Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ο Σύλλογος και η Συνομοσπονδία, θα πρέπει να αντιδρούν, πριν μπούν οι ανεμογεννήτριες .
Το έχω ξαναγράψει στο σχετικό νήμα.
Φαντάζεστε μια μεγάλη συγκέντρωση Κυνηγών, κατά της καταστροφής των βουνών,από τις ΒΑΠΕ τί αντίκτυπο θα είχε;
Και κυρίως στους αντί.
Αλλά μας ενδιαφέρει περισσότερο,αν κόψουν κάνα "σπουργίτι"από τη ρυθμιστική και να μην δυσαρεστήσουμε το κόμμα...
Εχεις δικιο Δημητρη. Με δυνατους συλλογους και με μια ακομη πιο δυνατη συνομοσπονδια και μερικες μυνησεις θα κοβοντουσαν μερικοι κωλοι ΜΚΟ και θα εδειχνες οτι διοικησε και οτι υπαρχεις. Αλλα δεν νομιζω οπως λεει κι ο Νικος οτι θα καταφερναμε κατι με το θεμα των ανεμογεννητριων. Ειναι πολλα τα λεφτα Δημητρη και ακομα πιο ''εξυπνοι'' αυτοι που επινοουν τετοια σχεδια.

Εχεις δικιο Νικολα και δεν αμφιβαλλω οτι εχει μεριδιο ευθυνης η διανυξη δρομων για τη μιωση της περδικας. Δεν πιστευω ομως οτι ειναι αυτη η λυση. Η μονη λυση ειναι η φυλαξη και ο ελεγχος των βουνων, η τηρηση των νομων και η αλλαγη κυνηγετικης και μη παιδειας. Οπως καταλαβαινεις τιποτα απο τα τεσσερα δεν μπορει να εφαρμοστει στην Ελλαδα.
Εδω στην Αττικη σε καποια βουνα που απαγορευτηκε το κυνηγι οι παρανομιες πανε συννεφο. Απο κυνηγι, κοψιμο δεντρων μεχρι πολυ πιο παρανομα πραγματα.
Στην Αττική τα βουνά που απαγορεύτηκαν έγινε για να τα κυνηγάνε οι προύχοντες πιο άνετα! Δυστυχώς όλοι το γνωρίζουν!

Στο λόφο πανω απο το Γαλάτσι εχει τσουκαρ
Μέχρι πριν ένα χρόνο επειδή ανέβαινα συχνά και με τη φωτογραφική μηχανή τις παρακολουθούσα και είχα τραβήξει αρκετές φωτογραφίες . Ηξερα ότι εκείνο το κομμάτι έχει γύρω στα 30 πουλιά.
Φέτος λοιπόν σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσα να εντοπίσω παραπάνω από 8 πουλιά. Μέσα από συζητήσεις με διάφορους εκεί στο βουνό έμαθα ότι εντοπίστηκε κάποιος όποιος έβαζε θηλίες και αγκίστρια.
Η ξετσιπωσιά του ανθρώπου δεν έχει όρια. Δεν υπάρχει σεβασμός σε τίποτα πια.
Τα ίδια χάλια και η Πετρούπολη και το Καματερό!

Το 2011 που δούλευα φύλακας και ρώταγα αυτούς που της έβαζαν ΕΝΡΚΟΝ ΒΕΣΤΑΣ 1.200 1.400 το κομμάτι να είναι κομπλέ...
Ολα τα πάρκα γράφουν προγράμματα ΕΣΠΑ
Νικόλα είναι αρκετοί φορείς (ιδιοκτήτες αιολικών πάρκων) και κάποιοι έχουν πάρει δάνεια !!! το κόστος της κάθε ανεμογεννήτριας δεν το γνωρίζω αλλά νομίζω ότι τα χρήματα που λες είναι πολλά. Θα φροντίσω να μάθω λεπτομέρειες ...

Νικόλα είναι αρκετοί φορείς (ιδιοκτήτες αιολικών πάρκων) και κάποιοι έχουν πάρει δάνεια !!! το κόστος της κάθε ανεμογεννήτριας δεν το γνωρίζω αλλά νομίζω ότι τα χρήματα που λες είναι πολλά. Θα φροντίσω να μάθω λεπτομέρειες ...
Για κάτι τέρατα που βάζουν γιατί έχει και μικρότερες νομίζω ότι κάπου εκεί παίζουν τα ποσά Γιώργο

Εχεις δικιο Δημητρη. Με δυνατους συλλογους και με μια ακομη πιο δυνατη συνομοσπονδια και μερικες μυνησεις θα κοβοντουσαν μερικοι κωλοι ΜΚΟ και θα εδειχνες οτι διοικησε και οτι υπαρχεις. Αλλα δεν νομιζω οπως λεει κι ο Νικος οτι θα καταφερναμε κατι με το θεμα των ανεμογεννητριων. Ειναι πολλα τα λεφτα Δημητρη και ακομα πιο ''εξυπνοι'' αυτοι που επινοουν τετοια σχεδια.
Πίστεψε με, θα καταφέρναμε.
Χέστες είναι,οι τοπικοί βουλευτές κι οι Δήμαρχοι.
Αμαχητί πάντως,δεν πέφτεις.

Εδω κάναμε συλλαλητήρια για το Μακεδονίκο εκατομμύρια ΈΛΛΗΝΕΣ απανταχού στον κόσμο και είπαν ναι είναι θέμα εκάστοτε κυβέρνησης όλα. Για τις Ανεμογεννητριες θα ασχοληθούν.

Εννοειτε Δημητρη, ο αγωνας πρεπει να δωθει κι απο εκει και περα οτι κερδιθει καλο θα ειναι. Αυτο που ειπα παραπανω ειναι εντελως προσωπικη γνωμη και ειλικρινα ευχομαι να ειναι λανθασμενη.

Να πω δυο πράγματα,μιας και την έχω κυνηγήσει αρκετά.Ενας απ'τους λόγους που σταμάτησα ήταν η μείωση του πληθυσμού της,για τον οποίο,μερίδιο ευθύνης φέρουμε οι περισσότεροι από εμάς ,ακόμα κι αν την κυνηγήσαμε νόμιμα.Σταματησαν οι καλλιέργειες στα βουνά. Παρατηρήθηκε ότι δίπλα από μαντριά και στρουγγες,εκεί που πάντα κράταγε πουλιά,όταν αυτά εγκαταλείφθηκαν,τα πουλιά σταδιακα εξαφανίστηκαν. Τα επιβλαβή,έχουν πολλαπλασιαστεί.Μεσα σ'αυτα βάζω και το γουρούνι.Ακομα και τώρα,λαθροθηρες-αλητηριοι,περιμένουν να φύγει ο κόσμος απ'το βουνό,να τις κυνηγήσουν πλέον σε ζευγάρια.Να μην ξεχάσω τα απογευματινά καρτερια του Αυγούστου,να τουφεκιστουν καθιστά στους δρόμους προς την κουρνια.Οι δρόμοι και τα καλύτερα αυτοκίνητα ,μας πήγαν σχεδον παντού.Τα καλύτερα όπλα,τα καλύτερα πυρομαχικά,τα καλύτερα σκυλιά σε σχέση με το παρελθόν,αρματωμενα πλέον με ηλεκτρονικά βοηθήματα,ακόμα και τα παπούτσια μας επιτρέπουν τα πολύωρα κυνήγια.Ας αναλογιστούμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί,κι ας σεβαστούμε αυτό το σπουδαίο θήραμα όπως του αρμόζει. Εξάλλου,έχουμε χρέος να το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές που εύχομαι να είναι ικανοτερες στη διαχείριση απ'οτι σταθήκαμε εμείς...
Θεούλης ... 😍

Ας προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς σωστοί και να αντιδρούμε σε αυτούς που τις κυνηγούν παρανομος ή με μη ηθικό τρόπο και αν καταφέρουμε να γίνουμε άνθρωποι και παίρνουμε μόνο ένα πουλί την φορά, τότε να ασχοληθούμε και με τις ανεμογεννήτριες... υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν το κυνήγι της πέρασμα και θεωρούν εμάς που ανεβοκατεβαινουμε γκρέμια τους ηλίθιους της υπόθεσης...δε γνωρίζουν πως είναι καν το κυνήγι της!

Να πω δυο πράγματα,μιας και την έχω κυνηγήσει αρκετά.Ενας απ'τους λόγους που σταμάτησα ήταν η μείωση του πληθυσμού της,για τον οποίο,μερίδιο ευθύνης φέρουμε οι περισσότεροι από εμάς ,ακόμα κι αν την κυνηγήσαμε νόμιμα.Σταματησαν οι καλλιέργειες στα βουνά. Παρατηρήθηκε ότι δίπλα από μαντριά και στρουγγες,εκεί που πάντα κράταγε πουλιά,όταν αυτά εγκαταλείφθηκαν,τα πουλιά σταδιακα εξαφανίστηκαν. Τα επιβλαβή,έχουν πολλαπλασιαστεί.Μεσα σ'αυτα βάζω και το γουρούνι.Ακομα και τώρα,λαθροθηρες-αλητηριοι,περιμένουν να φύγει ο κόσμος απ'το βουνό,να τις κυνηγήσουν πλέον σε ζευγάρια.Να μην ξεχάσω τα απογευματινά καρτερια του Αυγούστου,να τουφεκιστουν καθιστά στους δρόμους προς την κουρνια.Οι δρόμοι και τα καλύτερα αυτοκίνητα ,μας πήγαν σχεδον παντού.Τα καλύτερα όπλα,τα καλύτερα πυρομαχικά,τα καλύτερα σκυλιά σε σχέση με το παρελθόν,αρματωμενα πλέον με ηλεκτρονικά βοηθήματα,ακόμα και τα παπούτσια μας επιτρέπουν τα πολύωρα κυνήγια.Ας αναλογιστούμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί,κι ας σεβαστούμε αυτό το σπουδαίο θήραμα όπως του αρμόζει. Εξάλλου,έχουμε χρέος να το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές που εύχομαι να είναι ικανοτερες στη διαχείριση απ'οτι σταθήκαμε εμείς...

Έχεις απόλυτο δίκιο μπράβο σου!!!!!

Ας προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς σωστοί και να αντιδρούμε σε αυτούς που τις κυνηγούν παρανομος ή με μη ηθικό τρόπο και αν καταφέρουμε να γίνουμε άνθρωποι και παίρνουμε μόνο ένα πουλί την φορά, τότε να ασχοληθούμε και με τις ανεμογεννήτριες... υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν το κυνήγι της πέρασμα και θεωρούν εμάς που ανεβοκατεβαινουμε γκρέμια τους ηλίθιους της υπόθεσης...δε γνωρίζουν πως είναι καν το κυνήγι της!
Από τα βουνά έχουν περάσει εκατομμύρια κυνηγοί εδω και χιλιάδες χρόνια...
Άλλη η ζημιά από Ανεμογεννητριες δρόμους που καταστρέφει το βουνό και αλλο των θηραμάτων... είναι θέμα σεβασμόυ τι βρήκαμε τι θα αφήσουμε.

Από τα βουνά έχουν περάσει εκατομμύρια κυνηγοί εδω και χιλιάδες χρόνια...
Άλλη η ζημιά από Ανεμογεννητριες δρόμους που καταστρέφει το βουνό και αλλο των θηραμάτων... είναι θέμα σεβασμόυ τι βρήκαμε τι θα αφήσουμε.
Χρόνια πολλά Νίκο! Και οι δύο ζημιές όμως συνδιάζονται. Προφανώς,το να γεμίζεις ανεμογεννήτριες καταστρέφεις ένα βουνό και συγχρόνως δημιουργείς δρόμους που πάει ο κάθε άσχετος σε μια καρότσα πάνω ρίχνει με πεντασφαιρη σε ότι κινείται..

Για να κάνω και μια ανασκόπηση της χρονιάς,μιας και έρχεται, το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Πετροπέρδικας.
Από τις τριαντατρείς εξόδους ,που είχε φέτος,έχω βγεί τις δεκαοχτώ και θα βγώ κι αυτό το Σαββατοκύριακο.
Όπως έχω ξαναπεί,βρήκα γεμάτα κοπάδια.Και κυνηγάω σε διαφορετικά μέρη,στην Ηπειρωτική χώρα.
Έχω καλή εικόνα, γιατί όταν πιάνω το όριο,συνεχίζω σαν να κάνω εκπαιδευτικό.
Έχει μείνει μαγιά ...
Να'μαστε καλά και του χρόνου,να την κυνηγήσουμε,και να μην βρούμε τα μέρη που αγαπάμε, ξεκοιλιασμένα.

Στα μέρη δν θ μας αφήσει να την απολαύσουμε ο καιρός τις τελευταίες της μέρες , κρατάει τόσο λίγο αυτό τ απόλυτο κυνήγι που σε αναγκάζει ν πηγαίνεις μ διαμένεις συνθήκες στο βουνό. Παρολαυτα στα μέρη μου οι ανεμογεννήτριες διευκόλυναν τους λαγαριδες, όσο για τους πέρδικαδες οποίος νομίζει ότι θα ανεβεί για μια ώρα και θ κάνει δουλειά, πλανιέται ,
Ευτυχώς στα μέρη μου η πέρδικα επιβιώνει και έχουμε πουλιά σε πολύ καλό αριθμό,
Υπάρχουν ακόμη ν κ τώρα κοπάδια απείραχτα και γεμάτα,
Γιατί θέλουν πόδια κ σκύλο να πατάει ,
Τ τελευταίο κοπάδι που κυνήγησα 5 συνεχόμενες κυνηγετικές ήταν από 17 πουλιά κατάφερα ν κρατήσω έναν κότσο,
Τα κυνήγησα μ πάθος κ μ θαυμάζω, διότι ήταν φαντάσματα, τον κοπάδι τ είδα τρεις φορές που σηκώθηκε μόνο του , εκ το τότε σαν ν έχουν συνεννοηθεί ν σπάνε. Και ν ποδαρουν όλο το τόπο, η περιοχή που κυνηγάω είναι τ Ακαρνανίκα ορη

Καλημέρα στην όμορφη παρέα των περδικάδων ,πραγματικά κύριοι με τις ωραίες αφηγήσεις και φωτογραφίες σας με "ταξιδέψατε" νοερά στο κυνήγι του λεβέντικου αυτού θηράματος . Ευελπιστώ και εγώ του χρόνου Θεού θέλοντας να την κυνηγήσω μετά από αρκετά χρόνια με το νέο μέλος της οικογένειας μου το αγγλικό σέττερ που ακούει στο όνομα Ρεξ .Υγεία σας εύχομαι παληκάρια σε εσάς και τα σκυλάκια σας να ανεβείτε και του χρόνου στις κακοτράχαλες αλλά συνάμα πανέμορφες κορυφές των Ελληνικών βουνών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την πέρδικα τα τελευταία 20 χρόνια θα έλεγα , είναι η διάνοιξη ορεινών δρόμων οι οποίοι εξυπηρετούν είτε κτηνοτρόφους είτε άλλους σκοπούς . Δρόμοι οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν τα 2000μ και σε κάποιες από αυτές μπορεί καποιος να φτάσει ακόμη και με ΙΧ με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.

Πολύ θα το ήθελα και εγώ αυτό αλλά μόνο στα όνειρα μας. Δεν είναι μόνο ΧΕΣΤΕΣ οι τοπικοί άρχοντες είμαστε ΡΑΓΙΑΔΕΣ εμείς οι Έλληνες και θα εξηγήσω παρακάτω. Κανείς κυνηγός( ακόμη και κομματόσκυλο να είναι) δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τι μας έκαναν τα δύο χρόνια της καραντίνας στο θέμα κυνήγι. Ερχόμαστε στο σήμερα και με αφορμή την διαβούλευση στο έκτρωμα Natura ( το οποίο εδώ στα Κυκλαδονήσια απαγορεύει σχεδόν την μισή έκταση των νησιών) και εμφάνισαν ως ΣΩΤΗΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ δύο τουλάχιστον κυνηγετικοί σύλλογοι ο οποίος με τα νομοσχέδια του έγινε το κόκκινο πανί για τους συνταξιούχους και ο οποίος ανήκει στην ΝΔ. Αυτό δεν το χωράει το μυαλό μου και να γιατί γράφω "ΡΑΓΙΑΔΕς"

Status
Not open for further replies.
Back