Τουρκος που ζει εδω με αδεια ασυλου εβαλε την φωτια στο Αιγαλεω....
Καλά είναι δεν φτάνουν 2000 χρόνια. Το Δωδεκάθεο πόσο κράτησε;Η θρησκεία ακόλουθη τον δρόμο της κοινωνίας δηλαδή .... παρακμάζει
Απλό θα ήταν εάν υπήρχαν νόμοι και κανόνες οι οποιοι εφαρμόζονταν αυστηρά και αδιάκριτα, οπότε και θα μας είχαν πείσει για κάποια πράγματα. Όταν όμως οι νόμοι και οι κανόνες εφαρμόζονται για μερικούς ενώ για άλλους όχι και γενικότερα υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ,τοτε όχι μόνο δεν είναι απλό αλλά είναι και σκανδαλώδες.Κοιτάξτε να δείτε δεν είναι τόσο απλό.Η κάθε θρησκεία έχει τα πλαίσια μέσα στα οποία κινείται είτε μας αρέσει είτε όχι και καλό είναι κάποια πράγματα να τηρούνται.Απο εκεί και έπειτα αυτό που γίνετε συχνά ειναι ότι συνχεονται τις αρχές τις κάθε θρησκείας με τους εκπροσώπους της ,που δεν έχει λογική.Γιατι άνθρωποι είναι και επομένως δεν έχουν αλάνθαστο καθώς οι περισσότεροι δεν ζουν όπως πρεσβεύουν ,αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.Οπου άνθρωπος και βρωμιά και εκμετάλλευση ούτως ή άλλως αυτό συμβαίνει παντού απλά στα θέματα πίστης η οποία είναι βασική ανάγκη του ανθρώπου για την ομαλή του εξέλιξη στη κοινωνία σαν αδύναμο ον που είναι μας πειράζει και λογικό είναι περισσότερο.Ο χριστιανισμός δεν αποδέχεται την αυτοκτονία και έτσι δεν τελεί μυστήριο και καλώς κάνει αλλά δεν βλέπω και κάποιον κληρικό η άλλο μέλος της κοινωνίας που έχει ευθύνη για την ομαλή κοινωνική συμβίωση των μελών της να ενδιαφέρεται να μάθει το γιατί συνέβη και να εξετάσει περαιτέρω κάποια πρωτόκολλα και στάσεις για να μειώσει στο ελάχιστο τέτοιου είδους φαινόμενα,και δεν εννοώ να προσυλητισει κανέναν εννοώ να κατανοήσει και να βοηθήσει να ξεπεραστούν τυχόν καταστάσεις που οδηγούν σε τέτοια αποτελέσματα.Παρα στο τέλος κάνουμε είδηση αν πήγε κλαμενος ή ακλαφτος ο κάθε πολίτης .Απλά γιατί έχει χαθεί το βαθύτερο νόημα του σκοπού και ως αναφορά το θέμα πίστεως καθώς και το θέμα γιατί δημιουργήσαμε αυτό που λέμε κράτος και αυτό που λέμε εκκλησία.Εχοντας καταλήξει ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα δύο .
Αν ειναι οντως ετσι, ειναι για πολλα γελια.....
Η διαδικασία ειναι οπως την περιγράφει και το λέω μετά βεβαιότητας γιατί το έκανε η γυναίκα μουΑν ειναι οντως ετσι, ειναι για πολλα γελια.....
Και πως διασφαλιζεται το απορρητο του τι ψηφησες?Η διαδικασία ειναι οπως την περιγράφει και το λέω μετά βεβαιότητας γιατί το έκανε η γυναίκα μου
Οπως λέει και το άρθρο,υπάρχει ο φάκελος που βάζεις το έντυπο με το τι ψήφισες. Αυτον τον φάκελο μαζί με φωτοτυπία ταυτότητας και εξουσιοδότηση μπαίνουν σε εναν μεγαλύτερο φάκελο. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η φωτοτυπία της ταυτότητας και η εξουσιοδότηση ,απο τη στιγμή που ο φάκελος εξω εχει τα στοιχεία του αποστολέα ,παλι τα ίδια μπορει να ισχυριστεί κάποιος οσον αφορα το απόρρητοΚαι πως διασφαλιζεται το απορρητο του τι ψηφησες?
Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει.Αμαν κι αυτή η αρχή προστασιας δεδομενων
https://www.google.com/amp/s/www.efsyn.gr/politiki/434338_prostima-440000-eyro-se-ypes-kai-asimakopoyloy-gia-skandalo-diarrois-emails?amp
Η διαδικασία ειναι οπως την περιγράφει και το λέω μετά βεβαιότητας γιατί το έκανε η γυναίκα μου
Δεν έχω καμία διάθεση να υποστηρίξω την κυβέρνηση της ΝΔ, (από το 1981 ψηφίζω και ποτέ δεν τους έδωσα την ψήφο μου, και ούτε πρόκειται ...)Οπως λέει και το άρθρο,υπάρχει ο φάκελος που βάζεις το έντυπο με το τι ψήφισες. Αυτον τον φάκελο μαζί με φωτοτυπία ταυτότητας και εξουσιοδότηση μπαίνουν σε εναν μεγαλύτερο φάκελο.
Δεν έχω καμία διάθεση να υποστηρίξω την κυβέρνηση της ΝΔ, (από το 1981 ψηφίζω και ποτέ δεν τους έδωσα την ψήφο μου, και ούτε πρόκειται ...)
Αλλά, επιτρέψτε μου μια παρατήρηση: αλλιώς τα λέει το άρθρο (για δημιουργία εντυπώσεων) ... και αλλιώς οι οδηγίες του υπουργείου. (Τουλάχιστον έβαλαν ένα αυτούσιο απόσπασμα των οδηγιών ... κι έτσι αυτοαναιρούνται και διαψεύδονται). Το άρθρο αυτό είναι ένα δείγμα άθλιας "δημοσιογραφίας", χαρακτηριστική και οφθαλμοφανής περίπτωση διαστρέβλωσης και παραποίησης της αλήθειας !!
Τι λέει το άρθρο:
Ζητούν υπεύθυνη δήλωση και αντίγραφο ταυτότητας μέσα στο φάκελο του ψηφοδελτίου!
Υπεύθυνη δήλωση και φωτοαντίγραφο ταυτοποιητικού εγγράφου με όλα τα στοιχεία του ψηφοφόρου μέσα στο ψηφοδέλτιο της υποτίθεται μυστικής ψήφου ...
Και τί λένε οι οδηγίες του υπ. εσωτερικών; Και μάλιστα τονίζοντας και υπογραμμίζοντάς το !!!
View attachment 88205
Πού είναι το παράλογο ή το ύποπτο ??? Ποια η διαφορά από την δια ζώσης ψηφοφορία ??? Και εκεί, στο εκλογικό τμήμα, με την ταυτότητα (ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) πρέπει να πας, και κάνει την ταυτοποίησή σου επί τόπου ο δικαστικός αντιπρόσωπος !!! Ψηφίζει κανείς ανώνυμα και χωρίς να καταγραφεί στον εκλογικό κατάλογο ότι ψήφισε ???
Κάτι παρόμοιο τώρα και με την επιστολική ψήφο. Άλλο πράγμα η παραλαβή των μεγάλων φακέλων για έλεγχο και καταγραφή των ψηφισάντων ... Και άλλο πράγμα, σε δεύτερη φάση, το άνοιγμα των (ανώνυμων) φακέλων ψηφοφορίας και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των σταυρών.
Δεν θέλει να παραδειγματιστεί κανείς από μία χώρα σαν την εσθονία η οποία μετά τη διάλυση της σοβιετικής ένωσης αφού δεν είχε έσοδα από κάποιους πόρους φρόντισε να μειώσει το λειτουργικό κόστος του κράτος. Τα πάντα ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα χρόνια και παράδειγμα όχι μόνο για χώρες σαν την δική μας ,αλλά ακόμη και για τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης .Στην εποχή που τα σύγχρονα μέσα ταυτοποίησης και συναλλαγών έχουν πάει στο μέγιστο της ασφάλειας (αυτό θα αρχίσει να έχει κενά με την έλευση κβαντικών υπολογιστών) θα μπορούσαμε για τους απόδημους να κάνουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία σαν μια πρόβα, ώστε να ενισχύσουμε την δημοκρατία, με την εφαρμογή της στην επικράτεια στις επόμενες εκλογές.
Όσο παραμένει ο παραδοσιακός τρόπος ψηφοφορίας τόσο φθίνει η δημοκρατία στην σύγχρονη εποχή. Οι καιροί άλλαξαν, ότι μένει πίσω σε εξέλιξη θα μας τραβά και εμάς πίσω.
Ακόμη και εγώ που το ανέβασα,δυστυχώς δεν εμβάθυνα στην ανάγνωσή του...Εχεις δίκιο Στέλιο ετσι είναι οπως άλλωστε το περιέγραψα κι εγω ,ο οποιος ομως παρασύρθηκα απο την ταχύτητα ανάγνωσης του άρθρου .
Δεν πιστευω να σου κανει εντυπωση, εμενα παντως οχι......