Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα είχε λίγα πουλιά αλλά πολύ σκόρπια. Αποπλεύσαμε και πάλι έρευνα, φέρμες και συναινέσεις. 10 πουλιά σήκωσαν τα σκυλιά και τα 8 ήρθαν μαζί μας. 6 εγώ και 2 Γιώργος που έφυγε νωρίς γιατί είχε δουλειά και μου έστειλε φωτό με τα ορτύκια από το σπίτι μέσω e-mail. Στα θετικά ότι έριξα 6 τουφεκιές και πήρα 6 ορτύκια...;)

XXS70q4.jpg

a7ZVs3E.jpg

gANmKXz.jpg

UXiURfz.jpg
Ομορφιές Χρήστο. Συνέχισε φιλέ να παίρνουμε "μάτι" .asking. 6 στα 6, ποιος είσαι, ο Γκάλης; .sarcastic.

Για ορτυκακια σημερα στο ακρωτηρι Ακριτα παρεα με την Κασι κ την κοπελια μου... Ο καιρος ηταν ωραιος εχθες το βραδυ καθαρος με βοριαδακι κ φεγγαρι κ απο οτι ειδα στο χαρτη κ ολος ο δυτικος αξονας ετσι αλλα περασμα δεν εκανε... Βγηκα απο το πρωι χαμηλα σε ενα ευκολο κομματι για να βοηθησω το σκυλι που πηγαινει ολο κ καλυτερα αλλα δεν ημασταν τυχεροι... Ενα ορτυκι σηκωθηκε απο τα ποδια μου, δεν το τουφεκισα φυσικα, το ακουσε η Κασι, το κυνηγησε αλλα ξανακατσε στα πυκνα κ δεν το ξαναβρηκαμε... Τουφεκιες 10-12 σε ολο το ακρωτηρι, ελαχιστα πραγματα... Τρυγονια κανενα...

Φτου φτου ομορφιές Άρη (όχι για σενα, για τη σεττεριτσα λέω) .sarcastic..
Κάθα αρχή και δύσκολη για τα πρωτάκια :), κάποια μέρα θα τα πετύχεις όμως και θα μας πάρει τα μάτια ή μικρή. Τυχερή να είναι, να βρει πουλιά. ;)
* Και ή κοπελιά το έχει με τη φωτογραφία. Θα είχε καλό δάσκαλο .goodboy.
Να πούμε καλά λόγια μην έχουμε τίποτα ζηλιες και μαλιοτραβηγματα με τις "θυληκιες" .sarcastic.

Βοιωτία σήμερα μαζι με ΒΟΥΡΛΙΟΤΗΣ 62 , 2 ορτύκια στο πρώτο χωράφι που ψάξαμε το ενα πήραμε μαζί μας, έπειτα κενο, μας αναστάτωσαν κατα τις 1000 η ώρα οι ντουφεκιές που έπεφταν σε ενα κοντινό ρέμα πήγαμε για αυτοψία εκεί αλλα μάταια όταν φτασαμε η απόλυτη ηρεμία.....και δεν υπήρχε ψυχή.Επειδή τρυγόνια δεν έίδαμε το πιθανο ειναι να χτυπούσαν χελιδονια η στην χειρότερη ορτύκια απο κασετόφωνο ,ποτε δεν το μάθαμε γιατι οι τύποι μας έβλεπαν που πλησιάζαμε και σταμάτησαν το ντουφεκίδι.............

Το Σάββατο περπατήσαμε με τον πατέρα μου τρία χωράφια στην νότια Χαλκιδική που παραδοσιακά πιάνουν περασματιάρικα ορτύκια.
Σηκώσαμε δύο ορτύκια το ένα δεν το τουφέκισα καθόλου γιατί σηκώθηκε στην άκρη του χωραφιού και πήρε το γκρέμι.Οπότε και να το πετύχαινα δεν θα μπορούσα να το πάρω στα χέρια μου.Το άλλο σηκώθηκε μακριά μας(περίεργη συμπεριφορά για περασματιάρικο),το τουφεκίσαμε από μια φορά γύρο στα 30 μέτρα αλλά τίποτα.
Προφανώς ήταν απομεινάρια από το πέρασμα που έγινε τις προηγούμενες μέρες.

Για ορτυκακια σημερα στο ακρωτηρι Ακριτα παρεα με την Κασι κ την κοπελια μου... Ο καιρος ηταν ωραιος εχθες το βραδυ καθαρος με βοριαδακι κ φεγγαρι κ απο οτι ειδα στο χαρτη κ ολος ο δυτικος αξονας ετσι αλλα περασμα δεν εκανε... Βγηκα απο το πρωι χαμηλα σε ενα ευκολο κομματι για να βοηθησω το σκυλι που πηγαινει ολο κ καλυτερα αλλα δεν ημασταν τυχεροι... Ενα ορτυκι σηκωθηκε απο τα ποδια μου, δεν το τουφεκισα φυσικα, το ακουσε η Κασι, το κυνηγησε αλλα ξανακατσε στα πυκνα κ δεν το ξαναβρηκαμε... Τουφεκιες 10-12 σε ολο το ακρωτηρι, ελαχιστα πραγματα... Τρυγονια κανενα...

λογικο αρη. εδω εριχνε καρεκλες και κουβαδες μαζι. οπως και σε γυρο νομους. οποτε δεν ηταν ιδανικες μερες για περασμα. μαλλον ετσι, μιας και πρωτη χρονια κυνηγω ορτυκια.

Μπράβο στους ορτυκοκυνηγούς, γνήσιους ή κατά περίσταση, που με τις φώτο τους μας ταξιδεύουν νοερά και μας στα ορτυκοτόπια, σε ένα από τα παραδοσιακότερα κυνήγια, με ένα θήραμα που προσφέρει τη μέγιστη απόλαυση τόσο στον κυνηγότοπο όσο και στο πιάτο.

Άρι, καλά έκανες και δεν το ντουφέκισες, άσε πρώτα τη σεττερίνα σου να το φερμάρει και μετά ντουφέκισε, μόλις το ''στομιάσει'' θα δεις διαφορά. Για φέτος τουλάχιστον πρώτα η εκπση και μετά η ''τσάντα'' και θα αποζημιωθείς σίγουρα τα επόμενα χρόνια.
Πάντως ρε φίλε, έχεις καταφέρει να συνδυάσεις κυνήγι σε όμορφα κυνηγοτόπια παρέα με το σκυλί σου και να σε συνοδεύει και να σε φωτογραφίζει η κοπελιά σου, στον παράδεισο είσαι και δεν το ξέρεις....well done.
Μήπως εκτός από την τέχνη στη φωτογραφία θα πρέπει σιγά-σιγά να τη μυήσεις και στην τέχνη του κυνηγιού?;)

Γιαννη νομιζω κ απο τις διαφορες παρατηρησεις οτι τα πουλια που πιανουν στα δυτικα ακρα της Πελοποννησου ειναι κυριως πουλια του Ιονιου... Εκει πονταρα επειδη συμφωνα με τα μοντελα προγνωσης θα ηταν ανοιχτος ο καιρος σε σχεση με τα ανατολικα... Βεβαια τα τελευταια δυο χρονια τα μοντελα προγνωσης ειναι κ λιγο αναξιοπιστα οποτε σε δουλεια να βρισκομαστε...

Σπυρο, εννοειται ρε φιλε, κ δεκα να σηκωνα απο τα ποδια μου δεν θα τα τουφεκαγα... Να πεσει σε 2-3 πουλια θελω να παρει λιγο μπρος κ να πιασει κ κανενα στο στομα της θελω, αλλα καταντησαμε να τρεχουμε στα ακρωτηρια κ να σηκωνουμε ενα-δυο ορτυκια... Οι λογοι πολλοι, ειναι μεγαλη κουβεντα...
Τωρα για το θεμα της κοπελιας, το κυνηγι καλως η κακως ειναι κομματι της ζωης μου κ της καθημερινοτητας μου... Με την κοπελια τα εχουμε βρει σε αυτο το θεμα κ μαλιστα θελει να ερχεται κ πολλες φορες μαζι... Τα εχουμε βρει κ σε υπολοιπα θεματα της καθημερινοτητας κ ειμαστε αρκετο καιρο μαζι... Κ να φανταστεις οταν τη γνωρισα ειχε ασχημη εντυπωση για το κυνηγι...
Βεβαια ενας εμπειρος φιλος μου λεει οτι αμα μπει κουλουρα αυτα θα κοπουν... .sarcastic.

Τωρα για το θεμα της κοπελιας, το κυνηγι καλως η κακως ειναι κομματι της ζωης μου κ της καθημερινοτητας μου... Με την κοπελια τα εχουμε βρει σε αυτο το θεμα κ μαλιστα θελει να ερχεται κ πολλες φορες μαζι... Τα εχουμε βρει κ σε υπολοιπα θεματα της καθημερινοτητας κ ειμαστε αρκετο καιρο μαζι... Κ να φανταστεις οταν τη γνωρισα ειχε ασχημη εντυπωση για το κυνηγι...
Βεβαια ενας εμπειρος φιλος μου λεει οτι αμα μπει κουλουρα αυτα θα κοπουν... .sarcastic.
Εγώ σου προτείνω να μην την τραβάς στα κορφοβούνια και να την κάνεις μάνα την κοπέλα :-)

[QUOTE="aris_ka
Βεβαια ενας εμπειρος φιλος μου λεει οτι αμα μπει κουλουρα αυτα θα κοπουν... .sarcastic.[/QUOTE]
Στρίβειν δια του αρραβώνος!!!!!!!! αλλιώς προγαμιαίο (κυνηγετικό) συμβόλαιο .sarcastic.

Σωστός ο Γιάννης για το προγαμιαίο (κυνηγετικό) συμβόλαιο!! ;) Στα ..αγωνιστικά τώρα,έξοδος το Σάββατο νότια Κρήτη για πέρδικες ..απολογισμός 2 ορτύκια!! Κυριακή πάλι για πέρδικες,2 στην πουλιάστρα μέχρι τις 8 τ πρωί.Σήκωσα στη διαδρομή 2-3 ορτύκια σε διαφορετικά σημεία οπότε μάλλον έκανε κάποιο πέρασμα.Μπαμ μπουμ να ακούγεται απ το γυαλό,λέω δε μπορεί θα χει πουλιά και για μας..πάω λοιπόν σ ένα σημείο μερικά χιλιόμετρα πιο κει,που είχε πουλάκια και πέρυσι στα περάσματα και ανταμείφθηκα με 10 στο χέρι!! Μια πολύ γεμάτη κυνηγετική μέρα-απ τις πιο γεμάτες της κυνηγετικής μου ''καριέρας'',με μπόλικο περπάτημα και κούραση αλλά με εικόνες και τουφεκιές που μένουν για πάντα στο μυαλό..!!Ειδικά σε μια φάση όταν περπάταγα για τα ορτύκια κάποια στιγμή ακούω φρρρρ στα 10 μέτρα και ένω είχα σηκώσει 3 μάζι λίγο πιο πρίν,εκείνα τα κλάσματα του δευτερολέπτου λέω ορτύκια θα ναι..''ανοίγω'' τα μάτια γύρω στις 7-8 πέρδικες!! Μπάμ!! Lambro euromix 8-9 και η 3η πέρδικα της μέρας κάτω! Με το μπαμ και το πρώτο βήμα φρρρ,ορτύκι!Μπαμ κάτω και αυτό! Πάω στα 20-25 μέτρα που ήταν η πέρδικα φρρρ ορτύκι,μπαμ πάει και αυτό!!(Τελικά δ το βρήκα και κακώς το τουφέκισα έχοντας 2 ήδη θηράματα να με περιμένουν να τα μαζέψω)..Απλά αυτή η εικόνα,αυτό που έγινε εκείνα τα 10 δευτερόλεπτα είναι κάτι που σου μένει για πάντα!!Συγγνώμη αν σας κούρασα!!
1KD7iel.jpg

Μπράβο φίλε για τα θηράματα, όπως λες κι εσύ αυτά είναι που μένουν! Θα το θυμάσαι για όλη σου τη ζωή και θα έχεις να το λες και στα δισέγγονα!Χωρίς σκυλάκι οι καρπώσεις ε;

Σωστός ο Γιάννης για το προγαμιαίο (κυνηγετικό) συμβόλαιο!! ;) Στα ..αγωνιστικά τώρα,έξοδος το Σάββατο νότια Κρήτη για πέρδικες ..απολογισμός 2 ορτύκια!! Κυριακή πάλι για πέρδικες,2 στην πουλιάστρα μέχρι τις 8 τ πρωί.Σήκωσα στη διαδρομή 2-3 ορτύκια σε διαφορετικά σημεία οπότε μάλλον έκανε κάποιο πέρασμα.Μπαμ μπουμ να ακούγεται απ το γυαλό,λέω δε μπορεί θα χει πουλιά και για μας..πάω λοιπόν σ ένα σημείο μερικά χιλιόμετρα πιο κει,που είχε πουλάκια και πέρυσι στα περάσματα και ανταμείφθηκα με 10 στο χέρι!! Μια πολύ γεμάτη κυνηγετική μέρα-απ τις πιο γεμάτες της κυνηγετικής μου ''καριέρας'',με μπόλικο περπάτημα και κούραση αλλά με εικόνες και τουφεκιές που μένουν για πάντα στο μυαλό..!!Ειδικά σε μια φάση όταν περπάταγα για τα ορτύκια κάποια στιγμή ακούω φρρρρ στα 10 μέτρα και ένω είχα σηκώσει 3 μάζι λίγο πιο πρίν,εκείνα τα κλάσματα του δευτερολέπτου λέω ορτύκια θα ναι..''ανοίγω'' τα μάτια γύρω στις 7-8 πέρδικες!! Μπάμ!! Lambro euromix 8-9 και η 3η πέρδικα της μέρας κάτω! Με το μπαμ και το πρώτο βήμα φρρρ,ορτύκι!Μπαμ κάτω και αυτό! Πάω στα 20-25 μέτρα που ήταν η πέρδικα φρρρ ορτύκι,μπαμ πάει και αυτό!!(Τελικά δ το βρήκα και κακώς το τουφέκισα έχοντας 2 ήδη θηράματα να με περιμένουν να τα μαζέψω)..Απλά αυτή η εικόνα,αυτό που έγινε εκείνα τα 10 δευτερόλεπτα είναι κάτι που σου μένει για πάντα!!Συγγνώμη αν σας κούρασα!!
1KD7iel.jpg
Μπράβο! Σε ζηλεύω!

Εχω ένα επανιέλ αλλά επειδή δεν είναι και πολύ υπάκουο (πρώτος μου σκύλος) και επίσης στο συγκεκριμένο μέρος έχει κ άλλους κυνηγούς με σκυλιά συνήθως και δεν ηθέλα να τους τη χαλάσω,επέλεξα να κάνω την έξοδο χωρίς σκύλο.

Βασίλη και γω κατά καιρούς 'ζηλεύω' φωτο και ιστορίες είδικα απο θηράματα που έχετε στην υπόλοιπη Ελλάδα και εμείς τα βλέπουμε μόνο στο ιντερνετ κ τα περιοδικά! Άμα είναι η μέρα σου είναι! Πόσες φορές έχω κάνει 50χλμ για να γυρίσω με 1-2 τσίχλες ούτε που θυμάμαι!!

Status
Not open for further replies.
Back