Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε συζητήσεις για το όλο θέμα που προέκυψε ,δυστυχώς υπάρχει μερίδα ανθρώπων οι οποίοι υποστηρίζουν πως καλά έκανε η αστυνομία και μπήκε στα σινεμά. Πρέπει όπως είπαν επιτέλους να αρχίσουν οι νόμοι να εφαρμόζονται !!! o_O Κι εδώ απορείς και ψάχνεις να βρεις την άκρη σε ένα σύστημα που την έχει κόψει από χρόνια, μπαίνοντας σε ατέρμονες σκέψεις και προβληματισμούς.
Και όταν αρχίζεις και τους λες ,ποιοι νόμοι , οι νόμοι του 1937 ;
Ποιοι νόμοι να εφαρμόζονται όταν ο ίδιος υπουργός δηλώνει πως θα πάει με τον 15αχρονο γιο του να δουν την ταινία.
Όταν η ιδια υπουργός πολιτισμοί λεει ότι με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειες τους.
Αλλά αυτοί εχουν κολλήσει

Το λυπηρό ειναι οτι μέσα από τέτοια γεγονότα ,καταλαβαίνεις πόσο προσκυνημένοι στο τίποτα είναι κάποιοι .Τόσο προσκυνημένοι που η σύγχυση στο αφυδατωμένο μυαλό τους το συρρικνώνει όλο και περισσότερο. Και μετά μου λες υπάρχει ελπίδα.
Αμήν.
 
Το "Τζόκερ" έχει ξεκάθαρα μηνύματα ταξικής πάλης. Γι'άυτό ξεσήκωσε την "αστική" κυβέρνηση. Αν είχε πρωταγωνιστές πλούσιους παιδεραστές, δεν θα είχε γίνει τίποτα!
Το είδα, τραγικό έργο παρά την ερμηνεία του πρωταγωνιστή. Μου θύμισε κακή απομίμηση του V for vendetta.

Και θεωρεις δηλαδη πως ολο αυτο το σουσουρο εγινε για να συνετισουν τους 14χρονους ωστε να μην "ξεφυγουν" απο την πεπατημενη; Ο μεσος πιτσιρικας Γιωργο ειτε δεν ασχοληται καν με την πολιτικη και την ταξικη παλη, ειτε αν θελει να το δει το εργο, θα το δει απο αλλες πηγες, τορρενταδικα κλπ. Πηγαν για να δουν το εργο ξεκαθαρα λογω υπερμετρης διαφημισης που του γινεται, και οχι επειδη ηθελαν να γινουν κοινωνοι ταξικων μηνυματων που οι κακες κυβερνησεις ηθελαν να αποτρεψουν.

Δημητρη, νομος του 1937, νομος παρολα αυτα. Να κανουμε μια σοβαρη συζητηση, οχι εμεις, αλλα οι νομοθετουντες, γιατι ισχυουν νομοι του 1937, να την κανουμε. Αλλα εφοσον δεν εχει αφαιρεθει η ισχυς του νομου απο καποιο νεωτερο, τοτε ισχυει στο ακεραιο, ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
 
Δημητρη, νομος του 1937, νομος παρολα αυτα. Να κανουμε μια σοβαρη συζητηση, οχι εμεις, αλλα οι νομοθετουντες, γιατι ισχυουν νομοι του 1937, να την κανουμε. Αλλα εφοσον δεν εχει αφαιρεθει η ισχυς του νομου απο καποιο νεωτερο, τοτε ισχυει στο ακεραιο, ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
Πολύ σοβαρή κουβέντα θέλω να κάνω ,αλλά μάλλον ή δεν με κατάλαβες ή δεν έδωσες τη δέουσα σημασία στα γεγονότα.
Δεν μπορεί να μιλάει κανείς για εφαρμογή νόμου ,όταν οι ίδιοι υπουργοί, τουλάχιστον αυτοί που ανέφερα πιο πάνω και είναι και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση , είπαν αυτά που είπαν για το όλο θεμα . Και αν δεν τα διάβασες σε παρακαλώ διαβασέτα.
Αλλά πέρα απ αυτό ,το όλο θέμα ξεπερνά κάθε όριο υποκρισίας στην ταχα εφαρμογη του νόμου της εποχής του χαλκού ,που το κατάλαβαν και οι υπεύθυνοι και προσπαθούν να το μπαλώσουν με τα όσα είπαν.
Μακάρι το σύστημα να έδειχνε τον ίδιο ζήλο και σε τόσα άλλα θέματα ,γιατι ειναι γεγονός οτι η μη εφαρμογή των νόμων ,ή η επιλεκτική τους εφαρμογή και η ατιμωρησία ,ειναι το μεγαλύτερο κακό αυτής της χώρα .
 
Καταρχας αυτα που λενε κατα καιρους υπουργοι κατα της εφαρμογης καποιων νομων, με βρισκουν εντελως αντιθετο. Η θεση τους ειναι να νομοθετουν, και οχι με δηλωσεις τους να προτρεπουν συμπολιτες στην παραβαση των νομων. Αυτο ειναι το ενα θεμα, και συμφωνω μαζι σου. Το αλλο θεμα ειναι ομως οτι εφοσον απο το 1937, εως το 2019, δηλαδη 80 περιπου χρονια τωρα δεν εχουμε καταφερει να αναθεωρησουμε ενα νομο που η καθημερινοτητα τον εχει ξεπερασει, ειναι ενδεικτικο της ατολμιας και αναξιοσυνης των πολιτικων μας συνολικα.

Εφοσον ομως δεν εχει αναιρεθει η ισχυς του, δυστυχως ισχυει, ακομα και αν ειναι του 1821, με τα οσα γελοια σε σχεση με το σημερα, μπορει να προβλεπονταν τοτε.
 
Όταν η δεξιά δεν ξέρει τι ποιεί η αριστερά τότε το γέλιο είναι πολύ...
(αληθεύει ότι η καταγγελία έγινε από Συριζαίους?)
 
Δεν Γαμιετε και ο Τζόκερ και όλοι αυτοί με τις ηλίθιες άστοχες και άκυρες πληροφορίες που θέλουν να μας δίνουν κάθε μέρα. Λες και έχουν τακτοποίηση όλα τα άλλα προβλήματα της χώρας ( οικονομία - παιδια - εργασία - υγεία - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ) και άλλα πολλά επίσης άξια και σοβαρά θέματα που δεν θέλουν να λυθούν. Μπορεί να σκεφτεί κάποιος πως θα είμαστε σαν χώρα μετά απο 3 - 5 χρόνια , λυπαμαι ούτε εγώ ξέρω , υπάρχουν όμως και αυτοί που ξέρουν , αλλά κάνουν σαν να μην ξέρουν . Πολλές φωτιές διαβάζω έχουμε ξανά .
 
Και θεωρεις δηλαδη πως ολο αυτο το σουσουρο εγινε για να συνετισουν τους 14χρονους ωστε να μην "ξεφυγουν" απο την πεπατημενη;
Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι δεν φοβούνται τίποτα. Όσο εξαθλιώνεται ο λαός, όσο η κοινωνικές ανισότητες θα μεγαλώνουν, όσο οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, όσο η "κακιά" παλιά δημοκρατία του ψυχρού πολέμου σου παρείχε 1500€ μισθό ενώ τώρα η "καλή" δημοκρατία της μονόπλευρα δυτικής κουλτούρας σου έχει πάει τον μισθό στα 600€ , τόσο θα φοβούνται το καθετί. Θα φοβούνται την οποιαδήποτε σπίθα από όπου αυτή μπορεί να προέλθει. Μα από ένα έργο, μα από ένα γήπεδο, μα από ένα φοσφοριζέ γιλέκο.
Κάποια στιγμή το..."λούμπεν προλεταριάτο" θα αναγκαστεί να αναπτύξει ταξική συνείδηση και να καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν το συμφέρον του να ταυτίζεται με το συμφέρον του δυνάστη του!
Θυμήσου από πότε......!
Σκέψου, για πόσο ακόμα.....;
 
Επιμενεις να ερμηνευεις τις καταστασεις με ιδεολογιες 100ετιας νομιζω. Οι ανισοτητες μεγαλωνουν ισως, αλλα κανενα καθεστως δε φοβαται τετοιες ενεργειες, ακομα και τα κιτρινα γιλεκα που αναστατωσανε καμποσο το Παρισι ή οι διαδηλωσεις στη Βαρκελωνη και τη Χιλη τωρα, δεν ειναι ικανες να ανατρεψουν κανενα καθεστως. 5 στοματα θα ταιστουν, και ο κοσμος θα σωπασει.

Το λουμπεν προλεταριατο που αναφερεις και ευχεσαι να αναπτυξει συνειδηση ταξικη, φοβαμαι πως ειναι οι μεταναστες ανα την επικρατεια, και ο δυναστης ειναι οι Ελληνες, οποτε αυτο που θα βλεπαμε σε τετοια περιπτωση δε νομιζω να αρεσε ουτε καν στους εμπνευστες τετοιων ιδεολογιων
 
Θα ‘ρθει μία μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης, θα αποθηκευτεί στις Τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει τη ζωή των ολίγων κατεχόντων κόλαση.

Αριστοτέλης Ωνάσης.
 
Το λουμπεν προλεταριατο που αναφερεις και ευχεσαι να αναπτυξει συνειδηση ταξικη, φοβαμαι πως ειναι οι μεταναστες ανα την επικρατεια, και ο δυναστης ειναι οι Ελληνες, οποτε αυτο που θα βλεπαμε σε τετοια περιπτωση δε νομιζω να αρεσε ουτε καν στους εμπνευστες τετοιων ιδεολογιων
Μάλλον πρέπει να φρεσκάρεις λίγο τις γνώσεις σου. Δεν είναι οι μετανάστες το "λούμπεν προλεταριάτο" .....fgr
 
Τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου :confused::confused:

Μέσα Δεκεμβρίου αποφασίζουν οι αγρότες στη Νίκαια για κινητοποιήσεις


Συσσωρευμένα προβλήματα στην παραγωγή και υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται διαπίστωσαν οι αγρότες που συναντήθηκαν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στη Λάρισα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν τον προσεχή Δεκέμβρη και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου θα συναντηθούν εκ νέου στη Νίκαια προκειμένου να συναποφασίσουν τα επόμενα βήματα αντίδρασης.


Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων:

«Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην Λάρισα η συνεδρίαση της διευρυμένης Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με θέματα την ανασυγκρότηση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων από όλες τις περιοχές της χώρας μεταφέροντας την εμπειρία από την δράση τους και τα ιδιαίτερα προβλήματα κάθε περιοχής.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης προεκλογικά τίποτα δεν αλλάζει σε θετική κατεύθυνση. Τονίστηκε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στους αγρότες και κτηνοτρόφους οι οποίοι πουλάνε κοψοχρονιά την παραγωγή τους ενώ το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό με αποτέλεσμα το εισόδημα τους συνεχώς να μειώνεται. Η αναθεώρηση της ΚΑΠ θα είναι σε χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των κονδυλίων και των ενισχύσεων και για μια ακόμη φορά το οργανωμένο αγροτικό κίνημα προβάλει το ζήτημα της σύνδεσης της επιδότησης με την παραγωγή. Οι ζημιές στην παραγωγή υπάρχουν σε όλη την χώρα με τον ΕΛΓΑ να μην αποζημιώνει όλα τα ζημιογόνα αίτια, να μην έχουν βγει τα πορίσματα των ζημιών που καθυστερούν εδώ και μήνες ενώ ακόμη δεν έχει εξοφληθεί το υπόλοιπο 10% των αποζημιώσεων από τις ζημιές του 2018. Είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους. Διαρρέουν ανησυχητικά σενάρια για μεγάλη αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ ενώ την ίδια στιγμή οι συντάξεις είναι εξευτελιστικές σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου ανέρχονται στα 94€/μήνα με επιπλέον ότι έχει πληρώσει ο κάθε συνταξιούχος όμως η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει σύνταξη περίπου στα 330€/μήνα ενώ τα Κέντρα Υγείας, τα Νοσοκομεία υπολειτουργούν και δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση τις ανάγκες στην υγεία και πρόνοια. Το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών έχει γενικευτεί σε όλα τα προϊόντα με τις ευλογίες της κυβέρνησης που όμως φτάνουν την ίδια στιγμή πανάκριβα στην λαϊκή κατανάλωση και επιτρέπει την κερδοσκοπία μιας χούφτας βιομηχανιών και εμπόρων.

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές και τα μέτρα. Δεν χρειάζεται καμιά απογοήτευση, μοιρολατρία, φόβος και ηττοπάθεια. Όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν έχουν τις δυνάμεις και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε κατακτήσεις με τους αγώνες μας, να βάζουμε φρένο σε αντιλαικά μέτρα. Με επιμονή στην οργάνωση, την ενημέρωση και την κινητοποίηση των αγροτών θα έχουμε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δυναμώσουν τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους με την συμμετοχή τους στις συνελεύσεις, τις συσκέψεις, την ουσιαστική και σταθερή λειτουργία τους και στις πρωτοβουλίες που θα παρθούν το επόμενο διάστημα. Να συγκροτηθούν νέοι δυνατοί και μαζικοί αγροτικοί σύλλογοι. Θέλουμε ένα κίνημα διεκδικητικό και αγωνιστικό και όχι συναλλαγής και δημοσίων σχέσεων με την εκάστοτε κυβέρνηση και υπουργό. Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που θα παίρνουν πρωτοβουλίες για όλα τα προβλήματα που αφορούν στην ζωή και την επιβίωση των οικογενειών μας και των κατοίκων της υπαίθρου. Με πρωτοβουλίες για γενικότερα προβλήματα που απασχολούν όλη την κοινωνία, σε κοινή δράση και συμμαχία με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις. Πρωτοβουλίες για ζητήματα το επόμενο διάστημα όπως το ασφαλιστικό και φορολογικό, την υγεία και πρόνοια, την μόρφωση των παιδιών μας, ενάντια στους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις που θα γενικευτούν, για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε κάθε περιοχή.

Να υπάρχει ενημέρωση των Δ.Σ Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων για τις αποφάσεις της διευρυμένης Γραμματείας και αυτές οι συνεδριάσεις να καταλήγουν σε πρόγραμμα δράσης ως τέλος του χρόνου.

Να πραγματοποιηθούν περιφερειακές μαζικές συσκέψεις σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας στις οποίες θα παρευρίσκεται και αντιπροσωπεία της Γραμματείας και θα γίνει ενημέρωση για τα γενικότερα αλλά και τα ειδικά προβλήματα ανά περιοχή και προϊόν. Ανάλογα την διάθεση και την συμμετοχή να αποφασίζονται αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε περιοχή αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στην Νίκαια Λάρισας να πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα της δράσης μας».
 
Η ηλεκτρικη καρεκλα ειναι μονοδρομος για κατι τετοια σκουλικια της κοινωνιας

Μάνη: Ιερέας και πατέρας 4 παιδιών κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη

Τουλάχιστον σοκαριστικές είναι οι πληροφορίες που θέλουν έναν ιερέα από τη Μάνη που κατηγορείται ότι βίαζε ένα ανήλικο κοριτσάκι.

Ο ιερέας, σύμφωνα με το τοπικό lakonikos.gr, ο ιερέας κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία!

Ο κατηγορούμενος, για το κακούργημα της παιδεραστίας, ιερέας είναι 57 ετών, χήρος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να συζεί με γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής και μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Ανατολικής Μάνης όπου διέμενε και ασκούσε το επάγγελμα του.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 57χρονος ιερέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το 12 ετών, σήμερα, κοριτσάκι από την τρυφερή ηλικία των εννέα, μέχρι και τη στιγμή της σύλληψής του.

Μάλιστα, ανατριχιαστικές αναφορές για τη δράση του κάνουν λόγο για έναν αλκοολικό άνδρα, ο οποίος χτυπούσε βάναυσα την ανήλικη, όταν αυτή αντιδρούσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ανήλικο κορίτσι, μην αντέχοντας άλλο την κακοποίηση, απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιερέα.

Η σύλληψη του κατηγορούμενου ήρθε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ενώ με διαδικασίες εξπρές προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του. Την επόμενη ημέρα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.

Για το συγκλονιστικό περιστατικό αναμένεται η ανακοίνωση της Αστυνομίας, όπως και η εισαγγελική διαταγή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του φερόμενου ως παιδεραστή.
Η τοπική κοινωνία γνώριζε

«Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής στο τοπικό Μέσο και συνεχίζει: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του».

Η ίδια πηγή δε διστάζει να αφήσει ανοιχτά ερωτήματα για το αν η δράση του 57χρονου είχε επεκταθεί και ως ποιο βαθμό σε άλλα παιδιά, ωστόσο στο ερώτημα «γιατί η κοινωνία δεν μίλησε», η απάντηση ήταν μια ηχηρή σιωπή.
 
Η ηλεκτρικη καρεκλα ειναι μονοδρομος για κατι τετοια σκουλικια της κοινωνιας

Μάνη: Ιερέας και πατέρας 4 παιδιών κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη
«Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής στο τοπικό Μέσο και συνεχίζει: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του».

Η ίδια πηγή δε διστάζει να αφήσει ανοιχτά ερωτήματα για το αν η δράση του 57χρονου είχε επεκταθεί και ως ποιο βαθμό σε άλλα παιδιά, ωστόσο στο ερώτημα «γιατί η κοινωνία δεν μίλησε», η απάντηση ήταν μια ηχηρή σιωπή.
υποκρισία και χυδαιότητα .......ηλεκτρική καρέκλα πρώτα στην κοινωνία.
 
Ακουσα ενα ανέκδοτο πριν λίγο .
Η Volkswagen δεν θα κανει το εργοστασιο αυτοκινητων που σχεδίαζε στην Τουρκια λίγω ....της εισβολής της Τουρκιας στη Συρία.
Ομως εχει και συνέχεια.
Ο Αδωνις διεκδικει το να γινει το εργοστάσιο στην Ελλάδα.
Θελω να γελάσω ,αλλά δεν μπορω.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top