Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Έχεις δίκιο όσα reviews έχω κοιτάξει είναι πάντα θετικά και για την κατασκευή και για την χρήση.

Εδω κολλάω Βικτωρα, θέλω να αγοράσω μια μηχανή και για τα δύο διαμετρήματα cal 12 και cal 20 καλές και γερες οι αμερικανικές αλλά δεν ξέρω αν το κλείσιμο τούς συγκρίνεται με τις ιταλικές.

Ponsness Warren 375C Du-O-Matic shotshell reloader for 12ga & 20ga 2-3/4 - ballisticproducts.com
http://www.ballisticproducts.com/mo...ader-for-12ga-20ga-2-3_4/productinfo/1611220/

Και αυτή δεν ξέρω αν υπάρχει ετοιμοπαραδοτη στην Ελλάδα με πέντε πιστόνια, στο εικοσαρι βέβαια χάραξη κλείσιμο.
Αν κλεισης με αυτο το τροπο αμερικανικους καλυκες που ειναι πανσκληροι ενδεχετε να ανεβουν οι πιεσεις στο Θεο....υπαρχει καλυτερη μηχανη απο αυτη με πολυ λιγοτερα λεφτα;)μονο πως θα τη παρεις στο Αμερικα που ειναι καμια 25αρια κιλα.xm.

Oυτε ρελιασμα δε θελει.

Το κακο Κωσταντινε με τους αυτοματισμους, και τις αυτοματες μηχανες, ειναι πως πρεπει να βασιζεσαι στις ποσοτητες πυριτιδας-σκαγιων που ριχνει το ογκομετρικο. Στις Αμερικανικες πυριτιδες ειναι πιο σταθερες, ενω με τις Ευρωπαικες τα παει καλα κυριως με τις κοκκωδεις. Αν εισαι volume shooter τοτε μια MEC 9000 με υδραυλικο συστημα σε γλυτωνει απο πολυ κοπο, απλα οπως σου ειπα, πρεπει να εχεις απολυτη εμπιστοσυνη στις ποσοτητες που ριχνει το ογκομετρικο της μηχανης καθε φορα
Από ότι φαίνεται αυτή η πατέντα είναι αρκετά σταθερή στη χρήση.

Καλησπέρα συνάδελφοί ! Γράφω εδώ μιας και θεωρώ πως παρελκόμενο των μηχανών είναι και οι ζυγαριές που χρησιμοποιουμε στην ιδιογομωση . Κυκλοφορούν στο εμπόρειο ( κάνοντας μια αναζήτηση στο ίντερνετ ) αρκετές ζυγαριές με ακρίβεια 0.01 που ζυγίζουν έως 100 γραμμάρια με τιμή γύρω στα 20 € . Το ερώτημα λοιπον είναι το εξης : Είναι αξιόπιστη μια τέτοια ζυγαριά ; Γιατί συνήθως στα μαγαζιά που πουλάνε είδη ιδιογομωσης είναι αρκετά πιο ακριβές οι ζυγαριές .

Προσωπικα δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστες, σιγουρα ξερω οτι δεν ειναι βολικες. Μεγαλη διακυμανση στο ζυγισμα, και εχω προτιμησει τις μηχανικες. Βεβαια σαν κοστος ειναι απειρως μεγαλυτερο, αλλα πλεον δεν μπορω να ζυγιζω αλλιως

Κι εγώ 2 ψηφιακές έχω, μια για σκάγια και μια για πυρίτιδα αν το πήγαινα πάλι από την αρχή το μόνο διαφορετικό που θα έκανα είναι η ζυγαριά, τρώνε σκαλώματα, ειδικά αυτή με ακρίβεια 0,001γρ που έχω για πυρίτιδα και φτου κ από την αρχή. Μεγάλη ευπάθεια αν υπάρχουν κοντά κινητά κτλ, αλλά εν κατακλείδι τη δουλειά σου θα την κάνεις, και εγώ δεν ήθελα για αρχή να δώσω πολλά λεφτά γιατί δεν ήξερα αν θα μου αρέσει και αν θα συνεχίσω να γεμίζω.....

Καλησπέρα συνάδελφοί ! Γράφω εδώ μιας και θεωρώ πως παρελκόμενο των μηχανών είναι και οι ζυγαριές που χρησιμοποιουμε στην ιδιογομωση . Κυκλοφορούν στο εμπόρειο ( κάνοντας μια αναζήτηση στο ίντερνετ ) αρκετές ζυγαριές με ακρίβεια 0.01 που ζυγίζουν έως 100 γραμμάρια με τιμή γύρω στα 20 € . Το ερώτημα λοιπον είναι το εξης : Είναι αξιόπιστη μια τέτοια ζυγαριά ; Γιατί συνήθως στα μαγαζιά που πουλάνε είδη ιδιογομωσης είναι αρκετά πιο ακριβές οι ζυγαριές .

Το αξιοπηστη ειναι σχετικο με της ψηφιακες.....
Στην δικια μου αν αφησω το κηνιτο δηπλα το 1.80 το βγαζει 3.5 κιλα..........:D:D:D:D......
Το νουσας.............

εχω προτιμησει τις μηχανικες.
Πάρε μια καλή μηχανική!!
Αξίζει!!
Όταν λέτε μηχανικές εννοείται αυτές με τους δυο δίσκους και τα βαριδακια ;;;
αυτή με ακρίβεια 0,001γρ που έχω για πυρίτιδα
Για την πυρίτιδα είναι απαραίτητη ακρίβεια 0.001 ή γίνεται και με την 0.01 ;;
Ακόμη αν δεν θεωρείται διαφήμιση έχει κάποιος να προτείνει κάποια συγκεκριμένη ζυγαριά μηχανική ή ηλεκτρονική ;
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας !!!

Yπαρχουν μηχανικες ζυγαριες απο Αμερικη που λεγονται mechanical powder scales, οπως πχ η RCBS M500 ή η Lyman Pro 500. Ειναι σαφως ακριβοτερες τις ηλεκτρονικες αλλα περισσοτερο ακριβειας. Νομιζω ομως οτι και αυτη που προτεινεις ειναι καλη, σιγουρα καλυτερη απο μια ηλεκτρονικη. Ακομα και απο εταιριες αμερικανικες αν παρεις ζυγαρια, και την χρυσοπληρωσεις, θα δεις οτι θα διαβαζεις μπερδεμενες κριτικες στο ιντερνετ, απο καλες εως κακες.

Για την πυριτιδα θες ακριβεια 0.01. Συνταγες πχ 1.87γρ εχω πετυχει, πιο μεγαλη ακριβεια οχι

Υπάρχουν και ηλεκτρονικές ζυγαριές με πολύ υψηλά ποσοστά ακριβείας , μια εταιρία που χρησιμοποιούν αρκετά και αυτοί που ζυγίζουν χρυσό(με οτι συνεπάγεται αυτό) είναι η TANITA . Μου έδωσε μια φίλος χρυσοχόος και είναι θηρίο. Την τσεκάρω με το πιατάκι που ζυγίζω και η διαφορά ποτέ δεν ξεπέρασε το 0,01, όσες φορές παρουσίασε απόκλιση.

Είναι και θέμα ποιότητας. Αυτές που λέει ο Βαγγέλης εχω ακούσει είναι πολύ καλές. Οι φθηνές επειδή έχουν μια σχετική απόκλιση προτίμησα να πάρω μεγαλύτερης ακρίβειας για την πυρίτιδα. Αν είναι καλή μια με ακρίβεια 0,01 είναι οκ

Οι περισσότεροι για μεγάλη ακρίβεια συστήνουν τις μηχανικές που όπως λένε δεν επηρεάζονται όσο οι ηλεκτρονικές.
Ο Manos.gr μου σύστησε αυτήν εδώ και είναι ευχαριστημένος από ότι λέει, είναι και ψειρας και το ψάξε αρκετά στα reviews.
Λειτουργεί με ρεύμα και μπαταρίες, οι περισσότεροι στα βιντεάκια προτείνουν ένα μισάωρο προθέρμανση σε όλες τις ηλεκτρονικές ζυγαριες ώστε να σταθεροποιήθουν.

Μια άλλη λύση που σου προτείνω είναι αυτή
https://www.e-jeweltools.gr/zigaria-tsepis-tanita0.01-200gr-scale-pocket-tanita-0.01-200gr
Τη έχω 4 χρόνια άψογη και κατασκευασμένη στην Ιαπωνία όχι κίνα. Επηρεάζεται από κινητά αλλά έχει πολύ καλή σταθερότητα χωρίς να χρειάζεται καλιμπραρισμα .

Back