Σημαδεύοντας την επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για να μαθαίνουμε, ότι η Ελλαδίτσα μας είναι σπουδαία και σημαντική, όχι μόνο για τα φουσκωτά και τις βαρκούλες ή τα ψαροκάϊκά μας:

==>
Την 1η Φεβρουαρίου 1999 εφαρμόστηκε πλήρως το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Σύστημα για την Ασφάλεια και τον Κίνδυνο (GMDSS) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), στο πλαίσιο του οποίου καθορίστηκαν οι METAREAs και η Ελλάδα ανέλαβε τον ρόλο του "Issuing Service" για την METAREA III. Έχει δηλαδή την ευθύνη για τη μετεωρολογική υποστήριξη της ναυτιλίας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα και την αποστολή προς τα πλοία με δορυφορικά μέσα ΑΝΑΓΓΕΛΙΩΝ και ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ.

Η ΕΜΥ εκδίδει τα παραπάνω δελτία για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ η Meteo France εκδίδει αντίστοιχα για τη Δυτική Μεσόγειο, ωστόσο η Issuing Service έχει την ευθύνη της μετάδοσης και των δύο.

Στο πλαίσιο της υπηρεσίας WWMIWS των IMO/WMO, η Ελλάδα έχει αναλάβει το ρόλο του "METAREA Coordinator", έχει δηλαδή την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία του συστήματος GMDSS στην METAREA III.
<==

Και όποιος ενδιαφέρεται να βλέπει και τις NAVTEX ας δει εδώ και εδώ.
 
Ανοίξατε μεγάλο θέμα όσο αφορά το μπουλινγκ και τις πολεμικές τέχνες. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα το πράγμα έχει ξεφύγει, τι εννοώ; Εννοώ ότι προχθές ένα αγοράκι της τρίτης δημοτικού έσπασε στο ξύλο μια συμμαθήτριά του. Αυτό τουλάχιστον στα χρόνια τα δικά μου, ούτε το είχα δει ούτε το είχα ακούσει. Το αγοράκι κάνει καράτε. Το καράτε τον έκανε όμως επιθετικό με ανάρμοστη συμπεριφορά; Όχι. Ήταν και πριν ένα προβληματικό παιδί. Ένα παιδί σοβαρό, με αρχές δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Όλα είναι θέμα χαρακτήρα και εκπαίδευσης. Οι πολεμικές τέχνες από μόνες τους είναι μια ωραία γυμναστική, δεν σου διδάσκουν τσαγανο όμως. Τσαγανο ή έχεις ή δεν έχεις. Καλλιεργείται αυτό που έχεις όμως και είναι πολύ σημαντικό. Επίσης είναι άλλο να πηγαίνεις σε ένα γυμναστήριο και να κάνεις γυμναστική με τη μορφή των πολεμικών τεχνών και άλλο να έχεις αγωνιστική παρουσία, να θέτεις στόχους για την προετοιμασία σου και να έρχεται η στιγμή της αλήθειας, με αγνώστους σε εσένα αθλητές μέσα στο ρινγκ. Άλλα πράγματα θα πάρεις από τη γυμναστική και άλλα από την αγωνιστική παρουσία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα γίνει το παιδί αλήτης επειδή θα ασχοληθεί με την πυγμαχία ας πούμε. Αν είναι ένα σοβαρό και ενάρετο παιδί, θα μάθει να κινείται αρμονικά, θα γυμναστει, θα ρυθμιστεί κινησιολογικα, θα ακονίσει την οξυδέρκεια τού, να ζυγίζει την κατάσταση και τέλος θα μάθει να ελέγχει τον φόβο ώστε να είναι λειτουργικό και με αυτοπεποίθηση την κρίσιμη στιγμή. Το κυριότερο από όλα είναι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας ( είτε τους αρέσουν οι πολεμικές τέχνες είτε όχι) να αποφεύγουν τις κακοτοπιες ( και τις κακές συναναστροφές)
Για ολα φταιει ο δασκαλος και φυσικα οι γονεις του παιδιου Εμενα οι 2 γιοι μου κανουν πολεμικες τεχνες απο πιτσιρικια.Αποφευγουν τις κακοτοπιες οπως ο διαολος το λιβανι Τωρα ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα δεν ειναι να κανεις μαγκιες ειτε ξερεις ειτε δεν ξερεις πολεμικες τεχνες ,θα τραβηξει κανενα κουμπουρι ο αλλος και θα σε κανει κοσκινο
 
https://www.protothema.gr/greece/ar...diou-i-aitia-gia-to-diplo-foniko-stin-kavala/
Τι βλεπουν τα ματακια μου στο φαρο του περιπολικου ; Μηπως πρεπει επιγόντως να φυγω για κυνηγι ;
Κάλυκες βλέπεις ε; Φύγε για βουνό επειγόντως! Πέρα από την πλάκα έχει σαλταρει ο κόσμος. Το μυαλό κάποιων παίζει παιχνίδια που δεν μπορούν οι υπόλοιποι να αντιληφθούν. Όχι πως το έκανε, αλλά πως το σκέφτηκε να αφαιρέσει τη ζωή μιας γυναίκας και του ΠΑΙΔΙΟΎ του; Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν.
 
Κάποτε ο διαδικτυακός ''φίλος '' ούτε ένα χωρίς χρηματικό κόστος ''χρόνια πολλά ''δέν μπαίνει
στον κόπο να σου ευχηθεί ......
Καί διερωτάσαι γιατί αυτός ο άνθρωπος σου έστειλε ''αίτημα φιλίας '' κι'εσύ
απο ευγένεια το αποδέχθηκες .

https://www.maxmag.gr/politismos/koinonia/apoxenosi-ena-thlivero-fainomeno/
 
Κάποτε ο διαδικτυακός ''φίλος '' ούτε ένα χωρίς χρηματικό κόστος ''χρόνια πολλά ''δέν μπαίνει
στον κόπο να σου ευχηθεί ......
Καί διερωτάσαι γιατί αυτός ο άνθρωπος σου έστειλε ''αίτημα φιλίας '' κι'εσύ
απο ευγένεια το αποδέχθηκες .

https://www.maxmag.gr/politismos/koinonia/apoxenosi-ena-thlivero-fainomeno/
Η αποξένωση είναι θέμα σίγουρα, αλλά νομίζω πως υπάρχει πλέον και υπέρμετρος εγωισμός ... καθώς επίσης έχουν απαλειφθεί ορισμένοι ηθικοί φραγμοί για διάφορους λόγους ... πάμε γενικά από το κακό στο χειρότερο!
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top