Ο εξοπλισμός του περδικοκυνηγου

Κυνηγάω πέρδικα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα..... Κιλκίς, Σέρρες, Ημαθία, Πιερία, Κοζάνη, Δράμα....στα περισσότερα μέρη αρχές Οκτωβρίου τα νερά είναι λίγα, τα φίδια ακόμη έξω...οι αλλαγές του καιρού ειδικά στα μεγάλα υψόμετρα ξαφνικές....δε ρισκάρω να φύγω από το αυτοκίνητο χωρίς άρτια εξοπλισμένο φαρμακείο, το ελάχιστο νερό για μένα και τα σκυλιά μου....

Όλα για σένα..... για το συνεταίρο σου; Το σκύλο σου εννοώ....αν τον τσιμπήσει φίδι;
Όλα είναι στο αμάξι..ότι χτυπα ξύλο μπορεί να γίνει είναι στο αμαξι.δεν γίνεται να κουβαλάω 10 κιλά πράγματα όταν περπατάμε 7-8 ώρες. Δεν είναι όλα για εμένα. Το νερό το πόσιμο δεν είναι μόνο για εμένα...άσε που σπάνια το πίνω εγώ, περισσότερο για τους σκύλους μου το κουβαλάω

Όλα είναι στο αμάξι..ότι χτυπα ξύλο μπορεί να γίνει είναι στο αμαξι.δεν γίνεται να κουβαλάω 10 κιλά πράγματα όταν περπατάμε 7-8 ώρες. Δεν είναι όλα για εμένα. Το νερό το πόσιμο δεν είναι μόνο για εμένα...άσε που σπάνια το πίνω εγώ, περισσότερο για τους σκύλους μου το κουβαλάω
Στο αυτοκίνητο δεν είναι χρηστικά..... όταν το αυτοκίνητο είναι 5 χιλιόμετρα μακριά....

Στο αυτοκίνητο δεν είναι χρηστικά..... όταν το αυτοκίνητο είναι 5 χιλιόμετρα μακριά....
Φίλε ,ότι μου έχει τύχει πάνω στο βουνό , προσπάθησα , έτρεξα,κόντεψα να πεθάνω για να σώσω είτε άνθρωπο είτε σκύλο. Χωρίς παρεξήγηση αυτή η ερώτηση <<όλα για σένα ;; >> Δεν μου άρεσε. Δεν με ξέρεις και δε θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτό. Ίσως να έχεις δίκιο να έπρεπε να τα κουβαλάω όλα αυτά μαζί μου ,αλλά δεν χρειάζεται. Ότι χρειάστηκε (σπάνιο πράγμα )ευτυχώς ήταν εκεί που έπρεπε.μην παρεξηγήσεις το μύνημα μου.συγνωμη αν κατάλαβες έναν ωχ αφελφισμο από το μύνημα μου.

Οι περισκελιδες στα γονατα βοηθανε πολυ,Τα τελευταια 2 χρονια τις χρησιμοποιω
Τα γόνατα τα σακατευει αυτό το κυνήγι.
Θα το κοιτάξω κι εγώ αυτό με τις περισκελιδες.
Εξάλλου αυτό το θέμα υπάρχει γι αυτό.
Για να βοηθήσει ο ένας τον άλλον.

Μάλλον εγώ παίρνω πολύ λίγα..νερό πόσιμο ,15 φυσέκια ,τουφέκι, δύο στριφτά τσιγάρα ένα για κάθε τέσσερις ώρες περπάτημα ,ένα σουγιά και λίγο χαρτί αν μας πιάσει πριονοκορδελα .yel. . Και όπως είπε και ένας πιο πάνω πόδια, πόδια, καμια φορά και χέρια και ξανά πόδια!
Δηλαδή περπατάς 8 ώρες στο βουνό και δεν κρατάς κολατσιό;
Πες μου ότι ξεκινάς και νηστικός.
Εγώ πάντως πριν ξεκινήσω τρώω φαγητό.
Μέχρι να φτάσω με το αμάξι θέλω μιάμιση δύο ώρες οπότε ξεκινάω έτοιμος.

Πριν ξεκινήσω να ανεβαίνω πίνω αρκετό νερό.
Όταν διψασετε είναι ήδη αργά.
Έχει έρθει η αφυδάτωση.

Στο βουνό εφαρμόζω το τσιμπα πριν πεινάσεις και πίνε πριν διψασεις.

Το ίδιο κάνουν Μαραθωνοδρόμοι και αθλητές μεγάλης διάρκειας.
Π.χ. τενις.

Το περδικοκυνηγι χρειάζεται να δανειστεί πράγματα από τέτοια αθλήματα διότι είναι το ίδιο σκληρό αν όχι και περισοτερο.

Και πιστέψτε με οι αθλητές αυτοί ξέρουν τι κάνουν.

Επίσης στο βουνό ειναι εύκολο να σπάσεις ένα πόδι, να χαθείς κτλ....Πρέπει να είσαι έτοιμος να αντέξεις.

Και πάντα έξτρα νερό από όσο χρειάζετε.

Φίλε ,ότι μου έχει τύχει πάνω στο βουνό , προσπάθησα , έτρεξα,κόντεψα να πεθάνω για να σώσω είτε άνθρωπο είτε σκύλο. Χωρίς παρεξήγηση αυτή η ερώτηση <<όλα για σένα ;; >> Δεν μου άρεσε. Δεν με ξέρεις και δε θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτό. Ίσως να έχεις δίκιο να έπρεπε να τα κουβαλάω όλα αυτά μαζί μου ,αλλά δεν χρειάζεται. Ότι χρειάστηκε (σπάνιο πράγμα )ευτυχώς ήταν εκεί που έπρεπε.μην παρεξηγήσεις το μύνημα μου.συγνωμη αν κατάλαβες έναν ωχ αφελφισμο από το μύνημα μου.
Συγνώμη αν σε ενόχλησε το μήνυμα μου ... αλλά όταν μου λες ότι τα φάρμακα για φόλα και για τσίμπημα από φίδι τα έχεις στο αυτοκίνητο 4-5 χιλιόμετρα μακριά.... τότε δε δείχνεις να σε ενδιαφέρουν και πολύ οι σκύλοι σου....δε μιλάω για άνθρωπο.... ξέρεις σε πόσο χρόνο αδειάζει το ανθρώπινο σώμα από αίμα αν χτυπηθεί η μηριαία αρτηρία.....1 με 1,5 λεπτό....αν εσύ μπορείς να κάνεις 10 χιλιόμετρα σε ένα λεπτό.... άφησε τον αιμοστατικό επίδεσμο στο αυτοκίνητο....μου κτυπησε μία σκύλα ποιντερ γουρούνι....σε 45 λεπτά ειμασταν στην πόλη....35 χιλιόμετρα από την πόλη ήμουν.... αφού σταμάτησα την αιμορραγία....η σκύλα ξεψύχησε στα χέρια μου 200 μέτρα από το κτηνιατρείο....το είπα και πιο πάνω...ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες του....

Δηλαδή περπατάς 8 ώρες στο βουνό και δεν κρατάς κολατσιό;
Πες μου ότι ξεκινάς και νηστικός.
Εγώ πάντως πριν ξεκινήσω τρώω φαγητό.
Μέχρι να φτάσω με το αμάξι θέλω μιάμιση δύο ώρες οπότε ξεκινάω έτοιμος.

Πριν ξεκινήσω να ανεβαίνω πίνω αρκετό νερό.
Όταν διψασετε είναι ήδη αργά.
Έχει έρθει η αφυδάτωση.

Στο βουνό εφαρμόζω το τσιμπα πριν πεινάσεις και πίνε πριν διψασεις.

Το ίδιο κάνουν Μαραθωνοδρόμοι και αθλητές μεγάλης διάρκειας.
Π.χ. τενις.

Το περδικοκυνηγι χρειάζεται να δανειστεί πράγματα από τέτοια αθλήματα διότι είναι το ίδιο σκληρό αν όχι και περισοτερο.

Και πιστέψτε με οι αθλητές αυτοί ξέρουν τι κάνουν.

Επίσης στο βουνό ειναι εύκολο να σπάσεις ένα πόδι, να χαθείς κτλ....Πρέπει να είσαι έτοιμος να αντέξεις.

Και πάντα έξτρα νερό από όσο χρειάζετε.
Όχι φίλε μου δεν τρώω κολατσιό. Τρώω κάτι ελαφρύ μαζί με το καφέ μου και συνήθως στηνμεσα τσέπη του γυλεκου μου έχω 5-10 καρύδια ή αμύγδαλα αν νιώσω πως θέλω να βάλω κάτι στο στόμα μου. Αν χειμωνιασει μπορεί να πάρω ένα κομματάκι σοκολάτα ή αποξηραμένο σύκο που δεν έχει ζέστη για να λιώσει. Και πάντα αφήνω κάποιο φρούτο στο αμάξι είτε πορτοκάλι είτε μπανάνα που βοηθάει στις κράμπες .

Όσο πιο εξοπλισμένος είναι κάνεις τόσο το καλύτερο.
Εφόσον φυσικά μπορεί να κουβαλήσει τον εξοπλισμό.

Κατά τ αλλά ότι παραλήψει κανεις λόγο βάρους θα του φανεί χρήσιμο εκτός αν του κάνει ανάγκη.

Δυστυχώς είναι μπρος γκρεμός και πίσω Ρέμα.

Οπότε ο καθένας τα ζυγίζει και πραττει ανάλογα.

Προσωπικά όταν ξεκινάω το κινητό μου έχει 100% μπαταρία και τα δεδομένα κλειστά.
Εκτός αν κινούμε κοντά στο δρόμο.

Συγνώμη αν σε ενόχλησε το μήνυμα μου ... αλλά όταν μου λες ότι τα φάρμακα για φόλα και για τσίμπημα από φίδι τα έχεις στο αυτοκίνητο 4-5 χιλιόμετρα μακριά.... τότε δε δείχνεις να σε ενδιαφέρουν και πολύ οι σκύλοι σου....δε μιλάω για άνθρωπο.... ξέρεις σε πόσο χρόνο αδειάζει το ανθρώπινο σώμα από αίμα αν χτυπηθεί η μηριαία αρτηρία.....1 με 1,5 λεπτό....αν εσύ μπορείς να κάνεις 10 χιλιόμετρα σε ένα λεπτό.... άφησε τον αιμοστατικό επίδεσμο στο αυτοκίνητο....μου κτυπησε μία σκύλα ποιντερ γουρούνι....σε 45 λεπτά ειμασταν στην πόλη....35 χιλιόμετρα από την πόλη ήμουν.... αφού σταμάτησα την αιμορραγία....η σκύλα ξεψύχησε στα χέρια μου 200 μέτρα από το κτηνιατρείο....το είπα και πιο πάνω...ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες του....
Φίλε ,ξαναλέω , δεν με ξέρεις και λογικά από ενδιαφέρον παρεξήγησες το μύνημα μου. Δεν έχουμε γουρούνια στο νησί μου, ότι έγινε με φίδια δόξα τω θεώ αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και δεν πηγαίνω σε μέρη που έχει φολες όπως και κοντά σε τσοπάνων μερη . λυπάμαι που έπαθες τέτοια ζημιά με την σκύλα σου και ελπίζω να μην σου ξανατυχη. Και μόνο το μέρος που κυνηγάω αν και έχει λίγες πέρδικες είναι θέμα προτεραιότητας και να αποφύγω όλα τα αποπανω. Δεν μπορείς να γράφεις σε ένα φόρουμ αν εγώ αγαπώ ,ενδιαφέρομαι και πόσο για τα σκυλιά μου ,επειδή δεν κουβαλάω όσα εσύ. Δεν σε κατηγορώ αν κουβαλάς περισσότερα αλλά πίστεψέ με παίρνω ότι χρειάζομαι εγώ και οι σκύλοι μου.

Όπου υπάρχει ανηφόρα ακολουθεί κατηφόρα
.... φαύλος κύκλος....
Ανεβηκα με το γιο μου εκπαιδευτικο στν ταυγετο 2030 υψομετρο καλα τα καταφερε ,ωραια μου λεει τωρα η επιστροφη ειναι ποιο ευκολη ,Του λεω οχι θελει προσοχη Μπα μου λεει ,Στα 100 μετρα τρωει μια τουμπα μετα παλι τα ιδια ,Μετα μου λεει μπαμπα εχεις δικιο

Ανεβηκα με το γιο μου εκπαιδευτικο στν ταυγετο 2030 υψομετρο καλα τα καταφερε ,ωραια μου λεει τωρα η επιστροφη ειναι ποιο ευκολη ,Του λεω οχι θελει προσοχη Μπα μου λεει ,Στα 100 μετρα τρωει μια τουμπα μετα παλι τα ιδια ,Μετα μου λεει μπαμπα εχεις δικιο
Η κατάβαση είναι επικίνδυνη και επίσης ένας παθιασμένος περδικοκυνηγος μπορεί να πέσει στο εξής λαθος:

Να τον συνεπάρει το κυνήγι και να περπατήσει περισοτερο από όσο μπορεί.
Με αποτέλεσμα να τα δει σκούρα στο γυρισμό.

Προσοχή.

Η κατάβαση είναι επικίνδυνη και επίσης ένας παθιασμένος περδικοκυνηγος μπορεί να πέσει στο εξής λαθος:

Να τον συνεπάρει το κυνήγι και να περπατήσει περισοτερο από όσο μπορεί.
Με αποτέλεσμα να τα δει σκούρα στο γυρισμό.

Προσοχή.
Στο βουνο αλλαζει ο καιρος μεσα σε μια ωρα Προχθες με εκλεισε η ομιχλη Θα περασει δεν θελει πανικο ,Και η τεχνολογια καλη ειναι αλλα μπορι να σε προδωσει Μου εχει σκασει η μπαταρια του κνητου στην τσεπη,Ενα GPS ενος φιλου των 1000 ευρω χαλασε ξαφνικα η οθονη

Στο βουνο αλλαζει ο καιρος μεσα σε μια ωρα Προχθες με εκλεισε η ομιχλη Θα περασει δεν θελει πανικο ,Και η τεχνολογια καλη ειναι αλλα μπορι να σε προδωσει Μου εχει σκασει η μπαταρια του κνητου στην τσεπη,Ενα GPS ενος φιλου των 1000 ευρω χαλασε ξαφνικα η οθονη
Έχω ξεκινησει ανάβαση στο βουνο πρωί βάζοντας αντηλιακό και κατέβηκα βραδιασμενα χαμένος από την ομιχλη χωρίς στεγνή κλωστή.
Είχα διανύσει μια τρελή απόσταση και κατέβηκα από μέρη που εκαναν το γόνατο μου 1 μήνα για να συνέλθει.

Να προσθέσω ότι μετά πήγαινα στο βουνό κουτσός.
Ναι κουτσενοντας και υποφεροντας σε κάθε βήμα.
Τέτοιο πάθος τέτοια χαζομάρα και τέτοιο ξερό κεφάλι.

Το θυμάμαι και υποφέρω.....
Πώς το έκανα αυτο;;;

Χαχαχα

ξέρεις σε πόσο χρόνο αδειάζει το ανθρώπινο σώμα από αίμα αν χτυπηθεί η μηριαία αρτηρία.....1 με 1,5 λεπτό....
Κραταω αυτό...
Και καλα έκανες κ το τονισες.....
Είναι τρομερό....
Και έχουν χαθεί αρκετοί άνθρωποι....

Ας το έχουμε όλοι μας υπόψιν....
Ολες οι υπαίθριες δραστηριότητες κρυβουν κ αρκετούς κινδύνους....

Έχω ξεκινησει ανάβαση στο βουνο πρωί βάζοντας αντηλιακό και κατέβηκα βραδιασμενα χαμένος από την ομιχλη χωρίς στεγνή κλωστή.
Είχα διανύσει μια τρελή απόσταση και κατέβηκα από μέρη που εκαναν το γόνατο μου 1 μήνα για να συνέλθει.

Να προσθέσω ότι μετά πήγαινα στο βουνό κουτσός.
Ναι κουτσενοντας και υποφεροντας σε κάθε βήμα.
Τέτοιο πάθος τέτοια χαζομάρα και τέτοιο ξερό κεφάλι.

Το θυμάμαι και υποφέρω.....
Πώς το έκανα αυτο;;;

Χαχαχα
Αξιζει εδω να πω κατι για να δωσει εμφαση στο τι εγινε....

Μα τω θεώ δύο τρεις φορές σκέφτηκα να πετάξω το όπλο στο βουνό για να μπορέσω να ελαφρώσω ώστε να καταφέρω να γυρίσω.

Δεν έβλεπα τίποτα από την ομίχλη...το βουνό κατέβαζε ρυάκια το νερό και εγώ δεν ήξερα που πηγαίνω.

Άκουσα μια μπουλντόζα που έσπαγε με τη σφύρα και είπα θα πάω προς τα κει.

Μετά είδα ένα λάστιχο και ακολούθησα αυτό....

Όταν πάτησα άσφαλτο έκανα το σταυρό μου.

Ακόμη θυμάμαι αυτόν το νεσκαφε που με κέρασε ο καφετζής.

Ωραιότερο καφέ δεν ήπια ποτέ.

Είχα πιάσει μια πέρδικα.
Όλα αυτά για μια πέρδικα.

Μετά πήρα τηλ και ήρθαν και με μάζεψαν να πάω να πάρω το αμάξι που ήταν κοντά στο αστεροσκοπείο και εγώ είχα κατέβει στις Άνω ασιτες.

Λέω τα μέρη για να καταλάβουν οι κρητικοί την απόσταση.
Η οποία είχε και κυνήγι και χάσιμο.
Δεν πήγα σε ευθεία.

Back