Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερα το πρωι ειδα το dvd του Χριστογιαννη "κυνηγι περδικας ν4" και μπορω να πω οτι εκτος οτι μου εφτιαξε τη μερα ηταν για μενα μια εξαιρετικη δουλεια κ απο τις ταινιες που αξιζουν κ τα χρηματα τους μεχρι το τελευταιο ευρω αλλα και να τις εχει ο κυνηγος στην ταινιοθηκη του... Μπραβο πολυ καλη!!!

την συγκεκριμένη δεν την έχω δει.παρα μόνο το τρειλερ.ειχα από το νούμερο 1 μέχρι κ το 12 όλες τις ταινίες του χριστογιαννη σε βιντεοκασέτες.απιστευτο έργο πραγματικά.ειμαι σίγουρος ότι αν κυκλοφορούσαν στο εξωτερικο μεταγλωττισμένες θα έκαναν καλές πωλήσεις.ολες η ταινίες του ειναι εξαιρετικές από όλες τις απόψεις.μια ερώτηση Άρι γιατί έχω πάθος με τα φυσιγγια.μηπως έδειξε με τι φυσιγγια έριχναν;

Percoso caccia και Nsi Couturnice Τασο, τουλαχιτσον αυτα διαφημιζαν, δεν μπορει να ξερει κανεις αν οντως κυνηγανε με αυτα... Γενικα ολες οι ταινιες του Χριστογιαννη ειναι πολυ καλες αλλα η συγκεκριμενη ηταν απο τις καλυτερες...

Χμ...αυτό που λες έχεις δίκιο δεν το είχα σκεφτεί.πολυ ωραία ταινία ήταν κ η πρώτη του για πέρδικα το νο4..
Έχει ξαναβγαλει φίλε Τάσο αν δεν κάνω λάθος η no2 με τον Φουτρη και τον Σπινοκια και μετά μια άλλη γυρισμένη στην Αιγινα για νησιωτικη και σε ένα άλλο μέρος δεν θυμάμαι για ορεινή. Μου είχε κάνει εντύπωση στο κυνήγι ορεινής ήτανε ένας τύπος με super poze και έριχνε τα golden wing τα χαρτινα,σε κάθε βολή έβγαζε το φυσιγγι και το έβαζε στη μύτη του και αναφωνουσε ποπο μυρωδιά τα χαρτινα .big smile.

Έκανα λάθος το τσεκαρησα πριν λίγο η ταινία του φουτρη-Σπινοκια ήταν η ν3 και ήταν η πρώτη του ταινία για περδικα(1993)(το ν4 που νόμιζα ήταν αγριοχοιρος)..Άλλη ταινία του Χριστογιαννη με περδικα δεν έχω δει..Θα δω όμως σίγουρα αυτη που είδε και ο Αρις..Τρομερή φαίνετε..:) ΥΓ Μια άλλη ωραία ταινία ήταν Η αρχόντισσα του βουνού και του βράχου του Νίκου Παλλα..Αν την βρεις δες την..;)

Όντως μπορεί ο Χριστογιάννης να διαφιμήζει, όχι μόνο φυσίγγια, αλλά και κυνηγετικά προϊοντα στις ταινίες του, αλλα η ατμόσφαιρα που αποπνέουν είναι ότι πιο κοντά στην ''κυνηγετική'' μου αισθητική επίσης είμαι πολύ κοντά και με τη ''φιλοσοφία'' των απόψεις του, που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα εν γέννει.

Ο Χριστογιαννης δούλευε πρώτα για τη δημόσια τηλεόραση με θέμα τα ντοκιμαντέρ το κατέχει καλά το επάγγελμα. Μαρεσουν πολύ η ταινίες του,δεν είναι σαν τους άλλους μονο στιγμιότυπα από σκοτωματα και τουφεκιδι. Ποιανού δεν έχει σηκωθεί η τρίχα βλέποντας ένα κυνήγι λαγου με πρωταγωνιστή έναν παππού να πίνει το καφεδάκι του και μετά να παίρνει το πλαγιοκανο και δύο φυσιγγια στην τσεπη,τον Ελληνικό ιχνηλατη από την αυλή και να ξεκινάει για κυνήγι.

Νέο βελοξ ν5..και μου άρεσε που τα κοπανησε τα φυσίγγια στο τραπέζι κιολας.sarcastic..sarcastic. Σταματάω γιατι αν συνεχίσω να βγενω.off topic. θα με διαγράψουν..Και που να πάω να πω τον πόνο μου μετά...very funny.

Κατά καιρούς συναντάω στους δρόμους περδικα με τα περδικοπουλα..Υπέροχο θέαμα!!Έχετε σκεφτεί ότι αν η περδικα αντί να πέταγε ποδαρωνε τότε θα είχαν γλιτώσει από τα τουφεκιά μας..ο παππούς μου χαρακτηριστικά έλεγε η περδικα "τσακώνει"το λαγό..

Κατά καιρούς συναντάω στους δρόμους περδικα με τα περδικοπουλα..Υπέροχο θέαμα!!Έχετε σκεφτεί ότι αν η περδικα αντί να πέταγε ποδαρωνε τότε θα είχαν γλιτώσει από τα τουφεκιά μας..ο παππούς μου χαρακτηριστικά έλεγε η περδικα "τσακώνει"το λαγό..
Ποδαρωνουν και πολύ μάλιστα φίλε Τάσο και εσύ που κυνηγας και χωρίς σκυλί δεν της βλέπεις μπορεί να ναι 20 με 30 μέτρα από σενα ,και μόλις περάσεις και αφήσεις μια απόσταση ασφαλείας θα ξεμουλωσουν και θα φύγουν ποδαρατα. Το φτερό το χρησιμοποιούν μόνο αν πέσεις πάνω στο κοπαδι,και τις αιφνιδιασεις,στην κατηφόρα θα ανοίξει τα φτερά και με το βάρος της πάει βολιδα.

Φίλε Κωνσταντίνε μου έχει τύχει δυο-τρεις φορές να ακούσω το θόρυβο τους μέσα σε θάμνους..πχ Σχοινους,πουρνάρια και αντιδρώ κατάλληλα..Δεν σου κρύβω ότι στο ξεκίνημα μου πήρα και τρία πουλια συνολικά στα καθιστα(κατά καιρούς)Ντρέπομαι για αυτό όμως τότε ήμουν πάνω στην τρέλα μου(να το πω έτσι).όμως το λέω είμαι ειλικρινής.Το ξέρω δεν με τιμάει..όμως πιτσιρικάς..

Έχει κάτι το ιδιαίτερο και μου αρέσει να ψάχνω την περδικα χωρίς σκυλί..Δεν με νοιάζει αν θα μου ξεπεταχτουν μακριά,αν δεν θα τις πάρω χαμπάρι ειναι μαγεία να τις βρίσκεις ο ίδιος έστω και τυχαία..Ξέρω τα λημέρια τους αλλα δεν ξέρω που ακριβώς θα ειναι κ αυτό με εξιταρει..ΥΓ όσο μπορώ δεν ρίχνω μακριά λόγω έλλειψης σκύλου..Ποδαρωνε αμέσως μόλις πέσει στην γη και την εχασες..Όμως ειναι θήραμα που θα χαθεί ακόμα κ με την βοήθεια σκύλου..Χανοντε αρκετές "παρμενες"που στουκαρουν σε γκρεμό και ψοφανε πιο κάτω κ μάλιστα χωρίς να τις δει ο κυνηγός..

Last edited:
Θυμαμε κάτι θεαματικό έριξα κάποτε σε έναν κωτσο και τον βλέπω να κρεμάει ποδαρι..πρέπει να πέταξε γύρω στα 60μ.ακομα και ξαφνικα σηκώνετε και πετάει ευθεία πάνω σε αρκετό ύψος και πέφτει σαν στουπί κάτω..(Να σκεφτείς ακουστηκε το σκάσιμο που έκανε λες και έπεσε πέτρα μεγάλη)Πηγαίνω και είχε ένα σκάγι κοιλιά και ένα κεφάλι..

Έχει κάτι το ιδιαίτερο και μου αρέσει να ψάχνω την περδικα χωρίς σκυλί..Δεν με νοιάζει αν θα μου ξεπεταχτουν μακριά,αν δεν θα τις πάρω χαμπάρι ειναι μαγεία να τις βρίσκεις ο ίδιος έστω και τυχαία..Ξέρω τα λημέρια τους αλλα δεν ξέρω που ακριβώς θα ειναι κ αυτό με εξιταρει..ΥΓ όσο μπορώ δεν ρίχνω μακριά λόγω έλλειψης σκύλου..Ποδαρωνε αμέσως μόλις πέσει στην γη και την εχασες..Όμως ειναι θήραμα που θα χαθεί ακόμα κ με την βοήθεια σκύλου..Χανοντε αρκετές "παρμενες"που στουκαρουν σε γκρεμό και ψοφανε πιο κάτω κ μάλιστα χωρίς να τις δει ο κυνηγός..
Έτσι είναι φίλε μου, η λεβεντόκορμη πέρδικα είναι η προσωποποίηση της ορεινής αλύτρωτης στους αιώνες Ελλάδας, έχει τα ίδια λημέρια με τον Κατσαντώνη και τη υπόλοιπη κλεφτουριά, τους αντάρτες που δημιούργησαν, μαζί με τους παρτιζάνους του Τίτο, κράτος μέσα στο κράτος της τότε Ναζιστικής Γερμανίας και του κάθε Έλληνα που ήθελε να αναπνεύσει ελεύθερο αέρα, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν μπορούσε.
Είναι χρέος και καθήκον μας, πλέον, να διαφυλάξουμε, μεσω του ορθολογικού κυνηγιού, αύτο το θησαυρό που λέγεται πέρδικα και δεν εννοώ μόνο την έναρξη την 1η Οκτώβρη και το όριο των 2 πουλιών άνα έξοδο (σωστά μέτρα κατα την απόψη μου) αλλά να φροντίζουμε ως κυνηγοί, να ντουφεκάμε στον ''τίρο'' του ντουφεκιού μας τα πουλιά, να μην τα κυνηγάμε, ένα τσούρμο κυνηγοί με ένα κοπάδι σκυλιά με τη μέθοδο της παγάνας (που έχω δει να συμβαίνει πολλές φορές ειδικά στην έναρξη), να μήν ντουφεκάμε με 40γρ. διασποράς (ναι συμβαίνει και αυτό) κατα ριπάς μέσα στο κοπάδι...μπάς και πέσει κανένα... με αποτέλεσμα να τραυματίζουμε τα διπλάσια από αυτά που παίρνουμε. Στο κοπάδι, φίλοι μου, ντουφεκίστε, όσο μπορείτε, τα ακριανά πουλιά.
Το κυνήγι της πέρδικας, φίλοι μου, δεν είναι για επίδειξη. Σαν παραδοσιακό κυνήγι της Ελλάδος της αξίζει, κατα τη γνώμη μου, να κυνηγιέται παραδοσιακά, δικανάκι, ένα με δύο σκυλιά, φυσίγγια κανονικά 32-34 γρ. σκάγια Νο 6&7, ντουφεκιές στον ''τίρο'', τήρηση του ορίου και των ημερών κυνηγιού της είναι μερικά που οφείλουμε να κάνουμε γ' αυτό το πουλί.
Θα μπορούσαμε επίσης να γεμίσουμε την Ελλάδα με εκτροφεία ορεινής... και όχι με ορτυκιών (που είναι μάλιστα και άλλου είδους από τα άγρια, με απότέλεσμα να μολύνεται γενετικά και ο άγριος πλυθησμός) και υβριδικών φασιανών (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν προχωρήσαμε στην εκτροφή του γνήσιου κολχικού φασιανού του Νέστου, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πλυθησμούς της Ευρώπης)...καθώς και σε έργα βελτίωσης του βιοτοπού της με ποτίστρες, σπορές ορεινών χωραφιών που τόσο πολύ τα έχει ανάγκη μετά την εγκατάλειψη της ορεινής Ελλάδας από τους κατοίκους της, και άλλα που θα μπορούσαν να κάνουν τα βουνά μας το βασίλειο της ορεινής. Εξάλλου το μέτρο της απαγόρευσης μιας περιοχής το έχουμε δεί διαχρονικά οτι δεν αποδίδει, προβλήματα δημιουργεί όπως υπερβολική πίεση των πλυθυσμών των όμορων περιοχών και το κυριότερο, τα καταφύγια και οι απαγορευμένες περιοχές, μετατρέπονται στο βασίλειο του λαθροκυνηγού και όχι της πέρδικας.
Πιστεύω δεν είναι δύσκολο, το επιστημονικό προσωπικό υπάρχει στις Κυν. οργανώσεις, όραμα χρειάζεται, οργάνωση και ενδιαφέρον απο εμάς τους κυνηγούς.
Πάλι πολλά έγραψα, αλλά ρε παιδιά, ξεκινάω να γράψω μια πρόταση και μου έρχονται η μία σκέψη μετά την άλλη στο μυαλό:)

Ποτέ τυφλές βολές σε κοπάδι πέρδικας.Παντα διαλέγουμε ένα πουλι,έχω την ψυχραιμία να το κάνω..Πιστεύω ο θόρυβος του κοπαδιού ξαφνιάζει τον κυνηγό και για αυτό αντιδρά έτσι..με μπηχτες στο κοπάδι..Μέγα λάθος..Λέω σε ένα φιλο μου κυνηγά με σκύλο μην ξαφνιαζεσε εξάλλου το σκυλί σου δείχνει που ειναι το κοπάδι όταν φερμαρει..ψυχραιμία θέλει..Τι να πω και εγώ που την κυνηγώ χωρίς σκυλο..Συνέχεια έχω το νου μου..Ότι θα ακούσω το γνωστό θόρυβο..Αν αφερεθω και πεταχτούν καμοια φορά με ξαφνιαζουν..

Status
Not open for further replies.
Back