Πυρκαγιές

Εχουμε παιδια απο την περιοχη των πυρκαγιων;
Ειναι ολοι καλα;
Διαβαζω οτι Ευβοια ειναι πολυ ασχημα:(
Τις αλλες κουτσα στραβα τις κουμανταραν; :(
Για παρτε κανα τηλεφωνο οσοι εχετε επικοινωνια να δουμε οτι ειναι καλα οι ανθρωποι

Ειναι ολοι καλα;
Για παρτε κανα τηλεφωνο οσοι εχετε επικοινωνια να δουμε οτι ειναι καλα οι ανθρωποι
Εμένα είχαν θέμα οι γονείς μου. Ο πατέρας μου δούλευε Βαρυμπόμπη κοντά και πήγε η πυροσβεστική και τους έβγαλε. Όλο το βράδυ ήταν στο πόδι έτοιμος να βάλει ρούχα σε μια βαλίτσα και να κατέβει προς Πειραιά. Μένει Κηφισιά. Ευτυχώς στην Νέα Ερυθραία την έκοψαν την επέλαση τα παλικάρια της πυροσβεστικής. Τα δύσκολα τώρα είναι στην Εύβοια όπως πολύ σωστά είπες. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα. Την καίνε ΚΑΘΕ χρόνο ρε φίλε.

Δραματική κατάσταση στην Εύβοια! Εκκενώνονται διαρκώς οικισμοί – Εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες
Έκκληση για πυροσβεστικές δυνάμεις - «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη» λέει ο Δήμαρχος Μαντουδίου
Εφιαλτικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν στα τρία πύρινα μέτωπα στην Εύβοια μετά την φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη το μεσημέρι. Το ένα μέτωπο κινείται προς το χωριό Καλαμούδι, το άλλο προς το χωριό Κουρκουλοί ενώ το τρίτο μέτωπο κινείται στο χωριό Δαμιά, όπου έχουν καεί σπίτια και περιουσίες.Η πυρκαγιά δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου ενώ πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι Ροβιές, ο Δρυμώνας και η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ. Συνολικά έως τώρα έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί: Καλαμούδι, Ρετσινόλακκος, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Παλαιοχώρι, Δαμιά, Ιερά Μονή Όσιου Δαυίδ, Ροβιές, Κούλουρος, Μαρούλι.
Τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία ανάμεσα στα χωριά Δαμιά και Παλαιοχώρι. Τα τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο συνεχίζουν να ρίχνουν τόνους νερού αλλά τα μέτωπα είναι πολλά. Οι εκκλήσεις για βοήθεια είτε με εναέρια είτε με επίγεια μέσα είναι συνεχείς.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι 3 πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου. «Πρόκειται για πολύ ελαφράς μορφής εγκαύματα που δεν εμπνέουν ανησυχία και χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αλλά παραμένουν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου» επιβεβαιώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

Το Beriev «έχασε» τον έναν κινητήρα εν πτήσει! Παρολίγον τραγωδία στον αέρα.
Από θαύμα γλιτώσαμε μία ασύλληπτη τραγωδία. Αεροπορική αυτή τη φορά, που θα ερχόταν να προστεθεί στην κόλαση φωτιάς που πλήττει την πατρίδα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, το ρωσικό «θηρίο» Beriev που επιχειρεί για την κατάσβεση της φωτιάς, «έχασε» τον έναν κινητήρα ενώ βρισκόταν εν πτήσει! Λόγω μηχανικής βλάβης σταμάτησε να λειτουργεί με αποτέλεσμα το θηριώδες αεροσκάφος να πετάξει μέχρι την προσγείωση με τον έναν κινητήρα.
Το συμβάν έγινε την ώρα που το πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρούσε συνδράμοντας της επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια.

Η χαλκιδα σκοτεινιασε απο την καπνα και βρεχει σταχτη....

Μαγκες, δικαιολογιες δεν υπαρχουν πια.
Πρεπει να κοιταξουμε στον καθρεπτη και να αποφασισουμε σε τι χωρα θελουμε να ζησουμε!
Σκοτείνιασε ο τόπος........:mad:

Σας ειπα πριν λιγο καιρο οτι υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον για την Ευβοια και την περιοχη αναμεσα Αττικη και Κορινθο για την εγκατασταση ΑΠΕ.
' Ετσι θα εχουμε δωρεαν ενεργεια απο τον αερα και τον ηλιο χωρις να επιβαρυνουμε το περιβαλλον!
Πρασινη ενεργεια! Πανεμορφα αιολικα και ηλιακα παρκα! '

Ωραιο δεν ακουγετε???

Σας ειπα πριν λιγο καιρο οτι υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον για την Ευβοια και την περιοχη αναμεσα Αττικη και Κορινθο για την εγκατασταση ΑΠΕ.
' Ετσι θα εχουμε δωρεαν ενεργεια απο τον αερα και τον ηλιο χωρις να επιβαρυνουμε το περιβαλλον!
Πρασινη ενεργεια! Πανεμορφα αιολικα και ηλιακα παρκα! '

Ωραιο δεν ακουγετε???
Απορο εκει στην ευβοια δεν ζουν ανθρωποι να δουν τι παιζει... τους καινε τον τοπο και καθονται με σταυρομενα χερια ....βαρατε ορε λεβεντες ...βγειτε στα καναλια...

Είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα. Είτε οικονομικά, είτε πολιτικά, είτε ανθρωπιστικά. Δεν είναι στραβός ο γυαλός μάγκες! Άποψη μου...
Έχεις απόλυτο δίκιο Vasillis, η παλιά Ελλαδιτσα με την οικογένεια τις ρίζες στο χωριό τα ήθη και τα έθιμα με τη γειτονιά όλα έχουν τελειώσει και μαζί με αυτά και 'μεις. Όποιος θέλει κάνει ότι θέλει. Έβαζα τα κλαδέματα του φράκτη σε σακούλες σκουπιδιών και ο γείτονας με τρολαρε πέταξε τα έτσι μου λέει, χαλάς λεφτά για σακούλες. Ο δήμος (Ωρωπού) κάθε μέρα φέρνει φορτωτή και μαζεύει κλαδέματα, μπάζα και κάθε λογής σκουπίδια μέσα από τα πόδια μας, δεν ενδιαφέρεται κανένας. Τα σπίτια των πατεράδων μας τα πουλήσαμε στους ξένους για να μας τρολαρουν. Βλέπω τη φωτιά απέναντι και με πιάνει απελπισία, τη χώρα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.....

Η Εύβοια είναι στο μάτι των κατασκευαστικών για αιολικά πάρκα εδώ και πολλά χρόνια, ξεκίνησαν από νότια και σιγά σιγά ανεβαίνουν . Για τις επιπτώσεις όμως, όπως αναφέρουν γερμανικά πανεπιστήμια δεν μιλάει κανείς.
Μετά το παραμύθι της ανάπτυξης τα τελευταία 20 χρόνια βάλαμε επιθετικό προσδιορισμό : "πράσινη".
Από τον " λεφτά υπάρχουν" μέχρι τον " κυβερνήτη των αρίστων" όλοι μιλούν για ΑΠΕ (5% συμμετοχή στην παραγωγή ), ενω οι μισθοί κατρακυλούν μας πασάρουν αυτοκίνητα πόλης με 30 χιλιάρικα.
Εδώ δεν μπορώ να αλλάξω το grand Vitara που κλείνει 13 χρόνια. Κοιτάω το duster με το μακαρονι, πληρώνω και 660 ευρώ τέλη για να φυλάει το πάρκινγκ. Α ρε "αμίλητε" .... Όλους τους πιστεύουμε και τους εμπιστευόμαστε μέχρι που τη βρίσκουμε στον απαυτό μας. Από δουλειά, ζωή μέχρι κυνήγι. Με τις ευλογίες μας έφτασαν το βιοτικό μας επίπεδο στο μηδέν, γαμω τα πτυχία μου.

Δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται σ' όλη την Ελλάδα, μου θυμίζει 2007.
Μας έχουν πνίξει οι καπνοί. Καίγεται όλο το Τελέθριο στη Βόρεια Εύβοια.
Οι πληροφορίες λένε ότι επιχειρούν μόνο δύο αεροπλάνα, καλύτερα να μην έστελναν κανένα να πηγαίναμε με κουβάδες.
Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση, ο Θεός να βάλει το χέρι του, δεν έχει μείνει ούτε κολυμπηθροξυλο.
Μ' αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα θεωρώ ότι τελείως από τύχη δε μετράμε νεκρούς, όπως στο Μάτι.
Και κάποιοι πανηγυρίζουν για καλύτερη οργάνωση. Ψοφήστε πούστηδες!!!!!!
Μητσοσκατακη εύχομαι οι κατάρες του Λεβέντη προ αμνημονεύτων ετών να ισχύσουν στο ακέραιο σκατόψυχε!!!!

"Και κάποιοι πανηγυρίζουν για καλύτερη οργάνωση." Οργάνωση πυρόσβεσης δεν υπάρχει, προσπαθούν μόνο να αποφύγουν νεκρούς γιατί θα τους κρεμάσουν στα μανταλάκια. Ας είναι καλά τα παιδιά της ΔΙΑΣ που διώχνουν και απεγκλωβίζουν κόσμο. Πάντως εκτός από αποκαιδια θα μας μείνει και το 112 βρε....

Ειναι ολοι καλα;
Χαλια μαυρα....Αυριο θα παω μεσω φερυ μποτ..Η βορεια ευβοια ειναι πληρως αποκομενη απο στερια...

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα. Κάτοικοι καταγγέλλουν ακόμη και σήμερα ότι δεν πάνε εναέρια. Το μόνο που κάνουν είναι να διώχνουν τον κόσμο από τα χωριά. Η δύναμη πυρόσβεσης σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων είναι.... 40 οχηματα. Ντροπή ρε καραγκιοζηδες. Ντροπή μονο. Ανίκανοι ΌΛΟΙ τους και βγήκαν και στα κανάλια και αλληλοσυγχαιρονταν οι υπουργαρες. Το σχέδιο λειτούργησε είπε ο Χρυσοχουντιδης.

Δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται σ' όλη την Ελλάδα, μου θυμίζει 2007.
Μας έχουν πνίξει οι καπνοί. Καίγεται όλο το Τελέθριο στη Βόρεια Εύβοια.
Οι πληροφορίες λένε ότι επιχειρούν μόνο δύο αεροπλάνα, καλύτερα να μην έστελναν κανένα να πηγαίναμε με κουβάδες.
Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση, ο Θεός να βάλει το χέρι του, δεν έχει μείνει ούτε κολυμπηθροξυλο.
Μ' αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα θεωρώ ότι τελείως από τύχη δε μετράμε νεκρούς, όπως στο Μάτι.
Και κάποιοι πανηγυρίζουν για καλύτερη οργάνωση. Ψοφήστε πούστηδες!!!!!!
Μητσοσκατακη εύχομαι οι κατάρες του Λεβέντη προ αμνημονεύτων ετών να ισχύσουν στο ακέραιο σκατόψυχε!!!!
Το Τελεθριο δεν καιγεται ακομα.Οσονουπω θα φτασει εκει.Εκκενωθηκαν ο Κουλουρος και το Μαρουλι.Τα τελευταια καστρα...Μετα,δυτικοτερα ειναι τα Σημεια και εκει περιπου αρχιζει ενα απο τα μεγαλυτερα δαση βελανιδιας στην Ελλαδα.Εμεις το λεμε "δρυινο".
Ας ελπισουμε σε ενα θαυμα αφου η βελανιδια κραταει μεσα της πολυ υγρασια και ειναι βραδυκαυστη.Οχι οτι παιζει ρολο με τετοια ξηρασια,αλλα λεμε για να ελπιζουμε.Το γλιτωσαμε στο τσακ πριν 2 χρονια,τοτε που καηκατε στο κεντρο..Φετος ηταν η σειρα μας...:(:(:(
Ενα αεροπλανο μονο επιχειρουσε το μεσημερι.Το εμαθα απο ανθρωπους εκει.

Ροβιες,λιμνη και γυρω περιοχες,καταπληκτικα κυνηγοτοπια...Σκεφτομουν φετος να τα επισκεφτω..Αλλα ειχαν αλλα σχεδια.
ΑΝ το εκανε "ανθρωπος",ευχομαι ολοψυχα και μεσα απο την καρδια μου, ολων των ειδων τους καρκινους και να μην τον πιανει ΚΑΘΟΛΟΥ η μορφινη στο τελευταιο σταδιο.
Να λιωσουν τα μεσα σου μπασταρδε παλιοπουστα...Κακο ψοφο...

Last edited:
Όπως βλέπω από τα ρεπορτάζ πανελλαδικά δεν υπάρχει σχέδιο πυρόσβεσης, τα εναέρια μέσα ή αδυνατούν λόγω προδιαγραφών να επιχειρήσουν( CL 215) ή συμπλήρωσαν ώρες πτήσης και χρειάζονται συντήρηση (Beriev). Υπάρχει μόνο σχέδιο εκκένωσης. Μου φαίνεται διαμορφώνουν το περιβάλλον για τους " Έλληνες" από Αφγανιστάν και Αφρική. Ο θεός βοηθός, στον Ωρωπό ο αέρας δυναμώνει επικίνδυνα είναι και β.ανατολικος. Ο θεός να βάλει το χέρι του.

Back