Πυρίτιδες ×24 ×28

Σκέφτομαι φέτος να παίξω λίγο μπάλα στα ορτύκια με το δίκαννο, με μια πυρίτιδα ×24....
Γλυκοκοιτάζω την Aquila sv...έχετε κάποια γνώμη για αυτήν ή κάποια άλλη πυρίτιδα ×24..π.χ. (206sv ή csb 6).....
Πολύ καλά θα κάμεις !!! Όποια κι αν διαλέξεις θα κάμεις δουλειά μια χαρά. Πολύ καλές οι Aquila SV & CSB-6, εξαιρετικές για μένα, καλή και η Prima SV, που τις έχω δουλέψει. Τη 206 SV μόνο σε έτοιμα φυσίγγια skeet του εμπορίου (RC κλπ.) αλλά κι αυτή άριστη.
Ορτύκια δεν έχω κυνηγήσει, αλλά στις τσίχλες δεν είχα παράπονο, με σκάγια είτε 9 είτε 9,5 ακόμη και 10. Συγκεντρωτήρες είχα δουλέψει διάφορους, αλλά απ'όσο θυμάμαι τα καλύτερα αποτελέσματα (συγκέντρωση & κατανομή) εγώ είχα με Τ2 της B&P. Στα ορτύκια φαντάζομαι θα είναι λίγο διαφορετικές οι απαιτήσεις (από άποψη συγκέντρωσης), αλλά θα το βρεις εσύ ποιο βύσμα σου ταιριάζει καλύτερα ... ;)

Πολύ καλά θα κάμεις !!! Όποια κι αν διαλέξεις θα κάμεις δουλειά μια χαρά. Πολύ καλές οι Aquila SV & CSB-6, εξαιρετικές για μένα, καλή και η Prima SV, που τις έχω δουλέψει. Τη 206 SV μόνο σε έτοιμα φυσίγγια skeet του εμπορίου (RC κλπ.) αλλά κι αυτή άριστη.
Ορτύκια δεν έχω κυνηγήσει, αλλά στις τσίχλες δεν είχα παράπονο, με σκάγια είτε 9 είτε 9,5 ακόμη και 10. Συγκεντρωτήρες είχα δουλέψει διάφορους, αλλά απ'όσο θυμάμαι τα καλύτερα αποτελέσματα (συγκέντρωση & κατανομή) εγώ είχα με Τ2 της B&P. Στα ορτύκια φαντάζομαι θα είναι λίγο διαφορετικές οι απαιτήσεις (από άποψη συγκέντρωσης), αλλά θα το βρεις εσύ ποιο βύσμα σου ταιριάζει καλύτερα ... ;)
Ευχαριστώ Στέλιο.
Σίγουρα θέλει ψηλά βύσματα.
Θα δοκιμάσω να τη στήσω με τη μισόταπα Τ30 της B&P...έτσι κ αλλιώς Νο9.5 κ 10 ρίχνω στα ορτύκια....
Πόσο κυμένεται σε δοσολογία η Aquila Στέλιο;;;
Csb6 πάρε Κώστα να την στήσεις σε 26 γρ 10αρακια...
Η Aquila sv δν φτάνει τα 26gr γόμωση;;;
Ρωτάω γιατί όταν είχα την f2x28 την είχα σετάρει στα 26gr No9.5 κ το γούσταρα κ σε λίγα ορτύκια κ σε καρτέρι τσίχλας.....
Γιαυτό θέλω μια ×24 να πάω ΤΟ ΠΟΛΥ ως 25 με 26gr.

Δεν την έχω δουλέψει καθόλου την Aquila sv αλλά σίγουρα θα δουλεύει κ στα 26... Όποιον συγκέντρωτηρα βάλεις χάραξε του τα πέταλα από 4 που έχει σε 8 ... Φτιάξε δηλαδή άλλα 2 σε κάθε κομμάτι να πάρεις λίγο πιο ανοιχτή κ όμορφη κατανομή...
Γενικά γουστάρω τις ισπανικές εγώ, βγάζουν πολύ καλά φυσίγγια εύκολα...

Πόσο κυμένεται σε δοσολογία η Aquila Στέλιο;;;
Απ' όσο θυμάμαι, στο 1,20 -1,25 γρ.
Στα CHEDDITE Drago Skeet, από τα οποία έχω ρίξει άπειρα, και Drago Trap, εκεί την είχα βρει κατά καιρούς, στο 1,20 - 1,25 x 24 με Cx2000 με βύσμα Aquila h28 νομίζω, αλλά και κάποιες φορές τελευταία, με GT 27 !!!
Ο πατριώτης σας ο Τρίμμης έβγαζε πριν κάποια χρόνια (δεν ξέρω αν το έχει ακόμη) ένα πολύ καλό σκητοφύσιγγο που το ρίχνανε κι εδώ συστηματικά τα παιδιά της ομάδας του Skeet. Στο 1,20 x 24 με 688 (κάλυκας Fiem) με βύσμα Καρδαρά (τύπου Gualandi) ... ;)
Η Aquila sv δν φτάνει τα 26gr γόμωση;;;
Φυσικά και φτάνει. Και στα 28 την πάνε πολλοί. (Αν και, όπως έχω ξαναπεί, δεν βλέπω το λόγο αφού υπάρχουν τόσες εξαιρετικές 28άρες) Πάντως έχω συναντήσει πολλές φορές φυσίγγια Sporting του εμπορίου, με Aquila sv. Όπως κάποια από τα δικά μας εδώ τα Fly-target, ένα τύπο με ονομασία ALFA SPORTING (γύρω στο 2007) στο 1,25 x 28 με Cx2000 και βύσμα Aquila. Και πιο πρόσφατα (2018) με ονομασία Dynamic Sporting, πάλι στο 1,25 x 28 με Cx2000 αλλά με βύσμα Τ2 Β&Ρ.
Επίσης πριν 5-6 χρόνια είχε φέρει ένα παιδί στο σκοπευτήριο ένα φυσίγγι από Αθήνα, με ονομασία SPORTING HUNTER 28 gr από κάποιο μαγαζί ACTION SPORTS - Ν. Στραβόλαιμος, με Cx2000, Aquila sv και Τ2, και μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση η τρομερή διακύμανση στην πυρίτιδα. Σε 4-5 φυσίγγια που του είχα πάρει κι έσφαξα βρήκα από 1,19 μέχρι 1,26 γρ. !!!!

Last edited:
Το καλυτερο είναι να παει στα 26 μια πυριτιδα x 28 κ οχι μια x24 , οι λόγοι πολλοι κ διάφοροι
D20V 1.35 X24 VO25 N.8.5 6* Nτουφεκιά αστραπή με ανύπαρκτο σχεδόν λάκτισμα .
Σκέφτομαι φέτος να παίξω λίγο μπάλα στα ορτύκια με το δίκαννο, με μια πυρίτιδα ×24....
Γλυκοκοιτάζω την Aquila sv...έχετε κάποια γνώμη για αυτήν ή κάποια άλλη πυρίτιδα ×24..π.χ. (206sv ή csb 6).....
Θα σου δώσω το πιό δυνατο που μπορείς να πάρεις απο την csb6 .Αυτό κάνει και για τρυγόνια άνετα ....
cx2000 1.30 X 25 N.8 Aquila 26 6*

Απ' όσο θυμάμαι, στο 1,20 -1,25 γρ.
Στα CHEDDITE Drago Skeet, από τα οποία έχω ρίξει άπειρα, και Drago Trap, εκεί την είχα βρει κατά καιρούς, στο 1,20 - 1,25 x 24 με Cx2000 με βύσμα Aquila h28 νομίζω, αλλά και κάποιες φορές τελευταία, με GT 27 !!!
Ο πατριώτης σας ο Τρίμμης έβγαζε πριν κάποια χρόνια (δεν ξέρω αν το έχει ακόμη) ένα πολύ καλό σκητοφύσιγγο που το ρίχνανε κι εδώ συστηματικά τα παιδιά της ομάδας του Skeet. Στο 1,20 x 24 με 688 (κάλυκας Fiem) με βύσμα Καρδαρά (τύπου Gualandi) ... ;)

Φυσικά και φτάνει. Και στα 28 την πάνε πολλοί. (Αν και, όπως έχω ξαναπεί, δεν βλέπω το λόγο αφού υπάρχουν τόσες εξαιρετικές 28άρες) Πάντως έχω συναντήσει πολλές φορές φυσίγγια Sporting του εμπορίου, με Aquila sv. Όπως κάποια από τα δικά μας εδώ τα Fly-target, ένα τύπο με ονομασία ALFA SPORTING (γύρω στο 2007) στο 1,25 x 28 με Cx2000 και βύσμα Aquila. Και πιο πρόσφατα (2018) με ονομασία Dynamic Sporting, πάλι στο 1,25 x 28 με Cx2000 αλλά με βύσμα Τ2 Β&Ρ.
Επίσης πριν 5-6 χρόνια είχε φέρει ένα παιδί στο σκοπευτήριο ένα φυσίγγι από Αθήνα, με ονομασία SPORTING HUNTER 28 gr από κάποιο μαγαζί ACTION SPORTS - Ν. Στραβόλαιμος, με Cx2000, Aquila sv και Τ2, και μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση η τρομερή διακύμανση στην πυρίτιδα. Σε 4-5 φυσίγγια που του είχα πάρει κι έσφαξα βρήκα από 1,19 μέχρι 1,26 γρ. !!!!
Σε ευχαριστώ Στέλιο.
Αναλυτικότατος όπως πάντα!! .shake hands.
D20V 1.35 X24 VO25 N.8.5 6* Nτουφεκιά αστραπή με ανύπαρκτο σχεδόν λάκτισμα .
Εδώ αυτή δν εισάγετε.
Απο κανονακι : 1,27 csb6 cx2000 24 gr n7,5 με aquila 28 αστέρι 58mm v2,5 405m/s και 706 bar.
700bar για 24gr......δν είναι κ ότι καλύτερο πιστεύω...

Απο κανονακι : 1,27 csb6 cx2000 24 gr n7,5 με aquila 28 αστέρι 58mm v2,5 405m/s και 706 bar.
CSB6 1.25 X24 σε 67.40 κάλυκα είναι το νο.1 τραποφύσιγγο εδώ στα χωριά μας .
CSB 6 1.30 X25 σε 68.40 είναι το best seller φυσίγγι baby game εδώ .
Για ορτύκι οκ είναι πολύ γρήγορο .Ίσως για 2η ντουφεκιά .
Για 1η κοντά δοκιμασμένο το csb6 cx2000 1.20 X 28 SG25 NO.91/2 6* .Σαρωτικό ......

700 bar ακόμη και σε 24 γραμμάρια είναι πλέον κανονας , κυρίως για σταθερή απόδοση και οικονομία. Με κλείσιμο αστεροειδες και βαθυ ρελι ενα σκοπευτικο φυσιγγιο βγάζει ταχύτητα (400μ/s), με 1,2 csb6 χωρίς να αλλάζει το λάκτισμα απο ενα με 1,25 και πιο ρηχο ρελι .Οσο για τα σάιτ των εταιριών , συνήθως είναι αβάσιμα , αυτοι που τα επιμελούνται μπορεί να είναι παντελώς άσχετοι.

CSB6 1.25 X24 σε 67.40 κάλυκα είναι το νο.1 τραποφύσιγγο εδώ στα χωριά μας .
CSB 6 1.30 X25 σε 68.40 είναι το best seller φυσίγγι baby game εδώ .
Για ορτύκι οκ είναι πολύ γρήγορο .Ίσως για 2η ντουφεκιά .
Για 1η κοντά δοκιμασμένο το csb6 cx2000 1.20 X 28 SG25 NO.91/2 6* .Σαρωτικό ......
Σε τι τελικό κλείσιμο ; Είναι πολύ ενδιαφέρων τα σετ απ αλλά αν ήθελες δώσε περισωτετς λεπτωμεριες

Κύριοι τελικά ο κύβος ερρίφθη....αποφάσισα μια ×28 αλλά επιδή η ΑS που αποφάσισα να πάρω, είναι σε έλληψη αυτή τη στιγμή κ θα αργήσει λίγο να έρθει, το σκέφτηκα από δω,το σκέφτηκα απο κει και τελικά παρήγγειλα την PRIMA V x28...
Eντομεταξύ ήταν ευκερία να ξεσκαρτάρω κ καμιά 500αριά βύσματα
Y 25 κ άνω... :p

Back