Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

ειναι καπιος φανταζμενος που φτιαχνει εργαλεια για ιδιογωμοση , και τα νομηζει μοναδηκα και πολυ καλα , και θελει λεει να σκασουν οι εχθροι του , που ποιο πολυ αυτο τον ενδιαφερη απο ολα , και εχει λεει ενα σωρο εχθρους που ασχολουντε λεει μαζη του κτλ κτλ ,και θελουν λεει να του κανουν κακο , και για αυτο σκαρφηζετε διαφορες πατεντες για να τους μπενει ποιο πολυ , και στο τελος απο μονος του φτιαχνει εχθρους με την συμπερηφορα του ,και οχι με την πρωοδο του , αυτο δεν εχει καταλαβη ο ανθρωπος , οτι με την συμπερηφορα του και ολα αυτα που λεει , ειναι μια μεγαλη δυσφημηση για αυτον , και ας εχει και του πουλιου το γαλα, δεν λεω φτιαχνει ωραια εργαλεια , αλλα αυτη η συμπερηφορα για ορηζμενους που εχει δεν ειναι οτι καλυτερο ,

Last edited by a moderator:
ειναι καπιος φανταζμενος που φτιαχνει εργαλεια για ιδιογωμοση , και τα νομηζει μοναδηκα και πολυ καλα , και θελει λεει να σκασουν οι εχθροι του , που ποιο πολυ αυτο τον ενδιαφερη απο ολα , και εχει λεει ενα σωρο εχθρους που ασχολουντε λεει μαζη του κτλ κτλ ,και θελουν λεει να του κανουν κακο , και για αυτο σκαρφηζετε διαφορες πατεντες για να τους μπενει ποιο πολυ , και στο τελος απο μονος του φτιαχνει εχθρους με την συμπερηφορα του ,και οχι με την πρωοδο του , αυτο δεν εχει καταλαβη ο ανθρωπος , οτι με την συμπερηφορα του και ολα αυτα που λεει , ειναι μια μεγαλη δυσφημηση για αυτον , και ας εχει και του πουλιου το γαλα, δεν λεω φτιαχνει ωραια εργαλεια , αλλα αυτη η συμπερηφορα για ορηζμενους που εχει δεν ειναι οτι καλυτερο ,
Νίκο,ειναι κατι διαφορετικο το να ειναι καλο ή κακο ενα εργαλειο,απο την συμπεριφορα του δημιουργου του!
Σαν καταναλωτής μ'ενδιαφερει αυτο που θα παρω,ν'αξιζει το αντιτιμο!
Με τον δημιουργο κανενα θεμα!
Εκτος κι εχει αναλαβει την τεχνικη υποστηριξη σε τυχον αβαρια και με "κρεμασει"....
Καθενας μας,οτι κανει ή δεν κανει,το βρισκει μπροστα του!;)

Και εγώ πήρα την EVO GR και άρχισα να γεμίζω. Μέχρι τώρα δε γέμιζα διότι βλέποντας ότι κολλητός μου φίλος που γεμίζει με τη mec δεν βγάζει φυσίγγια τόσο διαφορετικά από τα αγοραστά που να δικαιολογούν το να ξεκινήσω και εγώ. Μιλάμε πάντα για απλά τσικλοφύσιγγα και ορτυκοτρυγονωφύσιγγα όχι για κάτι παραπάνω γιατί δεν ασχολιόταν με άλλα θηράματα. Τώρα με την EVO GR τα ίδια φυσίγγια (αναλογίες) με προσαρμοσμένο το ύψος ώστε να κλείνουν στα 14 χιλ είναι ημέρα με τη νύχτα σε σχέση με αυτά που έκλεινε ο φίλος μου στα 11,4 χιλ. δοκιμασμένα και στα λιγοστά τρυγόνια που υπήρχαν φέτος και στις τσίχλες στα περάσματα και στο περπατητό και αυτές τις μέρες με την υγρασία η απόδοσή τους ηταν πολύ καλύτερη από αυτή των φυσιγγίων στα 11,4 χιλ. και με μονοβασική πυρίτιδα. Βλέπω ότι έχεις μια εμπάθεια στο συγκεκριμένο άτομο (δικαίωμά σου βέβαια) αλλά κατά τη γνώμη μου δε θα έπρεπε γιατί και αυτός όπως και αρκετά αλλά παιδιά και σε αυτό το forum μοιράζονται τις γνώσεις τους απλόχερα και έχουν παρακινήσει πολύ κόσμο να ασχοληθεί με την ιδιογόμωση. Τώρα τα μηχανήματα που φτιάχνει έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής πολλές εργατοώρες και μεγάλη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα η δε τιμή τους είναι αρκετά καλή μια και αντίστοιχα μηχανήματα του εξωτερικού θα ήταν πολύ ακριβότερα. Φαντάσου ότι η EVO GR ζυγίζει 30 + κιλά και δεν έχει την παραμικρή ανοχή. Το κυριότερο είναι Ελληνική κατασκευή και πωλείται κανονικά με απόδειξη και όχι μαύρα και αφορολόγητα.

Η mec ειναι μια μηχανη που φτιαχτηκε για reloading.
Για ξαναγεμισα ριγμενων φυσιγγιων.
Συνηθως για σκοπευτικα φυσιγγια.
Το ογκομετρικο της,ειναι στο επίπεδο του κακου!
Παιρνει πολλες βελτιωσεις.
Μπορεις να βγάλεις εξαιρετικα φυσιγγια μ'αυτην.
Οπως μπορεις να το κανεις με μια ζυγαρια , μια ρελιαστρα χειρος και πολυ μερακι!
Τα εργαλεια,δεν κανουν παντα τον μαστορα!!
Για την επιτυχια η μη,καποιου φυσιγγιου,δεν ευθυνονται τα μηχανηματα που διαθετουμε.
Στο θεμα χρονου που απαιτείται για την κατασκευη(φυσιγγιων),ΝΑΙ,παιζουν ρολο!
Το κλείσιμο στα πολλα χιλιοστα,αν αυτο ειναι το ζητουμενο,μπορει να επιτευχθει με ενα απλο πρεσακι σαν αυτο του Λαναρα.
Ενα 3ο σταδιο απαιτειται...
Προυποθεση,το παρα πολυ ακριβες στοπ!
Τα πολλα χιλιοστα,δινουν στο φυσιγγι καποια χαρακτηριστικα....
Αυτο και μονο!
Ο κλασικος τροπος κλεισιματος στα 11-11.5mm,δινει εξαιρετικα φυσιγγια!
Σημασια εχουν,οι ακριβειες στα ζυγισματα,η ομοιομορφια των καλυκων και κυαθιων,το ποιοτικο σκαγι,το κλεισιμο σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ υψος,γενικοτερα το στανταρισμα της γομωσης!
Για να εχουμε σταθερο αποτελεσμα σε μια σειρα φυσιγγιων απο το πρωτο εως το τελευταιο!
Το αν θα ειναι ,αυτα τα ιδιογομωμενα φυσιγγια,καλυτερα ή χειροτερα του εμποριου,το καθοριζουν οι αναγκες μας,οι δοκιμες μας και η υπομονη μας!
Θα πρεπει να αρκεστουμε σ'ενα κουτι φυσιγγια εκει που με καποια μηχανη τυπου mec,θα φτιάχναμε 5.
Μην θεοποιουμε τις μηχανες,ουτε να τις ριχνουμε στα ταρταρα!
Εργαλεία ειναι,που τα χειριζομαστε!

Last edited:
και υπαρχουν πολλοι γνωστοι και μη που φτιαχνουν εργαλεια, εγω μηλαω γενηκα και αορηστα χωρης να ενοχοποιω καπιον

όλα είναι θέμα, μεράκι, αγάπη για το κυνήγι και σε ποιο βαθμό θες να το βιώσεις.
Πιστεύω οτι με την ιδιογωμοση φτάνεις σε άλλα επίπεδα.
Τώρα το πως θα φτάσεις σε αυτά τα επίπεδα είναι προσωπικό θέμα του κάθε ένα,
μπορεί να είναι με μια απλή ρελιαστρα χειρός, μπορεί να είναι και με μια κορτινι δυο στάδιον.

Η ιδιογομωση ειναι ταξιδι. Ειτε το κανεις με παλια εργαλεια του πατερα ή του παππου, ειτε με συγχρονες μηχανες. Ολα εξαρτωνται απο το που θες να φτασεις, και ποσο κοπο και προσπαθεια να επενδυσεις. Απο κει και επειτα, τα εργαλεια που θα χρησιμοποιησεις ισως σε περιοριζουν στο τι φυσιγγια θα φτιαξεις, και τι κλεισιματα θα κανεις.

που ξερεις για ποιο ατομο μηλαω , εγω δεν εχω καταλαβη ποιον ενωεις ,

δεν ξερω ποιος κατασκευαζει την EVO GR ουτε ξερω και τι ειναι
Νικόλα μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας η κοινωνία μας είναι μικρή και ξέρουν οι πάντες τι έχει συμβεί, οι συχνές αναφορές σε προσωπικό επίπεδο για κάποιο άτομο δεν είναι του παρόντος ούτε και ενδιαφέρει νομίζω και τους υπόλοιπους μάς. Επίτρεψέ μου να έχω άλλη γνώμη έχω αγόρασει μηχανή από τον συγκεκριμένο, δεν θα πω γι'αυτή γιατί δεν την την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα για προσωπικούς λόγους, δεν έχω διαβάσει και κάτι κακό όμως γι'αυτές πουθενά μα πουθενά όμως.
Για το πρόσωπο που λες όμως αν ρωτήσεις εμένα θα σου πω τα καλύτερα αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο, μια φορά μιλήσαμε στο τηλέφωνο και με e-mails όμως μου έφτιαξε αυτό που ήθελα, όπως το ήθελα, με τα απαρτία που ήθελα με ενημέρωνε για το κόστος, τι είναι καλό και γιατί και γενικά είχα μια άψογη συνεργασία και απέκτησα αυτό που ήθελα και τον ευχαριστώ πολύ. Θα σε παρακαλέσω να σταματήσουν οι αναφορές αυτές που είναι και εκτός θέματος. Η ζωή συνεχίζεται και το μόνο που μένει είναι η καλή καρδιά πάμε παρακάτω παρακαλώ.

Νικόλα μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας η κοινωνία μας είναι μικρή και ξέρουν οι πάντες τι έχει συμβεί, οι συχνές αναφορές σε προσωπικό επίπεδο για κάποιο άτομο δεν είναι του παρόντος
κανεις λαθος , δεν ειναι ο μοναδηκος που φτιαχνει εργαλεια

κανεις λαθος , δεν ειναι ο μοναδηκος που φτιαχνει εργαλεια
Να σταματήσει εδώ Νίκο αρκετή βαβούρα δημιουργήθηκε, λες ότι είσαι ιδιογομωτης ένα ποστ σου με κάποιο σετ απ δεν έχω δει ? Και εδώ μιλάμε για μηχανές έγραψες κάτι για την μηχανή που γεμίζεις? Τι στροφεια πότε ?μόνο κατηγορίες με κάποιον που στο κάτω κάτω δεν μας νοιάζει κιόλας και στο ξαναλέω έχει γίνει κουραστικό και δεν θα συνεχιστεί.

δεν μου το ζητησε κανεις , και γεμηζω με κορτινη 5 σταδιων, και στο φορουμ δεν μπηκα μονο για να παρω γνωσεις , αλλα και να δοσω αυτα τα λιγα που ξερω
Μα για μηχανές μιλάμε εδώ μέσα και παρελκόμενα φυσικά δεν θα στο ζητήσει κάνεις? Αν γράφεις κάτι θα είναι κάτι σχετικό με το εκάστοτε θέμα αρκετά πια καθένας βγάζει τα ψυχολογικά του εδώ πέρα αντί να είναι ένας χώρος να ηρεμήσουμε λίγο από την καθημερινότητα και να μιλήσουμε για την αγαπημένη μας δραστηριοτητα. Αν θέλεις να δώσεις όπως λες κόψε τις κόντρες με άτομα που έχεις στο παρελθόν δεν μας ενδιαφέρει καθόλου και μόνο βαβούρα δημιουργείς.

Back