Παρουσίαση Φυσιγγίων

• Thread starter Thread starter robust 222
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Όπως το σκέφτομαι με έναν mini καλυκοκοφτη κάνεις αυτό που θέλεις με ακρίβεια.
Με ρουτερακι είναι ταλαιπωρία και αμφίβολο ως προς την ακρίβεια εκτός και το έχεις τοποθετημένο σε βάση,έτσι που να κατεβαίνει και να σταματάει ακριβώς στο ύψος που θέλεις.
Αυτό το τελευταίο σκέφτομαι Γιάννη. Μία μικρή ξύλινη βάση με τρύπα στην μέση και ύψος όσο χρειάζεται για να κατεβαίνει το ντρέμελ όσο πρέπει.

Αυτό το τελευταίο σκέφτομαι Γιάννη. Μία μικρή ξύλινη βάση με τρύπα στην μέση και ύψος όσο χρειάζεται για να κατεβαίνει το ντρέμελ όσο πρέπει.
Για κάνε ένα μέτρημα! :)

Σχετικά με την παραπάνω συζήτηση για το συγκεντρωτήρα αποσπώμενου πάτου, έψαξα χθες στα φυσίγγια που έχω σφαγμένα να βρω κάποιο με αυτό το βύσμα (για να μη χαλάσω κι άλλο φυσίγγι). Βρήκα ένα παλιό Maionchi Percorso di Caccia 36 gr. No 4.
1748331657531.jpg
Παράλληλα βρήκα κι ένα φυσίγγι NS-20 Skeet, που δεν ξέρω πώς μου είχε ξεμείνει πάνω από 20-25 χρόνια (από τότε που παίζαμε μόνο skeet στο σκοπευτήριο !!) Ήταν αυτό που αντικατέστησε το κλασικό Maionchi AZ-20 Skeet.
IMG_20250526_222423.jpg
Το έσφαξα λοιπόν, για να ξαναθυμηθώ τη συνταγή του, και για να δούμε και το βύσμα (για επιβεβαίωση ότι είναι "ένα για όλα" - για όλες τις γομώσεις, όπως είχα γράψει παραπάνω).
Ας δούμε πρώτα αυτό το φυσίγγι, και μετά τη σύγκριση των βυσμάτων των δυο φυσιγγίων, 24 και 36 γρ.
1748331732124.jpg1748331825172.jpg

Εδώ τα δύο βύσματα πλάι πλάι. Με τα ταπάκια μέσα.
View attachment 97515View attachment 97516
Και το βάθος τους μέχρι το αμορτισέρ, χωρίς το ταπάκι.
Skeet (24gr) vs Percorso (36gr) - 1 cm διαφορά.
View attachment 97517View attachment 97518
Στέλιο, τελικά το σωληνάκι - αμορτισέρ είναι το ίδιο και στα δύο φυσίγγια, με την διαφορά ότι στα 36 γρ είναι πιο πατημένο ή είναι κομμένο πιο κοντό στο ύψος του?

Ηταν πρωτοπορα βιομηχανικη πατεντα της Maionchi και ο σκοπος ηταν η περαιτερω απλοποιηση της βιομηχανικης διαδικασιας παραγωγης φυσιγγιων. Το εμβολο που σπρωχνει το συγκεντρωτηρα στον καλυκα ειχε τετοια κεφαλη που ταυτοχρονα εστριβε προς τα κατω τα χειλη απο το εσωτερικο ποτηρακι, στο ρυθμισμενο επιθυμητο καθε φορα υψος. Ετσι οι συγκεντρωτηρες που φταναν στο εργοστασιο και μπαιναν στις μηχανες ηταν ολοι ιδιοι, τεραστια οικονομια χρηματων και διαδικασιας.
Υπαρχουν βιντεο σημερινα , αλλα δεν μπορεσα να διακρινω ποτε αν και πως ειναι διαμορφωμενο το εμβολο , και σε καποια φαινεται να ειναι διαμορφωμενοι οι συγκεντρωτηρες απο πριν. Υποψιαζομαι οτι η διαδιακσια δεν εδινε ομοιοτητα στα φυσιγγια που απαιτουσε η NSI πλεον και την αλλαξανε. Ο αρχικος σκοπος τετοιων συγκεντρωτηρων ηταν αυτος και οχι η συγκεντρωση και η αναρτηση που μας ενθουσιαζει

Ισως επιβεβαιωνει αυτα που λεω το οτι το percorso της Maionchi ηταν εξαιρετικο αλλα δεν ειχε σταθεροτητα (εμενα καποια μου φαινονταν πιο δυνατα ) , πραγμα που η NSI διορθωσε και εφτιαξε ενα απο τα κορυφαια φυσιγγια που ξεραμε

Στέλιο, τελικά το σωληνάκι - αμορτισέρ είναι το ίδιο και στα δύο φυσίγγια, με την διαφορά ότι στα 36 γρ είναι πιο πατημένο ή είναι κομμένο πιο κοντό στο ύψος του?
Πιο πολύ πατημένο, "πιο βαθιά ρελιασμένο" ας πούμε. Αλλιώς ποιος ο λόγος να είναι "ρελιασμένο", και όχι απλώς κομμένο ???

Το ίδιο σε ολλα πρέπει να είναι ...απλά στα πολλά γραμμάρια παίζεται περισσότερο

Ξόδεψα ατελείωτες ώρες (σφάξιμο Χ 4-5 , δοκιμές πολλές κλπ) θέλωντας να πετύχω
ίδιο ή σχεδόν ίδιο ένα φοβερό φυσίγγι .Το percorso caccia NSI 36gr n.5
Λοιπόν όπως το ξανάγραψα η λύση είναι LB6 (34 mm +diana cal 20 12mm )
T4 688 TECNA 1.95 X36.5 n.5 6* 57.5
Ανάλογα με πάχος πλαστικού κάλυκα προσαρμόζεις τελικό κλείσιμο .
Γιά όσους φίλους έχουν tecna καί θα ήθελαν να το δοκιμάσουν

Λάμπη, στον lb6 χαράζεις καθόλου πτερύγια ή όχι?

Έχω tecna του 11 το 1,95*36 και 688 νομίζω ότι είναι πολύ υπερβολικό..να φανταστείς στο 1,90*36 με cx2000 και gt .το έριχνα με -4 και ολικό παγετό....για τα καινούργια Λοτ της tecna δεν ξέρω μπορεί να θέλουν το 688 και να κανό λάθος

Έχω tecna του 11 το 1,95*36 και 688 νομίζω ότι είναι πολύ υπερβολικό..να φανταστείς στο 1,90*36 με cx2000 και gt .το έριχνα με -4 και ολικό παγετό....για τα καινούργια Λοτ της tecna δεν ξέρω μπορεί να θέλουν το 688 και να κανό λάθος
Ναί στα πολύ παλιά lot 1.90 με μαύρο .
Σ'όλη την σειρά με τα νέα lot tecna μπαίνει 688 .

Back