Περιποίηση σκύλου-GroomingΕπειδή όλα τα σκυλιά μακριού-μεσαίου-κοντού τριχώματος αφήνουν τρίχες,αλλά και για λόγους πρόληψης από ατυχήματα που έχουν σχέση με το τρίχωμά τους(άγανα-τριβέλια κλπ),καλό είναι να φροντίζουμε περιοδικά τους κυνηγετικούς μας συντρόφους.
Την λύση που βρήκα,μετά από προτροπή φίλου και συναδέλφου μου,ο οποίος είναι κυνηγός, είναι μια ειδική "χτένα-βούρτσα" η οποία κάνει αυτό που λέει και το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό.
Χτενίζοντας τον σκύλο,αφαιρούνται οι νεκρές τρίχες και όχι μόνο και ταυτόχρονα ξεμπερδεύει και το τρίχωμα.
Έχει δοκιμαστεί σε σεττερ,καβαλιέρ καί άλλα σκυλιά μεσαίου τριχώματος και όλοι είναι υπερικανοποιημένοι. Υπάρχουν οι Ισπανικές της ARTERO την οποία πήρα και εγώ και οι Γερμανικές της MARS, οι οποίες είναι πολύ πιο ακριβές και σε πιο μεγάλη πικοιλία.
Αυτή πήρα εγώ:

Τιμή 15€
 
Last edited:
Διαμαντή, αυτό είναι το COAT KING της MARS. υπάρχει και με ξύλινη λαβή όπως της ARTERO. Επειδή δουλεύω τα Coat King περίπου 20 χρόνια θα ήθελα να σου πω πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ΧΤΕΝΑ. Πρώτα πρέπει να χτενίζεται ο μακρύτριχος σκύλος με μεταλλική χτένα μέχρι το βάθος (φωτο1)και μετά με βούρτσα τύπου Slicker (φωτό2). Αφού ξεκομπιαστεί και "στρώσει" το τρίχωμα, τότε χρησιμοποιούμε το εργαλείο αυτό που αντικαθιστά το μάδημα των νεκρών τριχών με τα δάκτυλα (Striping). To δουλεύουμε πάντα προς τη φορά των τριχών, ΜΟΝΟ τότε αφαιρεί το νεκρό τρίχωμα και τον υπομανδύα (εσωτερικό μαλλί) ΧΩΡΙΣ να κόβει το τρίχωμα οπότε και θα το καταστρέφει. Τα εργαλεία αυτά υποκαθιστούν (μερικώς) τα παλιά striping knife (φωτό3) που κόβουν την τρίχα σε φυλές που ενδείκνυνται.
Καλό θα είναι πριν την αγορά Coat King να συμβουλεύεστε τον πίνακα της MARS για τον αριθμό και την πυκνότητα των λεπίδων ανάλογα με τη φυλή.
φωτό1:


φωτό2:


φωτό3:
 
Σωστά κ.Γιάννη. Το COAT KING κάνει πολύ καλή δουλειά,εγώ παρατήρησα ότι μαζί με τις νεκρές τρίχες,παίρνει και τις ζωντανές τρίχες,πρέπει να ψιλοκουρεύει και λίγο.Όσες φορές και να περάσω το σκύλο,παρατηρώ ότι πάντα βγάζει τρίχα και όχι την εύκολη(νεκρή),αλλά τραβώντας με τη φορά του μαλλιού του,βγαίνει και καλή τρίχα,το νοιώθω από την αντίσταση του εργαλείου.
Τώρα τα COAT KING της MARS με ξύλινη λαβή,είναι πιιο ακριβά από την πλαστική ,αλλά έχει πιο πολύ ποικιλία και είναι για πιο επαγγελματική χρήση.
 
Έτσι συμβαίνει τις πρώτες φορές, όταν θα αποκτήσεις κάποια άνεση με το εργαλείο και τη φορά της καλοχτενισμένης τρίχας θα δεις πως δεν κόβει, ή τουλάχιστον δεν κόβει πολλές. Μόνο το μάδημα με το χέρι κάνει απόλυτα σωστή δουλειά, αλλά αφορά άλλης κατηγορίας σκύλους (για εκθέσεις). Σαν καινούργιο είναι πολύ κοφτερό, όσο σπάει η ακμή του τροχίσματος, τόσο "μαλακώνει" το εργαλείο οπότε θα γλιστρά ευκολότερα χωρίς να κόβει υγιείς τρίχες, Τα πρώτα στριπαρίσματα τα κάνω σε μέρη που δεν ενοχλούν,π.χ. στην κοιλιά.
Τις πρώτες φορές που θα το χρησιμοποιείς θα θέλει πολλά περάσματα για να βγει το εσωτερικό τρίχωμα. Μετά, αν το χρησιμοποιείς κάθε μήνα (όχι νωρίτερα) θα δεις πως με τα μισά περάσματα θα βγαίνουν οι λεπίδες καθαρές.
Ότι υπάρχει σε ξύλινη, υπάρχει και σε πλαστική λαβή. Προφανώς δεν τα εισάγουν όλα. Δες και αυτό το site και ζήτα τηλεφωνικά τιμές: http://animagroom.gr/
 
Όνομα
βουνισιος
καλησπερα μια καλη χτενα για μακρυτριχα ,
ηδα κατι τυπου furminator κανουν δουλεια
η θα πληροσο τσαμπα
συναδελφοι.think.
 
Top