Η Λεβεντογέννα Πέρδικα που για να την ανταμώσεις πρέπει να σπάσεις τα πόδια σου..
Έχει ξαναβγαλει φίλε Τάσο αν δεν κάνω λάθος η no2 με τον Φουτρη και τον Σπινοκια και μετά μια άλλη γυρισμένη στην Αιγινα για νησιωτικη και σε ένα άλλο μέρος δεν θυμάμαι για ορεινή. Μου είχε κάνει εντύπωση στο κυνήγι ορεινής ήτανε ένας τύπος με super poze και έριχνε τα golden wing τα χαρτινα,σε κάθε βολή έβγαζε το φυσιγγι και το έβαζε στη μύτη του και αναφωνουσε ποπο μυρωδιά τα χαρτιναΧμ...αυτό που λες έχεις δίκιο δεν το είχα σκεφτεί.πολυ ωραία ταινία ήταν κ η πρώτη του για πέρδικα το νο4..
Ποδαρωνουν και πολύ μάλιστα φίλε Τάσο και εσύ που κυνηγας και χωρίς σκυλί δεν της βλέπεις μπορεί να ναι 20 με 30 μέτρα από σενα ,και μόλις περάσεις και αφήσεις μια απόσταση ασφαλείας θα ξεμουλωσουν και θα φύγουν ποδαρατα. Το φτερό το χρησιμοποιούν μόνο αν πέσεις πάνω στο κοπαδι,και τις αιφνιδιασεις,στην κατηφόρα θα ανοίξει τα φτερά και με το βάρος της πάει βολιδα.Κατά καιρούς συναντάω στους δρόμους περδικα με τα περδικοπουλα..Υπέροχο θέαμα!!Έχετε σκεφτεί ότι αν η περδικα αντί να πέταγε ποδαρωνε τότε θα είχαν γλιτώσει από τα τουφεκιά μας..ο παππούς μου χαρακτηριστικά έλεγε η περδικα "τσακώνει"το λαγό..
Έτσι είναι φίλε μου, η λεβεντόκορμη πέρδικα είναι η προσωποποίηση της ορεινής αλύτρωτης στους αιώνες Ελλάδας, έχει τα ίδια λημέρια με τον Κατσαντώνη και τη υπόλοιπη κλεφτουριά, τους αντάρτες που δημιούργησαν, μαζί με τους παρτιζάνους του Τίτο, κράτος μέσα στο κράτος της τότε Ναζιστικής Γερμανίας και του κάθε Έλληνα που ήθελε να αναπνεύσει ελεύθερο αέρα, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν μπορούσε.Έχει κάτι το ιδιαίτερο και μου αρέσει να ψάχνω την περδικα χωρίς σκυλί..Δεν με νοιάζει αν θα μου ξεπεταχτουν μακριά,αν δεν θα τις πάρω χαμπάρι ειναι μαγεία να τις βρίσκεις ο ίδιος έστω και τυχαία..Ξέρω τα λημέρια τους αλλα δεν ξέρω που ακριβώς θα ειναι κ αυτό με εξιταρει..ΥΓ όσο μπορώ δεν ρίχνω μακριά λόγω έλλειψης σκύλου..Ποδαρωνε αμέσως μόλις πέσει στην γη και την εχασες..Όμως ειναι θήραμα που θα χαθεί ακόμα κ με την βοήθεια σκύλου..Χανοντε αρκετές "παρμενες"που στουκαρουν σε γκρεμό και ψοφανε πιο κάτω κ μάλιστα χωρίς να τις δει ο κυνηγός..
Το σκαι στο κεφάλι προκαλεί αυτή την ανοδική πορεία των πουλιών.είχε ένα σκάγι κοιλιά και ένα κεφάλι..