Ο εξοπλισμός του περδικοκυνηγου

Στην αναζήτηση αυτού του υπέροχου θηράματος, ο κυνηγός πρέπει να επιλέξει τον εξοπλισμό του προσεκτικά, χωρίς να φορτώνεται με περιττό βάρος. Εδώ μπορεί να μοιραστεί ο περδικοκυνηγος, τι έχει επιλέξει με βάση την εμπειρία του να φέρει πάντα πάνω του, ώστε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας παλιοί και νέοι κυνηγοί.

Θα πω κάτι που δεν δίνουν βάση πολλοί....

Ισοτονικο ποτό.

Εγώ κρατάω μαζί μου σε πολύωρο κυνήγι και βλέπω διαφορά.
Ιδιαίτερα στην έναρξη που στην Κρήτη κάνει πολύ ζέστη.

Δεν είναι εξοπλισμός αλλά είναι σημαντικό.

Όπως επίσης είναι σημαντικό να τρως κάτι.

Το κυνήγι της πέρδικας είναι κάτι σαν μαραθώνιος.

Είναι μεγάλο λάθος να μην ανανεώνει κάνεις την ενέργεια του μέσω τροφής και να μην φροντίζει για την ενυδάτωση του.

Είναι S.O.S παιδιά!!!

Φαρμακείο για τον σκύλο και για εμάς.
Νερό και για τους δύο.
Σουγιά-Πολυεργαλείο,Σπινθιριστή,προσάναμα,σχοινί,φακός(κεφαλής) σφυρίχτρα,gps χειρός ή πυξίδα,power bank.
Ένα ζευγάρι κάλτσες,μια φανέλα, αδιάβροχο, κουβέρτα αλουμινίου.
Μπανάνα,πρόχειρο κολατσιό.
Λίγη ξηρά τροφή για το σκύλο και ένα φακελάκι μέλι για την υπογλυκαιμία του σκύλου.
Τα παραπάνω, προσαρμόζονται,αναλόγως την εποχή και τα μέρη,που κυνηγάμε.
Ίσως, κάποια,να μην χρειαστούν ποτέ.
Όμως, όταν χρειαστούν,μπορεί να σώσουν ζωές σκύλων και ανθρώπων.
Υ.Γ. Τις επιγονατίδες τις θεωρώ απαραίτητες,στις κατηφόρες.
Τα φυσίγγια και τα σχετικά, είναι αυτονόητα.

Θα πω κάτι που δεν δίνουν βάση πολλοί....

Ισοτονικο ποτό.

Εγώ κρατάω μαζί μου σε πολύωρο κυνήγι και βλέπω διαφορά.
Ιδιαίτερα στην έναρξη που στην Κρήτη κάνει πολύ ζέστη.

Δεν είναι εξοπλισμός αλλά είναι σημαντικό.

Όπως επίσης είναι σημαντικό να τρως κάτι.

Το κυνήγι της πέρδικας είναι κάτι σαν μαραθώνιος.

Είναι μεγάλο λάθος να μην ανανεώνει κάνεις την ενέργεια του μέσω τροφής και να μην φροντίζει για την ενυδάτωση του.

Είναι S.O.S παιδιά!!!
Ομολογώ ότι ποτέ δεν σκέφτηκα ότι χρειάζεται ισοτονικό ποτό αν και είναι πολύ λογικό φίλε Στέλιο. Προσωπικά έχω μαζί λίγες σταφίδες ή ένα παστέλι, κάποιο τρόφιμο πρέπει να το έχουμε ΠΆΝΤΑ μαζι.

Φαρμακείο για τον σκύλο και για εμάς.
Νερό και για τους δύο.
Σουγιά-Πολυεργαλείο,Σπινθιριστή,προσάναμα,σχοινί,φακός(κεφαλής) σφυρίχτρα,gps χειρός ή πυξίδα,power bank.
Ένα ζευγάρι κάλτσες,μια φανέλα, αδιάβροχο, κουβέρτα αλουμινίου.
Μπανάνα,πρόχειρο κολατσιό.
Λίγη ξηρά τροφή για το σκύλο και ένα φακελάκι μέλι για την υπογλυκαιμία του σκύλου.
Τα παραπάνω, προσαρμόζονται,αναλόγως την εποχή και τα μέρη,που κυνηγάμε.
Ίσως, κάποια,να μην χρειαστούν ποτέ.
Όμως, όταν χρειαστούν,μπορεί να σώσουν ζωές σκύλων και ανθρώπων.
Υ.Γ. Τις επιγονατίδες τις θεωρώ απαραίτητες,στις κατηφόρες.
Τα φυσίγγια και τα σχετικά, είναι αυτονόητα.
Σωστός συνάδελφε, προσάναμμα ίσως θεωρούμε ότι μπορούμε να βρούμε εύκολα στο βουνό και είναι αλήθεια αυτό, μα όταν θα χρειαστεί πραγματικά να ανάψουμε μια μικρή φωτιά θα είναι όλα βρεγμένα! Η κουβέρτα αλουμινίου είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε πολλοί αλλά σώζει ζωές και έχει μηδενικό βάρος και όγκο, πολύ καλή ιδέα. Σπινθηριστες έχω 4-5 αλλά βρήκα πιο πρακτικό και σίγουρο ότι θα δουλέψει ο αναπτήρας μπικ και τα σπίρτα θυελλης οπότε έχω πάνω μου έναν αναπτήρα μέσα σε σακουλάκι ζιπ λοκ και ένα κουτί σπίρτα θυελλης στο γιλέκο. Πολύ σωστή η σκέψη σου να προνοουμε για τον τετράποδο φίλο μας για υπογλυκαιμία! Στον στρατό φορούσα πάντα μια επιγονατίδα ( για οπότε περνούσαμε δρόμο και ασφαλιζαμε γονιπετος για να περάσουν οι υπόλοιποι) αλλά στις πορείες την κατέβαζα στη γάμπα γιατί ενοιωθα μια τάση μόνιμα πάνω στην επιγονατίδα μου και μου δημιουργούσε την αίσθηση ότι πιέζει το κόκαλο στην άρθρωση. Βέβαια ήμασταν φορτωμένοι και με πολύ βάρος ίσως χωρίς αυτό να μην είχα αυτή την αίσθηση.

Last edited:
Εγώ τώρα τελευταία βλέπω τον εξοπλισμο του περσδικοκυνηγου να είναι ένα μπετονι για να καθοντε καρτέρι κοντά στο νερό που πάνε οι πέρδικες και vhf πολύ παίζει 8 άτομα μαζί για περδικά σωβαρα τώρα ρε μάγκες οι δυο με τα σκυλιά και οι άλλοι κάτω στα καρτερία να σφάξουν το κοπάδι ρε παιδιά και από δύο μοιράζοντας μετά όλα καλά νομιμοτατοι ε μου λέει δεν απαγορεύετε να τουφέκια ενώ περνάνε από πάνω μου λέει ο άλλος καραγκιωζηδες με τα garmin ta crispy kai ta hillman τα φανταχτερά γιλέκα βγαίνουνε και γύρα στα καφενεία τη να πεις όμως

Εγώ τώρα τελευταία βλέπω τον εξοπλισμο του περσδικοκυνηγου να είναι ένα μπετονι για να καθοντε καρτέρι κοντά στο νερό που πάνε οι πέρδικες και vhf πολύ παίζει 8 άτομα μαζί για περδικά σωβαρα τώρα ρε μάγκες οι δυο με τα σκυλιά και οι άλλοι κάτω στα καρτερία να σφάξουν το κοπάδι ρε παιδιά και από δύο μοιράζοντας μετά όλα καλά νομιμοτατοι ε μου λέει δεν απαγορεύετε να τουφέκια ενώ περνάνε από πάνω μου λέει ο άλλος καραγκιωζηδες με τα garmin ta crispy kai ta hillman τα φανταχτερά γιλέκα βγαίνουνε και γύρα στα καφενεία τη να πεις όμως
Από μαλάκες,έχουμε περίσσευμα...

Ομολογώ ότι ποτέ δεν σκέφτηκα ότι χρειάζεται ισοτονικό ποτό αν και είναι πολύ λογικό φίλε Στέλιο. Προσωπικά έχω μαζί λίγες σταφίδες ή ένα παστέλι, κάποιο τρόφιμο πρέπει να το έχουμε ΠΆΝΤΑ μαζι.
Στην αρχη στη ζεστες παιρνω και εγω ηλεκτρολητες και ριχνω και στο σκυλο κατι φακελακια στο νερο
Για μενα παιρνω μπαρες και οταν χειμωνιαζει συκα

Έχεις δίκιο Αποστόλη, το κυνήγι είναι πάνω από όλα λεβεντια δεν έχει σχέση με τέτοια "φαινόμενα" που πάνε για την τσάντα. Αηδία σκέτη.

Ε ναι..Το ίδιο λέμε .
Εγώ τις έκοψα και ησύχασα ..
Μπορώ να καπνίζω πλέον ελεύθερα χωρίς τύψεις ..
Χαχαχαχαχαα
Άστα Περικλή και εγώ την τελευταία στιγμή τη γλίτωσα. Η προβατίνα με έσωσε από τον αθλητισμό bbq2

Σωστός συνάδελφε, προσάναμμα ίσως θεωρούμε ότι μπορούμε να βρούμε εύκολα στο βουνό και είναι αλήθεια αυτό, μα όταν θα χρειαστεί πραγματικά να ανάψουμε μια μικρή φωτιά θα είναι όλα βρεγμένα! Η κουβέρτα αλουμινίου είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε πολλοί αλλά σώζει ζωές και έχει μηδενικό βάρος και όγκο, πολύ καλή ιδέα. Σπινθηριστες έχω 4-5 αλλά βρήκα πιο πρακτικό και σίγουρο ότι θα δουλέψει ο αναπτήρας μπικ και τα σπίρτα θυελλης οπότε έχω πάνω μου έναν αναπτήρα μέσα σε σακουλάκι ζιπ λοκ και ένα κουτί σπίρτα θυελλης στο γιλέκο. Πολύ σωστή η σκέψη σου να προνοουμε για τον τετράποδο φίλο μας για υπογλυκαιμία! Στον στρατό φορούσα πάντα μια επιγονατίδα ( για οπότε περνούσαμε δρόμο και ασφαλιζαμε γονιπετος για να περάσουν οι υπόλοιποι) αλλά στις πορείες την κατέβαζα στη γάμπα γιατί ενοιωθα μια τάση μόνιμα πάνω στην επιγονατίδα μου και μου δημιουργούσε την αίσθηση ότι πιέζει το κόκαλο στην άρθρωση. Βέβαια ήμασταν φορτωμένοι και με πολύ βάρος ίσως χωρίς αυτό να μην είχα αυτή την αίσθηση.
Αναπτηρα θυελλης και ενα κοματακι σαμπρελα Εχω αναψει φωτια με χιονι 20 εκ

Γυαλιά ηλίου και καπέλο επιβάλλονται.
Καλό αρβυλο όπως είπε πιο πάνω ο συνάδελφος αλλά και καλή κάλτσα.
Ένα καλό αρβυλο χωρίς καλή κάλτσα υποβαθμίζεται και ταλαιπωρεί.
Είναι σαν να έχεις το καλύτερο όπλο με μάπα φυσίγγια.

Back