ κανείς δεν θα μπορουσε να ζήσει έτσι..... ανισότητες τρομερές από την μια ο απολύτως πλούτος από την άλλοι φτώχια για κλάματα
Τέλεια δεν μπορεί πουθενά είναι τα πράγματα ο σοφός τι κάνει όμως , συλλέγει και προσπαθεί να μοιάσει στον καλύτερο ,έτσι παίρνει ότι χρήσιμο ως παράδειγμα αφήνει ότι άχρηστο στη πάντα.Εδω τι γίνετε όλοι προσπαθούν να μοιάζουν στον χειρότερο και ξέρεις γιατί ? Απλά γιατί δεν υπάρχει αξιοκρατία, Δημοκρατία, αξιοπρέπεια, σεβασμός τίποτε ,όλα ξεκινούν και σταματούν στην κονόμα .Δε πα να γαμαει όλο το κόσμο κάποιος και αυτός να πλουτίζει όταν πάει κάπου όλοι θα σηκωθούν και θα σκεφτονται πως θα του μοιάσουν κανείς δε θα πει ρε το πούστη να πάει να γαμηθει μαζί με τα λεφτά του και δε θέλω ούτε τον ίδιο αέρα να ανασαίνουμε .

Last edited:
Αλλος λαος Γιαννη, πολυ διαφορετικος. Μαιος του 1981, ναυπηγεια Αιοι, κοντα στο Κομπε, καθησα περιπου δυο μηνες.
10.000 εργαζομενοι Ιαπωνες, ανα 10 λεπτα (με απιστευτη ακριβεια), περναγαν την πυλη ανα 500 ατομα, με τα ποδηλατα τους!!!
Ο λογος απλος, για να μην μπλοκαρουν οι δρομοι της πολης. Λιγο μετα τις 08.30, μουσικη σε ολο το ναυπηγειο και εναρξη
εργασιων!!!
Απιστευτη εμπειρια και το ταξιδι με τα τραινα τους!!!! Ταχυτητες ανω των 250 χλμ πριν 44 χρονια σε υπερυψωμενες ραγες!!!
Βεβαια, υπαρχουν και αρνητικα, η" μαλλον, για τους αλλους αρνητικα, οχι για αυτους. Οι αλλοδαποι δεν ηταν καλοδεχουμενοι
παντου, δεν γνωριζω εαν αυτο εχει αλλαξει τωρα.
Εντιμος και πατριωτης λαος, αυτο τα λεει ολα!!!
Παιδιά Δημοτικού στην Ιαπωνία.
Το εκπαιδευτικό τους σύστημα δίνει εγαλύτερη σημασία στα μαθήματα που τα παιδιά μαθαίνουν τι σημαίνει βοήθεια, σεβασμός, συνεργασία, ευγνωμοσύνη, προσφορά, φιλία, υποστήριξη, αγάπη, εργασία, τιμή, εθελοντισμός, φιλοπατρία κ.α., σε σχέση με τα άλλα μαθήματα. Εδώ προσπαθούμε να κάψουμε τα μυαλά των μικρών παιδιών από πολύ νωρίς, με τεράστια ανούσια διδακτική ύλη, στην γλώσσα, τα μαθηματικά κ.α. χωρίς να μαθαίνουν τίποτε για τις αξίες της ζωής. Το αποτέλεσμα το βλέπετε όλοι σας.

Attachments

• sub-buzz-3422-1715349111-1.jpg
    sub-buzz-3422-1715349111-1.jpg
    86,9 KB · Προβολές: 6
  • main-qimg-37e0b9589b94ca645429a9dcf161b8ef.webp
    main-qimg-37e0b9589b94ca645429a9dcf161b8ef.webp
    22 KB · Προβολές: 5
  • cleaning2.jpeg
    cleaning2.jpeg
    34,4 KB · Προβολές: 6
  • cleaning-the-school.jpg
    cleaning-the-school.jpg