Πυρκαγιές

Ειναι απίστευτο το γεγονός ότι όλως τυχαίως σε μέρα με 7-8 μποφόρ ξέσπασαν διάσπαρτες πυρκαγιές πχ σε Κερατέα Σαρωνίδα και Ηλεία. Δεν θα μιλήσω εκτενώς για το θέμα στη Μόρια για πολλούς λόγους, θα πώ όμως ότι είναι επιτακτική ανάγκη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η πολιτεία. Να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να προστατέψει τυχόν ευάλωτους παιδια, κλπ αλλά παραδειγματικά να τιμωρήσει αυτούς που έβαλαν φωτιά και κυκλοφορούν και με κορονοϊο. Σκεφτείτε δηλ τι ειναι διατεθειμένοι κάποιοι να κάνουν ανα πάσα στιγμή αν κάτι δεν τους αρέσει. Θα τρελαθούμε τελείως.
Συμφωνω απολυτα αλλα για ποια πολιτεια μιλας;Κ ποιους να τιμωρησει;να τιμωρησει εμας με εξτρα φορους μπορει!
 
Ααααα ρε Κωστή να βρεις τον φουστη και να του λιανισεις τα παιδια με βοιδοπουτσ@
Μόνο;τον βάζεις να κάει μέσα στη φωτιά που έβαλε.δυστυχως δεν είναι εύκολο να τον πετύχεις επί το έργω.
 

Φωτιά στην Άνδρο- Προληπτική εκκένωση χωριών​

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Φωτιά στην Άνδρο- Προληπτική εκκένωση χωριού


0
Φωτιά εκδηλώθηκε στην Άνδρο και προληπτικά εκκενώνονται χωριά.


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ρέματα του νησιού και καίει σε χαμηλή βλάστηση. Ο δήμος Άνδρου αρχικά κάλεσε τους κατοίκους του συγκεκριμένου χωριού να εκκενώσουν τις οικίες τους, αλλά στη συνέχεια αποφασίστηκε και η εκκένωση του χωριού Ατένι.



«Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν άμεσα τα Ι.Χ. τους από την περιοχή», ανέφερε η ανακοίνωση του δήμου, την οποία κοινοποίησε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, στο Facebook.



«Το μέτωπο στράφηκε στο χωριό Ατένι, γιατί άλλαξε ο καιρός και κάνουμε εκκένωση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Άνδρου. «Στο Ατένι είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί. Απομακρύνουμε τον κόσμο γιατί μπορεί να κινδυνεύσει», συμπλήρωσε.


Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχει ελαφρά εγκαύματα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν την κατάσταση. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αεροσκάφη, ενώ πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ θα μεταβεί εκεί με ελικόπτερο. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμουν και εθελοντές.
 
Εγω ήθελα να ήξερα ολα αυτα τα πεσμένα δέντρα στα βόρεια προάστια γιατι δεν τα μαζεύουν γρήγορα. Μιλάμε για αμέτρητα κυβικά καυσιμης ύλης, εχουν ήδη αρχίσει να ξεραίνονται και έρχεται καλοκαίρι...
 
Σε τρεις μερες εχουν ανακοινωθει πανω απο 150 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια!!!!
Φωτιές απολύμανσης είναι για τον κορωνοϊό. Όλα για το καλό μας και τη δημόσια υγεία γίνονται επειδή εμείς είμαστε ανεύθυνοι.
 
Back
Top