Πληθυσμός ζαρκαδιού

Γελάω με κάτι οικωλο-ειδικούς!
Σπάνιο λένε το ζαρκάδι! Εξαφανισμένο σε πολλά μέρη της Ελλάδος,όπως η Πελοπόννησος...
Εγώ μόνο,έχω συναντήσει 4 φορές ζάρκο στη Κορινθία!

Attachments

• Screenshot_2024-11-22-21-28-06-77_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-11-22-21-28-06-77_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    212,3 KB · Προβολές: 38
Γελάω με κάτι οικωλο-ειδικούς!
Σπάνιο λένε το ζαρκάδι! Εξαφανισμένο σε πολλά μέρη της Ελλάδος,όπως η Πελοπόννησος...
Εγώ μόνο,έχω συναντήσει 4 φορές ζάρκο στη Κορινθία!
Ελικώνα
και Ζεμενό Αράχωβας έχει πάρα πολλά..

Ελικώνα
και Ζεμενό Αράχωβας έχει πάρα πολλά..
Πάνω από το Σούλι(χωριό του δήμου Σικυωνίων, Κιάτου,για τους μη γνωρίζοντες), ΠΑΝΤΟΎ!
Φενεός?Πανυγήρι!!!
Υπήρχαν αναφορές,από δασοφύλακες και για ελάφια κάποτε!

Φέτος στα περάσματα της φασσας είδα τα περισσότερα ζαρκαδια από ποτε. Σχεδόν κάθε δυο μερες συναντουσα ζαρκαδια. Εντυπωση μου έκανε ότι είδα ζαρκαδι κατά τις 12 το μεσημέρι δίπλα σε χωματοδρομο. Ένα μου το περασε ένα σκυλί στα δέκα μέτρα από το καρτέρι. Άλλες χρονιές δεν έβλεπα ουτε το 1/3 .

Φέτος στα περάσματα της φασσας είδα τα περισσότερα ζαρκαδια από ποτε. Σχεδόν κάθε δυο μερες συναντουσα ζαρκαδια. Εντυπωση μου έκανε ότι είδα ζαρκαδι κατά τις 12 το μεσημέρι δίπλα σε χωματοδρομο. Ένα μου το περασε ένα σκυλί στα δέκα μέτρα από το καρτέρι. Άλλες χρονιές δεν έβλεπα ουτε το 1/3 .
Εχει παρα πολλα.
Τουλαχιστον αυτα δεν πρπκαλουν ζημιές οπως τα αγριογούρουνα

Εχει παρα πολλα.
Τουλαχιστον αυτα δεν πρπκαλουν ζημιές οπως τα αγριογούρουνα
Αυτη την εντυπωση ειχα και 'γω, διαβασε το ποστ 38 του Nick

Δεν ξέρω για την γνώμη των άλλων, θα σου πω την δικιά μου οπτική. Το ζαρκάδι σε όλη την Ευρώπη κυνηγιέται κανονικά και με πάρα πολύ αυστηρή νομοθεσία. Ο πληθυσμός του τα τελευταία χρόνια ολοένα και ακμάζει με αρκετές περιοχές να έχουν κοπάδια των 6 -7 ατόμων στην περιοχή μου. Τώρα,
1) Ναι μεν καλά κάνει και αυξάνεται ο πληθυσμός τους αλλά ως γεωργός μου έχουν ξεράνει πολλά δέντρα. Είτε επειδή τρώνε τα φύλλα τους είτε επειδή τα αρσενικά τα γδέρουν ολόκληρα με τα κέρατα τους. Και πολλοί άλλοι γνωστοί μου έχουν το ίδιο πρόβλημα. Θα μου πεις βάζεις κορδέλες και κανόνι για να φοβούνται αλλά και αυτό δεν είναι μακροπρόθεσμη λύση.
......................

Back