Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Μίλτο το να κλείσεις φυσίγγια στο κολονατο δεν είναι πιο εύκολο (για τη ρύθμιση του τελικού ύψους του φυσιγιου) από τη βαση με το δράπανο;
Πιστεύω ότι δε θα τον δυσκολέψει τόσο πολύ το κολονατο για αρχή...
Εννοειται ειναι πιο ευκολο στο κολωνατο γιατι και το στοπ του ειναι καλυτερο σε σχεση με μια απλη βαση και απο θεμα τζογου ειναι πιο σταθερο

Που είναι τα 100 και που είναι τα 300 Νίκο; Λέμε ρε παιδί μου με τι είναι πιο εύκολο να ξεκινήσει κάποιος χωρίς να ζοριστει και να του φανεί βουνό για να μπει και στο νόημα χωρίς συνθέτες ρυθμίσεις κτλ κτλ..
Κουβέντα να κάνουμε για να τον βοηθήσουμε ( χωρίς παρεξήγηση)....

Γιατι να σε παρεξηγησω βρε φιλε.....κουβεντα κανουμε....δεν υπαρχουν ''συνθετες ρυθμισεις''....στο
πεντασταδιακο οι ρυθμισεις του ειναι ποιο απλες απο το δραπανο φιλε !!! ;) :)

Γιατι να σε παρεξηγησω βρε φιλε.....κουβεντα κανουμε....δεν υπαρχουν ''συνθετες ρυθμισεις''....στο
πεντασταδιακο οι ρυθμισεις του ειναι ποιο απλες απο το δραπανο φιλε !!! ;) :)
Επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείτε καμία φορά..
Δεν έχω δουλέψει πεντασταδιακο και δε ξέρω αλλά με τοσα μαχαίρια - στροφείο θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να βρει ένας αρχάριος το τελικό ύψος ενός ρελιαστου στο δραπανο. Από αυτή την άποψη το λέω...

Δεν έχω δουλέψει πεντασταδιακο και δε ξέρω αλλά με τοσα μαχαίρια - στροφείο θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να βρει ένας αρχάριος το τελικό ύψος ενός ρελιαστου στο δραπανο. Από αυτή την άποψη το λέω...

Δεν παρεξηγω εγω με τιποτα....ξερω τι ανθρωπος εισαι φιλε!!! :) Ακου για να μαθεις....στο πεντασταδιακο και
ο αρχαριος ακομα... με 5 καλυκες ( το πολυ ) εχει ρυθμισει την μηχανη.....τοσο ευκολο ειναι!!!!;):)

Δεν παρεξηγω εγω με τιποτα....ξερω τι ανθρωπος εισαι φιλε!!! :) Ακου για να μαθεις....στο πεντασταδιακο και
ο αρχαριος ακομα... με 5 καλυκες ( το πολυ ) εχει ρυθμισει την μηχανη.....τοσο ευκολο ειναι!!!!;):)
Εξαρτάται την μηχανή αλλά ναι μια καλή μηχανή ρυθμίζεται εύκολα αρκεί να σου δείξει κάποιος την πρώτη φορά. Τουλάχιστον για εμενα αυτό ισχύει.

Εξαρτάται την μηχανή αλλά ναι μια καλή μηχανή ρυθμίζεται εύκολα αρκεί να σου δείξει κάποιος την πρώτη φορά. Τουλάχιστον για εμενα αυτό ισχύει.

Και γω με την πρωτη μηχανη ''βουνο΄΄ το εβλεπα το θεμα ρυθμισης.....Τελικα ηταν πολυ ''απλο''....οπως
ειπες....μια καλη μηχανη ρυθμιζεται ευκολα....με οδηγιες απο το τηλεφωνο την ρυθμισα....ευκολο ηταν!!!

Εγώ έχω 2 χρόνια τώρα το einhell 501!!Μιά χαρά εργαλείο που κάνει και για άλλες πιο βαριές αβαρίες!!Αλλά και με τη βάση και το δραπανάκι πάλι καλά ήταν, 10 χρόνια ρελιάσματα ήταν αυτά!!
Μίλτο το να κλείσεις φυσίγγια στο κολονατο δεν είναι πιο εύκολο (για τη ρύθμιση του τελικού ύψους του φυσιγιου) από τη βαση με το δράπανο;
Πιστεύω ότι δε θα τον δυσκολέψει τόσο πολύ το κολονατο για αρχή...
Καλό το κολωνάτο δράπανο και πολύ χρήσιμο εργαλείο ... γιατί μπορείς εκτός από ιδιογόμωση να κάνεις και πολλά άλλα (μαστορέματα). Περισσότερα πράγματα, και ίσως πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ακρίβεια απ'ότι με το απλό....
Αλλά απαιτεί μια προϋπόθεση, που δυστυχώς δεν την έχουμε όλοι:
Να μένεις σε μεγάλο σπίτι (κατά προτίμηση μονοκατοικία) και να έχεις ένα δωμάτιο αποκλειστικά για εργαστήριο ... να έχεις πάγκο και να το εγκαταστήσεις εκεί μόνιμα.
Αν μένεις σε διαμέρισμα, και κάθε φορά που θέλεις να γεμίσεις μερικά φυσίγγια ή να φτιάξεις κάτι άλλο, να πρέπει να το μεταφέρεις από το πατάρι, ή την αποθηκούλα (που είναι συνήθως στο υπόγειο της πολυκατοικίας), να το στήνεις πάνω σε τραπέζι στο σαλόνι ή την κουζίνα ... και άμα τελειώσεις άντε μετά πάλι πίσω ... ε, δεν είναι και τόσο πρακτικό !!! :eek: Ενώ με ένα απλό δράπανο και μια απλή βάση βολεύεται η κατάσταση κάπως καλύτερα !! ;)

Καλό το κολωνάτο δράπανο και πολύ χρήσιμο εργαλείο ... γιατί μπορείς εκτός από ιδιογόμωση να κάνεις και πολλά άλλα (μαστορέματα). Περισσότερα πράγματα, και ίσως πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ακρίβεια απ'ότι με το απλό....
Να μένεις σε μεγάλο σπίτι (κατά προτίμηση μονοκατοικία) και να έχεις ένα δωμάτιο αποκλειστικά για εργαστήριο ... να έχεις πάγκο και να το εγκαταστήσεις εκεί μόνιμα.
Αν μένεις σε διαμέρισμα, και κάθε φορά που θέλεις να γεμίσεις μερικά φυσίγγια ή να φτιάξεις κάτι άλλο, να πρέπει να το μεταφέρεις από το πατάρι, ή την αποθηκούλα (που είναι συνήθως στο υπόγειο της πολυκατοικίας), να το στήνεις πάνω σε τραπέζι στο σαλόνι ή την κουζίνα ... και άμα τελειώσεις άντε μετά πάλι πίσω ... ε, δεν είναι και τόσο πρακτικό !!! :eek: Ενώ με ένα απλό δράπανο και μια απλή βάση βολεύεται η κατάσταση κάπως καλύτερα !! ;)
Ναι σ' αυτό έχεις δίκιο,είναι βαρύ και ογκοδες ....

Τώρα που το ξανασκεφτομε αν διαθέτεις 50 ευρώ για σκέτο δράπανο ...με άλλα 40-50 νομίζω θα βρεις και δράπανο πάγκου κολονατο... σαν αυτό που έχει ο φιλος berket...στο Σκρουτζ ξεκινάνε από 80 ευρώ. Αν τα έχει δουλέψει κάποιος ας μας πει αν αξίζουν....
Σίγουρα βρίσκεις. Εγώ βρήκα και με 85 ευρώ. Όλα όμως ζύγιζαν από 13 κιλά μέχρι 22 κιλά. Πρέπει να έχεις χώρο αλλιώς.... Εγώ το θέλω για μέσα στο σπίτι. Και αυτό πολύ είναι.

Ακριβώς φίλε ΣΤΕΛΙΟΣ. Τώρα είδα το μήνυμά σου.

Φτιαξε την lee πολησταδιακη

Μη μου βάνεις ιδέες.... Αστηνε λίγο ακόμα που είναι καινούρια και μετά...
Ο ορισμός της πατέντας είσαι όμως ρε φίλε!!!!
Ολα φτιαχουν με πατεντες αλα οχη βιαστηκες κηνισης θελει σκεψη προτα.εχω πεταξηηηηηηη .sarcastic. .sarcastic.

Δουλεψες την κωνικη χαραξη τι δεν σου αρεσε;;;
Καλημέρα Σάκη. Μια χαρά είναι η χάραξη και το πατημα της lee,και τα φυσίγγια που φτιαχνω με καλύπτουν στα κυνήγια που κάνω. Αλλά μ'αρεσουν οι πατέντες και το ψαξιμο...για αυτό και λέω του Γιάννη για το τρίτο.....

Καλημερα ! Το ιδιο λεμε η κωνικη ειναι ωραιο εργαλειο "στρωνει" αλλιως τους καλυκες αν το δοκιμασεις θα το δεις . Οχι οτι χωρις αυτο δεν κλεινης σωστα
Οι απόψεις για το που χρειαζεται να χρησιμοποιήτε και που δεν χρειάζεται διαφέρουν από τον έναν στον άλλο ιδιογομωτη...
Παντως θέλω να το δοκιμάσω για να δω κι εγώ τις διαφορές στο αποτέλεσμα. Αν δώσει ας πουμε....ταχύτητες η καλύτερη συγκέντρωση η καλητερη κατανομη τότε αξίζει να χρησιμοποιήτε...

Back