Ο εξοπλισμός του περδικοκυνηγου

Ας γράψω και εγώ τη δική μου λίστα:
1) όπλο και φυσίγγια καμία 20 , 2 μονοβολα 2 δράμια
2) νερό για μένα και τα σκυλιά ανάλογα τον τόπο....
3) φαρμακείο για μένα και τα σκυλιά
4) φακό, μαχαίρι, πολυεργαλειο,αναπτήρα, σπινθηριστη, προσάναμα,αλουμινοκουβερτα
5) αδιάβροχο και μια δεύτερη αλλαξια
6) καπέλο και γκέτα λαιμού που γίνεται και σκουφος
7) κομμένη μπάλα για μπωλ για τα σκυλιά, λουριά -οδηγους
8) αορτηρα
9) gps, κάμερα, μπαταρίες,
10) μπάρες ή παστέλια
11) μωρομαντηλα ,χαρτί τουαλέτας

Στο αυτοκίνητο πάντα υπάρχει τραπέζι,καρεκλακια, κονσέρβες, τσίπουρο, φορητή εστία υγραερίου.... αυτά με γρήγορη σκέψη

Πνευμονια.. πνευμονια... πνευμονια....
Αυστηρως ακατάλληλο τοπιο για καπνιστές..
:D :D :D ... πριν χρόνια το σκηνικό! περπάτημα γρήγορο σε 50% κίλση να βγούμε σε καμιά 500 μέτρα ψηλότερα, πριν λαλήσουν σε σωστό σημείο, στην αρχή δύσκολα και τα πνευμόνια να "καίνε" μετά από λίγο τα πνευμόνια συνέρχονται και ανοίγουν πάμε πλέον " σφαίρα" προς την κορυφογραμμή (δύο άτομα) και μόλις μετά από λίγα λεπτά φθάνουμε ... τσιγάρο!!! :rolleyes:
Το έκοψα και ησύχασα ... γιατί κάποτε μέσα στα απαραίτητα για ημερήσιο περδικοκυνήγι ήταν και ένα πακέτο τσιγάρα!!! :eek:
Και εγώ κουβαλάω τα ίδια που έγραψε ο Βασίλης εκτός από αλουμινοκουβέρτα.
Οι κάλτσες Στέλιο είναι πολύ σοβαρό θέμα και δύσκολα βρίσκονται σωστές απορροφητικές ...

Και τα λουκουμακια για το τζάκι...αν τα τυλίξεις με μεμβράνη.... μία χαρά είναι....
Αν λες αυτά τα λευκά που μυρίζουν πετρέλαιο, τυλιγμένα με μεμβράνη μετά από ένα χρόνο δεν ανάβουν καν ( δοκιμασμένο) καλύτερα τα καφέ που μοιάζουν με πεπιεσμένο χαρτόνι με παραφίνη. Αυτά δεν χαλάνε εύκολα.

Γυαλιά ηλίου και καπέλο επιβάλλονται.
Καλό αρβυλο όπως είπε πιο πάνω ο συνάδελφος αλλά και καλή κάλτσα.
Ένα καλό αρβυλο χωρίς καλή κάλτσα υποβαθμίζεται και ταλαιπωρεί.
Είναι σαν να έχεις το καλύτερο όπλο με μάπα φυσίγγια.
Συνήθως Στέλιο αγοράζω αυτές τις μάλλινες που φορούσαμε στον στρατό. Υπάρχει κάτι καλύτερο; Δεν το έχω ψάξει ποτέ

Ας γράψω και εγώ τη δική μου λίστα:
1) όπλο και φυσίγγια καμία 20 , 2 μονοβολα 2 δράμια
2) νερό για μένα και τα σκυλιά ανάλογα τον τόπο....
3) φαρμακείο για μένα και τα σκυλιά
4) φακό, μαχαίρι, πολυεργαλειο,αναπτήρα, σπινθηριστη, προσάναμα,αλουμινοκουβερτα
5) αδιάβροχο και μια δεύτερη αλλαξια
6) καπέλο και γκέτα λαιμού που γίνεται και σκουφος
7) κομμένη μπάλα για μπωλ για τα σκυλιά, λουριά -οδηγους
8) αορτηρα
9) gps, κάμερα, μπαταρίες,
10) μπάρες ή παστέλια
11) μωρομαντηλα ,χαρτί τουαλέτας

Στο αυτοκίνητο πάντα υπάρχει τραπέζι,καρεκλακια, κονσέρβες, τσίπουρο, φορητή εστία υγραερίου.... αυτά με γρήγορη σκέψη
Όλα αυτά καλά κάνεις και τα έχεις μαζί σου.
Και αν θέλουμε να είμαστε ολοσωστοι μπορούμε να συμπληρώσουμε και αλλα....
Όμως όλα αυτά ζυγίζουν και αυτό είναι πολύ αρνητικό.
Ξέρω δεν μπορούμε να κερδίσουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς να χάνουμε κάπου.
Όμως το βάρος εδώ κοστίζει.
Και κοστίζει πολύ.

Όλα αυτά καλά κάνεις και τα έχεις μαζί σου.
Και αν θέλουμε να είμαστε ολοσωστοι μπορούμε να συμπληρώσουμε και αλλα....
Όμως όλα αυτά ζυγίζουν και αυτό είναι πολύ αρνητικό.
Ξέρω δεν μπορούμε να κερδίσουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς να χάνουμε κάπου.
Όμως το βάρος εδώ κοστίζει.
Και κοστίζει πολύ.
Ο καθένας βάζει προτεραιότητες...... επιλέγει τον εξοπλισμό του ανάλογα με τον τόπο που κυνηγάει,τις ιδέες του και τις ανάγκες του.. εσύ κυνηγάς χωρίς σκύλο -ους οπότε και λιγότερο νερό, φάρμακα....το βάρος είναι δεδομένο όπως η ανηφόρα και η κατηφόρα.... για αυτό λέγεται ότι η πέρδικα είναι για λίγους κυνηγούς και για ακόμα λιγότερα σκυλιά.....τη φυρα σε εισαγωγικά την αποβάλλει το ίδιο το βουνό.... και για να μην παρεξηγηθω δεν θεωρώ τον εαυτό μου περδικοκυνηγο.... αλλά και στη μπεκάτσα κουβαλάω τα περισσότερα από αυτά που έγραψα....

Γυαλιά ηλίου και καπέλο επιβάλλονται.
Καλό αρβυλο όπως είπε πιο πάνω ο συνάδελφος αλλά και καλή κάλτσα.
Ένα καλό αρβυλο χωρίς καλή κάλτσα υποβαθμίζεται και ταλαιπωρεί.
Είναι σαν να έχεις το καλύτερο όπλο με μάπα φυσίγγια.
Αυτά εξυπακουονται.... παπούτσια και κάλτσες, τεχνικά ρούχα είναι δεδομένα....

Συνήθως Στέλιο αγοράζω αυτές τις μάλλινες που φορούσαμε στον στρατό. Υπάρχει κάτι καλύτερο; Δεν το έχω ψάξει ποτέ
Να το ψάξεις φίλε μου και θα εκπλαγείς.
Υπάρχουν κάλτσες ειδικές για διάφορες περιστάσεις.
Μπορεί να κοστίζουν φέρει πειν 15 ευρώ την ώρα που ένα αρβυλακι εργασίας κοστίζει 20ευρώ αλλά.....Όταν τις βάλεις θα λες χαλάλι....Και σίγουρα θα πάρεις και αλλες.

Η κάλτσες έχουν προδιαγραφές για προτεινόμενες χρήσεις αν επιλέξεις σωστά αυτές που χρειάζεσαι θα πάθεις πλάκα.

Ο καθένας βάζει προτεραιότητες...... επιλέγει τον εξοπλισμό του ανάλογα με τον τόπο που κυνηγάει,τις ιδέες του και τις ανάγκες του.. εσύ κυνηγάς χωρίς σκύλο -ους οπότε και λιγότερο νερό, φάρμακα....το βάρος είναι δεδομένο όπως η ανηφόρα και η κατηφόρα.... για αυτό λέγεται ότι η πέρδικα είναι για λίγους κυνηγούς και για ακόμα λιγότερα σκυλιά.....τη φυρα σε εισαγωγικά την αποβάλλει το ίδιο το βουνό.... και για να μην παρεξηγηθω δεν θεωρώ τον εαυτό μου περδικοκυνηγο.... αλλά και στη μπεκάτσα κουβαλάω τα περισσότερα από αυτά που έγραψα....
Γι αυτό είπα αρχικα ότι κάνεις καλά...το υπόλοιπο σχόλιο μου είναι για εκείνους που θα επιχειρήσουν ένα τέτοιο φορτίο χώρις να μπορούν.

Όπου υπάρχει ανηφόρα ακολουθεί κατηφόρα
.... φαύλος κύκλος....
Σωστά....Όσοι ξέρουν να περπατούν το βουνό το περπατούν πλαγια και ανεβοκατεβαίνουν σταδιακά.
Μεγαλώνοντας έτσι την απόσταση αλλά μειώνοντας την κλίση και τη δυσκολία.
Αυτό το λέω συμβουλευτικά και σαν άγραφο κανόνα.
Διότι αν δούμε τις πέρδικες εννοείται θα πάμε καρφί.

Εχω ολα οςα ειπε ο βασιλης εκτος απο τα ηλεκτρονικα τα προσαναματα και την κουβερτα
Στον τοπο μου φωτια αναβεια και με το κατουρημα
Αντιθετα στο αυτοκινητο ετσι και δεν εχεια παγωνιερα το 90 τα εκατο της περιοδου της περδικας υποφερεις
Η περδικα αν θεωρησουμε δεδομενο εναν α σωστο εξοπλισμο και το σκυλι
Θελει ολοχρονα συντηρηση
Τρως οτι θες αλλα με μετρο
Και διατηρεις το σωμα σου
Οσον χρονων ξαι να εισαι
Ειτε πας κοντα ειτε μακρια
Ειτε σε μικρες κλισεις ειτε σε μεγαλες
Θελει συντηρηση του σωματος και μετρημενο στομα
Δεν στερεισε αλλα δεν εισαι ουτε λακος οταν το ανοιγεις
Αλλιως καποια στιγμη η θα την παρατησεις αναγκαστικα η θα σε προδωσει το σωμα σου

Μάλλον εγώ παίρνω πολύ λίγα..νερό πόσιμο ,15 φυσέκια ,τουφέκι, δύο στριφτά τσιγάρα ένα για κάθε τέσσερις ώρες περπάτημα ,ένα σουγιά και λίγο χαρτί αν μας πιάσει πριονοκορδελα .yel. . Και όπως είπε και ένας πιο πάνω πόδια, πόδια, καμια φορά και χέρια και ξανά πόδια!

Μάλλον εγώ παίρνω πολύ λίγα..νερό πόσιμο ,15 φυσέκια ,τουφέκι, δύο στριφτά τσιγάρα ένα για κάθε τέσσερις ώρες περπάτημα ,ένα σουγιά και λίγο χαρτί αν μας πιάσει πριονοκορδελα .yel. . Και όπως είπε και ένας πιο πάνω πόδια, πόδια, καμια φορά και χέρια και ξανά πόδια!
Όλα για σένα..... για το συνεταίρο σου; Το σκύλο σου εννοώ....αν τον τσιμπήσει φίδι;

Back